rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 30 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Scrisoare BOMBĂ: Șefii curților de apel se revoltă împotriva judecătorului Danileț și cer CSM să ia măsuri față de inițiativele 'care îndeamnă la proteste și revolte publice'

Cristi Danileț

Anunțul judecătorului Cristi Vasilică Danileț de la finalul săptămânii, potrivit căruia a adunat 30 de judecători și procurori cu care se va duce în 4 aprilie 2019 la Bruxelles pentru a-i explica prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans de ce protestează magistrații a înfuriat majoritatea judecătorilor din România. Gândul că un judecător, neales de ei să îi reprezinte, va recurge la o activitate cu caracter politic și se va duce la Bruxelles pentru a vorbi în numele tuturor judecătorilor și procurorilor din România despre protestul pe OUG 7/2019, și nu numai, i-a determinat pe judecătorii cu funcții de conducere din cadrul curților de apel să se adrese Secției pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii pentru a lua măsuri față de apucăturile lui Danileț, relatează luju.ro.

Demersul judecătorilor de la curțile de apel îl precede pe cel al judecătorilor de la tribunalele din România care, la rândul lor, au anunțat că se delimitează de formele radicale de protest și de acțiunile judecătorului Danileț.

Astfel, într-o scrisoare trimisă membrilor Secției pentru judecători din CSM, prezentată de Lumea Justitiei, președinții și vicepreședinții a 14 din cele 15 curți de apel din România anunță că își exprimă ferm dezacordul față de modul în care unii judecători care participă la protestele radicale pe OUG 7/2019 ales să acrediteaze ideea că aceste manifestări reprezintă voința și dorința majorității judecătorilor din România.

Iată scrisoarea deschisă:

"Subsemnatii, presedinti si vicepresedinti ai curtilor de apel din Romania, adresam SECTIEI PENTRU JUDECATORI A CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII prezenta

SCRISOARE DESCHISA

prin care ne exprimam dezacordul fata de modalitatea deformata in care, in aceste saptamani, s-a inteles, de catre unii colegi judecatori, asumarea rolului si locului constitutional si legal al magistratului, prin respingerea oricarui dialog cu celelalte puteri, prin ducerea si exacerbarea protestelor in afara instantelor, pe scarile acestora, prin acreditarea ideii ca majoritate judecatorilor/instantelor iau parte la aceste forme de manifestare.

Precizam, in primul rand, ca, astfel cum am sustinut, in mod constant, existenta statului de drept nu poate fi conceputa decat in respectul principiului independentei judecatorului. De aceea, atunci cand s-a pus problema nesocotirii acestui principiu, in mod concret (si nu doar la nivel de idee generala), am fost de acord ca trebuie sa luam pozitie si sa aparam statutul care ne este conferit constitutional, nu ca privilegiu, ci pentru ca actul de justitie sa se poata desfasura in coordonatele respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.

In acest context, subliniem, insa, ca manifestarile de dezacord fata de actiunile sau omisiunile celorlalte puteri nu pot avea loc intr-un cadru care sa duca in derizoriu demnitatea profesiei de judecator, dupa cum nu ne putem ingadui nici ca aceste manifestari sa aiba forme de pactizare cu politicul sau sa indemne, fie si tacit, la revolte publice.

Este adevarat ca statornicirea, in Legile Justitiei, a unor principii, cum este cel al separarii carierelor judecatorilor si procurorilor – in acord cu statutul constitutional si legal al acestora – a fost solicitata, in repetate randuri, din interiorul sistemului de justitie. De asemenea, este adevarat, ca atenuarea/incalcarea acestui principiu, prin masuri luate in regim de urgenta, in pofida votului dat in Parlament cu privire la separarea carierelor, constituie o atitudine a puterii executive care ne nemultumeste profund si cu privire la care ne-am exprimat nemultumirea indreptatita.

