rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Primarul din Ovidiu nu s-ar supăra să fie primar şi la Constanţa!

Scupra îl critică pe Făgădău pentru parada de Ziua Constanţei: Poate că unii au rămas cu nostalgii din vremurile ‘de dinainte’

George Scupra

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, spune, mai în glumă, mai în serios, că în viitor Constanţa şi Ovidiu se vor uni. Ca atare, nu exclude să devină primar peste o mare unitate administrativ-teritorială Ovidiu-Constanţa, iar în postura de viceprimar care să îl ajute în gestionarea problemelor îl vede pe... Decebal Făgădău. a fost, desigur, o glumă a edilului, spusă ulterior unui interviu în cadrul căruia nu s-a ferit să comenteze că nu i-a plăcut cum a fost marcată Ziua Constanţei – printr-o paradă cu elevi!

De cealaltă parte, a arătat Scupra în cadrul interviului acordat cotidianului „Replica” de Constanţa, în luna iunie urmează să aibă loc Zilele Oraşului Ovidiu, eveniment ce se va întinde pe durata a trei zile. Vor fi concerte, vor fi spectacole inedite. Însă, pe lângă acest subiect, primarul a răspuns şi unor critici ale cetăţenilor şi a explicat, printre altele, că urmează cât de curând să înceapă asfaltările în satul Poiana (sat ce aparţine, la fel ca şi Culmea, de oraşul Ovidiu).

O altă noutate este aceea că se va lucra la iluminatul public – un proiect care presupune scăderea costurilor cu cheltuielile pentru acest serviciu. De asemenea, primarul a arătat că decizia de demolare a chioşcurilor ilegal construite pe domeniul public, în staţiile de autobuze, a venit cu votul în unanimitate din partea consilierilor.

Rep.: Încep prin a vă întreba despre sensul giratoriu. Este un giratoriu nou asupra căruia ne-au atras atenţia mai mulţi locuitori ai oraşului care au spus ba că e prea mare, ba că nu este bine construit. Vă rugăm să ne explicaţi.

George Scupra.: Vă spun sincer că nici mie nu-mi place, dar nu trebuie să îmi placă mie. Un sens giratoriu pe un drum naţional nu se face cum vrea primarul. Dacă ar fi fost vorba de un giratoriu în orice localitate, pe orice tronson de drum, în interiorul localităţii , putem să îl facem, în principiu, cam cum ne dorim şi aţi văzut exemple de diverse sensuri giratorii în diverse locuri. Aici, fiind vorba de un sens giratoriu pe drumul naţional, trebuia să îl facem, obligatoriu, respectând absolut toate regulile, cu toate avizele de la circulaţia rutieră la drumuri naţionale etc. Este adevărat că pare aşa, la prima vedere, destul de mare dar respectă întocmai diametrul, raza, etc.

Rep.: Adică este aşa cum v-au spus cei de la Drumuri să îl faceţi.

G.S.: Nu ar fi putut să fie altfel, din păcate. Primăria Ovidiu nici măcar n-avea suficient spaţiu suficient pentru a face giratoriul conform normelor în vigoare, drept pentru care am apelat chiar la un privat. Am intrat în curtea unui privat cu acordul lui, ne-a dat voie să mai intrăm doi, trei metri, i-am dărâmat gardul, l-am reconstruit, etc.

(…)

Rep.: Trecem la proiecte europene şi vă dau ocazia să ne spuneţi care mai este stadiul lor.

G.S.: Suntem în diverse faze de implementare cu mai multe proiecte europene. Aş vorbi în primul rând despre proiectul acela legat de situaţii de urgenţă. Am avansat destul de bine, acum 2-3 săptămâni am semnat deja contractul pentru maşina de pompieri. Estimarea este strict pe contract ca în 2-3 luni să avem maşina de pompieri la Ovidiu. Urmează celelalte proceduri pentru ambulanţă, pentru ambarcaţiunea de intervenţie rapidă pe lac, pentru microbuz etc. Sunt toate în derulare şi, în mod normal, până la toamnă ar trebui să le avem.

Rep.: Dar ideea aceasta de proiect pentru situaţii de urgenţă a venit ca urmare a faptului că sunt cetăţeni care se aventurează pe lac sau ideea cu ambarcaţiunea a venit pe parcurs?

G.S.: Au fost de-a lungul timpului diverse întâmplări şi pe lacul Siutghiol, şi cazul acela nefericit când a căzut elicopterul. Autorităţile au ajuns destul de greu, nu spun că vrem sub nici o formă să luăm locul celor de la ISU ci doar să colaborăm. Dar pentru locuitorii noştri sunt foarte importanţi timpii de intervenţie. Ori pentru a veni de la Constanţa pentru un incendiu sau orice situaţie de criză, normal că durează dar noi vom fi acolo cu aceste utilaje şi cu siguranţă putem interveni mai repede. Deci, repet, nu vrem să le luăm locul ci doar să ajutăm până ajung şi celelalte autorităţi.

