rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Scrisoare BOMBĂ: Șefii curților de apel se revoltă împotriva judecătorului Danileț și cer CSM să ia măsuri față de inițiativele 'care îndeamnă la proteste și revolte publice'

Cristi Danileț

Anunțul judecătorului Cristi Vasilică Danileț de la finalul săptămânii, potrivit căruia a adunat 30 de judecători și procurori cu care se va duce în 4 aprilie 2019 la Bruxelles pentru a-i explica prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans de ce protestează magistrații a înfuriat majoritatea judecătorilor din România. Gândul că un judecător, neales de ei să îi reprezinte, va recurge la o activitate cu caracter politic și se va duce la Bruxelles pentru a vorbi în numele tuturor judecătorilor și procurorilor din România despre protestul pe OUG 7/2019, și nu numai, i-a determinat pe judecătorii cu funcții de conducere din cadrul curților de apel să se adrese Secției pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii pentru a lua măsuri față de apucăturile lui Danileț, relatează luju.ro.

Demersul judecătorilor de la curțile de apel îl precede pe cel al judecătorilor de la tribunalele din România care, la rândul lor, au anunțat că se delimitează de formele radicale de protest și de acțiunile judecătorului Danileț.

Astfel, într-o scrisoare trimisă membrilor Secției pentru judecători din CSM, prezentată de Lumea Justitiei, președinții și vicepreședinții a 14 din cele 15 curți de apel din România anunță că își exprimă ferm dezacordul față de modul în care unii judecători care participă la protestele radicale pe OUG 7/2019 ales să acrediteaze ideea că aceste manifestări reprezintă voința și dorința majorității judecătorilor din România.

Iată scrisoarea deschisă:

"Subsemnatii, presedinti si vicepresedinti ai curtilor de apel din Romania, adresam SECTIEI PENTRU JUDECATORI A CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII prezenta

SCRISOARE DESCHISA

prin care ne exprimam dezacordul fata de modalitatea deformata in care, in aceste saptamani, s-a inteles, de catre unii colegi judecatori, asumarea rolului si locului constitutional si legal al magistratului, prin respingerea oricarui dialog cu celelalte puteri, prin ducerea si exacerbarea protestelor in afara instantelor, pe scarile acestora, prin acreditarea ideii ca majoritate judecatorilor/instantelor iau parte la aceste forme de manifestare.

Precizam, in primul rand, ca, astfel cum am sustinut, in mod constant, existenta statului de drept nu poate fi conceputa decat in respectul principiului independentei judecatorului. De aceea, atunci cand s-a pus problema nesocotirii acestui principiu, in mod concret (si nu doar la nivel de idee generala), am fost de acord ca trebuie sa luam pozitie si sa aparam statutul care ne este conferit constitutional, nu ca privilegiu, ci pentru ca actul de justitie sa se poata desfasura in coordonatele respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.

In acest context, subliniem, insa, ca manifestarile de dezacord fata de actiunile sau omisiunile celorlalte puteri nu pot avea loc intr-un cadru care sa duca in derizoriu demnitatea profesiei de judecator, dupa cum nu ne putem ingadui nici ca aceste manifestari sa aiba forme de pactizare cu politicul sau sa indemne, fie si tacit, la revolte publice.

Este adevarat ca statornicirea, in Legile Justitiei, a unor principii, cum este cel al separarii carierelor judecatorilor si procurorilor – in acord cu statutul constitutional si legal al acestora – a fost solicitata, in repetate randuri, din interiorul sistemului de justitie. De asemenea, este adevarat, ca atenuarea/incalcarea acestui principiu, prin masuri luate in regim de urgenta, in pofida votului dat in Parlament cu privire la separarea carierelor, constituie o atitudine a puterii executive care ne nemultumeste profund si cu privire la care ne-am exprimat nemultumirea indreptatita.

