REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SCANDALUL de la Liceul „Virgil Madgearu” continuă în instanţă: fostul director își vrea funcția înapoi!

SCANDALUL de la Liceul „Virgil Madgearu” continuă în instanţă: fostul director își vrea funcția înapoi!

Replica API 17 septembrie 2018 | 08:55 2033

Cadrele didactice și-au luat avocat să intervină în favoarea ISJ

Cadrele didactice și-au luat avocat să intervină în favoarea ISJ

Camelia Marcu

Scandalul dintre fostul director al Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“ și profesorii unității de învățământ, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Constanța, este pe departe de a fi terminat. După ce s-au războit, anul trecut, prin presă, fostul director Camelia Marcu și-a mutat declarațiile la instanță, acolo unde a deschis o acțiune împotriva ISJ, solicitând anularea deciziei din 20 octombrie 2017, în urma căreia și-a pierdut funcția.

Cadrele didactice și-au angajat avocat, colicitând să intervină cu declarații în favoarea ISJ, însă Tribunalul Constanța a respins cererea de intervenţie accesorie în susţinerea apărării pârâtei. Recursul pe această cauză urmează să se judece luni, 17 septembrie. Însă marți, 18 septembrie, instanța, cel mai probabil, va decide dacă Camelia Marcu se va întoarce sau nu la conducerea liceului!

Procedurile pentru demiterea fostei directoarei a Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“, Camelia Isabela Marcu, au fost demarate la începutul anului şcolar 2017-2018. Motivul? Între cadrele didactice şi Marcu au apărut anumite conflicte şi acuze grave. Pe de o parte, Camelia Marcu i-a acuzat pe profesori că nu-şi fac orel, că fumează în incintă și nu semnează condica, pe de altă parte cadrele didactice spuneau că au fost nevoiţi să ia atitudine la așa zisele abuzuri repetate ale directoarei.

În acest sens, pe 2 octombrie 2017, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, condus la acea vreme de Petrică Miu, a dispus efectuarea unui audit în cadrul unităţii de învăţământ, pentru a verifica dacă a existat un management defectuos sau nu, iar în urma controlului, Consiliul de Administraţie al ISJ a hotărât eliberarea din funcţie a Cameliei Marcu.

Camelia Marcu anunța, după efectuarea auditului, că ”ispectorul general adjunct Dragomir Anca a notat în Nota de constatare în mod subiectiv doar "constatările" dictate de domnul Miu, motivând că nu mai poate să stea deoarece este frig în liceu și nici timp nu mai are, comentând în scoala "bine că nu a ajuns general nebuna asta și mai bine să vă bulverseze doar pe voi decât un județ întreg, pentru că n-am mai văzut așa om nebun"!

Abuz sau nu, Camelia Marcu și-a pierdut funcția, însă și-a căutat dreptatea în instanță. A deschis acțiune la Tribunalul Constanța, în noiembrie 2017. În decursul acestor luni, s-au tot depus probe la dosar, decizii, raport audit etc. În iulie, cadrele didactice și-au angajat avocat și au solicitat instanței să admită cererea de intervenţie accesorie în susţinerea apărării ISJ.

Este vorba despre profesorii: Camerlia-Gabriel Bondoc, Carmen Cerchez, Mihai Bogdan, Mihaela-Iuliana Cobzaru, Viorica Bucur, Suna Cherim, Laura Cristian Bogdan, Iuliana Tănăscahe, Delia Stanciu, Elena-Daniela Ivan, Cristina Olteanu, Anca Maria Codrea, Monica Milea, Ionela-Florentina Gheorghe, Bilghi Meva, Dumitru Văcărelu şi Irina Constantinescu. Tribunalul a respins, însă, ca inadmisibilă, solicitarea dascălilor. Aceștia au formulat recurs, urmând ca judecătorii să analizeze apelul luni, 17 septembrie a.c.