Dezaprobam, insa, in mod justificat, transformarea nemultumirii in forme radicale de protest, in respingerea vehementa a oricarui dialog cu celelalte puteri, in prezentarea trunchiata, nereala a faptelor in spatiul public, de catre unii judecatori, in scopul obtinerii unor efecte „de strada”, pentru ca, din perspectiva constitutionala si legala, acestea nu pot avea de-a face cu statutul de judecator, cu echilibrul care trebuie sa caracterizeze demnitatea acestei profesii. Orice abordare contrara inseamna incalcarea atributului de impartialitate fara de care se neaga tocmai principiului independentei judecatorului, in numele caruia, in mod fals, sunt derulate toate aceste manifestari de vreme ce, prin modul lor de realizare, arata ca nu au legatura cu scopul declarat.

De asemenea, ne exprimam dezacordul ferm fata de modul in care se incearca, la nivel intern si international, de catre unii judecatori, participanti la forme radicale de protest, acreditarea ideii ca aceste manifestari constituie vointa si dorinta majoritatii judecatorilor din Romania, in conditiile in care doar 6% din instante au initiat forme de protest! In acest context, este de neconceput ca un judecator (Cristi Vasilica Danilet) sa se erijeze in persoana „reprezentativa” pentru Justitia Romana si sa vorbeasca in numele judecatorilor, respectiv sa decida ca un grup de 30 de judecatori trebuie sa mearga la Bruxelles pentru a-i prezenta prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans, situatia sistemului de justitie, in sens catastrofal, adica al incalcarii grave, de nesuportat, a principiilor ce trebuie sa guverneze statul de drept.

Nu recunoastem si nu sustinem asemenea initiative care tin mai cu seama de sfera politicului.

Prin urmare, solicitam Consiliului Superior al Magistraturii, in calitate de garant al independentei justitiei, care are si abilitarea legala de a ne reprezenta drepturile si interesele, sa ia act de pozitia noastra si sa aiba in vedere masuri concrete menite sa apere aceasta independenta, la nivel intern si international, fata de efectele unor manifestari din interiorul sistemului de justitie, cum sunt cele anterior redate, de care ne delimitam in mod clar si indreptatit pentru ca respectam statutul de judecator, rolul nostru in societate si dreptul la un proces echitabil.

Solicitam ca aceasta scrisoare deschisa sa fie transmisa Consiliului UE – Formatiunii Justitie si Afaceri Interne (JAI).

Judecator Liviu Gheorghe Odagiu – presedintele Curtii de Apel Alba Iulia

Judecator Aurelian Gheorghe Mocan – vicepresedintele Curtii de Apel Alba Iulia

Judecator Adrian Emil Hancas – vicepresedintele Curtii de Apel Alba Iulia

Judecator Loredana Albescu – presedintele Curtii de Apel Bacau

Judecator Maria Violeta Chiriac – vicepresdintele Curtii de Apel Bacau

Judecator Elena Barbu – presedintele Curtii de Apel Brasov

Judecator Nicoleta Hadarean – vicepresedintele Curtii de Apel Brasov

Judecator Elisabeta Rosu – presedintele Curtii de Apel Bucuresti

Judecator Luminita Cristiu-Ninu – vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti

Judecator Alina Nicoleta Ghica – vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti

Judecator Elena Raluca Costache – vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti

