rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Primarul din Ovidiu nu s-ar supăra să fie primar şi la Constanţa!

Scupra îl critică pe Făgădău pentru parada de Ziua Constanţei: Poate că unii au rămas cu nostalgii din vremurile ‘de dinainte’

George Scupra

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, spune, mai în glumă, mai în serios, că în viitor Constanţa şi Ovidiu se vor uni. Ca atare, nu exclude să devină primar peste o mare unitate administrativ-teritorială Ovidiu-Constanţa, iar în postura de viceprimar care să îl ajute în gestionarea problemelor îl vede pe... Decebal Făgădău. a fost, desigur, o glumă a edilului, spusă ulterior unui interviu în cadrul căruia nu s-a ferit să comenteze că nu i-a plăcut cum a fost marcată Ziua Constanţei – printr-o paradă cu elevi!

De cealaltă parte, a arătat Scupra în cadrul interviului acordat cotidianului „Replica” de Constanţa, în luna iunie urmează să aibă loc Zilele Oraşului Ovidiu, eveniment ce se va întinde pe durata a trei zile. Vor fi concerte, vor fi spectacole inedite. Însă, pe lângă acest subiect, primarul a răspuns şi unor critici ale cetăţenilor şi a explicat, printre altele, că urmează cât de curând să înceapă asfaltările în satul Poiana (sat ce aparţine, la fel ca şi Culmea, de oraşul Ovidiu).

O altă noutate este aceea că se va lucra la iluminatul public – un proiect care presupune scăderea costurilor cu cheltuielile pentru acest serviciu. De asemenea, primarul a arătat că decizia de demolare a chioşcurilor ilegal construite pe domeniul public, în staţiile de autobuze, a venit cu votul în unanimitate din partea consilierilor.

Rep.: Încep prin a vă întreba despre sensul giratoriu. Este un giratoriu nou asupra căruia ne-au atras atenţia mai mulţi locuitori ai oraşului care au spus ba că e prea mare, ba că nu este bine construit. Vă rugăm să ne explicaţi.

George Scupra.: Vă spun sincer că nici mie nu-mi place, dar nu trebuie să îmi placă mie. Un sens giratoriu pe un drum naţional nu se face cum vrea primarul. Dacă ar fi fost vorba de un giratoriu în orice localitate, pe orice tronson de drum, în interiorul localităţii , putem să îl facem, în principiu, cam cum ne dorim şi aţi văzut exemple de diverse sensuri giratorii în diverse locuri. Aici, fiind vorba de un sens giratoriu pe drumul naţional, trebuia să îl facem, obligatoriu, respectând absolut toate regulile, cu toate avizele de la circulaţia rutieră la drumuri naţionale etc. Este adevărat că pare aşa, la prima vedere, destul de mare dar respectă întocmai diametrul, raza, etc.

Rep.: Adică este aşa cum v-au spus cei de la Drumuri să îl faceţi.

G.S.: Nu ar fi putut să fie altfel, din păcate. Primăria Ovidiu nici măcar n-avea suficient spaţiu suficient pentru a face giratoriul conform normelor în vigoare, drept pentru care am apelat chiar la un privat. Am intrat în curtea unui privat cu acordul lui, ne-a dat voie să mai intrăm doi, trei metri, i-am dărâmat gardul, l-am reconstruit, etc.

(…)

Rep.: Trecem la proiecte europene şi vă dau ocazia să ne spuneţi care mai este stadiul lor.

G.S.: Suntem în diverse faze de implementare cu mai multe proiecte europene. Aş vorbi în primul rând despre proiectul acela legat de situaţii de urgenţă. Am avansat destul de bine, acum 2-3 săptămâni am semnat deja contractul pentru maşina de pompieri. Estimarea este strict pe contract ca în 2-3 luni să avem maşina de pompieri la Ovidiu. Urmează celelalte proceduri pentru ambulanţă, pentru ambarcaţiunea de intervenţie rapidă pe lac, pentru microbuz etc. Sunt toate în derulare şi, în mod normal, până la toamnă ar trebui să le avem.

Rep.: Dar ideea aceasta de proiect pentru situaţii de urgenţă a venit ca urmare a faptului că sunt cetăţeni care se aventurează pe lac sau ideea cu ambarcaţiunea a venit pe parcurs?