Dezaprobam, insa, in mod justificat, transformarea nemultumirii in forme radicale de protest, in respingerea vehementa a oricarui dialog cu celelalte puteri, in prezentarea trunchiata, nereala a faptelor in spatiul public, de catre unii judecatori, in scopul obtinerii unor efecte „de strada”, pentru ca, din perspectiva constitutionala si legala, acestea nu pot avea de-a face cu statutul de judecator, cu echilibrul care trebuie sa caracterizeze demnitatea acestei profesii. Orice abordare contrara inseamna incalcarea atributului de impartialitate fara de care se neaga tocmai principiului independentei judecatorului, in numele caruia, in mod fals, sunt derulate toate aceste manifestari de vreme ce, prin modul lor de realizare, arata ca nu au legatura cu scopul declarat.

De asemenea, ne exprimam dezacordul ferm fata de modul in care se incearca, la nivel intern si international, de catre unii judecatori, participanti la forme radicale de protest, acreditarea ideii ca aceste manifestari constituie vointa si dorinta majoritatii judecatorilor din Romania, in conditiile in care doar 6% din instante au initiat forme de protest! In acest context, este de neconceput ca un judecator (Cristi Vasilica Danilet) sa se erijeze in persoana „reprezentativa” pentru Justitia Romana si sa vorbeasca in numele judecatorilor, respectiv sa decida ca un grup de 30 de judecatori trebuie sa mearga la Bruxelles pentru a-i prezenta prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans, situatia sistemului de justitie, in sens catastrofal, adica al incalcarii grave, de nesuportat, a principiilor ce trebuie sa guverneze statul de drept.

Nu recunoastem si nu sustinem asemenea initiative care tin mai cu seama de sfera politicului.

Prin urmare, solicitam Consiliului Superior al Magistraturii, in calitate de garant al independentei justitiei, care are si abilitarea legala de a ne reprezenta drepturile si interesele, sa ia act de pozitia noastra si sa aiba in vedere masuri concrete menite sa apere aceasta independenta, la nivel intern si international, fata de efectele unor manifestari din interiorul sistemului de justitie, cum sunt cele anterior redate, de care ne delimitam in mod clar si indreptatit pentru ca respectam statutul de judecator, rolul nostru in societate si dreptul la un proces echitabil.

Solicitam ca aceasta scrisoare deschisa sa fie transmisa Consiliului UE – Formatiunii Justitie si Afaceri Interne (JAI).

Judecator Liviu Gheorghe Odagiu – presedintele Curtii de Apel Alba Iulia

Judecator Aurelian Gheorghe Mocan – vicepresedintele Curtii de Apel Alba Iulia

Judecator Adrian Emil Hancas – vicepresedintele Curtii de Apel Alba Iulia

Judecator Loredana Albescu – presedintele Curtii de Apel Bacau

Judecator Maria Violeta Chiriac – vicepresdintele Curtii de Apel Bacau

Judecator Elena Barbu – presedintele Curtii de Apel Brasov

Judecator Nicoleta Hadarean – vicepresedintele Curtii de Apel Brasov

Judecator Elisabeta Rosu – presedintele Curtii de Apel Bucuresti

Judecator Luminita Cristiu-Ninu – vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti

Judecator Alina Nicoleta Ghica – vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti

Judecator Elena Raluca Costache – vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti

Judecator Marius Cristian Epure – presedintele Curtii de Apel Constanta

Judecator Eleni Cristina Marcu – vicepresedintele Curtii de Apel Constanta

Judecator Adina Ponea – presedintele Curtii de Apel Craiova

Judecator Anamaria Cercel – vicepresedintele Curtii de Apel Craiova

Judecator Cosmin-Razvan Mihaila – presedintele Curtii de Apel Galati

Judecator Cristina Trutescu – presedintele Curtii de Apel Iasi

Judecator Laura Baican – presedintele Curtii de Apel Oradea

Judecator Loreley Mirea – vicepresedintele Curtii de Apel Oradea

Judecator Marius Gabriel Sandulescu – presedintele Curtii de Apel Pitesti

Judecator Emilia Raluca Trandafir – vicepresedintele Curtii de Apel Pitesti

Judecator Andra Corina Botez – presedintele Curtii de Apel Ploiesti

Judecator Paul Fratilescu – vicepresedintele Curtii de Apel Ploiesti

Judecator Ioana Cirstea Stoenac – vicepresedintele Curtii de Apel Ploiesti

Judecator Maria Andries – presedintele Curtii de Apel Suceava

Judecator Cristinel Grosu – vicepresedintele Curtii de Apel Suceava

Judecator Andreea Ciuca – presedintele Curtii de Apel Targu-Mures

Judecator Ioana Lucaci – vicepresedintele Curtii de Apel Targu-Mures

Judecator Erica Nistor – presedintele Curtii de Apel Timisoara

Judecator Marian Bratis – vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara

Judecator Carmen Parvulescu – vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara"

luni, 11 martie 2019306
GANDUL.RO
Aparatul electrocasnic care consumă într-o oră cât 44 de becuri LED. Toți românii îl au în casă
Comentarii

58Lupta Danilet! Bravo.(11 mar 12:02)
Numai BOMBE ne tranteste Replica de la o vreme incoace de parca toti am fi gibonii care casca gura la Antena 3 a turnatorului securist si condamnat penal voiculescu sau guita tv a altui penal ghita.
95Afara(11 mar 11:57)
din magistratura cu acest instigator , cu o tinuta dubioasa - cantaret de manele la petreceri-care indeamna la anarhie . La puscarie cu denigratorii de anarhistii din Romania !
1310dudu(11 mar 10:26)
asta e un dement de alui Macovei eu v-am mai spuso tebuie dusi la psihiatru si sa vedeti voi ca sunt bolnavi si nu mai auvoie sa pofeseze
109unu(11 mar 10:24)
astia cu postarile pro DANILET lucrati si in tura de noapte ? Nici nu s-a crapat de ziua si ati si inceput sa mancati cacwt pe aici .Asa bai comunistoizilor ,bai bande de rezist cum era zicala ? Lupta de clasa nu doarme niciodata !Cat despre ce cititi am constatat ca va place presa care da doar titluri ca atat aveti rabdare sa cititi . Ce atata comentarii ,argumente ,dovezi tinuta morala a ziaristilor ? Va cade greu ca va demonteaza propaganda desantata !
36Mazare(11 mar 10:00)
Pe bune ??? Epure , despre care stie toata Constanta ca a luat terenuri moca de la Mazare ???
66DNA(11 mar 09:57)
Judecatorii corupti u frica de DNA aserviti mafiei PSD.S au dat de gol!Si la Constanta aia l a eliberat la un momentdat pe Nicusor Constantinescu!
46AFARA(11 mar 09:14)
De cind un subaltern nu executa ordinele sefilor? Si pe banii nostri. Nu-ti place ,pleaca ,dle,si lasa-ne in pace, cum ni se spune noua la serviciu. Dar cum o sa plece ciinele de la mascelarie.Cica astia sint juristi? nu cunosc principii elementare de drept. Le place ca au avantaje si salarii enorme si raspundere zero barat. Unde s-a mai pomenit sa nu raspunzi pentru faptele tale. Ce democratie e asta. Doar pentru unii.AFARA!
108slugi(11 mar 09:01)
Slugile PSD-ului.
1414o zdreanta(11 mar 07:53)
Bai nea vasilica, matale faci politica, nu justitie. Esti in gasca infractorilor penali-tradatori Kurvessi, Macovei, romanul get-beget Klaus Werner, Bashitu, Orban, nume originale rumanesti.
1520Danilet(11 mar 07:24)
Este un agitator, fara substanta si slab pregatit profesional, nu are ce cauta in magistratura!
2314pensionar(11 mar 06:37)
am o propunere de luat in calcul:acesti presupusi sefi de curti de apel ce voebesc in nume propriu, sa renunte la magistratura si sa se inscrie in PSD de unde pot lupta mai bine impotriva poporului si pot fi siguri de pastrarea pensiilor speciale
1715Nu suportati educatia juridica(11 mar 06:00)
Mai intai trebuia sa prezentati pe larg ce face, cu ce se ocupa, care este sustinerea populatiei si a celorlalti magistrati pt Cristi Danilet. Nu sa ne dati cativa jude din toata tara care se opun- oare de ce !?- ? Prezentati trunchiat stirile, dar nu puteti sa ne opriti sa vedem adevarul pe FB. Jud.C.D. este cel mai apreciat jude din tara,si asta nu suportati.Voi prezentati de obicei infractorii si penalii, nu promovati valorile, moralitatea, adevarul.
1916Cetatean(11 mar 05:29)
Bravo Replica, ne oferiti numai jurnalism de calitate inspirat din luju, stiripesurse, dcnews etc. Prost ala care va mai citeste. Hai sictir!
mai mult...Replica
25 sep 00:00ReplicaSistemul de comunicații al Gărzii de Coastă va fi modernizat de SRI

