REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Scandal! O profesoară de la „Ovidius” s-a luat la trântă cu polițiștii de la Rutieră

Scandal! O profesoară de la „Ovidius” s-a luat la trântă cu polițiștii de la Rutieră

Victor ROTARU 9 noiembrie 2022 | 00:00 30944

Orașul este un șantier de mult timp, iar multe din lucrările efectuate fie pentru reabilitarea trotuarelor, a bulevardelor sau de modernizare a rețelei de termoficare îngreunează traficul constănțean zilnic, fiind o corvoadă atât pentru participanții în trafic, dar și pentru pietoni. Pe lângă toate acestea, multe intersecții ale Constanței și-au schimbat regimul de circulație, multe din arterele rutiere modificându-și sensul de mers peste noapte, acest lucru întâmplându-se și cu intersecția dintre strada Ion Rațiu și Mircea cel Bătrân. În cursul zilei de marți, 8 noiembrie, din pricina unui marcaj, s-a iscat un scandal monstru, în care au fost implicați polițiștii de la Rutieră și un profesor universitar de la Ovidius.

Marți, 8 octombrie, o constănțeancă, profesor universitar în cadrul Universității „Ovidius” , a fost amendată cu 6 puncte amendă, echivalentul a 870 de lei. Aceasta se afla pe strada Mircea cel Bătrân, îndreptându-se spre Universitate, fiind pe a 2- a bandă de circulație, urmând să se deplaseze înainte,  pe strada Primăverii.  În partea dreaptă, pe prima bandă, se afla un echipaj al Poliției Rutiere, care se deplasa în aceeași direcție. Cu toate că noile marcaje de circulație, de pe carosabil, indică faptul că doar mașinile aflate pe prima bandă au dreptul de a circula spre strada Primăverii, acestea nu sunt deloc vizibile, spune șoferița, în evidență ieșind mai mult cele vechi, pe care le urmează majoritatea șoferilor aflați în trafic.

După schimbarea culorii semaforului și pornirea la drum a participanților în trafic, Antoanela Popescu a fost trasă pe dreapta de către Poliția Rutieră și amendată: „ Dimineață, am fost amendată de către Poliția Rutieră pe motiv că nu am respectat marcajul de la intersecția Mircea cu Ion Rațiu.  Veneam pe Mircea, pe bandă din mijloc, iar poliția era înscrisă pe bandă 1. Marcajele rutiere noi sunt puțin vizibile și se văd și marcajele vechi, adică eu aveam marcajul de stânga marcajul nou, dar este vizibil și marcajul de înainte. Am fost amendată că nu am respectat marcajul, cu 6 puncte echivalentul a 870 de lei.

După ce a fost oprită de către agenții Poliției Rutiere, Antonela Popescu, profesor universitar, iar aceștia au întocmit procesul verbal de contravenție, și-a exprimat nemulțumirea față de acesta și, mai ales, față de motivul pentru care a fost amendată... ajungând, în cele din urmă, la serviciu cu aproape o oră întârziere. „Marcajul de pe carosabil se vede marcaj de înainte, uitați-vă bine pe zonă. Chiar nu vreau să plătesc. Și așa orașul este o epavă în momentul acesta. Pe toate străzile ajungi foarte greu la serviciu. Am făcut o oră să ajung de la serviciu de la gară. M-au întârziat și de la serviciu, de la ore, pentru că m-au ținut nu știu cât la mașină, până mi-a făcut procesul verbal.