G.S.: Au fost de-a lungul timpului diverse întâmplări şi pe lacul Siutghiol, şi cazul acela nefericit când a căzut elicopterul. Autorităţile au ajuns destul de greu, nu spun că vrem sub nici o formă să luăm locul celor de la ISU ci doar să colaborăm. Dar pentru locuitorii noştri sunt foarte importanţi timpii de intervenţie. Ori pentru a veni de la Constanţa pentru un incendiu sau orice situaţie de criză, normal că durează dar noi vom fi acolo cu aceste utilaje şi cu siguranţă putem interveni mai repede. Deci, repet, nu vrem să le luăm locul ci doar să ajutăm până ajung şi celelalte autorităţi.

Rep.: M-a amuzat când aţi spus „nu vrem să le luăm locul celor de la ISU“, însă pare că vreţi să luaţi faţa primarului de la Constanța. Sunt oameni care spun asta, care spun „ia uite acolo ce se face, ia uite ce proiect au cu parcul faleză“, iar la Constanța nu.

G.S.: Nu mi-am propus acest lucru. Încercăm să ne luptăm cât mai bine pentru comunitatea noastră și pentru locuitori și dacă anumite lucruri ies, suntem fericiți. (…) Legat de spaţiile verzi, deja de câţiva ani lucrăm la diverse proiecte de acest gen. Trebuie să vă spun că în acest moment este în derulare. Ordinul de începere a lucrării a fost dat la începutul primăverii, se lucrează intens și speranţa noastră realistă este că undeva în toamna acestui an vom finaliza lucrarea urmând ca din primăvară să ne ocupăm strict de ceea ce înseamnă mobilier urban, spații verzi, gazon, pomi dar cu siguranță în toamnă targetul nostru este să finalizăm undeva în noiembrie-octombrie lucrarea parc - faleza – lac, inclusiv celălalt proiect legat de parc dintre cartierul Sat Vacanță.

Rep.: Cât câştigă, ca spaţiu verde, oraşul cu aceste proiecte?

G.S.: Aproximativ 7.000 de metri pătrați de spații verzi vom câştiga în total în acest an. Eu zic că e o suprafață generoasă dacă luăm în calcul și … unde, la fel, avem încă 7.000 de metri, aproximativ un hectar și jumătate. Să știți că lucrurile nu sunt deloc simple. Pe lângă faptul că încercăm să realizăm aceste proiecte și, cu siguranță, le vom şi realiza, de fiecare dată apar alte probleme - pentru a începe proiectul legat de parc, am fost nevoiți să dărâmăm nişte garduri construite abuziv mai departe de limita proprietății.

(...) Ce a fost pe malul lacului, ultimul rând de case s-a întins abuziv spre lac dar majoritatea oamenilor au înţeles şi şi-au demolat şi s-au retras singuri până spre limita de proprietate pentru că nu ne-am propus să intrăm pe o proprietate privată. În partea cealaltă, între Ovidiu și Sat Vacanță, și acolo au fost diverse probleme de-a lungul canalului pluvial, pentru că realizăm un parc dar trebuie să te gândești și la ceea ce este spre primul rând de case. Cum facem cu rețeaua de canalizare, cum facem cu asfaltarea pentru că nu era în acea zonă și am fost nevoiți, înainte de a demara aceste proiecte, să venim cu rețeaua de canalizare, să vedem pe unde va veni trotuarul. Banii europeni nu au fost doar strict pentru parc, ci a fost nevoie și de o altă cheltuială suplimentară care nu are legătură cu acest proiect dar sunt interdependente până la urmă.

Rep.: Dar trebuia să le faceţi, că le solicitau oricum cetăţenii.

G.S.: Nu puteam să facem doar parcul şi lângă – dezastru, eventual.

Rep.: În ce stadiu se află Castrul Roman?

G.S.: Suntem un caz fericit pentru că, sincer, am avut ceva emoții cu acest sit arheologic. De obicei vin foarte multe firme care se înscriu la licitație. Un caz fericit este cel în care s-au înscris doar două firme - una românească și una capital străin. Chiar m-am bucurat că, iată, nu sunt cazuri izolate - a câștigat românul, firma cu capital românesc ceea ce este foarte bine. Pentru un sit arheologic de însemnătate națională nu poate lucra orice firmă pentru că trebuie o experienţă minimă pe acest subiect. Lucrările acolo sunt mult mai complexe, vor dura 2-3 ani fără nici un dubiu dar important este că am finalizat procedura, că am desemnat câştigătorul acum 2-3 săptămâni.