Sistemul de comunicații al Gărzii de Coastă constănțene va fi modernizat de Serviciul Român de Informații, a...921

25 sep 00:00ReplicaPoliția Română cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt cu 98 de milioane lei1198
25 sep 00:00ReplicaAnamaria Prodan, amenințări cu moartea la adresa Corinei Caciuc: „Stai să vezi. Te omor”1937
25 sep 00:00ReplicaDoliu în lumea operei din Constanța; A murit solistul Laurențiu Severin

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța își ia cu durere rămas bun de la prim...1760

25 sep 00:00ReplicaAlertă la Constanța! Operații suspendate, din cauza unui medicament folosit după anestezie2570
25 sep 00:00ReplicaScene erotice între angajații Wizz, după 3 ore de întârziere; Pasagerii, în pragul exploziei!2786
25 sep 00:00ReplicaKira Hagi, în rolul prinţesei Alice Cantacuzino, în cel mai nou film despre viața lui George Enescu!

Nu prea îi place să vorbească despre ceea ce face, ci îi place să vorbească prin ceea ce face. Kira Hagi (26 de...658

25 sep 00:00ReplicaPrimele imagini cu Simona Halep, după intervenția estetică1475
25 sep 00:00ReplicaReghe şi Prodanca și-au împărțit pumni și palme, în plină stradă! Video9895
25 sep 00:00ReplicaCine sunt cei mai tăcuți politicieni din Parlament

Un număr uriaș de parlamentari au luat cuvântul în Parlament doar de câteva ori, în ciuda faptului că ocupă...818

25 sep 00:00ReplicaDoi români au înșelat peste 180 de cetățeni din Cehia prin intermediul unor tranzacţii online374
25 sep 00:02ReplicaSorin Constantin Enghel a murit într-un accident de parașutism928
Vremea
20.4°20.1° - 20.4° duminică, 25 septembrie 2022
ConstanțaUmiditate: 44%
Vânt: 3.91 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/49133518281047
5/4033301621231
joker16126254315
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 sep 23:58SportEgalul neputinței! Naționala României, doar 1-1 la Helsinki, cu Finlanda, în Liga Națiunilor

Reprezentativa României întâlneşte Finlanda, vineri seară, la Helsinki, în penultima etapă a grupelor Ligii...626

25 sep 23:57SportCanotaj: Ionela Cozmiuc, medaliată cu aur la Mondialele de la Racice

Sportiva română Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle feminin, categorie uşoară,...363

25 sep 23:58SportEmma Răducanu, în semifinale la WTA Seul - A eliminat-o pe a treia favorită

Emma Răducanu continuă parcursul bun de la WTA Seul, sportiva britanică reușind să o elimine vineri pe a treia...572

25 sep 23:58SportNBA: Echipa Phoenix Suns, pusă în vânzare de patronul său, acuzat de rasism şi misoginie

Robert Sarver, patronul echipei Phoenix Suns, acuzat de rasism şi misoginie, a decis să vândă franciza din Liga...521

Local
24 sep 00:07LocalJurământul militar, rostit de prima serie de rezerviști voluntari, la Capu Midia

Vineri, 23 septembrie 2022, a avut loc la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion...704

24 sep 00:07LocalBărbat din Hârșova, prins beat la volan

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 19.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat...563

24 sep 00:08LocalBaracă în flăcări, pe DN2A, în apropiere de Dedeman

636

24 sep 00:07LocalConsiliul local Constanţa, convocat în ședință. Iată ordinea de zi

Consiliul local al municipiului Constanţa va fi convocat în şedinţă ordinară, vineri, 30 septembrie a.c., ora...788