Rep.: M-a amuzat când aţi spus „nu vrem să le luăm locul celor de la ISU“, însă pare că vreţi să luaţi faţa primarului de la Constanța. Sunt oameni care spun asta, care spun „ia uite acolo ce se face, ia uite ce proiect au cu parcul faleză“, iar la Constanța nu.

G.S.: Nu mi-am propus acest lucru. Încercăm să ne luptăm cât mai bine pentru comunitatea noastră și pentru locuitori și dacă anumite lucruri ies, suntem fericiți. (…) Legat de spaţiile verzi, deja de câţiva ani lucrăm la diverse proiecte de acest gen. Trebuie să vă spun că în acest moment este în derulare. Ordinul de începere a lucrării a fost dat la începutul primăverii, se lucrează intens și speranţa noastră realistă este că undeva în toamna acestui an vom finaliza lucrarea urmând ca din primăvară să ne ocupăm strict de ceea ce înseamnă mobilier urban, spații verzi, gazon, pomi dar cu siguranță în toamnă targetul nostru este să finalizăm undeva în noiembrie-octombrie lucrarea parc - faleza – lac, inclusiv celălalt proiect legat de parc dintre cartierul Sat Vacanță.

Rep.: Cât câştigă, ca spaţiu verde, oraşul cu aceste proiecte?

G.S.: Aproximativ 7.000 de metri pătrați de spații verzi vom câştiga în total în acest an. Eu zic că e o suprafață generoasă dacă luăm în calcul și … unde, la fel, avem încă 7.000 de metri, aproximativ un hectar și jumătate. Să știți că lucrurile nu sunt deloc simple. Pe lângă faptul că încercăm să realizăm aceste proiecte și, cu siguranță, le vom şi realiza, de fiecare dată apar alte probleme - pentru a începe proiectul legat de parc, am fost nevoiți să dărâmăm nişte garduri construite abuziv mai departe de limita proprietății.

(...) Ce a fost pe malul lacului, ultimul rând de case s-a întins abuziv spre lac dar majoritatea oamenilor au înţeles şi şi-au demolat şi s-au retras singuri până spre limita de proprietate pentru că nu ne-am propus să intrăm pe o proprietate privată. În partea cealaltă, între Ovidiu și Sat Vacanță, și acolo au fost diverse probleme de-a lungul canalului pluvial, pentru că realizăm un parc dar trebuie să te gândești și la ceea ce este spre primul rând de case. Cum facem cu rețeaua de canalizare, cum facem cu asfaltarea pentru că nu era în acea zonă și am fost nevoiți, înainte de a demara aceste proiecte, să venim cu rețeaua de canalizare, să vedem pe unde va veni trotuarul. Banii europeni nu au fost doar strict pentru parc, ci a fost nevoie și de o altă cheltuială suplimentară care nu are legătură cu acest proiect dar sunt interdependente până la urmă.

Rep.: Dar trebuia să le faceţi, că le solicitau oricum cetăţenii.

G.S.: Nu puteam să facem doar parcul şi lângă – dezastru, eventual.

Rep.: În ce stadiu se află Castrul Roman?

G.S.: Suntem un caz fericit pentru că, sincer, am avut ceva emoții cu acest sit arheologic. De obicei vin foarte multe firme care se înscriu la licitație. Un caz fericit este cel în care s-au înscris doar două firme - una românească și una capital străin. Chiar m-am bucurat că, iată, nu sunt cazuri izolate - a câștigat românul, firma cu capital românesc ceea ce este foarte bine. Pentru un sit arheologic de însemnătate națională nu poate lucra orice firmă pentru că trebuie o experienţă minimă pe acest subiect. Lucrările acolo sunt mult mai complexe, vor dura 2-3 ani fără nici un dubiu dar important este că am finalizat procedura, că am desemnat câştigătorul acum 2-3 săptămâni.

Rep.: S-a contestat?

G.S.: Nu, nu am avut contestaţie, a fost deja semnat contractul - se vor ocupa de proiectul tehnic plus execuţie - firma respectivă are 2-3 luni să pregătească proiectul tehnic, să luăm toate avizele, autorizaţia şi estimarea noastră realistă este ca undeva în septembrie, poate octombrie, cel mai târziu, să începem lucrarea care va dura vreo 2 ani, cel mult.