Rep.: S-a contestat?

G.S.: Nu, nu am avut contestaţie, a fost deja semnat contractul - se vor ocupa de proiectul tehnic plus execuţie - firma respectivă are 2-3 luni să pregătească proiectul tehnic, să luăm toate avizele, autorizaţia şi estimarea noastră realistă este ca undeva în septembrie, poate octombrie, cel mai târziu, să începem lucrarea care va dura vreo 2 ani, cel mult.

(…)

Rep.: În afară de proiectele pe care ni le-aţi prezentat, sesizăm că în ultima perioadă aţi anunţat mai multe evenimente – dans sportiv, Lacul Lebedelor şi aşa mai departe. Unii vă laudă, spun că e frumos că se fac astfel de manifestări, alţii spun că mai întâi să asfaltaţi, şi apoi să vă ocupaţi să daţi banii pe aşa ceva. Cum comentaţi?

G.S.: Dar nu e cazul să le amestecăm lucrurile. Nu putem da deoparte chestiuni legate de cultură, de educaţie, de şcoală, şi să facem doar proiecte legate de infrastructură. Ca în orice familie, avem nevoie şi să mergem la un cinematograf, avem nevoie şi să mâncăm decent, avem nevoie şi să ne îmbrăcăm, să ducem copilul la şcoală... adică nu putem să renunţăm la toate lucrurile acestea, doar pentru a cumpăra mobilă în living. Acelaşi lucru este şi într-o comunitate. (...) Nu putem să renunţăm la lucrurile acestea pentru că nu nu cheltuim bugete semnificative pe aceste lucruri, ci încercăm, cu ce avem noi mai bun în comunitate – cu Dobrogeanca, cu Armâna Mea, cu copiii, cu Elevii au talent şi aşa mai departe – să creăm evenimente cu bugete minim posibile. Dau un singur exemplu, că aţi spus de Lacul Lebedelor: acolo este o chletuială minim posibilă, pe un protocol cu o instituţie de stat, cu Teatrul de Stat Oleg Danovski (...).

Rep.: Câte spectacole vor avea?

G.S.: Ne propunem ca în acest an să fie două spectacole, Lacul Lebedelor, pe 22 iunie, iar undeva la mijlocul verii un concert pop-rock-simfonic. Este un eveniment inedit, care nu a mai fost făcut. Când spun bugete minime posibile – chiar e minim: e până în 2 mii de euro. (...)

Rep.: Dar nu sunt multe evenimente – cele pe care le organizaţi vara aceasta?

G.S.: Nu. Odată împlinim 30 de ani de când suntem oraş. Doi: vin Zilele oraşului. Dacă vorbim strict despre programul Zilelor Oraşului Ovidiu: 28-29-30, luna viitoare. Nu putem renunţa la ceva care a devenit tradiţie; e adevărat că de fiecare dată încercăm să adăugăm ceva nou. Spre exemplu, pe data de 28 iunie avem Festivalul Elena Roizen. Suntem deja la a 12-a ediţie. Anul acesta, pe lângă festival, avem şi recital Ion Amititeloaie.

Avem şi un moment emoţionant, dedicat doamnei Elena Ionescu Cojocaru, care s-a stins din viaţă şi care, de-a lungul anului, a fost în juriul festivalului. (...) Vom avea şi un festival folk. Trebuie să vă spun că, anul acesta, tot ce se va întâmpla în cadrul Zilelor Oraşului va avea loc în parcul de pe malul lacului, pe scena de acolo. Este singurul loc unde vom avea evenimente, înainte le aveam împărţite (...). În a doua zi, sâmbătă, vom avea un festival multicultural, al etniilor din judeţul Constanţa. Va fi un moment inedit. (...) Apoi vom avea un spectacol al elevilor – Elevii au talent; totul va fi susţinut din sponsorizări, toţi vor fi premiaţi. (...)

Rep.: Să vorbim şi despre alegerile europarlamentare...

G.S.: Staţi, staţi, că nu am terminat, să spun şi despre ziua de duminică.

Rep.: Mai sunt evenimente?

G.S.: Păi, ce credeaţi, că facem doar o defilare?

Rep.: Defilare a fost la Constanţa. Şi, până la urmă, nu am văzut prea mulţi părinţi supăraţi că au mers copiii lor, spre exemplu, la defilare în Constanţa.

