REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un IMOBIL cu 9 etaje, de pe malul lacului SIUTGHIOL, a SCĂPAT de DEMOLARE

Un IMOBIL cu 9 etaje, de pe malul lacului SIUTGHIOL, a SCĂPAT de DEMOLARE

Replica API 26 august 2019 | 00:00 1058

Un imobil construit pe malul lacului Siutghiol a creat mare vâlvă printre constănţeni, în ultimul an. Amplasat exact pe malul lacului, cu terase spațioase, proiectul se desfășoară pe 9 nivele, cu un număr de 27 de apartamente cu 2, 3 și 4 camere, suprafețele pornind de la 45 mp pâna la 105 mp. Autorizația de construire a fost emisă pe numele Elena Kindakji. Dar pentru că imobilul s-ar fi construit pe spațiul verde, fiind schimbată destinația terenului, Asociația Constanța Altfel a solicitat, la Tribunalul Constanța, anularea autorizației de construire emisă în iunie 2018 şi demolarea clădirii.

Tribunalul Constanţa a respins acţiunea

Pe data de 26 octombrie, Tribunalul Constanţa s-a pronunţat cu privire la solicitarea Asociaţiei Constanţa Altfel, aceea de a fi anulată autorizaţia de construcţie emisă de Primăria Constanţa pentru imobilul cu 8 etaje din Mamaia. Tribunalul a hotărât respingerea acţiunii, ca fiind nefondată. Decizia nu este definitivă. Drept urmare, imobilul a scăpat de demolare... pentru moment.

Complex poartă numele de Good Mood Residence, iar apartamentele de vacanță au început să fie scoase la vânzare pe internet. Procesul de judecată a tot fost amânat, spre beneficiul constructorului care şi-a putut continua lucrările în voie, investitorul cerând supraetajarea imobilului de la 8, la 9 etaje. Societatea Good Mood Residence SRL are sediul în București și a fost înființată anul trecut. Aparține Marianei Marica și Elena Kindakji, care este administratorul societății, deținând 75% din capitalul social.

Terenul a fost achiziţionat în anul 2008 de la terţe persoane și, potrivit planurilor de urbanism, spune investitorul, terenul nu figura ca fiind încadrat la spațiu verde. Potrivit acestuia, terenul figurează cu construcții de P+4+7.

Citeste şi:

Se cere ANULAREA autorizației de CONSTRUIRE a unui imobil de pe malul lacului Siutghiol!