(…)

Rep.: În afară de proiectele pe care ni le-aţi prezentat, sesizăm că în ultima perioadă aţi anunţat mai multe evenimente – dans sportiv, Lacul Lebedelor şi aşa mai departe. Unii vă laudă, spun că e frumos că se fac astfel de manifestări, alţii spun că mai întâi să asfaltaţi, şi apoi să vă ocupaţi să daţi banii pe aşa ceva. Cum comentaţi?

G.S.: Dar nu e cazul să le amestecăm lucrurile. Nu putem da deoparte chestiuni legate de cultură, de educaţie, de şcoală, şi să facem doar proiecte legate de infrastructură. Ca în orice familie, avem nevoie şi să mergem la un cinematograf, avem nevoie şi să mâncăm decent, avem nevoie şi să ne îmbrăcăm, să ducem copilul la şcoală... adică nu putem să renunţăm la toate lucrurile acestea, doar pentru a cumpăra mobilă în living. Acelaşi lucru este şi într-o comunitate. (...) Nu putem să renunţăm la lucrurile acestea pentru că nu nu cheltuim bugete semnificative pe aceste lucruri, ci încercăm, cu ce avem noi mai bun în comunitate – cu Dobrogeanca, cu Armâna Mea, cu copiii, cu Elevii au talent şi aşa mai departe – să creăm evenimente cu bugete minim posibile. Dau un singur exemplu, că aţi spus de Lacul Lebedelor: acolo este o chletuială minim posibilă, pe un protocol cu o instituţie de stat, cu Teatrul de Stat Oleg Danovski (...).

Rep.: Câte spectacole vor avea?

G.S.: Ne propunem ca în acest an să fie două spectacole, Lacul Lebedelor, pe 22 iunie, iar undeva la mijlocul verii un concert pop-rock-simfonic. Este un eveniment inedit, care nu a mai fost făcut. Când spun bugete minime posibile – chiar e minim: e până în 2 mii de euro. (...)

Rep.: Dar nu sunt multe evenimente – cele pe care le organizaţi vara aceasta?

G.S.: Nu. Odată împlinim 30 de ani de când suntem oraş. Doi: vin Zilele oraşului. Dacă vorbim strict despre programul Zilelor Oraşului Ovidiu: 28-29-30, luna viitoare. Nu putem renunţa la ceva care a devenit tradiţie; e adevărat că de fiecare dată încercăm să adăugăm ceva nou. Spre exemplu, pe data de 28 iunie avem Festivalul Elena Roizen. Suntem deja la a 12-a ediţie. Anul acesta, pe lângă festival, avem şi recital Ion Amititeloaie.

Avem şi un moment emoţionant, dedicat doamnei Elena Ionescu Cojocaru, care s-a stins din viaţă şi care, de-a lungul anului, a fost în juriul festivalului. (...) Vom avea şi un festival folk. Trebuie să vă spun că, anul acesta, tot ce se va întâmpla în cadrul Zilelor Oraşului va avea loc în parcul de pe malul lacului, pe scena de acolo. Este singurul loc unde vom avea evenimente, înainte le aveam împărţite (...). În a doua zi, sâmbătă, vom avea un festival multicultural, al etniilor din judeţul Constanţa. Va fi un moment inedit. (...) Apoi vom avea un spectacol al elevilor – Elevii au talent; totul va fi susţinut din sponsorizări, toţi vor fi premiaţi. (...)

Rep.: Să vorbim şi despre alegerile europarlamentare...

G.S.: Staţi, staţi, că nu am terminat, să spun şi despre ziua de duminică.

Rep.: Mai sunt evenimente?

G.S.: Păi, ce credeaţi, că facem doar o defilare?

Rep.: Defilare a fost la Constanţa. Şi, până la urmă, nu am văzut prea mulţi părinţi supăraţi că au mers copiii lor, spre exemplu, la defilare în Constanţa.

G.S.: Eu nu sunt nostalgic, probabil că unii sunt. Am prins şi acele vremuri. Poate că unii au rămas cu anumite nostalgii, nu aş comenta dacă e bines au e rău, dar, dacă ţi-ai trimis copilul la şcoală, tu, ca părinte, ştii că e la şcoală, nu la defilare. I-a întrebat cineva?

Rep.: Să ştiţi că nu cred că veţi mai avea de acum înainte vreo discuţie amiabilă cu primarul Constanţei (după declaraţiile de mai sus – n.r.).

G.S.: Suntem primari amândoi, suntem vecini, vom colabora instituţional, fără nici un dubiu.

Rep.: Dar nu v-a plăcut defilarea de la Constanţa.

G.S.: Recunosc, chiar dacă sunt răutăcios, recunosc că nu mi-a plăcut.