G.S.: Eu nu sunt nostalgic, probabil că unii sunt. Am prins şi acele vremuri. Poate că unii au rămas cu anumite nostalgii, nu aş comenta dacă e bines au e rău, dar, dacă ţi-ai trimis copilul la şcoală, tu, ca părinte, ştii că e la şcoală, nu la defilare. I-a întrebat cineva?

Rep.: Să ştiţi că nu cred că veţi mai avea de acum înainte vreo discuţie amiabilă cu primarul Constanţei (după declaraţiile de mai sus – n.r.).

G.S.: Suntem primari amândoi, suntem vecini, vom colabora instituţional, fără nici un dubiu.

Rep.: Dar nu v-a plăcut defilarea de la Constanţa.

G.S.: Recunosc, chiar dacă sunt răutăcios, recunosc că nu mi-a plăcut.

(…)

Interviul complet AICI:

Alexandra CUCU

joi, 23 mai 20193820
Comentarii

24Teo(24 mai 20:03)
Alb e alb si negru e negru ...daca nici scupra nu e primar bun si il criticati la ce a facut acolo fata de ce era inainte in ovidiu atunci laso asa fratioare VA MERITATI SOARTA
17Micu(24 mai 07:38)
Forta Ovidiu bravo primare !
62Jos cu machidonii(23 mai 22:39)
Numai machidonii nu veneau sa ne conduca orasul , jos cu toti nespalatii astia cu branza , pune-ti frate un roman capabil si cu minte sa conduca orasul asta daca nu macar un tatat ca aia sunt rai si drepti , dar jos cu machidonii cu miros de branza
42Dada(23 mai 22:01)
Si eu l-am criticat mult pe primarul Constantei Decebal Fagadau si l-am facut in toate felurile dar asa de katerinca.......Dar sincer cred ca e un primar dw viitor cu conditia sa asculte sicDOLEANTELE si SFATURILE Constantenilor
16Dan(23 mai 22:00)
macar jumate din cum este Scupra daca ar fi toti primarii..uitati-va cat de cochet si intretinut este Ovidiu..
85Basescu(23 mai 20:34)
Numai un idiot poate spune asa ceva, daca ne gandim bine Fagadau l-a facut primar pe Scupra, iar la capitolul inteligenta nu avem pe cine compara, Decebal este cu o mie de clase peste cioban.
411Eh copiii mosului(23 mai 17:09)
Scupra se pisha pe Fagadau la capitolul performanta si fonduri europene. Serban de la Eforie si mai si. In timp ce are fonduri europene atrase de 0,0001 euro pe cap de locuitor, Bula al nostrum se tine de parade si bashini de strut. De-abia astept sa votez pe 26 altceva in afara de pesede, doar sa vad cum face cel mai mic scor municipal pe tara, sa-l manance Dragnea fript, cu tot cu fulgi. Va invit si pe voi sa faceti la fel.
1311Ovidian(23 mai 12:17)
Retardati sunt multi observ dar ce a facut omu asta pentru ovidiu nu facea 1000 de primari , restu latrati ham ham ca va pune bocai iulica pindichi si mai nou dna fosta director birsan ....la lupta si pe fata vitejilor daca va tine nu ascunsi dupa monitoare cu nume anonime
114Fane(23 mai 11:21)
Doamna primar Scupra exista. Bravo doamna primar Giumba,pardon Manole , pardon Scuora
117Viorel(23 mai 10:51)
Domnule primar, ati uitat sa mentionati de acel Pug pe care nu sunteti in stare sa il actualizati de 7 ani de zile.
216Te umfla rasul(23 mai 10:25)
Inca sunt strazi neasfaltate in Ovidiu, vorbeste de Constanta??? Asteptam cu drag alegerile si un om gospodar la Ovidiu
912Gigi(23 mai 09:28)
Niste jigodii.... tu ala care tipai in piata.... daca eram acolo.... iti futeam i piatra n gura..... esti basist a? Ai noroc muie ca n am fost acolo.... tin sa mentionez ca s apolitic.....si cu toate astea Fagadau e un domn!
1816Pt Ignat(23 mai 09:02)
Ce clasa ii da lui Fagadau?La ce?Bai Ignate ori esti prost,ori esti orb?Pe scursa asta de Scupra cine la facut primar??Nici la degetul mic ,nu il ajunge pe Fagadau
1220Ignat(23 mai 08:56)
Radem, glumim, dar ii da clasa lui decebalus fagabondus.
23Per Scupra(23 mai 08:54)
video meliora proboque Deteriora sequor
1315Emi(23 mai 08:41)
Bai jeg de om...te-a facut primar PSD si ai dat bir cu fugitii la PNL, pt ca te-au psd-sti la respect.....Bravo lui FAGADAU pt parada.In Anglia ca mergi sa vezi parada de la Castel...si schimbul de garzi ...inseamna comunism?Dar se trezeste Scupra analfabetul sa comenteze..
