REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

SCANDAL la slujba de Înviere: Klaus Iohannis, ELIMINAT din pomenirea preoților

SCANDAL la slujba de Înviere: Klaus Iohannis, ELIMINAT din pomenirea preoților

Replica API 29 aprilie 2019 | 00:42 299

Preoții din Constanța au modificat o ectenie la slujba de Înviere pentru a nu-l pomeni pe președintele României, Klaus Iohannis. El este creștin protestant luteran, membru al Bisericii Evanghelice, relatează Adevărul.ro.

Preoţii bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Constanţa au rostit în noaptea de Înviere o cerere din cadrul Ecteniei Mari modificată.

Ei au îndemnat enoriaşii să se roage pentru „conducătorii ortodocşi“ ai ţării, deşi cărţile de cult nu fac referire la nominalizarea religiei conducătorilor ţării.

Doar Sinodul Bosericii Ortodoxe Române poate modifica formulele care se rostesc de către preoţi în cadrul unei slujbe.

„Pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni, pentru cârmuitorii ţării noastre, pentru mai marii oraşelor şi ai satelor şi pentru iubitoarea de Hristos oaste, Domnului să ne rugăm”, sună Ectenia Mare, în formularea aprobată de Sfântul Sinod.

Expresia „conducătorii ortodocşi“ a fost percepută ca fiind ciudată, dat fiind că nu toţi cei aflaţi la conducerea României sunt de această credinţă – începând cu preşedintele Klaus Iohannis, care este creştin protestant luteran, membru al Bisericii Evanghelice.

Reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Tomisului au declarat pentru „Adevărul“ că această exprimare aparţine doar preoţilor respectivei biserici.

„Ori au greşit, ori au vrut să dea o replică. Probabil e un semn de iritare faţă de anumite declaraţii ale unor lideri, ceea ce n-ar fi justificat ţinând cont chiar de semnificaţia acestei seri“, au spus aceştia.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Popa din Sat Mamaia face la fel
0
2
La Suceava, prea obositul lor cita dim dragnea si da ea! In ce hal am ajuns !
1
3
Foarte bine au facut preotii aceia, iar shpagoveanu si ciubotea care l-au sustinut pe iohanis - mai tineti minte faza cu Dumnezeu lucreaza si prin straini? sigur ca lucreaza... ptr distrugerea pe drept a romanilor tradatori si lasi - trebuie EXCOMUNICATI cu ANATEMA! Ptr javra de la 23:57 Daca religia e una si politica-i alta ce te f..te pe tine grija ce a schimbat ala in religia lui? HAI JET SI MORI IN CHINURI mai mari decat au murit copii traficati de satanele sasesti werner si hidoasa in fustitza!
5
8
Klaus Werner este un roman cinstit care conduce tara spre prosperitate si bunastarea poporului ! O arata si numele ! Iar sotia sa , Doamna nr 1 este frumoasa frumoaselor ! Are cele mai sexi picioare in fustele mini !
5
7
Acesti onanisti din fruntea bisericii constantene!
7
5
Nebunia popilor a ajuns subiect de presa. Lasati i dracu de popalai fomisti. Ignorati jigodiile !
7
6
Numele meu e Teodosie
9
4
dupa incultura pe care o avem in noi de vin este sucietatea care ne conduce si din aceasta cauza si popi sunt pusi politic pentru o bucata de paine alba pufoasa. sa ne ferasca Dumnezeu de mai rau
4
5
Un popor care si-a pus la conducere un om care nu respecta ortodocsi
3
9
Muie cu cacat satanelor din bor si mai cu seama necuratului spagoveanu !!!
9
6
PNL ului, nu este presedintele TUTUROR ROMANILOR!
9
7
Un gest urit facut de niste preoti de nimic !--Cta are o conducere preoteasca cu probleme de justitie si nimeni de la Buc nu face nimic
13
10
Ma rog ptr. cine vreau ,nu ptr. cine vrea viitorul puscarias Teodosie.
20
4
este greu ortodoxiei sa iasa din negura vremurilor.vorbim de curatenie sufleteasca si renastere dar judecam dupa religia liderilor pozitia bisericii.este presedintele Romaniei,nu profesorul de fizica din Sibiu.iar liderul ortodox din Constanta are niste dosare dna obtinute in religia banului necuvenit.il mai pomenim la slujbe ori ba?
20
5
Religia un instrument de a tine masele in frau si a le manipula mai pe scurt circ pentru prosti!
14
14
Si cu ce ajuta pomenirea numelui ?
5
10
Preotii niste jeguri. S-a vazut la inviere cati enoriasi au fost.
24
10
Mai este unu la Mamaia Sat. Face aceeasi treaba.Rusine
16
9
Un bizar acest werner
17
19
Ciuma rosie a lovit din nou! Asa face psd-ul politica, cu interlopi si preoti! Daca nu merge cu prosteala la biserica, intimideaza muschiuletzii! Va mai mirati ca biserica e stat in stat? Fac ce vor, cand vor si unde vor! Rusine BOR! Nu se face asa ceva!
26
11
Multa muye la haters. Ti ai draq de hoti si koorve
4
9
Stati ca Teo nu a turnat lui Ciubotea doar la securitate. Cand va auzi marele alb din dealul mitropoliei o sa-i pupe mana lui papa cerind iertare si indurare pentru niste derbedei. Dupa aceea urmeaza decorarea din partea jindaritilorcu citiva googani.Ia intrebatil pe Teo fan al moldovenilor citi gologani a primit intrind in sinago.. satanei.
9
8
Bravo limbistii mei fiti activi cu limbile voastre chiar si in ziua de paste.Ma lingeti in cur si la coaie non stop fara nicio mila.Succesuri in activitatea voastra dar nu uitati curvele precum Lazar,Coldea,Kovesi,Rares Bogdan, Orban,Negulescu,Onea si alti drogati din statul paralel.
14
27
Ba sclavete prost, religia e una politica e alta. Chiar atat de dobitoc sa fi sa nu faci diferenta.preotul ala care a schimbat el slujba este un ordinar mizerabil care a ..... o femeie la o sfintire de casa.ala e popa care a schimbat slujba.popii certati cu legea ca au furat cot la cot cu teodosie tu le sufli in .... . Esti incredibil de prost. Sau doar un postac platit de pesedeu. Te n gura de asistat social cu net nelimitat
32
10
Sa ma pis pe aia 3 popi! Toti au dosare penale,niste scursuri.Stoichin si labaru de Cojocaru care subt cei mai mari curvari si apoi analfabetu cipan de Caraiani. Multa ...
31
7
esti un prost si dupa gindire si dupa scris
37
13
Dute n pula mea de derbedeu fascist
15
42

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212