(…)

Interviul complet AICI:

Alexandra CUCU

joi, 23 mai 20193648
Comentarii

24Teo(24 mai 20:03)
Alb e alb si negru e negru ...daca nici scupra nu e primar bun si il criticati la ce a facut acolo fata de ce era inainte in ovidiu atunci laso asa fratioare VA MERITATI SOARTA
17Micu(24 mai 07:38)
Forta Ovidiu bravo primare !
52Jos cu machidonii(23 mai 22:39)
Numai machidonii nu veneau sa ne conduca orasul , jos cu toti nespalatii astia cu branza , pune-ti frate un roman capabil si cu minte sa conduca orasul asta daca nu macar un tatat ca aia sunt rai si drepti , dar jos cu machidonii cu miros de branza
42Dada(23 mai 22:01)
Si eu l-am criticat mult pe primarul Constantei Decebal Fagadau si l-am facut in toate felurile dar asa de katerinca.......Dar sincer cred ca e un primar dw viitor cu conditia sa asculte sicDOLEANTELE si SFATURILE Constantenilor
16Dan(23 mai 22:00)
macar jumate din cum este Scupra daca ar fi toti primarii..uitati-va cat de cochet si intretinut este Ovidiu..
85Basescu(23 mai 20:34)
Numai un idiot poate spune asa ceva, daca ne gandim bine Fagadau l-a facut primar pe Scupra, iar la capitolul inteligenta nu avem pe cine compara, Decebal este cu o mie de clase peste cioban.
411Eh copiii mosului(23 mai 17:09)
Scupra se pisha pe Fagadau la capitolul performanta si fonduri europene. Serban de la Eforie si mai si. In timp ce are fonduri europene atrase de 0,0001 euro pe cap de locuitor, Bula al nostrum se tine de parade si bashini de strut. De-abia astept sa votez pe 26 altceva in afara de pesede, doar sa vad cum face cel mai mic scor municipal pe tara, sa-l manance Dragnea fript, cu tot cu fulgi. Va invit si pe voi sa faceti la fel.
1311Ovidian(23 mai 12:17)
Retardati sunt multi observ dar ce a facut omu asta pentru ovidiu nu facea 1000 de primari , restu latrati ham ham ca va pune bocai iulica pindichi si mai nou dna fosta director birsan ....la lupta si pe fata vitejilor daca va tine nu ascunsi dupa monitoare cu nume anonime
114Fane(23 mai 11:21)
Doamna primar Scupra exista. Bravo doamna primar Giumba,pardon Manole , pardon Scuora
117Viorel(23 mai 10:51)
Domnule primar, ati uitat sa mentionati de acel Pug pe care nu sunteti in stare sa il actualizati de 7 ani de zile.
216Te umfla rasul(23 mai 10:25)
Inca sunt strazi neasfaltate in Ovidiu, vorbeste de Constanta??? Asteptam cu drag alegerile si un om gospodar la Ovidiu
912Gigi(23 mai 09:28)
Niste jigodii.... tu ala care tipai in piata.... daca eram acolo.... iti futeam i piatra n gura..... esti basist a? Ai noroc muie ca n am fost acolo.... tin sa mentionez ca s apolitic.....si cu toate astea Fagadau e un domn!
1816Pt Ignat(23 mai 09:02)
Ce clasa ii da lui Fagadau?La ce?Bai Ignate ori esti prost,ori esti orb?Pe scursa asta de Scupra cine la facut primar??Nici la degetul mic ,nu il ajunge pe Fagadau
1220Ignat(23 mai 08:56)
Radem, glumim, dar ii da clasa lui decebalus fagabondus.
23Per Scupra(23 mai 08:54)
video meliora proboque Deteriora sequor
1315Emi(23 mai 08:41)
Bai jeg de om...te-a facut primar PSD si ai dat bir cu fugitii la PNL, pt ca te-au psd-sti la respect.....Bravo lui FAGADAU pt parada.In Anglia ca mergi sa vezi parada de la Castel...si schimbul de garzi ...inseamna comunism?Dar se trezeste Scupra analfabetul sa comenteze..
1911singurul(23 mai 07:58)
machidon de pe raza judetului care chiar a facut ceva cinstit. muie usereu muie pesedeu
826Hai sa mori tu(23 mai 07:52)