Diana Maximiuc

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca un teren este cu iarba asta nu inseamna ca este spatiu verde ! Si cei care contesta asta stiu mai bine !!! Dar latra ca sa atraga atentia celor care pun botul ...
3
0
Constanta Altfel este o asociatie in plina campanie electorala prin care Chitac si Ovanesian vor sa castige capital electoral batandusi joc de proprietarii privati prefacandu se ca nu stiu de fapt ce inseamna spatiu verde. Ei stiu f bine ca aceste terenuri sunt destinate construirii de zeci de ani dar acuma fac pe prostii si isi bat joc de investitiile altora si de toti muncitorii angrenati in industria de constructii. O satra de excroci moderni care se ascund dupa niste tertipuri din justitie. Ar trebui sa plateasca daune pentru toate aceste mizerii josnice!
4
0
Nisipul este unul din cele mai bune terenuri de fundare din Dobrogea. Tine pe radier general deci fara piloti forati P si10.
2
0
claudiu si alte fetitze luati la buci ca doar asta stiti sa faceti . Ti ai draq de specie de tzig. Secaturi si koorve
3
1
Asa e, nu stii...habarnistule. Pe teren nisipos si mlastinos se construieste de sute de ani, dar ce stie prostul, doar sa latre.
6
1
Cum draku sa dai autorizatie de construire la atatea blocuri, unul langa altul, pe teren nisipos, mlastinos si cu infiltratii , cand sub acea limba de pamant este APA !?
4
2
Curand va dam la toti machedonilor borati , sa se daram tot incepand de la summer land , desilva , sea one , toate mizerile!! Moarte machedonilor.
3
5
Bai migrantilor. Ati venit cu pluta din Moldova si Oltenia si arde ti gazu pe uscat pe aici . plecati dreaq de unfe ati venit. Ti ai draq de neam de secaturi hoti si koorve
5
2
Bai migratorule te au primit romanii pe meleagurile lor ca sa i jignesti? O sa plecati asa cum ati venit cat de curand
6
6
Demolareaaaa. Sa inceapa cu Fagabou un parvenit Decebalus mokanel get beget cu fata de tractorist. Ti ai draq de specie de secaturi hoti si koorve .
10
4
Mihaiesi,Mazare,Fagadau inpreuna cu subordonati lor din primare adica P.S.D.isti au facut Constanta praf si acum panaramele astea in loc sa taca din gura acuza oameni care au plecat in europa la munca saturati fiind de minciunile lor si de salariile mici ca sunt tradatori de tara vanduti strainilor.Votati P.S.D.partidul hotilor.
19
1
Ma cam bat astia aici la parnaie si nu cred ca voi rezista pana la capat. Mai ales ca ma ameninta ca chiar voi face puscarie minimum 10 ani, ca vin din spate alte dosare etc. Asa ca, sa ma iertati toti care ma-ti shpaguit dar trebuie sa torn tot ce stiu ca intr-un an, doi sa vin acasa. Un sfat pt. voi cei ce tot construiti in urbea Constantei: vindeti ce mai puteti vinde ca nebunii astia o sa va darame toate constructiile. Este de-ajuns sa poate darama una. S-a creat un precedent si vor fi daramate toate in efect de domino. Credeti-ma , sa nu imi spuneti ca nu v-am zis !
8
5
Marica cel arestat in dosar Mazare -fost la primarie director?Se dadea sarac
13
2
Primaria Constanta este o agentie imobiliara makidoneasca. A distrus Constanta in timp ce constantenii inca mai platesc taxe Pana cand?
27
6
De ce nu spune investitorul de la cine a cumparat??.Au fost vandute de n ori.De ce nu se face istoricul terenului?
21
3
Anulati toate autorizatiile de construire din Mamaia si Constanta. Cele doua unitati administrative sunt supraaglomerate de constructii ale investitorilor calici, pe care nu-i intereseaza decat profitul si nu spatiul verde.
19
7
Marele siloz din Constanta , City Park Mall nu se demoleaza ? Ala este monumentu inceperi distrugeri , Constantei .
22
1
Cum dracu dau autorizatii pentru toate cacaturile??? Chiar nu mai gandeste nimeni in tara asta?
25
3
Am vandut bucata cu bucata aceasta tara. O sa ne trezim ca si palestinienii, carevs-au trezit turisti in tara lor. Observ ca nimeni nu constientizeaza gravitatea situatiei. Toate astea ni se trag de la copilul de mingii a sotilor Ceausescu, iliescu, care a promovat chipurile privatizarea. A fost inteleasa gresit. Din pacate, vorbele lui Stefan Cel Mare, nu a sensibilizat pe nimeni!
19
1
asociatia o sa castige pana la urma, in toate trebuie sa existe un inceput, de legalitate
24
8
aceasta asociatie de cacat nu a obtinut nici m o victorie , ei sunt palavragiii de la marginea santului , nu le place munca , le place barfa , fb-ul . Pe malul lacului sunt numai vile si hoteluri , multa muie asociatilor !
14
12
Cand o sa le dau spaga inapoi atunci se v a demola ! Gutanilor ...Sunt mai smecher decat voi ...
16
0
Asociatia asta a cerut anularea a zeci de autorizatii de construire si toate solicitarile au fost anulate de Tribunalul Constanta ca fiind nefondate, deci este doar un joc de imagine.
18
9
Nu va mai agitati. Se va darama singur si asta si celelalte . Terenul este nisipos, nu este pentru constructii..plus la cata greutate este acolo de la atatea blocuri, doamne fereste de o nenorocire !
26
9
Lumea trebuie sa inteleaga ca spatiul verde il face primaria pe spatiul public al orasului. Nu putem avea pretentia de la un investitor sa cumpere un teren si sa faca spatiu verde pe acel teren. Investitorul vrea sa investeasca si nu poate fi oprit. Dar in rest, suntem numai cu democratia in gura de dimineata pana seara...
13
26
Sa ii darame pe toti care au construit cu smecherii si combinatii cu mazare si fagadau bineinteles sa suporte toate cheltuielile Constanta nu are nevoie de blocuri pe spatiul verde
31
10
Lasa cumetre ca am si eu la Alezii vro 2 si stau cu stranagere de BUCI!! pe Siutghiol multe menevre , sa vina Bila si pe el sa il darame frate .
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614