Judecator Marius Cristian Epure – presedintele Curtii de Apel Constanta

Judecator Eleni Cristina Marcu – vicepresedintele Curtii de Apel Constanta

Judecator Adina Ponea – presedintele Curtii de Apel Craiova

Judecator Anamaria Cercel – vicepresedintele Curtii de Apel Craiova

Judecator Cosmin-Razvan Mihaila – presedintele Curtii de Apel Galati

Judecator Cristina Trutescu – presedintele Curtii de Apel Iasi

Judecator Laura Baican – presedintele Curtii de Apel Oradea

Judecator Loreley Mirea – vicepresedintele Curtii de Apel Oradea

Judecator Marius Gabriel Sandulescu – presedintele Curtii de Apel Pitesti

Judecator Emilia Raluca Trandafir – vicepresedintele Curtii de Apel Pitesti

Judecator Andra Corina Botez – presedintele Curtii de Apel Ploiesti

Judecator Paul Fratilescu – vicepresedintele Curtii de Apel Ploiesti

Judecator Ioana Cirstea Stoenac – vicepresedintele Curtii de Apel Ploiesti

Judecator Maria Andries – presedintele Curtii de Apel Suceava

Judecator Cristinel Grosu – vicepresedintele Curtii de Apel Suceava

Judecator Andreea Ciuca – presedintele Curtii de Apel Targu-Mures

Judecator Ioana Lucaci – vicepresedintele Curtii de Apel Targu-Mures

Judecator Erica Nistor – presedintele Curtii de Apel Timisoara

Judecator Marian Bratis – vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara

Judecator Carmen Parvulescu – vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara"

luni, 11 martie 20191139
Comentarii

58Lupta Danilet! Bravo.(11 mar 12:02)
Numai BOMBE ne tranteste Replica de la o vreme incoace de parca toti am fi gibonii care casca gura la Antena 3 a turnatorului securist si condamnat penal voiculescu sau guita tv a altui penal ghita.
95Afara(11 mar 11:57)
din magistratura cu acest instigator , cu o tinuta dubioasa - cantaret de manele la petreceri-care indeamna la anarhie . La puscarie cu denigratorii de anarhistii din Romania !
1310dudu(11 mar 10:26)
asta e un dement de alui Macovei eu v-am mai spuso tebuie dusi la psihiatru si sa vedeti voi ca sunt bolnavi si nu mai auvoie sa pofeseze
109unu(11 mar 10:24)
astia cu postarile pro DANILET lucrati si in tura de noapte ? Nici nu s-a crapat de ziua si ati si inceput sa mancati cacwt pe aici .Asa bai comunistoizilor ,bai bande de rezist cum era zicala ? Lupta de clasa nu doarme niciodata !Cat despre ce cititi am constatat ca va place presa care da doar titluri ca atat aveti rabdare sa cititi . Ce atata comentarii ,argumente ,dovezi tinuta morala a ziaristilor ? Va cade greu ca va demonteaza propaganda desantata !
36Mazare(11 mar 10:00)
Pe bune ??? Epure , despre care stie toata Constanta ca a luat terenuri moca de la Mazare ???
66DNA(11 mar 09:57)
Judecatorii corupti u frica de DNA aserviti mafiei PSD.S au dat de gol!Si la Constanta aia l a eliberat la un momentdat pe Nicusor Constantinescu!
46AFARA(11 mar 09:14)
De cind un subaltern nu executa ordinele sefilor? Si pe banii nostri. Nu-ti place ,pleaca ,dle,si lasa-ne in pace, cum ni se spune noua la serviciu. Dar cum o sa plece ciinele de la mascelarie.Cica astia sint juristi? nu cunosc principii elementare de drept. Le place ca au avantaje si salarii enorme si raspundere zero barat. Unde s-a mai pomenit sa nu raspunzi pentru faptele tale. Ce democratie e asta. Doar pentru unii.AFARA!
108slugi(11 mar 09:01)
Slugile PSD-ului.
1414o zdreanta(11 mar 07:53)
Bai nea vasilica, matale faci politica, nu justitie. Esti in gasca infractorilor penali-tradatori Kurvessi, Macovei, romanul get-beget Klaus Werner, Bashitu, Orban, nume originale rumanesti.
1520Danilet(11 mar 07:24)
Este un agitator, fara substanta si slab pregatit profesional, nu are ce cauta in magistratura!
2314pensionar(11 mar 06:37)
am o propunere de luat in calcul:acesti presupusi sefi de curti de apel ce voebesc in nume propriu, sa renunte la magistratura si sa se inscrie in PSD de unde pot lupta mai bine impotriva poporului si pot fi siguri de pastrarea pensiilor speciale
1715Nu suportati educatia juridica(11 mar 06:00)
Mai intai trebuia sa prezentati pe larg ce face, cu ce se ocupa, care este sustinerea populatiei si a celorlalti magistrati pt Cristi Danilet. Nu sa ne dati cativa jude din toata tara care se opun- oare de ce !?- ? Prezentati trunchiat stirile, dar nu puteti sa ne opriti sa vedem adevarul pe FB. Jud.C.D. este cel mai apreciat jude din tara,si asta nu suportati.Voi prezentati de obicei infractorii si penalii, nu promovati valorile, moralitatea, adevarul.
1916Cetatean(11 mar 05:29)
Bravo Replica, ne oferiti numai jurnalism de calitate inspirat din luju, stiripesurse, dcnews etc. Prost ala care va mai citeste. Hai sictir!
mai mult...Replica
30 mar 00:00ReplicaAlte două DECESE în România din cauza coronaviruslui. Bilanţul a ajuns la 46