În procesul verbal încheiat la fața locului de către agentul constatator se precizează: ”A condus autoturismul marca Ford, pe strada Mircea cel Bătrân, iar la intersecția cu strada Ion Rațiu nu s-a încadrat pe banda corespunzătoare direcției de mers înainte, aceasta încălcând semnificația marcajului de pe banda sa de mers (stânga) continuând să circule pe strada Primăverii, pe direcția înainte, fiind foarte aproape să lovească autospeciala de poliție, care se afla pe banda unu”.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E si un indicator pana in intersectie. Dar ea nu se uita ca viseaza numai spaga de la examene si mai ales ca e din constanta, iar intersectia e de mult schimbata. Multi soferi ca ea.... Multe accidente. Cum i-au carnetul unii???
7
5
"Indicatorul primează asupra marcajului" . Punct. E mai grav faptul că tanti aberează de la catedra unei universități in loc să fi luat notițe in bancile scolii de șofer. O fi auzit de dăscălița lui Octavian Goga, sau nu era subliniată coperta?
8
3
Antoanela încă încearcă și pe noi sa ne convingă că ea are dreptate. Alții că ea îi dau dreptate. Aia cu bun simț și care știu că nu sunt singuri pe străzile patriei, încearcă să se încadreze încă de la celălalt semafor pe banda 1. La madam nu este o întâmplare, este o obișnuință, la fel cum este pt toți lipsiții de orice urma de cei șapte ani de acasă, care mereu se baga pe banda a doua, că sa nu aștepte prea mult pe banda unu, pt că...deja, sunt smecheri, iar ceilalți niste fraieri care încearcă să respecte regulile. Acolo aceasta regulă este de ani buni și de tot atât timp se găsesc încă unii care se urca pe cei de pe banda 1, ba încă îi claxonează și îi înjura. Să meargă cu tramvaiul cat mai mult duoamna, că permisul ăla a fost luat cum a fost luat.
11
4
are sau nu dreptate, orasul tot e bombardat, plin de santuri si mizerie. tot traficul de pe tomis l-au inghesuit pe mircea, fara studii fara nimic. Din pix. Ne vedem la urne. Din stampila.
2
2
Nu conteaza ce sau cine ești. Uni au mai multe drepturi decât alții? Sunt multe situații în traficul și asa demențial, în care se fac depășiri și încadrări care necesita și câte o lumânare aprinsa pentru sănătatea celor corecți și răbdători. Eu aștept politia rutiera în zona Balada pe sensul de mers dinspre Ferdinand spre Lăpușneanu.Spor la treaba polițiștilor și buzunare pline celor dispuși sa fie mai egali decât alții!
7
3
Dar semnul mare albastru de pe stalp nu il vede nimeni? Acolo am mereu probleme cand fac stanga de pe banda 1 si apoi imediat dreapta pe Tomis. Astia de pe 2 cred ca ei au prioritate, schimband banda.
13
5
Pe toate bulevardele se merge inainte de pe banda de facut stanga. Autobuzele nu opresc in alveole. Multi soferi forteaza semoforul pe rosu si raman blocand intersectiile. Pentru ca nu se dau amenzi, politia nu isi face datoria fata de cetatean si de lege.
2
8
pentru toti boii erijati in judecatori, MARCAJELE TREBUIAU SA FIE CLARE IAR ATENTIONAREA CU SEMNE SA FIE FACUTA DIN TIMP! dupa aia dai amenzi asta e adevarul! poate strict regulamentar nu are dreptate doamna dar e ca atunci cand te ia radarul cu 60 kn / h langa placuta care indica iesirea din oras, regulamentar e ok dar amenda e o japca ordinara! Pricepeti mai retardatilor sau nu?
13
10
In acea intersectie din 10 masini 9 fac acelasi lucru Dar politia daca nu intri in ei nu te vad este un adevarat pericol acest lucru Mereu fac asta multi soferi riscand accidente grave
10
1
Ai 3 benzi. Banda 1 inainte Banda 2 inainte bansa 3 stanga. Unde plm te duci inainte de pe banda 2 cand dai in primaverii care are 1, UNA, BANDA??? Banda 2 este facuta pentru cei care fac stanga si fie merg inainte pe Poporului fie fac dreapta pe Tomis. Politiatul ala ori era sub targetul trasat de s****n fie nu este capabil sa judece fie habar n are ce se intampla in intersectia aia. Cred ca toate 3. Dar pe Tomis de la Victoria cand intra jmecherii cu masinile pe banda de autobus sibtaxi?nu vad.si multe altele. Mergi instanta cucoana. Mergi cu o filmare recenta facuta acum vb cu un avocat pt ca abuzurile astea trebuiesc sa inceteze. Mooe Politia Romana