1911singurul(23 mai 07:58)
machidon de pe raza judetului care chiar a facut ceva cinstit. muie usereu muie pesedeu
826Hai sa mori tu(23 mai 07:52)
Pai ba machidoane. Acum cativa ani cine ma ta te a propulsat? Nu psd? Aaa. Acum ai schimbat barca. App. Terenurile date machidonilor tai in concesiune pe naspa cum e? Vrei europarlamentar acum? Nu uita ceva mache. Toate in viata asta se platesc la timpul lor. Cand iti va fi lumea mai draga vei intra la mititica.
420Fagadau(23 mai 07:15)
La Constsnta a venit circul!
520Unu(23 mai 07:13)
Mult tupeu! Iti trebuie mult tupeu si relatii platite la replica pentru a putea sustine aberatiile astea! Sper sa nu crezi ce spui! Altfel, inseamna ca este deja patologic! Apropo. Canalizari nu stii sa faci? Sau nu ii iese prea mult lui Neli din asta?
1720Cetatean(23 mai 07:11)
Felicitari! Ovidiu se dezvolta frumos. Fagadau mergi acolo si ia lectii... Cum au putut oamenii astia sa faca dintr-o comuna un oras?!... si noi dintr-un oras sa devenim grapa de gunoi?... Felicitari administratiei din Ovidiu!
627Pt. Mihai ora 05:42 :(23 mai 07:07)
Mai Mihai Caramisin, acum noi te intelegem ca fiind angajat al Primariei Ovidiu din mama-n fiu si mache il lingi in cur pe TicTac dar mergi si pe str. Ciresului in cartierul de tigani care si-au facut case fara autorizatii de la Urbanism ca sa il voteze pe Scupra ! TicTac a ajuns primar in urma cu 7 ani cu P.S.D. cand au venit puscariasii Mazare si Constantinescu Nicusor la POPAS CISMEA si l-au propulsat cu mici si bere moca in ultima zi de campanie electorala cand au adus cu autocarul Primariei taranii de la Nazarcea, Culmea si Poiana! Asa a ajuns primar in detrimentul lui Bocai ! Asta e !
522ovidean(23 mai 07:03)
Nu avem centru de interventie ISU ,dar taxa pentru pompieri o platim de ani buni! Scanam un desfasurator de impozite al locuitorilor din Ovidiu sa demonstram?
825Dan(23 mai 06:28)
Asta chiar este un mare dobitoc!Dupa 7 ani de domnie si de furat te lauzi cu putine realizari ptr oras.Pinochio poti puncta la realizarile tale personale si ale varului Funda care cu 7 ani in urma avea proptele la casa sa nu cada pe el,acum se plimba cu A 8.Si mai sunt multi care alti pentru care aceata comunitate plateste pentru binele lor .Gropa de gunoi deja este pe persoana fizica,se incaseaza de acolo bani cu sacul,iar cetateanul de rand plateste gunoiul mai scump decat in Constanta
2216clara(23 mai 06:20)
felicitari domnule ! eu va urez succes!ovidiu este unul din orasele care s a dezvoltat asa cum sunt si alte primarii conduse de tineri , va felicit si va doresc succes
819Bruno(23 mai 05:50)
Normal ca ii convine sa faca trei zile de spectacole, ca de acolo vin spagile.. comisioane de la artisti, pui 3 bannere si faci contracte pe 20 etc. Stie catelul ala de Dragan ce are de facut. Poate te duci pe la Poarta Alba, mache, ca sa mai iei niste lectii de furat, de la maestrul Mazare!
2015Mihai(23 mai 05:42)
Uitati-va la orasul Ovidiu cat de frumos s-a dezvoltat! Cat de cochet a devenit oraselu asta pe langa putrefactia de Constanta condusa de mafia asta care a acaparat toata primaria. Bravo Scupra, se vede ca-ti place ce faci, continua treaba buna !!
2119Ionut(23 mai 05:38)
Bv Scupra ! Un primar implicat nu clovn ca al nostru
1324Ne bufneste rasul !(23 mai 05:18)
Mai Scupra , mai intai invata sa vorbesti corect romaneste ! Poate te invata idolul tau : Amititeloaie ! Dupa cat se vede ... perseverezi in prostie si laudarosenie , dar nici chiar asa ! Auzi la el ... viseaza sa fie primar in Cta ! Pai Ovidiu pute a cacat dupa fiecare ploaie cand se inunda in centru si tu bati campii cu gargauni de marire !
mai mult...Replica
14 oct 13:29ReplicaRATC este istorie! CT Bus, noua companie de transport, care ar putea deservi și localități limitrofe