Alte două decese din cauza coronavirusului! Este vorba despre un bărbat, 57 de ani, judeţul Timiș. În data de...431

30 mar 00:00ReplicaMESAJUL cadrelor de la Spitalul de Boli Infecțioase: Pacienții au o evoluție bună dar nu știm ce va urma!1062
30 mar 00:00ReplicaUn medic de la Spitalul Cernavodă a anunțat că NU mai vine la serviciu!2381
30 mar 00:00ReplicaÎncă o persoană a MURIT din cauza Coronavirusului! Bilanțul a ajuns la 44

În data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal...1086

30 mar 00:00ReplicaADEVĂRUL DESPRE CORONAVIRUS. CUM SE TRANSMITE ŞI CÂND SCĂPĂM DE EL2581
30 mar 10:05ReplicaO clujeancă a fost amendată chiar dacă avea declaraţia pe propria răspundere4513
30 mar 10:10ReplicaSituația actualizată: China raportează noi cazuri de coronavirus

China a raportat luni 31 de noi cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, precum şi 4 decese, conform celor...1572

30 mar 13:01ReplicaCresc AMENZILE pentru încălcarea ordonanțelor militare830
30 mar 09:55ReplicaMarea Britanie, strigăt disperat după români în plină criză de COVID-193035
30 mar 00:01ReplicaDELAPIDARE! O angajată a Spitalului Clinic CF a FURAT bani din contabilitatea unităţii

O angajată a Spitalului Clinic CF Constanţa a fost trimisă în judecată pentru delapidare! Potrivit unor surse,...3020

30 mar 00:00ReplicaCadrele medicale din Hârşova s-au autoizolat din cauza unei minore gravidă1277
30 mar 00:30ReplicaNicolae Matei, SUPĂRAT pe voluntarii din Năvodari care dezinfectează scările de bloc2749
Vremea
16.3°14.4° - 16.3° luni, 30 martie 2020
ConstanțaUmiditate: 46%
Vânt: 2.38 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
30 mar 00:00SportCristian Dulca - Rapid are şanse reale la promovare

Campion cu Rapid în sezonul 1998-1999, fostul fotbalist Cristian Dulca a declarat, sâmbătă, că gruparea...282

30 mar 00:00SportJocurile Olimpice ar putea avea loc în iulie-august 2021

Cel mai probabil interval de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor, din cauza...246

30 mar 00:00SportNadia Comăneci, de la zecele perfect la 20 de secunde perfecte de spălat pe mâini

Multipla campioană olimpică la gimnastică, Nadia Comăneci, a postat, sâmbătă, un mesaj pe contul său oficial de...333

30 mar 00:00SportAngel Di Maria (PSG) suportă greu izolarea la domiciliu

Argentinianul Angel Di Maria, mijlocaşul echipei Paris Saint-Germain, întâmpină dificultăţi în suportarea...320

Local
30 mar 00:00LocalAmplă acțiune de dezinfecție a drumurilor, demarată în județ