Pai ba machidoane. Acum cativa ani cine ma ta te a propulsat? Nu psd? Aaa. Acum ai schimbat barca. App. Terenurile date machidonilor tai in concesiune pe naspa cum e? Vrei europarlamentar acum? Nu uita ceva mache. Toate in viata asta se platesc la timpul lor. Cand iti va fi lumea mai draga vei intra la mititica.
420Fagadau(23 mai 07:15)
La Constsnta a venit circul!
520Unu(23 mai 07:13)
Mult tupeu! Iti trebuie mult tupeu si relatii platite la replica pentru a putea sustine aberatiile astea! Sper sa nu crezi ce spui! Altfel, inseamna ca este deja patologic! Apropo. Canalizari nu stii sa faci? Sau nu ii iese prea mult lui Neli din asta?
1720Cetatean(23 mai 07:11)
Felicitari! Ovidiu se dezvolta frumos. Fagadau mergi acolo si ia lectii... Cum au putut oamenii astia sa faca dintr-o comuna un oras?!... si noi dintr-un oras sa devenim grapa de gunoi?... Felicitari administratiei din Ovidiu!
627Pt. Mihai ora 05:42 :(23 mai 07:07)
Mai Mihai Caramisin, acum noi te intelegem ca fiind angajat al Primariei Ovidiu din mama-n fiu si mache il lingi in cur pe TicTac dar mergi si pe str. Ciresului in cartierul de tigani care si-au facut case fara autorizatii de la Urbanism ca sa il voteze pe Scupra ! TicTac a ajuns primar in urma cu 7 ani cu P.S.D. cand au venit puscariasii Mazare si Constantinescu Nicusor la POPAS CISMEA si l-au propulsat cu mici si bere moca in ultima zi de campanie electorala cand au adus cu autocarul Primariei taranii de la Nazarcea, Culmea si Poiana! Asa a ajuns primar in detrimentul lui Bocai ! Asta e !
522ovidean(23 mai 07:03)
Nu avem centru de interventie ISU ,dar taxa pentru pompieri o platim de ani buni! Scanam un desfasurator de impozite al locuitorilor din Ovidiu sa demonstram?
825Dan(23 mai 06:28)
Asta chiar este un mare dobitoc!Dupa 7 ani de domnie si de furat te lauzi cu putine realizari ptr oras.Pinochio poti puncta la realizarile tale personale si ale varului Funda care cu 7 ani in urma avea proptele la casa sa nu cada pe el,acum se plimba cu A 8.Si mai sunt multi care alti pentru care aceata comunitate plateste pentru binele lor .Gropa de gunoi deja este pe persoana fizica,se incaseaza de acolo bani cu sacul,iar cetateanul de rand plateste gunoiul mai scump decat in Constanta
2216clara(23 mai 06:20)
felicitari domnule ! eu va urez succes!ovidiu este unul din orasele care s a dezvoltat asa cum sunt si alte primarii conduse de tineri , va felicit si va doresc succes
819Bruno(23 mai 05:50)
Normal ca ii convine sa faca trei zile de spectacole, ca de acolo vin spagile.. comisioane de la artisti, pui 3 bannere si faci contracte pe 20 etc. Stie catelul ala de Dragan ce are de facut. Poate te duci pe la Poarta Alba, mache, ca sa mai iei niste lectii de furat, de la maestrul Mazare!
2015Mihai(23 mai 05:42)
Uitati-va la orasul Ovidiu cat de frumos s-a dezvoltat! Cat de cochet a devenit oraselu asta pe langa putrefactia de Constanta condusa de mafia asta care a acaparat toata primaria. Bravo Scupra, se vede ca-ti place ce faci, continua treaba buna !!
2119Ionut(23 mai 05:38)
Bv Scupra ! Un primar implicat nu clovn ca al nostru
1324Ne bufneste rasul !(23 mai 05:18)
Mai Scupra , mai intai invata sa vorbesti corect romaneste ! Poate te invata idolul tau : Amititeloaie ! Dupa cat se vede ... perseverezi in prostie si laudarosenie , dar nici chiar asa ! Auzi la el ... viseaza sa fie primar in Cta ! Pai Ovidiu pute a cacat dupa fiecare ploaie cand se inunda in centru si tu bati campii cu gargauni de marire !
mai mult...Replica
18 iun 17:39ReplicaGuvernul Dăncilă NU va fi înlocuit! Moţiunea a fost RESPINSĂ!

