REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Schimbări în conducerea Portului Constanţa. Salariul din cinci cifre al administratorilor

Schimbări în conducerea Portului Constanţa. Salariul din cinci cifre al administratorilor

Replica API 8 noiembrie 2018 | 23:02 443

Decizia Adunării Generale a Acţionarilor

Decizia Adunării Generale a Acţionarilor

Nicolae Dan Tivilichi

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) are de câteva zile un nou Consiliu de Administraţie (CA), după ce Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a decis structura de conducere a companiei portuare până în primăvara lui 2019. Totodată, AGA a stabilit şi salariul administratorilor, care vor încasa peste 10.000 de lei pe lună pentru funcţia pe care o ocupă provizoriu în compania de stat constănţeană.

Acţionarii Portului Constanţa a decis în şedinţa de pe 30 octombrie să respingă revocarea celor doi administratori provizorii instalaţi pe 8 mai şi să le prelungească, în schimb, mandatele cu încă patru luni, cu posibilitatea prelungirii cu încă şase luni, până în aprilie 2018. Noii administratori sunt, de fapt, mai vechii Elena Petraşcu şi Mirela Florenţa Matichescu, care completează astfel un CA din care mai fac parte Nicolae Dan Tivilichi (care este şi director general al APC), Gabriela Murgeanu, Daniel Naftali, Mircea Burlacu şi Ghiorghe Bătrînca. În aceeaşi şedinţă, AGA a stabilit salariul noilor numiţi la 10.636 lei brut pe lună, echivalentul a peste 2.300 de euro.

Şefa de la Poştă a ajuns în Port

Elena Petraşcu a fost şefa Poştei Române, de unde a fost adusă secretar general în Ministerul Transporturilor de către actualul ministru Lucian Şova. La rândul său, Mirela Matichescu este probabil cel mai activ funcționar public constănțean. Ea deține sau a ocupat numeroase funcții publice, printre care administrator al Aeroportului Internațional ”Mihail Kogălniceanu”, vicepreședinte al Asociației Litoral- Delta Dunării, membru în Consiliul Director al ADI ITI Delta Dunării, director adjunct al ADI Dobrogea, membru ATOP, administrator al Centrului Cultural ”Theodor T. Burada”, președinte al Consiliului de Administrație la Spitalul Județean de Urgeanță Constanța etc.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Singurul din CA cu experienta in transportul maritim este Batrinca, dar grey sa faci ceva inconjurat de slugi ale particular stat
0
0
un an si vin olandezii! Faceti calculele,ca o sa ramaneti pe drumuri!
1
2
Eu as incerca combinatia Cretu-Sintea mai degraba! Am castigat?
28
0
pt Relu 14:54 am ghicit..te referi la Cretu M. si Serban D.
8
12
acolo unde nu este competenta nu o sa aveti nici rezultate
12
1
Las ca l resusciteaza din cand in cand fetele lu tata, C si S in Audi A8! Ghici ghicitoarea mea! Dac ar avea gura sa vorbeasca masina aia! da las ca au soferii lor!
31
1
Cum sa dai portul Constanta pe mana libidinosului si retardatului de Tivilichi
11
3
pana cand ne fura astia pe fata ??? Muie dragnea, muie pesede !!!
5
1
Au gasit actorul pricipal pentru noul film noul film romanesc, Mananca si Besi
9
3
Mai poti ma sa mananci?
5
3
Prostul facultatii a ajuns mare director in port, trist.
15
3
Vreau inapoi director! Nu ma pot obisnui cu functia de dispecer la ACN!
2
3
Gras de cacat...
17
3
Incredibil...ce tara de cacat. Cum poti lasa portul pe mana acestui porc ordinar numit de partid. Hoti ordinari. Osi ppimba curu ala gras in CT 01 APC. Audi A8 L negru. Bravo!!!!
18
3
Mda, aceiasi incompetenti, fara sa-i recomande ceva in functiile pentru care sug bani de la buget: de la grasu' asta penibil la pasaricile alea PSD-iste!
14
3
Astia suntem asa ne trebuie. Un mare rahat toata romania. Robi am fost si prosti, asa ramanem. Strigam nemultumirea pe strazi dar cand trebuie schimbare ne e lene sa iesim la vot
14
3
Cel mai slab pregatit este tivilichi. Un om de nimic si un escroc.
26
2
toate fufele...
17
0
Cine conduce portul, poarta de intrare in Romania fiindca astia nu au niciunul pregatire de specialitate?!
36
2
Mircea nu neuita si fane reprezentativi ca acuma tu iesti in ca! Daca nici acuma nu reusesti cand din sindicalist ai trecut in patronat ieu o sa raman vopsitor pana la pensie! Multumiesc sefule!
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102