Consiliul Județean Constanța, prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri, a demarat, pe 27 martie, o...337

30 mar 00:00LocalElevii solicită premierului Ludovic Orban demiterea Monicăi Anisie

Asociația Elevilor din Constanța consideră inadmisibil comportamentului Monicăi Anisie, ignoranța de care a dat...568

30 mar 00:00LocalRomânia a trecut la ora de vară. Ceasurile au fost date cu o oră înainte

Românii au trecut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora de vară. Toate ceasurile au fost date cu o oră...239

30 mar 00:00LocalCălătorii din Cumpăna stau ca sardinele în microbuz, în plină pandemie de coronavirus

O femeie din Cumpăna, care este nevoită să circule zilnic cu microbuzul pentru a ajunge la serviciu, în Constanța a...409

30 mar 00:00LocalTâlhar căutat în Brașov, PRINS la CONSTANȚA!

Polițiști de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat pe raza municipiului Constanța, la data...276

30 mar 00:00LocalRAEDPP a continuat dezinfecția în piețele din Constanța

Continuă acțiunile de dezinfecție în piețele agroalimentare din municipiul Constanța! Sâmbătă, 28 martie, au...234

30 mar 00:00LocalUn bărbat şi-a pierdut viaţa după ce s-a urcat la volan, deşi nu avea permis. A avariat şi 6 maşini

Şase dintr-o lovitură! La data de 29 martie a.c, în jurul orei 00.40, un bărbat, de 50 de ani, a condus un...430

30 mar 00:00LocalConstanța: Acțiuni de dezinfecție în mai multe cartiere. Iată unde se va acționa

Atenție, constănțeni! În această seară, acțiunile de dezinfecție vor începe la ora 19:00 și se vor desfășura...409

30 mar 12:56LocalPrimăria Municipiului Medgidia vine în ajutorul persoanelor vulnerabile, fără aparținători

Conform legislației în vigoare, Primăria Municipiului Medgidia vine în sprijinul persoanelor aflate în izolare la...256

30 mar 00:00LocalDosare penale întocmite de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis

Polițiștii constănțeni au întocmit sâmbătă, 28 martie două dosare penale pentru lipsa permisului de conducere...267

Politică
30 mar 00:00PoliticăCe prevede Ordonanţa militară 4 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de...363

30 mar 00:00PoliticăVela: Interdicţia privind circulaţia persoanelor într-un grup mai mare de trei aplicată exclusiv circulaţiei pietonale

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, duminică seara, că interdicţia privind circulaţia persoanelor...296

30 mar 00:00PoliticăVela anunţă noi condiţii pentru şoferii de camioane, piloţi şi personalul navigant

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, duminică seara, noi condiţii pentru şoferii de camioane cu un...318

30 mar 00:00PoliticăVela: Cei care încalcă regulile izolării intră direct în carantină şi suportă cheltuielile

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, duminică seara, că Ordonanţa Militară nr. 4 prevede că aceia...231

30 mar 00:00PoliticăVela: Preţurile la utilităţi NU mai pot fi majorate

Marcel Vela, ministrul MAI, a aprobat duminică, 29 martie, Ordonanţa militară 4. Printre măsurile instituite, s-a...233

30 mar 00:00PoliticăMarcel Vela: persoanele peste 65 de ani se pot deplasa şi în afara intervalului orar 11-13

Marcel Vela, ministru MAI, a făcut declaraţii de presă cu privire la aprobarea unei noi ordonanţe, numărul 4. Sunt...307

30 mar 00:00PoliticăPonta: Interpelare cu Tăriceanu şi Ciolacu către Vela privind numărul românilor intraţi în ţară în ultima săptămână

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a postat pe pagina sa de Facebook o interpelare pe care ar fi adresat-o,...281

30 mar 00:00PoliticăTăriceanu: Reducerea preţurilor la energia electrică şi gaze nu se reflectă la consumator. ANRE să corecteze anomaliile