Plenul Parlamentului a votat marţi moţiunea de cenzură depusă de PNL, USR, PMP, UDMR şi neaflilaţi, pentru...105

18 iun 17:18ReplicaSpitalul Regional se va construi la Constanţa! Va fi unitate medicală militară!288
18 iun 14:01ReplicaAdina Florea: Judecătorii erau filaţi pentru a se exercita o presiune asupra lor775
18 iun 00:00ReplicaRATC Constanţa, aproximativ 40 de DOSARE în INSTANŢĂ. Angajează CASĂ de AVOCATURĂ!

Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanţa nu mai face faţă dosarelor aflate pe rolul instanţelor de...2176

18 iun 11:50ReplicaA apărut un nou jucător în PSD pentru Congres. ESTE DE LA CONSTANŢA!1880
18 iun 10:28ReplicaFEMEIE ÎNJUNGHIATĂ lângă o DISCOTECĂ din COSTINEȘTI2871
18 iun 00:00ReplicaFEMEIE AMENINȚATĂ DE SOȚ: 'Îți tai capul cu flexul, te toc și te arunc în canal!'

Oamenii legii au declanșat cercetările după ce, la finele lunii mai, au intervenit la Năvodari, acolo unde o femeie...1696

18 iun 02:38ReplicaCONSTANȚA: CUM a stabilit instanța că un bărbat vindea pe Olx un TELEFON FURAT1099
18 iun 00:00ReplicaUn individ condamnat în străinătate pentru furturi, PRINS BEAT la volan în Constanța!581
18 iun 00:00ReplicaSpitalul de Boli Infecţioase angajează şef laborator analize medicale. Iată ce alte modificări mai pune la cale Primăria!

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa se află în subordinea primăriei, administraţia locală fiind cea care...512

18 iun 00:00ReplicaAutorizaţia şi certificatul de urbanism, ANULATE! Lucrările la un spaţiu comercial din zona Tic Tac, stopate de judecători!1582
18 iun 07:39ReplicaINCREDIBIL! GÂNDACI printre produsele de patiserie de la Starbucks din City Mall!1387
Vremea
29°18° - 29° marţi, 18 iunie 2019
cer seninUmiditate: 37%
Vânt: 5.91 m/s din E
Presiune: 1013.89 milibari

Loto
6/4982230344142
5/404112231379
joker41027363712
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 iun 02:35SportCampionatul European de karate tradiţional: doi constănţeni au obţinut medalii!

C.S.DO JO KUN EFORIE a reprezentat România la a 34 ediţie a Campionatului European de Karate Tradiţional ce a avut...604

17 iun 00:00SportDaniela Hantuchova, despre Simona Halep: „Este cea mai dură adversară”

Daniela Hantuchova (36 de ani) a fost prezentă la Sports Festival Cluj și a lăudat-o pe Simona Halep (27 de ani,...549

17 iun 00:00SportRomânia U21 - Croația U21. Croații sunt plini de ei înaintea confruntării cu „tricolorii": „Românii nu sunt fericiți să dea ochii cu noi"

Selecționerul Nenad Gračan și doi internaționali vorbesc despre obiectivele de la EURO 2019. Toți se gândesc cel...835

17 iun 00:00SportPaul Pogba și-a anunțat plecarea de la Manchester United

Paul Pogba (26 de ani) a anunțat că vrea să plece de la Manchester United, după trei ani de la revenirea sa pe Old...450

Local
18 iun 02:50LocalAccident rutier în Constanța: o șoferiță a fost rănită

Un accident rutier a avut loc luni, 17 iunie a.c., în jurul orei 14:10 în județul Constanța. O femeie în vârstă...1357

18 iun 02:50LocalO mașină a luat foc în mers!

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui...588

18 iun 02:47LocalCetăţean român cu mandat european de arestare, depistat la PTF Vama Veche

În Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 16.06.2019, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor...441

18 iun 02:46LocalPeste 200 kg de calcan confiscate de poliţişti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență, doi cetăţeni români...1555

18 iun 02:45LocalPeste 5.000 de absolvenți de clasa a VIII-a, înscriși la Evaluarea națională

Emoţii mari pentru absolvenţii clasei a VIII a dar şi pentru părinţii lor! Începe evaluarea naţională! 5.527 de...344

18 iun 01:45LocalRAZII în traficul rutier din stațiunea Mamaia: șoferi BEȚI pe bandă rulantă!

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 00.40, au depistat un...1217

18 iun 02:36LocalAsociația Elevilor din Constanța împlinește 6 ani de la înființare! Federația Elevilor din România anunță oficial înființarea!

Joi, 20 iunie a.c., Asociația Elevilor din Constanța organizează Gala aniversară „AEC - 6 ani de reprezentare. FER...317

18 iun 02:31LocalACCIDENT RUTIER MORTAL LA TULCEA!

Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină duminică, 16 iunie, pentru descarcerarea și acordarea...3363

17 iun 02:27LocalDosare penale. Băuţi la volan şi fără permis

Mai mulţi indivizi s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier! La data de 15 iunie a.c., în...588

17 iun 00:41LocalFestivalul Peștelui, un eveniment de amploare la Năvodari

Pasionații de pescuit și de preparate din pește s-au putut delecta cu cele mai proaspete produse, la Festivalul...1772

Politică
18 iun 02:51PoliticăTăriceanu s-a răzgândit: Anunță că e gata să candideze pentru a-l schimba pe Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu declara, după pierderea alegerilor și votul primit în Senat, prin care senatorii s-au opus...411