24 sep 14:52LocalDorin Ivașcu va instrui angajații de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Dorin Ivașcu, de la Regional Air Suport SRL, a mai prins un contract de la SN Aeroportul Internațional Mihail...1028

24 sep 12:52LocalNu se găsesc furnizori pentru uniformele angajaților din Portul Constanța

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a lansat în cursul zilei de 5 septembrie a.c. o...1703

24 sep 00:08LocalContinuă acțiunile de dezinfecție în Complexul Gravity Park și parcurile de tip Țara Piticilor

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța continuă acțiunile de dezinfecție a...449

24 sep 00:08LocalA început asfaltarea străzilor din cartierul Veterani

Echipele Confort Urban lucrează la reamenajarea zonei carosabile pe strada Veteranilor. Lucrările sunt incluse în...684

24 sep 00:08LocalConsilierii locali din Valu lui Traian, convocați în ședință

418

Politică
24 sep 00:00PoliticăPremierul va efectua o vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe

Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo (Japonia), pentru a...318

24 sep 00:00PoliticăDîncu a discutat cu omologul sud-coreean despre cooperarea militară dintre cele două state

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, aflat în vizită oficială în Coreea de Sud, a avut o întrevedere cu...289

24 sep 01:23PoliticăPremierul Ciucă, somat să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale

487

24 sep 01:23PoliticăJudecătorii resping o nouă încercare a Elenei Udrea de ieşi din închisoare

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri o nouă încercare a...596

24 sep 23:33PoliticăKlaus Iohannis, către românii din SUA: „România merge bine, economia crește. Guvernul și românii nu stau degeaba”

România merge bine și are creștere economică. Este declarația făcută de președintele Klaus Iohannis în fața...586

24 sep 23:33PoliticăLiberalii vor să scutească de impozit pensiile între 2.000 și 3.000 de lei

705

Interviuri
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

Fostul ministrul al Fondurilor Europene și al Finanțelor, Eugen Teodorovici, explică, într-un interviu acordat...5927

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...6370

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

9598

1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video

Zoom Beach este una dintre plajele de top din Faleză Nord! Administratorul Ioan Picu a pornit, în urmă cu 10 ani, de...5857

23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...4538

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...3637

18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...5758

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...7911

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

5955

Monden
24 sep 00:00MondenAngelina Jolie a cerut un ajutor sporit pentru victimele inundaţiilor din Pakistan

Actriţa americană Angelina Jolie a declarat că inundaţiile devastatoare din Pakistan ar trebui considerate un semnal...266

24 sep 00:00MondenDavid Bowie, omagiat cu o plachetă pe Music Walk of Fame din Londra

Cântăreţul David Bowie a fost omagiat joi cu o plachetă pe Music Walk of Fame din Londra, alăturându-se astfel...250

24 sep 00:00MondenPrinţul William le-a mulţumit voluntarilor şi membrilor personalului implicaţi în funeraliile reginei Elisabeta a II-a

269

24 sep 00:00MondenDe ce s-a apucat de băut Cabral în Republica Dominicană

Cabral a avut o noapte grea în Republica Dominicană. Îndrăgitul prezentator TV s-a „împrietenit” cu o sticlă...408

24 sep 00:00MondenDupă ce a ridicat case, Dorian Popa își deschide o nouă afacere de succes. A investit deja 70.000 de euro

Dorian Popa câștigă sume considerabile de bani din activitatea sa online, bani pe care i-a investit atât în...398

24 sep 00:00MondenKira Hagi, în rolul prinţesei Alice Cantacuzino, în cel mai nou film despre viața lui George Enescu!