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că preţurile la energia electrică şi la gaze naturale s-au...258

30 mar 00:00PoliticăCiolacu: Vom trece prin Parlament o lege privind amânarea ratelor până în septembrie fără dobânzi la dobânzi

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că săptămâna viitoare va fi trecută prin Parlament o lege...243

30 mar 00:00PoliticăGorghiu: PSD, un partid iresponsabil; nu renunţă la logica de campanie

Senatorul liberal Alina Gorghiu critică propunerea PSD privind un proiect care oferă posibilitatea celor care au rate...313

Monden
30 mar 00:00MondenBianca şi Alex Bodi renunţă la divorţ şi se izolează împreună

S-au certat la cuţite, pe 6 martie, când mama ei a şi chemat Poliţia, iar patru zile mai târziu depuneau actele de...315

30 mar 00:00MondenAndreea Bălan, culisele separării de George Burcea: „El a vrut să aibă altă viață. Era nefericit cu noi”

La cererea admiratorilor ei, Andreea Bălan a continuat seria dezvăluirilor din culisele divorțului său de George...355

30 mar 00:00MondenTrăistariu, gol-pușcă pe un site deocheat: „Am făcut asta asumat, deşi mi-a fost o jenă teribilă“

Mihai Trăistariu (40 de ani), care a făcut furori pentru România la Eurovision, în 2006, clasându-se pe locul 4 la...568

30 mar 00:00MondenAlexandru Arșinel este în doliu: i-a murit o rudă de coronavirus

Alexandru Arșinel (80 de ani) este prima vedetă din România afectată de coronavirus. Una dintre victimele care a...362

30 mar 00:00MondenConstantin Drăgănescu, din „Las Fierbinți“, a murit

Actorul Constantin Drăgănescu, care în 2012 a jucat rolul lui Drăgănescu în primul sezon al serialului „Las...430

30 mar 00:00MondenSolistul trupei Rammstein și-a pus fanii pe jar după ce se zvonea că are COVID-19. A fost testat negativ!

Till Lindemann, solistul trupei germane Rammstein a fost internat în spital joi seara și și-a petrecut noaptea la...216

30 mar 00:00MondenTom Hanks s-a întors în Los Angeles după ce s-a vindecat de coronavirus

Tom Hanks şi soţia sa, Rita Wilson, au revenit vineri în Los Angeles după ce au stat peste două săptămâni în...239

30 mar 00:00MondenBob Dylan a lansat un cântec de 17 minute, primul lui single original după o pauză de opt ani

Cântăreţul american Bob Dylan, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 2016, a lansat vineri un cântec...221

30 mar 00:00MondenArme de recuzită din filmele "James Bond", furate la Londra de hoţi cu accente est-europene

Cinci arme de recuzită folosite în filme din seria "James Bond", inclusiv pistolul utilizat de Roger Moore atunci...237

30 mar 00:00MondenPrinţul Harry, Bon Jovi şi corala Invictus au lansat un single care „va atinge multe inimi“

O piesă muzicală înregistrată în scopuri caritabile de prinţul Harry, duce de Sussex, alături de rockerul Jon Bon...275

Mapamond
30 mar 00:00MapamondCoronavirus: Spania înregistrează 838 de noi decese în ultimele 24 de ore

Spania a înregistrat duminică 838 de noi decese în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră de până acum,...222

30 mar 00:00MapamondCoronavirus: În Italia, numărul deceselor a ajuns la 10.779, iar cel al cazurilor de infectare la 97.689

Numărul deceselor din Italia cauzate de noul coronavirus a sporit cu 756 în ultimele 24 de ore, ajungând la 10.779, a...237

30 mar 00:00MapamondCoronavirus: În SUA, numărul cazurilor de infectare ar putea ajunge la câteva milioane

SUA va ajunge să aibă câteva milioane de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, iar numărul deceselor...216

30 mar 00:00MapamondCoronavirus - Numărul morţilor din Marea Britanie a ajuns la 1.228