18 iun 02:48PoliticăTaximetriștii ies la protest, în fața Parlamentului, chiar în ziua moțiunii de cenzură: presiune asupra Guvernului

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) protestează marţi în Piaţa...373

18 iun 02:52PoliticăCarmen Dan, despre relația cu Viorica Dăncilă după condamnarea lui Dragnea: 'Niciodată n-aș pune-o într-o situație dificilă'

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că este posibil ca în PSD să fie persoane care îşi doresc ca ea să nu...434

18 iun 02:52PoliticăMinistrul Muncii răspunde atacurilor Opoziției și Comisiei Europene - Ce se întâmplă cu veniturile a milioane de români

Ministrul Marius Budăi a declarat la România TV că Guvernul are bani pentru plata pensiilor şi nu se pune problema...564

18 iun 02:31PoliticăGabriela Firea dezvăluie care este starea sa de sănatate precum și planurile sale politice

Gabriela Firea a intervenit în direct la România TV pentru a face precizări cu privire la starea sa de săsătate și...813

18 iun 02:32PoliticăSCANDAL în USR: Un membru a încasat mii de euro de la partid. Discuţii aprinse pe un grup intern

Persoane din USR, printre care și Cristian Ghinea, ales europarlamentar, sunt nemulțumite de faptul că o agenție...803

17 iun 00:48PoliticăMinistrul Justiţiei vrea schimări la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie: 'Niciodată nu am vorbit despre desfiinţare'

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, doreşte să opereze anumite schimbări în modul în care funcţionează Secţia...594

17 iun 00:48PoliticăProtest la Palatul Cotroceni cu circa 50 de persoane care cer eliberarea lui Dragnea din închisoare

În jur de 50 de oameni protestează, duminică, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, ei...839

17 iun 00:47PoliticăViorica Dăncilă, mesaj de felicitare şi de susţinere pentru premierul Moldovei; Maia Sandu, invitată la Bucureşti

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în...426

17 iun 00:47PoliticăDeputatul Raeţchi anunţă depunerea la Parlament a unui pachet legislativ pentru natalitate

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă, printr-un comunicat că a depus la Parlament un pachet legislativ pentru...554

Monden
18 iun 02:36MondenMihai Constantinescu, în stare critică. Artistul are mare nevoie de sânge

Starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu este tot mai gravă. Artistul are mare nevoie de sânge. Colegii săi,...550

17 iun 00:00MondenIoana Ginghină și Alexandru Papadopol divorțează săptămâna viitoare. Detalii despre partaj

Alexandru Papadopol și Ioana Ginghină urmează să divorțeze săptămâna viitoare, iar actorul ar vrea să-i facă...456

17 iun 00:00MondenAndra, ajutată de Fuego şi de Raoul să ajungă mare vedetă

Paul Surugiu – Fuego (42 de ani), Andra (32 de ani) şi Raoul (40 de ani) au în comun oraşul natal, Turda, dar şi o...387

17 iun 00:00MondenAnamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf, din nou nași de botez. Ce ținută sexy a purtat impresara la eveniment

Anamaria Prodan și soțul ei, Laurențiu Reghecampf, au devenit părinții spirituali ai unui băiețel sâmbătă, 15...477

17 iun 00:00MondenLaura Cosoi a reușit să scape de kilogramele acumulate în timpul sarcinii

Laura Cosoi a publicat un mesaj pe rețelele de socializare unde a recunoscut faptul că î timpul sarcinii a pus...334

17 iun 00:00MondenAşa arată Keanu Reeves în realitate

Actorul Keanu Reeves, binecunoscut pentru rolul său din “Matrix”, este de nerecunoscut în realitate. Umblă...587

17 iun 00:00MondenDaniel Craig, lovit de blestemul James Bond

De multă vreme circulă zvonul că actorii care joacă în seria de filme cu James Bond sunt urmăriţi de un blestem!...436

17 iun 17:12MondenUn „iepuraș” Playboy riscă pedeapsa cu moartea pentru uciderea unui doctor

Fostul „iepuraș” Playboy Kelsey Turner (26 de ani) și iubitul ei Jon Logan Kennison (27 de ani) riscă pedeapsa cu...468

17 iun 00:00MondenGabriela Spanic şi Edith Gonzalez, născute în aceeaşi zi, lovite de aceeaşi dramă

Cele mai îndrăgite actriţe de telenovele, una originară din Venezuela, iar celaltă, din Mexic, s-au născut în...486

17 iun 00:00MondenActorul Alain Delon, spitalizat din cauza unor migrene

Actorul Alain Delon, în vârstă de 83 de ani, a fost internat vineri în Spitalul american din Neuilly, o suburbie a...309

