REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Scandalagiii din Medeea vor expertize medico-legale după 4 ani de la incident!

Scandalagiii din Medeea vor expertize medico-legale după 4 ani de la incident!

Replica API 22 aprilie 2022 | 15:57 996

Era mare tam tam în 2018, între două clanuri. Unul din Medeea, celălalt din Viile Noi. Au fost scandaluri, s-a lăsat cu spitalizări, anchetă și trimiteri în judecată. Însă, iată, după 4 ani, inculpații s-au trezit să ceară probe în instanță. Pe care judecătorii le-au respins pentru că sunt imposibil de obținut. Printre altele, ei cereau expertize medico-legale…, după 4 ani de la evenimente.

”Respinge, ca imposibil de obţinut proba pe calea expertizei medico-legale, criminalistice sau complexe, cererea inculpatului Stamate Rifiean privind efectuarea unei expertize având ca obiective examinarea leziunilor constatate pe corpul persoanei vătămate Ciuraru Daravin pentru a se stabili dacă acestea au fost produse ca urmare a lovirii sale intenţionate cu un autoturism aflat în deplasare, dacă este exclusă o altă modalitate/un alt mecanism de producere a leziunilor, care era poziţia persoanei vătămate la momentul producerii leziunilor corporale pe corpul acesteia, dacă şi care sunt leziunile ce au putut fi produse exclusiv prin lovire cu un corp dur iar nu ca urmare a unei loviri cu/de o maşină aflată în deplasare”, potrivit minutei judecătorești. Și aceasta este una dintre cerințe.

”Respinge, ca fiind contrară legii, administrarea probei cu declaraţiile notariale ale numiţilor Căldăraru Răzvan, Căldăraru Vasile, Ciuraru Daravin, Frant Teza, Băncuţă Radian, Marcu Sofian, Petrache Albert, Mihai Valentin; 4.Respinge, ca fiind contrară legii, administrarea probei cu declaraţiile autentificate la notar sub nr 659/23 05 2018, 587/11 05 2018, 583/10 05 2018; 5.Respinge, ca nefiind utilă, în raport de probele aflate la dosar, cererea privind administrarea probelor din care să rezulte că telefonul inculpatului Stamate Rifiean a fost localizat la data şi ora faptelor de celula din Constanţa, strada Interioară nr 3, respectiv, din care să rezulte că aceeaşi staţie nu putea localiza telefonul mobil al inculpatului dacă acesta s-ar fi aflat pe strada Chiliei nr 29, Constanţa; 6.Respinge, ca nefiind relevantă în raport cu obiectul probaţiunii, dar şi în raport de existenţa altor mijloace de probă în dosar , cererea inculpatului Stamate Rifiean privind audierea martorului Miron Alexandru-Gheorghe, pentru dovedirea demersurilor inculpatului de a solicita efectuarea unei expertize medico-legale în cursul urmăririi penale. 7.”, se mai arată în minută.

”Respinge, ca nefiind relevantă în raport cu obiectul probaţiunii, dar şi în raport de existenţa altor mijloace de probă în dosar, cererea inculpatului Stamate Rifiean privind ataşarea dosarelor/copiilor dosarelor nr 3278/P/2018 şi nr 3456/P/2018 ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa; 8.Respinge, ca nefiind relevantă în raport cu obiectul cauzei, dar şi ca urmare a faptului că proba este imposibil de obţinut, cererea inculpatului Stamate Rifiean privind solicitarea de ataşare la dosar, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a unor ordonanţe şi înscrisuri neataşate la dosar, prin care au fost respinse cererile de administrare de probe formulate de inculpaţi. 9.Respinge, ca nefiind utilă în raport de mijloacele de probă administrate în dosar, precum şi ca fiind contrară legii administrarea acestor probe, cererea inculpatului Stamate Rifiean privind solicitarea ataşării la dosar a dosarelor penale constituite ca urmare a sesizării procurorului cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de mărturie mincinoasă de către unii martori audiaţi în cursul judecăţii, precum şi a posibilelor soluţii date în aceste dosare. 10.Dispune efectuarea demersurilor pentru comunicarea către inculpaţii Stamate Rifiean şi Petrache Radian, într-un singur exemplar, a copiilor mijloacelor de probă constând în înregistrărilor audio-video efectuate în faza de urmărire penală, înregistrările declaraţiilor luate inculpaţilor, persoanelor vătămate precum şi înregistrările confruntărilor efectuate (în măsura în care acestea au fost înregistrate), precum şi înregistrările şedinţelor de judecată din prezenta cauză, încuviinţate prin rezoluţia completului de judecată din 19 aprilie 2021”, se mai arată în minuta judecătorească.

Detalii despre dosar aici: Ancheta în cazul SCANDALAGIILOR din MEDEEA a ajuns la final! Acuzați de tentativă de OMOR!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272