REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SCANDALUL dintre DECANA Facultății de Arte și fostul ei STUDENT a ajuns la PARCHET

SCANDALUL dintre DECANA Facultății de Arte și fostul ei STUDENT a ajuns la PARCHET

Replica API 16 noiembrie 2021 | 19:43 3381

Așa cum Replica a relatat într-una din edițiile anterioare, un fost student al Facultății de Arte, din cadrul Universității Ovidius, a formulat sesizare la DNA, împotriva decanei Daniela Vitcu, fiind acuzată de acte ilegale cu banii obținuți din contractele cu Primăria Constanța. Procurorii DNA au dispus trimiterea sesizării către Parchetul Judecătoriei Constanța.

Daniela Vitcu

Procurorii DNA au luat act de sesizarea lui Alexandru Agafiței pe 8 noiembrie, însă a doua zi, pe 9 noiembrie, procurorii DNA au trimis cauza la Parchetul Judecătoriei, ”având în vedere calitatea persoanelor și faptele relatate de Alexandru Agafiței”. Reamintim că fostul student acuză conducerea Facultății de Arte că nu l-au plătit, în urma prestațiilor sale, interpretând diferite roluri în acțiuni precum Proiectul Festivalul Iernii 2019, proiect finanțat din fonduri nerambursabile de Primăria Constanța, desfășurat în perioada 06 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020, Parcul Tăbăcăriei, cu o valoare de 700.000 lei.

”Am avut contract de prestări servicii artistice doar pentru animator-mascotă cățel, contract încheiat cu Asociația Culturală pentru Copii și Tineret „Art Theatre”, dar nu și pentru prestațiile artistice din spectacolul muzical Lumea poveștilor, realizat de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța, regia Daniela Vitcu, spectacol în care mi-a fost folosită înregistrarea vocii pentru momentul Cocoșului din povestea „Punguța cu doi bani” de Ion Creangă, dar și imaginea în rolul Împăratului din Povestea Ilenei Cosânzeana.

Alexandru Agafiței

Pe lângă acest spectacol, am mai făcut parte din distribuția spectacolului pentru copii „Crăciunul Jucăriilor” și am participat la foarte multe intervenții ale trupei de dans. Aceste intervenții au avut rolul de a acoperi lacunele din programul artistic aproape zilnic”, a declarat Alexandru Agafiței. Ulterior, mai spune fostul student, i s a cerut să semneze un contract antedatat, însă a refuzat.

Mai multe, puteți să citiți în materialul de mai jos:

Decanul Facultăţii de Arte, Daniela VITCU, a ajuns în atenția DNA

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fostul primar stie
4
0
pe meserie
9
0
Deci, din nou, cu soricelul si cu cocosu. Doamne, sunteti nebuni!
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468