REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SCANDAL pe terenul de fotbal, la Hârșova! Arbitru jignit şi LOVIT, pentru un cartonaș galben!

SCANDAL pe terenul de fotbal, la Hârșova! Arbitru jignit şi LOVIT, pentru un cartonaș galben!

Replica API 7 martie 2018 | 00:00 308

Magistrații au aplicat avertismente

Magistrații au aplicat avertismente

foto: firezonebrasil.com.br

Magistrații au luat o decizie cu privire la un scandal ce a avut loc pe un teren de fotbal, la Hârșova! Un arbitru a fost luat la bătaie de doi jucători, pe motiv că ar fi aplicat o sancțiune nejustificată. Ulterior, martorii au precizat că, de fapt, nu prea a fost o bătaie, și arbitrul s-a ales doar cu ”urechiușele șterse”. Potrivit certificatului medico-legal, persoana vătămată a avut nevoie de 2 – 3 zile de îngrijiri medicale. Astfel, după mai bine de un an de când dosarul a ajuns în instanță, judecătorii au decis să renunțe la aplicare pedepselor în ceea ce-i privește pe inculpați și să le aplice avertismente.

”Renunță la aplicarea pedepsei față de inculpatul Ș. Gică, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire şi alte violenţe, prevăzute de art. 193 alin. 2 din Codul Penal. În baza art. 81 din Codul penal, aplică inculpatului un avertisment. Atrage atenția inculpatului asupra conduitei sale viitoare și arată acestuia că în cazul săvârșirii de noi infracțiuni, împotriva sa vor putea fi luate măsuri mai dure. 2. Renunță la aplicarea pedepsei față de inculpatul C. Cosmin, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire şi alte violenţe”, potrivit minutei judecătorești. Precizăm că dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Hârșova pe 7.12.2016, cei doi fiind trimiși în judecată pentru lovirea sau alte violențe. Însă, fapta este din 2015. Astfel, la data de 10.05.2015, în jurul orelor 14.55, lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Politie Hârșova au fost sesizați de către persoana vătămată Valentin G. arbitru de liga a V-a, despre faptul că acesta a fost agresat verbal și apoi fizic de către cei doi tineri menționați mai sus (ambii jucători de la echipa gazdă Hârșova) în timp ce arbitra un meci de fotbal. Din declarația persoanei vătămate G. V., din cursul urmăririi penale, potrivit rolii.ro, a rezultat că, în urma unei decizii de sancționare luate de către acesta, respectiv, acordarea unui cartonaș galben inculpatului Cosmin C., inculpatul Gică Ș. s-a apropiat de persoana vătămată și a lovit-o cu podul palmei în obrazul drept, după care i-a aplicat și o lovitură cu piciorul în zona gambei piciorului drept. A mai arătat că în același timp inculpatul Cosmin C. l-a lovit cu pumnul în obrazul drept, persoana vătămată căzând la pământ iar inculpatul a continuat să-l lovească în zona capului cu mâinile și picioarele. După ce s-a ridicat acesta a fugit de pe teren și a apelat serviciul de urgență 112. În primă fază, doi martori au declarat că este adevărat ce susține partea vătămată, dar ulterior au precizat că nu a fost chiar o bătaie și că, de fapt, arbitrul s-a ales cu ”urechiușele șterse” sau că a fost ”șters” un pic. Totodată, un alt martor a spus că partea vătămată a a adresat cuvinte jignitoare către toți jucătorii echipei Hârșova, numindu-i țigani și jigodii. Însă, din certificatul medico-legal a rezultat că i-au fost provocate leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur și a necesitat 2-3 zile îngrijiri medicale (traumatism cranio-facial închis prin agresiune și contuzie toraco-abdominală prin agresiune). Judecătorii au decis ca acei jucători să se aleagă cu avertismente.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si ce? n-are voie? sau esti invidios?
1
0
Pai daca Ana Birchall o suge la greu.
1
1
ATENTIE!!!! BATAIA CU ARBITRU ALA A FOST LA GARLICIU NU LA HARSOVA. NU MAI DEZINFORMATI.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108