...3216

14 oct 16:46ReplicaVești pentru constănțeni: prețul gigacaloriei va fi de 250 de lei923
14 oct 13:13ReplicaAtenție, șoferi! Se închide o importantă stradă din Constanța1340
14 oct 11:37ReplicaATENȚIE, șoferi! Vor fi controale în trafic toată săptămâna!

Autovehicule pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de...1127

14 oct 00:00ReplicaMinorul din Medgidia care a ajuns cu mașina pe trotuar și A UCIS două femei E ÎN LIBERTATE!2929
14 oct 00:00ReplicaContract de la Primăria Constanța pentru o firmă care a funcționat ani de zile fără nici un angajat1402
14 oct 00:00ReplicaCampingul Turist din Mamaia, pe cale să devină ansamblu rezidenţial

În urmă cu câțiva ani, Tabăra Turist din Mamaia era asaltată de turiști veniți din toate colțurile țării....1579

14 oct 16:17ReplicaUn tânăr dependent de droguri din Constanța își terorizează bunicii! Au cerut protecție!1581
14 oct 00:00ReplicaDuminică neagră pe șosele! Val de accidente rutiere în Constanța1514
14 oct 00:00ReplicaDupă trei ani de procese, Tribunalul a încetat judecata în dosarul Electrocentrale Grup-RADET Constanța

Tribunalul Constanța a finalizat acțiunea prin intermediul căreia producătorul de energie Electrocentrale Grup,...684

14 oct 00:00ReplicaProvocarea 60 de zile: scuzele nu ard calorii! Costin Neagu, detalii despre rețeta succesului1201
14 oct 00:00ReplicaSe reorganizează Compania Naţională de Drumuri: 16 directori rămân fără posturi; constănţeanca Georgeta Bumbac REZISTĂ2078
Vremea
15.5°15.5° - 17.2° luni, 14 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 79%
Vânt: 4.03 m/s
Presiune: 1020.65 milibari

Loto
6/4912332354244
5/408122224309
joker5822233613
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 oct 00:00SportSpaniolii au făcut praf România după meciul cu Feroe: „A fost ridicolă! Joc fără idei și fără profunzime”

Prestația slabă a elevilor lui Cosmin Contra a fost subliniată și de presa din Spania. Ziariștii de la As au făcut...601

14 oct 00:00SportIon Țiriac a blocat lucrările la linia de tren Gara de Nord - Otopeni, care trebuia făcută pentru EURO 2020

Guvernul României încearcă să construiască o cale ferată de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, care ar putea...811

14 oct 00:00SportCoco Gauff, direct în istorie! La doar 15 ani, a câștigat primul titlu al carierei

Coco Gauff (15 ani, 110 WTA) a cucerit ieri primul trofeu WTA al carierei, impunându-se în fața Jelenei Ostapenko (22...477

14 oct 00:00SportRugby Cupa Mondială: Japonia învinge Scoția și se califică în premieră în sferturi după un meci extrem de spectaculos

Japonia s-a calificat în premieră pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale al rugby (RWC 2019) după victoria...367

Local
14 oct 00:46LocalEstimările meteorologilor: zile cu soare în Constanța!

