REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SCHIMBAREA GUVERNULUI. PSD Timiş reacţionează! Ce au votat liderii organizaţiei din care provine Grindeanu

SCHIMBAREA GUVERNULUI. PSD Timiş reacţionează! Ce au votat liderii organizaţiei din care provine Grindeanu

Replica API 13 iunie 2017 | 00:28 249

Premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele PSD Liviu Dragnea par să-şi transmită mesaje prin intermediul Facebook ori a emisiunilor tv la care participă separat, în locul unui dialog. Ruptura dintre cei doi este “cântată” de presa centrală, iar în teritoriu organizaţia PSD Timiş, din care provine premierul, a reacţionat, sub pretextul îngrijorării. Astfel, PSD Timiş a decis, într-o şedinţă, să adopte o rezoluţie de susţinere a premierului, la solicitarea primarilor din acest judeţ, după cum a precizat un lider local.

Pe de altă parte, ministrul de Interne Carmen Dan ar fi pregătită să preia funcția lui Sorin Grindeanu, după cum susţine DCNews.ro, care citează surse din PSD. Mai multe scenarii pentru soluționarea disputei de la vârful PSD sunt luate în calcul de liderii politici ai Coliției de guvernare, inclusiv UDMR.

Un alt nume luat în calcul, în ipoteza că vom avea o femeie premier, evocată de Gabi Firea, este cel al europarlamentarului Viorica Dăncilă, președinta organizației de femei a PSD.

Liviu Dragnea a anunțat încheierea evaluării Guvernului, la începutul săptămânii urmând a face publică lista remanierii. Premierul Sorin Grindeanu va primi în plic mutările pe care trebuie să le efectueze. Asta la doar două zile după ce a afirmat, într-o postare Facebook, că este nevoie de stabilitate și nu sunt necesare modificări în Guvern.

În cazul în care premierul va refuza lista de schimbări solicitate de Liviu Dragnea, i se poate cere demisia, mai arată DCNews.ro.

Alt scenariu vehiculat privește schimbarea componenței politice a Guvernului, respectiv intrarea UDMR la guvernare. Astfel, majoritatea ar avea nevoie de un nou vot în Parlament, ceea ce ar complica procedura.

O variantă mai simplă este cea în care Călin Popescu Tăriceanu solicită schimbarea unor miniștri și a premierului, amenințând cu părăsirea Coaliției de către ALDE, dacă nu se realizează modificările.

O decizie finală s-ar putea lua în Comitetul Executiv al PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dracnea si compania cind dispareti?Nu mai este timpul vostru.
3
1
jupan dragnea s-a inconjurat de olteni iar ceilalti sunt pribegiti deparca tara asta este oltenia.probabil ca vor primi pula pe care o merita,in cur,mai repede decat se asteapta.cacacioasa aia de firea sa se ocupe de primarie casunt probleme mari.altfel risca sa o ia in buci de la bucuresteni si...adio presidentieee.
1
1
grindeanu joaca cum spune hanis ! ce nu va este clar ? -t iuitat ca se sosoteau la urechi direct la investire ! Si oare ce cauta noaptea l;a Cotroceni ? hai sa fim realisti ioha este opozant la tot ce este bun acestui popor indiferent ce spune si ce a discutat peste tot ! Este un mic-mare nazist acestui popor !
1
3
De la timisoara. Grindeanu o sa vina cu taticul lui de mana si -o sa va certe ptr ca nu il lasati sa se joace la guvern!
1
0
De ce sa fie bine daca se poate sa fie rau-firea sa-si vada de primarie si sa lase intrigele -ne am saturat.!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108