Camelia Marcu: ”ISJ va trebui să-mi plătească salariul, din momentul în care am fost demisă și până voi reveni pe post”

Camelia Marcu spune că decizia instanței este justă și speră ca și decizia de pe fond, respectiv contestația la decizia de concediere, să fie în favoarea ei. ”Este un lucru foarte bun această decizie. Au rămas 16 din 63 de cadre didactice care erau împotriva mea și care au semnat pentru demiterea mea, fiind induse în eroare de anumite cadre, dintre care foarte multe fumătoare, supărate că nu le-am lăsat să fumeze în școală, că le-am făcut observație să semneze condica la zi.

Aceste 16 persoane, care și-au luat un avocat, doreau să intervină să ajute ISJ-ul, fără ca instituția să ceară ajutor. Să susțină minciunile de la început. Doamna judecător de la Tribunal le-a refuzat cererea de intervenție. Curtea de Apel va judeca recursul”, a spus, pentru Replica, Camelia Marcu. Aceasta speră să aibă câștig de cauză și pe fond și să poate reveni pe funcție cât de curând. Marți, 18 septembrie, cel mai probabil, Tribunalul se va pronunța.

”Marți, sper să fie ultima înfățișare pentru că s-a tergiversat foarte mult. Curiozitatea doamnei judecător era de ce nu apare în original acea sesizare semnată acum un an, de cadre. De ce ISJ a pierdut acea sesizare pentru demiterea mea? Nu există nici o sesizare, s-au amețit niște lucruri, când a fost domnul Miu general. Au mizat pe lucrul acesta, că va rămâne în continuare general. Mă bucur că judecătorul a insistat pe această sesizare, pentru că au ieșit la iveală niște lucruri”, a completat Marcu. Dacă va câștiga, ISJ va fi obligată să-i plătească salariul pe un an de zile, începând cu data demiterii, și până la momentul repunerii pe funcție.

”Dacă voi câștiga, ISJ va trebui să-mi plătească salariul pe toată perioada, din momentul în care am fost demisă și până voi reveni pe post. E normal să fiu plătită! Mi se pare o nedreptate. Pentru că am câștigat, în ianuarie 2017 acest post, pe o perioadă de patru ani. De când am fost demisă, s-au perindat doi directori, prin detașare, economiști, primul Aurelia Năstase și Lidia Martinaș. Degeaba s-au spărat pe mine pentru că, și la ora actuală, nu se fumează și se semnează și condica la zi. Era singura instituție unde se fuma”, a conchis Camelia Marcu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ne mai miram in ce hal a ajuns invatamintul romanesc? Astia sunt profesori? Mai mare rusinea!
1
0
Sa creat precedentul!!!
0
0
hai ca vine pitica porno bondoc la putere si va rezolva pe toti,e bine?
1
0
la virgil madgearu?pe cand era elena directoare si aura pe post de dulau. elena ma prindea cu role pe coridor, in timpu orelor, aura tipa la mine ca de ce desurubam piulita de la clopotel,ala de sus,de langa tavan,ca sa nu mai sune,profa de economie ma dadea afara ca aruncam cu biscuiti in colegi,cisca ma ardea la note ca se plangeau altii ca-i injur de ma-sa in timp ce dicta, elena, directoarea imi dadea exmatriculare 3 zile ca bateam femeile de servici.cu docu intram la orele alora de clasa1 invelit in fata de catedra,cu cruce din hartie iar ala cu galeata de la tabla pe post de apa miruita.
1
0
Bai indolenta de care dati dovada prin jurnalismul de cartier pe care il faceti,apropo care este sistemul de recurtare al reporterilor la dvs la firma,nu de alta dar stiti cu tot respectul,sunteti demni sa fiti condusi de aia de la putere,pe bune.Directoarea asta mica si futacioasa vrea sa tina de ciolan in stil caracteristc romanesc.Daca aia la cel mai inalt nivel fac gratare cu urechi de porc si sare grunjoasa pune le as pe rani deschise solnita,de la Peugeot bineinteles,ce pretentii sa mai ai de la darwinistii eretici? Nota 3 si treci in banca ta!
3
3
Nici macar un titlu de articol nu poate fi scris corect ? Are si continut legat de ...educatie !
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614