Potrivit specialiștilor de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vom avea o săptămână cu vreme în general...396

14 oct 01:13LocalAccident rutier în zona Taberei Năvodari

Un alt accident rutier a avut loc duminică, 13 octombrie, în județul Constanța. Medicii au intervenit în zona...1477

14 oct 01:13LocalPolițiștii de frontieră au intervenit pentru a remorca o ambarcațiune avariată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au intervenit pentru remorcarea unei...413

14 oct 01:20LocalUn pieton a fost grav rănit în urma unui accident rutier, în Constanța

Un accident rutier a avut loc duminică, 13 octombrie a.c., în Constanța, mai exact la intersecția dintre străzile...719

14 oct 01:14LocalIncendiu la o casă părăsită din Constanța

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 13 octombrie a.c., în municipiul Constanța, la o casă...561

14 oct 01:14LocalIncendiu la fabrica de pâine din localitatea Chirnogeni

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 13 octombrie a.c., în jurul orei 02:00 la Fabrica de pâine...1650

14 oct 01:14LocalAccident rutier cu victime, în Crucea: o mașină a lovit o turmă de oi

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, 12 octombrie a.c., pe DN 2A, în comuna Crucea din județul Constanța....2241

14 oct 00:21LocalBEAT și fără permis, s-a suit pe un ATV, alături de un amic de pahar: au luat în brațe primul copac ieșit în cale!

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a produs un accident rutier în seara zilei de sâmbătă, 12 octombrie a.c., mai...1896

14 oct 01:15LocalTrei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier, în Constanța

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 12 octombrie a.c., în municipiul Constanța.Din primele informații, în urma...921

14 oct 00:20LocalUn tânăr de 21 de ani din Tulcea s-a răsturnat cu motocicleta. Era băut și nu avea permis de conducere!

La data de 11.10.2019, ora 23:55, un barbat de 21 de ani, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice...1775

Politică
14 oct 01:22PoliticăIohannis: Ați văzut fețele PSD-iștilor la moțiune? Îngropăciune, nu alta!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la o ședință regională a filialelor PNL desfășurată la...591

14 oct 01:12PoliticăAEP: Valoarea subvenţiilor virate în conturile a 5 partide în octombrie - peste 21 de milioane de lei

Valoarea totală a subvenţiilor virate în conturile PSD, PNL, USR, ALDE şi PMP în prima decadă a lunii octombrie...312

14 oct 01:12PoliticăAEP a aprobat încă 270 de secţii de votare în străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat prin hotărâre, la propunerea misiunilor diplomatice şi oficiilor...273

14 oct 01:21PoliticăLudovic Orban recunoaște că va fi premier: „Reducem numărul de structuri birocratice, oficii, agenţii, autorităţi de toate felurile“

Viitorul Guvern care ar putea fi format de PNL şi alte partide politice va acorda o atenţie sporită refacerii...783

14 oct 01:20PoliticăSorina Pintea reacționează la plângerea penală făcută, la DNA, de un deputat USR: „Nu mă tem, s-a procedat oarecum corect, s-a făcut economie“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a răspuns acuzaţiilor deputatului USR, Emanuel Ungureanu, potrivit cărora a...507

14 oct 01:21PoliticăCuc: În urma restructurărilor şi reducerii de posturi de conducere, CNAIR va economisi anual la fondul de salarii 3 milioane de euro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va economisi anual la fondul de salarii între...464

14 oct 01:19PoliticăInstalarea Comisiei Europene se amână. Comisarul României, unul din motive

Preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a apreciat sâmbătă că va fi probabil imposibil...497

14 oct 01:19PoliticăPaleologu o umileşte pe Dăncilă: 'Cei pe care Dumnezeu vrea să îi piardă, mai întâi îi înebuneşte'

Theodor Paleologu spune despre Viorica Dăncilă că „dă impresia că nu mai are simţul realităţii”: „Quos...709

14 oct 01:15PoliticăTăriceanu se vrea iar premier: Am o experiență care ar fi utilă

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că experiența lui ar putea fi utilă...664

14 oct 01:17PoliticăTraian Băsescu anunță IMINENȚA concedierilor de la stat: Aparatul bugetar e cel mai MARE furnizor de cheltuieli

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, anunță PNL că va fi nevoit să facă reduceri în aparatul bugetar,...1001

Monden
14 oct 00:00MondenVunk, 25 de ani de la primul bilet vândut. O carte și un album vor fi lansate cu ocazia evenimentului

“În toamna lui 1994 aveam primul nostru concert pe bilete la Teatrul Ion Creangă din București. În toamna lui...201

14 oct 17:42MondenBrigitte Pastramă, răsfățată de soțul ei: „Florin îmi face cafeaua și micul dejun, facem și baie împreună“

Brigitte (42 ani) și Florin Pastramă (40 ani) sunt un cuplu fericit și se vede acest lucru cu ochiul liber. Bruneta e...298

14 oct 00:00MondenCatrinel Sandu s-a căsătorit cu iubitul american. Ce imagini emoționante a publicat vedeta