Numărul persoanelor care au murit în Marea Britanie după ce au fost testate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la...229

30 mar 00:00MapamondCoronavirus - Numărul de cazuri din Olanda a depăşit 10.000

Numărul cazurilor confirmate de infecţii cu coronavirus din Olanda a depăşit 10.000, conform unui anunţ făcut...238

30 mar 00:00MapamondCoronavirus: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse le cere credincioşilor să nu meargă la biserică

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, le-a cerut duminica aceasta credincioşilor să nu se ducă la biserici din...265

30 mar 00:00MapamondCoronavirus: Un traficant de droguri, primul deţinut din SUA care a murit de COVID-19

Patrick Jones, un bărbat în vârstă de 49 de ani din statul american Louisiana care ispăşea o pedeapsă de 27 de...229

30 mar 00:00MapamondCoronavirus: Olanda retrage sute de mii de măşti defecte importate din China

Olanda a retras sute de mii de măşti importate din China şi distribuite în spitalele olandeze pentru a face faţă...262

30 mar 00:00MapamondCoronavirus: Italia va distribui bonuri alimentare persoanelor defavorizate

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat sâmbătă seară că vor fi distribuite bonuri alimentare celor mai...210

30 mar 00:00MapamondPapa și colaboratorii săi apropiaţi nu au coronavirus

Vaticanul a anunţat sâmbătă că testele efectuate la reşedinţa unde locuieşte Papa Francisc au demonstrat că...221

Sănătate
11 mar 12:31SănătatePrimăria Medgidia suspendă activitatea cluburilor de pensionari din localitate

Coronavirusul închide cluburile de pensionari, la Medgidia, pentru siguranţa cetăşenilor. Primăria Medgidia...94

30 mar 00:00SănătatePrimul ventilator mecanic proiectat în România a trecut de primul test de funcţionare

Un grup format din zeci de voluntari, ingineri, medici, manageri şi studenti din Timişoara, au proiectat un ventilator...332

30 mar 00:00SănătateTătaru: Pentru scenariul 4 ne gândim ca aceia afectați să nu meargă în izolare dacă au în familie persoane peste 65 de ani

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, a declarat că pentru scenariul patru al epidemiei de coronavirus COVID-19 se are...259

30 mar 00:00SănătateRafila: Cel mai probabil luni vom depăşi 2.000 de cazuri; se trece la scenariul 4

Preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila, afirmă că este posibil ca luni să se depăşească...232

30 mar 00:00SănătateCe este anosmia, un prim simptom observat la mulţi dintre bolnavii asimptomatici infectați cu COVID-19

Peste 660.000 de oameni s-au îmbolnăvit la nivel global de COVID-19, iar numărul decedaților a trecut de 30.000. O...437

30 mar 00:00SănătateMedic: „Mii de decese din Italia puteau fi evitate dacă pacienţii cu forme uşoare de COVID-19 erau trataţi la domiciliu”

Italia este pe primul loc în privinţa deceselor raportate ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus, potrivit...261

28 mar 00:00SănătateCNAS: Certificatele de concediu medical se pot transmite şi prin mijloace electronice către persoanele asigurate

Certificatele de concediu medical, eliberate în perioada stării de urgenţă, se pot transmite şi prin mijloace...558

28 mar 00:00SănătateGuvern: Nu există riscuri legate de transmiterea coronavirusului prin sisteme de ventilaţie sau aer condiţionat

Guvernul a precizat că nu există riscuri legate de transmiterea coronavirusului prin sisteme de ventilaţie sau aer...474

28 mar 00:00SănătateMedicii de familie vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți

Medicii de familie și medicii din ambulator vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți, a spus premierul...466

28 mar 00:00SănătateCe trebuie să faci pentru a avea plămâni puternici

Infecţia cu noul coronavirus este deosebit de periculoasă pentru persoanele cu afecţiuni pulmonare preexistente, dar...1028