REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Schimbări comportamentale la copii, din cauza pandemiei

Schimbări comportamentale la copii, din cauza pandemiei

Replica API 16 februarie 2022 | 13:08 1480

Pandemia a făcut schimbări în rândul copiilor., mulți dintre aceștia ajungând să adopte comportamente extreme. Cadrele didactice s-au sesizat cu privire la faptul că unii micuți au devenit anxioși și refuză comunicarea cu persoanele din jur, iar alții au adoptat comportamente sfidătoare asupra colectivelor. Medicii psihologi declară că aceste comportamente au luat naștere din mediul familiar, în care copii au stat în perioada pandemiei.

Apariția pandemiei a determinat o schimbare a comportamentului uman a stilului de viață și a realității în care trăim. Aproape toți oamenii erau concentrați pe activitatea profesională pe succesul în plan profesional, social, familial. Odată cu apariția pandemiei cu toții a trebuit să ne adaptăm situației nou create, regulilor/legilor nou apărute pentru a supraviețui virusului COVID -19.

Odată cu adulții afectați de noul stil de viață adoptat, din cauza pandemiei, și copii au suferit schimbări bruște, care s-au răsfrânt asupra psihicului.

Cadrele didactice au declarat pentru reporterii Replica de Constanța că, de când micuții au revenit pe băncile școlii, schimbările comportamentale ale acestora au ieșit rapid în evidență. Unii copii s-au remarcat prin stări de anxietate, de vulnerabilitate, în timp ce alții au devenit tot mai critici, mai vulcanici și sfidători.

Pandemia și-a spus cuvântul printre prichindei. Predau la o clasă primară, iar de când micuții au revenit pe băncile școlii, am observat faptul că, aceștia și-au schimbat comportamentul radical. Copii ce în trecut, puteam spune că sunt obraznici, în prezent, le remarc vulnerabilitatea. Sunt sfioși, stau retrași într-un colț. Nu mai comunică, cum o făceau înainte, și foarte greu le intru în voie. Despre alții, care dădeau în trecut dovadă de bun simț, în zilele acestea s-a putut observa foarte clar tupeul stă la loc de cinste. Răspund urât, nu stau locului, nu mai sunt atenți și îi văd ușor iritați când le atrag atenția”, a declarat O.L. învățătoare al ciclului primar, la o școală din Constanța

Ce părere au psihologii despre aceste aspecte

Medicii psihologi explică fenomenul ca fiind unul așteptat. Aceștia sunt de părere că, copii ce în prezent sunt sfioși și vulnerabili, au avut parte de un aer mult prea rece acasă, iar faptul că au stat în acel mediu în permanență și nu au interacționat cu alți copii, i-a făcut să devină anxioși. Cât despre cei care, sunt irascibili, aceștia au avut parte de prea multă atenție și ”periaj” în mediul de acasă.

Din păcate, pandemia a transformat generații. Din cauza faptului că, minorii au stat prea mult în mediul familiar, au tins să ajungă, fie într-o extremă, fie în cealaltă. De regulă, copii ce prezintă acasă un mediu rece, indiferent, necomunicativ, tind să fie anxioși și să refuze comunicarea cu persoanele din jur. În momentul în care copilul primește prea multă atenție, este supra lăudat din toate părțile, ajunge să creadă ca este cel mai bun, că are dreptul să facă absolut orice, iar persoanele din jurul lui sunt cu mult inferioare. Acest lucru duce la un comportament sfidător”, a declarat pentru reporterii Replica A.P., medic psiholog.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212