Deși a trecut prin clipe grele la începutul verii anului 2019, iată că acum, vedeta, se bucură de clipe minunate...287

14 oct 00:00MondenLista completă a concurenților noului sezon de la Asia Express. S-au alăturat doi artiști celebri

Asia Express este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate reality-show-uri de la noi. Primele două sezoane s-au...345

14 oct 00:00MondenNadine revine la tv. Unde o vom putea urmări

De luni până vineri, de la ora 18.35, Nadine prezintă la TVR 1 o emisiune în care ne vom regăsi şi din care...244

14 oct 00:00MondenTotul despre nunta fiicei lui Becali. Un călugăr de pe Athos a participat la slujbă

Sâmbătă, 12 octombrie, a fost una dintre cele mai fericite zile pentru Gigi Becali – şi-a văzut fiica cea mai în...586

14 oct 00:00MondenFiica cea mare a Angelinei Jolie are propria ei afacere. Tot profitul îl donează unei cauze nobile

Zahara Jolie-Pitt are doar 14 ani, dar deja are propria ei afacere. Fiica cea mare a Angelinei Jolie și-a lansat o...249

14 oct 00:00MondenLiam Hemsworth a uitat-o pe Miley. Cu ce actriță a fost văzut ținându-se de mână

Fanilor celor doi, care încă speră la o împăcare între artiști, nu le va pica bine ultima alegere a lui Liam!...265

14 oct 00:00MondenJoaquin Phoenix a slăbit 23 kg pentru a juca în „Joker“

A dat lovitura cu un rol de zile mari, dar pentru asta a făcut sacrificii extraordinare! Actorul Joaquin Phoenix a...267

14 oct 00:00MondenMoştenitorii lui Prince îi cer preşedintelui Trump să nu mai folosească muzica artistului la evenimentele electorale

Moştenitorii cântăreţului american Prince au denunţat folosirea melodiei ''Purple Rain'' în timpul unui miting...195

Mapamond
14 oct 00:00MapamondCanada: Trudeau, nevoit să poarte o vestă antiglonţ în timpul unui miting

Premierul canadian Justin Trudeau, în campanie pentru alegerile legislative din 21 octombrie, a fost nevoit să poarte...202

14 oct 00:00MapamondTurcia îşi intensifică ofensiva în nordul Siriei

Armata turcă şi-a intensificat în noaptea de sâmbătă spre duminică ofensiva în nordul Siriei, îndeosebi la...220

14 oct 00:00MapamondSUA: Un hotel în construcţie s-a prăbuşit la New Orelans, un mort şi trei dispăruţi

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei sunt date dispărute după prăbuşirea sâmbătă a unui hotel în...239

14 oct 00:00MapamondSUA: Atac armat într-o biserică din New Hampshire, doi răniţi

Un individ a deschis focul sâmbătă dimineaţă într-o biserică dintr-un mic oraş din New Hampshire, în nord-estul...184

14 oct 00:00MapamondAtacul cu cuţitul de la Manchester, legat "mai degrabă de probleme de sănătate mintală"

Atacul cu cuţitul de vineri din oraşul englez Manchester în urma căruia au fost rănite patru persoane a fost legat...182

14 oct 00:00MapamondCirca 60% dintre femeile europene spun că au fost victime ale sexismului la locul de muncă

Circa 60% dintre femeile din Europa susţin că au fost victimele cel puţin unei forme de violenţă sexuală sau...188

14 oct 00:00MapamondCel puţin patru morţi şi trei răniţi într-un atac armat la New York

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi trei rănite într-un atac armat care a avut loc sâmbătă dimineaţă la...185

14 oct 00:00MapamondCalifornia renunţă la închisorile private

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a promulgat vineri o lege privind abolirea închisorilor...203

14 oct 00:00MapamondRusia acuză SUA că, prin neplata cotizaţiilor, subminează activitatea ONU

Agenţiile ONU se văd obligate să ia măsuri de austeritate din cauza faptului că peste 50 de ţări nu-şi plătesc...188

14 oct 00:00MapamondSUA-Mai mulţi utilizatori de ţigări electronice, care au primit îngrijiri medicale, au fost din nou spitalizaţi

Mai mulţi pacienţi care au primit îngrijiri medicale după ce au folosit ţigări electronice au fost din nou...199

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2565

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3402

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...520

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...720

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1499

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...4854

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...927

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2117

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2641

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1030