7
14
Am văzut cu toții ,șoferi,fie ei și polițiști care nu se afla în exercițiul funcțiunii vorbind la telefon, riscandu si viața lor și a celor din jur , am văzut drogați (care nu sunt neapărat fiu de beizadea)care accidentează copii,copiii noștrii,pe aceștia cine îi vede...cine îi jignește? Colegi ai acestor polițiști au afirmat că această Dna profesor chiar are dreptate...dar ..de ce vrem noi românii întotdeauna ,,sa moara capra vecinului"...poate in locul acestei doamne profesor te aflai TU, tu cea care ești femeie și mama pe deasupra...onoare și respect doamna profesor, să luptați pentru adevăr până la capăt,succes!
6
13
Ca orice tzatza ajunsa de la coada vacii la oras regulile sunt pt fraieri ea e o duuamna
15
13
mi- a lovit o 'doamna respectabila' masina exact in intersesctia de care faceti vorbire. a facut aceeasi greseala ca si dumneavoastra desi bulevardul era liber, duminica dimineata , sagetile sunt vizibile , marcajele sunt extraordinare fata de alte zone din oras. nu mi- as dori sa fiti profesor copilului meu ( nu poti trece de pe 2 benzi spre una singura pe Primaverii) sunteti lipsita de orice etica. felicitari domnilor politisti
22
10
Privind regulile de circulație, "doamna" profesoara a cam greșit. Degeaba se victimizează. Cam astea sunt cauzele accidentelor. Dar ce facem "doamnă" cu tupeul și nesimțirea? Ați cam amestecat frustrările din viata personala cu circulația în traficul rutier și ce este mai grav ca și la catedra faceți la fel. Nu ar fi rău să luați un tratament, măcar o perioada..
22
5
doamna profesoara va dau dreptate, din pacate multi frustrati comentreaza pe aici! luptati cu nedreptatea, asa ar fi normal sa faca toti dar uite comentacii de mai jos ne arata inca odata de ce suntem o tara esuata!
8
27
Cea mai buna p***a i curu !
4
3
Intrebare retorica: In aceasta tara, exista multe treceri pentru pietoni, care nu sunt marcate cu vopsea pe carosabil, ci sunt doar semnalizate prin panou aflat pe marginea drumului. Opriti si dati prioritate pietonilor sau treceti peste ei? Eventual dati si inapoi, ca in China, ca sa stiti ca treaba este temeinic facuta. Un profesor trebuie sa fie exemplu de morala, corectitudine si cinste pentru elevii sau studentii sai. Vai de viata noastra...
20
4
Polițiști care nu vad cum se trece pe semaforul roșu,cum se oprește și parchează aiureasi altele dar se umfla mușchii pe ceva ce se practică curent! Rușine!
4
13
Tipic romanesc. Toate curvele conduc si comenteaza aiurea. Trebuia sa te fouta si in anus. Plateste in pwla mea de p*****a.
24
16
Doamna Profesor! Facem un pariu ca pe speta in sine pierdeti contestatia depusa? Cel mult puteti castiga pe vreo prostie scrisa de Agent in PV! Pe speta nicio sansa. Instanta nu ia in calcul ambuteiaje sau incapabilitatea Dv de a va incadra pe banda corecta.
26
7
Daca este zapada pe jos , ce facem ? O luam fiecare , asa , dupa ureche ? Nu , trebuie sa respectam indicatoarele rutiere instalate la vedere !!! Stimata doamna, sper sa pierdeti cu succes acea contestatie ,si o ve-ti pierde ! Datorita celor ca dvs. se produc accidente...
29
8
Chiar daca exista indicatorul, da exista, sa vedem cum dumneavoastra care comentati ati putea sa va incadrati pe banda unu intr un ambuteiaj unde se asteapta la semafor de care 5 ori. Banuiesc ca trebuie sa te incadrezi pe 1 de la 2 km eventual, daca intuiesti, mult inaintea semnului ca sa poti sa respecti.. Si poate faceti voi distinctia dintre semnene noi si vechi contradictorii. Chiar consider ca am dreptate in contextul respectiv si am depus sumat contestatie la judecatorie.
7
27
Doamna profesoara nu ati facut decit sa va faceti de ris. Este panoul indicator cu directiile de mers pe dreapta care arata clar cum trebuie sa va incadrati. Daca nu exista puteati sa ii dati in judecata dar asa nu aveti nici o sansa de cistig. Pacat de studentii carora le predati. Asta e. No comment