Mapamond
18 iun 02:50MapamondTENSIUNILE dintre SUA și Rusia pe tema testelor nucleare escaladează: Reacție VIOLENTĂ venită de la Moscova

Administraţia Vladimir Putin a respins din nou, luni, acuzaţiile Statelor Unite privind efectuarea de către Rusia a...505

18 iun 02:49MapamondCatastrofă în Groenlanda: 2 miliarde de tone de gheață s-au topit într-o săptămână

În Groenlanda, gheața se topește în ritm accelerat. Numai săptămâna trecută calota glaciară a pierdut două...1831

18 iun 02:49MapamondConsiliul UE, preocupat de provocările de securitate din regiunea Mării Negre: se cere respectarea legislației internaționale

Consiliul Uniunii Europene a exprimat preocupare, luni, în legătură cu provocările de securitate din regiunea Mării...344

18 iun 02:34MapamondUn muzician român a fost ales primarul unui important oraş din Germania. L-a învins pe candidatul extremei drepte

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al oraşului german Goerlitz, landul Saxonia,...687

18 iun 02:33MapamondReacția șoferului român de TIR care a salvat de la moarte in adolescent italian - Nu sunt un erou

Gabriel Bocra Ionuţ, un român în vârstă de 31 de ani, şofer de camion, a dat o lecţie fantastică de omenie şi...611

18 iun 02:34MapamondManifestație mamut la Hong Kong - Au participat aproximativ 2 milioane de oameni

Aproape două milioane de persoane au ieşit în stradă să manifesteze duminică la Hong Kong, în semn de protest...433

17 iun 00:00MapamondCurtea Constituţională a Republicii Moldova a anulat deciziile din 7-9 iunie; Dodon confirmă încheierea crizei politice

Curtea Constituţională a Republicii Moldova şi-a anulat sâmbătă hotărârile luate în zilele de 7-9 iunie,...269

17 iun 00:00MapamondLa patru ani după scena istorică a scării rulante, Trump revine marţi la campania electorală

Donald Trump îşi începe marţi campania pentru obţinerea unui al doilea mandat care să-i permită să conducă...267

17 iun 00:00MapamondSoţia premierului israelian, Sara Netanyahu, recunoscută vinovată pentru utilizarea necorespunzător a fondurilor publice

Soţia premierului israelian, Sara Netanyahu, a fost recunoscută vinovată duminică pentru a fi folosit...290

17 iun 00:00MapamondCandidatul CDU pentru postul de primar în Goerlitz, de origine română, îl înfruntă în turul doi pe candidatul AfD

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al oraşului german Goerlitz, landul Saxonia,...270

Sănătate
15 iun 01:24SănătateEchipamente medicale donate Centrului de Transfuzii Constanța

Echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității...453

14 iun 02:13SănătateCJAS Constanța atrage atenția medicilor să nu mai ceară ordinul de plată la eliberarea CONCEDIILOR MEDICALE!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța le atrag atenția medicilor de familie dar...3874

13 iun 02:27SănătateDr. Iuliana Botezatu este director interimar la Spitalul CF Constanţa

Spitalul CF Constanţa are un nou director interimar, în persoana dr. Iuliana Botezatu, fosta preşedinte a Comisiei de...1142

12 iun 00:52SănătateAparatură medicală vitală prematurilor, noua dotare a Spitalului Medgidia

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a...949

10 iun 00:17SănătateApel către Colegiul Medicilor pentru găsirea de anesteziști pentru Spitalul Județean Tulcea

Autoritățile tulcene, printre care Consiliul Județean Tulcea și Direcția de Sănătate Publică Tulcea caută...436

9 iun 23:09SănătatePacienți cu tumori maligne, operați la Spitalul Județean Constanța de prof. dr. Irinel Popescu

Vineri, 9 iunie a.c., la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța s-a...1937

8 iun 03:24SănătateSecţiile de Neurologie şi Chirurgie Plastică, din cadrul Spitalului Judeţean, renovate!

Managerul spitalului Judeţean, Cătălin Grasa, a anunţat, în cadrul ueni conferinţe de presă, faptul că de...758

8 iun 03:41SănătateUn nou medic la Spitalul Orășenesc Hârșova

Veste îmbucurătoare pentru locuitorii din Hârșova și împrejurimi: începând de luni, 10 iunie a.c., un nou medic...736

8 iun 03:19SănătateManagerul Spitalului Județean, precizări cu privire la mâncarea servită pacienților!

Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean, a susținut o conferință de presă pentru a veni cu lămuriri în...1828

8 iun 04:38SănătateDotări de 10.000 de euro pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Medgidia

Organizația „Salvați Copiii” cu sprijinul Atlas Translogistics dotează secția de neonatologie din cadrul...977