REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.7° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.7° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Se caută VOLUNTARI pentru a construi case pentru opt familii nevoiașe din Cumpăna

Se caută VOLUNTARI pentru a construi case pentru opt familii nevoiașe din Cumpăna

Replica API 1 septembrie 2018 | 01:52 798

Asociația Habitat for Humanity România recrutează 100 de voluntari care să construiască opt locuințe pentru opt familii cu venituri reduse, în cadrul evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2018, care are loc la Cumpăna, județul Constanța, între 1 - 5 octombrie a.c..

La ediția de anul acesta a BIG BUILD, un număr total de 240 de voluntari se vor afla în fiecare zi pe șantier și vor ajuta la construirea a opt locuințe pentru opt familii cu venituri mici din Cumpăna, județul Constanța. Habitat for Humanity România are nevoie de încă 100 de voluntari dornici să construiască locuințe decente pentru opt familii care acum trăiesc în condiții grele.

Voluntarii se pot înscrie până pe 17 septembrie pe platforma www.habitat.ro/bigbuild, unde își pot crea un profil de fundraiser pentru a strânge donația recomandată de 550 lei. Din această sumă, Habitat for Humanity România va acoperi o parte din costurile materialelor de construcții și echipamentul de protecție pentru fiecare voluntar. Cei dornici să ajute la construcția primei case decente pentru familii greu încercate pot face voluntariat timp de două, trei sau cinci zile în perioada 1 - 5 octombrie, timp în care vor lucra alături de familiile beneficiare. Voluntarii nu au nevoie de experiență în construcții – ei vor fi îndrumați permanent de o echipă de constructori profesioniști.

”Voluntarii Habitat for Humanity vin pe șantierele noastre pentru a construi un viitor mai bun pentru oameni care nu au avut norocul multora dintre noi. Ajutorul lor nu se oprește doar la construcția propriu-zisă a unei case. Căutăm și acum, pentru BIG BUILD 2018, oameni care să schimbe pentru totdeauna viața unor părinți și copii pe care nu îi cunosc încă, dar de care se vor lega pentru totdeauna”, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Programul de lucru începe luni dis-de-dimineață, când pe șantier se află doar fundațiile caselor. De-a lungul celor 5 zile, voluntarii vor ridica integral locuințele - vor ridica pereții, vor monta acoperișurile, vor izola termic locuințele și vor aplica tencuiala decorativă. La finalul evenimentului, vineri după-amiaza, casele vor fi finalizate 100% la exterior și 80% la interior.

"Ne bucurăm foarte mult să fim implicați din nou în proiectul BIG BUILD. Kaufland România este partener al evenimentului pentru a treia oară. Este o experiență unică să construiești un viitor cămin alături de colegi, de voluntari, de profesioniștii de la Habitat for Humanity România și alături de familiile beneficiare. Colegii care au voluntariat în anii trecuți sunt nerăbdători să revină pe șantier și invităm cât mai mulți voluntari să ni se alăture”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

BIG BUILD este un eveniment anual de construire accelerată și voluntariat organizat de Habitat for Humanity România pentru a marca Ziua Mondială a Locuirii, pe care ONU o sărbătorește în prima zi de luni a lunii octombrie. La ediția din 2017, 820 de voluntari români și străini au construit 36 de case în cartierul Izvoare din Bacău (https://bit.ly/2h9gsxw), pentru 118 părinți și copii care până acum au trăit în locuințe supraaglomerate sau neadecvate.

De altfel, România se confruntă cu cele mai îngrijorătoare statistici de locuire din UE: peste jumătate din populație locuiește în condiții de supraglomerare, iar 14,4% dintre români sunt împovărați de cheltuielile cu locuința, care le consumă mai mult de 40% din venitul lunar. În plus, 13,8% din populație nu își poate permite să își încălzească locuințele în timpul sezonului rece, iar 35% din stocul de locuințe sunt deteriorate și au nevoie urgentă de reparații.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu aveti gugustuci in zona,cautati in alta parte
0
0
Mie imi place programul. Cica incepe luni "dis de dimineata" si "vineri dupa-amiaza" se termina.
0
0
Dupa ce se construiesc casele banuiesc ca se ridica si o statuie doamnei primarite de catre rotarigrup sau ma rog lojei steau sudului, apostolu andrei... cu avize necesare de voluntariat de la pandele din cartier.
0
0
Faceti case pentru ciori sa voteze psd Si sa se pise pe ce care muncesc pe afara Sunteti la fel de prosti ca ei
2
0
Aveti o groaza de asistati social care primesc bani din buzunarele noastre . Scoatetii la munca sa invete sa se ajute uni pe alti sa nu mai fim noi nevoiti sa ii platim pentru ca iei sa o frece la rece si sa se inmulteasca ca sobolani . PARAZITI LA MUNCA .
3
0
Primul voluntar ar trebui sa fie Mariana, primarita.Sa mai faca si voluntariat, sa vada cum e cand muncesti de placere fara sa fii platit.
5
0
tot evaziune e in final-la noi in Romania se practica sifonarea fondurilor pe cat posibil.''voluntarii''sunt tot oameni,au nevoi,mananca,dorm,se imbraca,fumeaza,etc.deci de undeva tot vin bani si mai ales pleaca banii spre buzunare cu dedicatie;personal nu vad cu ochi buni ideea voluntariatului in Romania.Intotdeauna,la noi e ceva suspect.
4
2
Ai un iq mai mic decat marimea mea de la pantofi. Se cheama munca VOLUNTARA, adica neplatita.
6
3
cu alte cuvinte, munca la negru!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389