18
6
Capetele de creta sunt oameni cu nevoi speciale, si nu stiu sa judece conjunctural. Sunt 2 marcaje, unul peste altul. Dar probabil s-au ofuscat cand au vazut ca sunt ratati ca un oricare alt participant la trafic si nu l-i se acorda prioritate. Inca o data, sunt 2 marcaje, deci presupunem ca avem 2 benzi pentru innainte, ambele trebuie sa ajunga pe o singura banda, banda 2 are prioritate fata de banda 1. Asta ramane valabil pana la corectarea marcajelor.
7
10
ce poti sa-i ceri lui Costelush si neuronului lui stingher.
6
13
la cratita tanti, mergi pe jos ca e mai sanatos!
18
16
ba dobitocylor avortati fara creiere babuini cu 2 neuroni intretinuti unde mmmm voastre ati mai vazut tu semn peste semn de circulatie? trebuie sa ghicesc eu care e ala corect? il stergi si pui unul clar. banda 1 e ptr inainte si la dreapta. banda 2 la stanga banda 3 la stanga. daca era si banda 2 ptr inainte ala de pe prima banda daca nu facea drepata si vroia si el sa o ia inainte cine ceda ma prioritatea babuini fara creier ce sunteti?
21
6
areperfecta dreptate dna profesoara. nu e ea de vina, ci cei ce trebuiau sa marcheze drumurile noastre. nici macar trecerile de pietoni nu sunt vizibile. ce tot le tineti partea la politisti ?
22
15
Sunt multi smecheri care se incadreaza la intersectii in bataie de joc ca sa fenteze toata coloana. Aici Politia n-a gresit cu nimic!
16
15
Sa le dau la mwe tuturor sustinatorilor politiei si primariei cta! Sa luati la mwe pana incepe sa va placa!
14
16
De ce politia nu amendeaza gestionarul drumului pentru marcajele care nu mai exista?dar intre tronsonul Nicolae Iorga si bd tomis se mai vede ceva? Sagetile sunt invers cu sensul de mers de pe indicatoare! Este strigator la cer
31
4
Polițiștii au procedat corect! Decretul de circulatie trebuie respectat!In multe intersecții conducătorii auto se înscriu pe banda pentru stânga , și merg ulterior inainte, cum se intampla la intersecția de la gara, bulevardul 1 Mai ,
24
11
auziti doamna, dar numai cu masina se merge la munca?alte modalitati nu exista?sau lenea e mare?daca predati asa cum conduceti si asa cum ganditi, atunci se explica dezastrul acestor generatii de absolventi!
21
24
Politia rutiera si politia locala pot merge si in fata la episcopie. Acolo e pus un semn de parcarea interzisa. De ani de zile nu se respecta.
13
1
Doamna profesoara trebuia sa vada indicatorul de la secunda 7 din filmare si intelegea ca s-a incadrat gresit. Nu conteaza marcajele confuze pentru ca este indicator.
29
14
Dacă scri politia rutiera se vinde mai bine. Replica e de k k t. Înainte de intersecție este și un indicator rutier care îți arată benzile și direcția de urmat pentru fiecare . Doamna nu e doamna. E o mahalagioaica care crede ca are întotdeauna dreptate
29
11
cand ii denumesti pompos pe gardieni, politisti locali, si rutieristi pe deasupra, ies situatii d-astea, in care g a r c e a este traumatizat ca cineva si-a permis sa fie mai aproape de masina lui. aceeasi situatie si la Ilarie Voronca cand vii dinspre Ctin Bratescu, nu se vede semnul acces interzis, iar gardienii paraziteaza pe sub copacii din zona, stand la panda.
18
11
Dacă va uitați numai în telefon de unde dracului sa ma vedeți și semnele ,nu este singura mai sunt și alții, nu ne spune ea ca este pentru prima data pe strada aia ,la semnele de pe jos nu se mai uita nimeni și nu le respecta nimeni ,la gara ai banda obligatoriu la stânga și toți se duc înainte pentru ca suferă sa stea la rand ,jungla din traficul constănțean.
27
14
Cat tupeu pe dna profesoara
25
16
Profa are dreptate. In practica, marcajul arata obligatoriu la stanga, dar si inainte.
18
23
Doamna profesor ori nu vede ori nu știe să citească că a fost amendată de poliția de ordine publică de la sectia1 nicidecum de poliția rutieră.....
17
12
O fi orasu epava, dar era si un semn pe dreapta care indica directia.
34
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272