Nu prea îi place să vorbească despre ceea ce face, ci îi place să vorbească prin ceea ce face. Kira Hagi (26 de...349

24 sep 00:00MondenProtagonistul următorului film 'James Bond' se va afla în slujba "Majestăţii Sale Regele"

Protagonistul următorului film din seria cinematografică "James Bond", care nu a fost încă ales, se va afla în...309

24 sep 00:00MondenSăptămâna Modei de la Milano marchează revenirea cumpărătorilor chinezi şi a cifrelor de afaceri record

Săptămâna Modei de la Milano va fi inaugurată miercuri într-un context optimist, întrucât o delegaţie de...271

24 sep 01:26MondenLaurenţiu Reghecampf, audiat la poliţie după ce Anamaria Prodan l-a acuzat de furt

916

Mapamond
24 sep 01:26MapamondPreședintele Dumei de Stat din Rusia anunță că mobilizarea e anti NATO

Mobilizarea parțială, care a fost decisă de președintele rus, Vladimir Putin, "va ajuta la rezolvarea sarcinilor...716

24 sep 01:27MapamondFamiliile rușilor mobilizați din Crimeea după ordinul lui Putin primesc puțin peste 16.000 de lei

Fiecare locuitor mobilizat din Crimeea va primi câte 200.000 de ruble drept ajutor financiar pentru familia sa, a...588

24 sep 01:27MapamondCum sunt pedepsiți protestatarii anti-mobilizare din Rusia

663

24 sep 00:00MapamondResponsabil ucrainean: Mulţi dintre ucrainenii predaţi Kievului de Moscova, 'torturaţi' în captivitate

Mulţi dintre ucrainenii predaţi Kievului de Moscova în cadrul unui schimb important de prizonieri de război au fost...282

24 sep 02:14MapamondSUA: Republicanii din Senat blochează un proiect împotriva 'banilor ascunşi' din campaniile electorale

Republicanii din Senatul american au blocat joi adoptarea unui proiect de lege menit să aducă mai multă...280

24 sep 01:26MapamondExod la graniţele Rusiei. Oamenii nu vor să moară în războiul lui Putin

Mobilizarea parţială anunţată de Vladimir Putin i-a speriat şi revoltat pe ruşi. În timp ce unii încearcă să...940

24 sep 01:25MapamondOrban rămâne în continuare oaia neagră în UE

Adresându-se partidului de guvernământ Fidesz, Viktor Orban a subliniat că, dacă sancțiunile împotriva Rusiei ar...561

23 sep 00:00MapamondTruss i-a spus omologului său israelian că ia în considerare mutarea ambasadei britanice la Ierusalim

Prim-ministrul britanic Liz Truss i-a spus omologului său israelian că analizează mutarea ambasadei britanice de la...383

23 sep 00:00MapamondPremierul Ungariei spune că sancţiunile UE împotriva Rusiei ar trebui eliminate

416

Sănătate
24 sep 00:00SănătateFrancezul Emmanuel Mignot a fost recompensat pentru descoperirea cauzei narcolepsiei

O boală "ciudată", "incredibilă" şi, în acelaşi timp, "devastatoare" de care pacienţii "suferă teribil" -...279

24 sep 00:00SănătatePortugalia aprobă vaccinarea împotriva variolei maimuţei pentru grupele de risc

Autoritatea sanitară din Portugalia a anunţat miercuri că şi-a extins strategia de vaccinare împotriva variolei...268

24 sep 00:00SănătateFondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei a strâns 14,2 miliarde de dolari

260

24 sep 00:00SănătateAlimentele recomandate ca fiind sănătoase se scumpesc cu 50%

Ce alimente se scumpesc cu 50%: Sunt chiar cele recomandate ca fiind sănătoase. Producătorii explică motivul...283

24 sep 02:37SănătateMinisterul Sănătăţii: 1.331 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Un număr de 1.331 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...256

24 sep 00:00SănătateOMS a remarcat o scădere a morbidității și mortalității cauzate de COVID în lume în ultima săptămână

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) observă o scădere a nivelului de morbiditate și mortalitate ca urmare a...270

24 sep 02:35SănătateMinistrul Rafila semnează un protocol cu Patriarhia Română

Ministrul Sănătăţii şi Patriarhia vor semna un protocol referitor la asistenţa religioasă creştin-ortodoxă în...413

24 sep 02:31SănătateINSP: 5 persoane, infectate cu virusul West Nile în ultima săptămână

Un număr de 5 persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România, numărul total...345

23 sep 00:00SănătateBăutura calda savurată de miliarde de oameni provoacă îngroșarea sângelui și cheaguri de sânge

818

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT