REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Se cere SENS GIRATORIU la intersecţia străzilor Lăpușneanu cu SUCEAVA

Se cere SENS GIRATORIU la intersecţia străzilor Lăpușneanu cu SUCEAVA

Replica API 6 iulie 2021 | 20:03 3355

În anul 2012, se afla în stadiu de analiză construirea unui sens giratoriu în intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Suceava. Anii au trecut, proiectul nu a fost încă implementat, iar cetăţenii şi-au adus aminte din nou de necesitatea acestui sens în zona precizată. Se pare că Primăria Constanţa nu a renunţat la idee, sensul giratoriu fiind prevăzut în cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”.

Ambuteiaje şi nervi întinşi la maxim

După ce Primăria Constanţa a anunţat că va desfiinţa sensul giratoriu de la intersecţia străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu pentru că existenţa acestuia nu se mai justifică, cetăţenii Constanţei şi-au adus aminte că în urmă cu câţiva ani Primăria a promis că va implementa un sens giratoriu şi la intersecţia bulevardului Lăpuşneanu cu strada Suceava. “Faceţi sens giratoriu pentru intrare şi ieşire din strada Suceava în Lăpuşneanu. E jale acolo! Mereu se creează ambuteiaje. De ani de zile s-a tot spus că va fi rezolvată problema aceasta”, transmit cetăţenii. Amintim că în anul 2012 se afla în stadiu de analiză construirea unui sens giratoriu în intersecţia menţionată.

Primăria nu a renunţat la idee

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au explicat pentru reporterii Replica faptul că sensul giratoriu în intersecţia respectivă este una dintre masurile prevăzute în cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”. Precizăm, de asemenea, că în a doua jumătate a lunii martie a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor. Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, iar valoarea totală a proiectului este de 91.361.641 de lei. Acesta presupune modernizarea și resistematizarea spațiului rutier existent (introducere benzi dedicate transportului public, amenajare piste pentru biciclete, reabilitare stații pentru transportul public, reamenajare trotuare etc.); instalații electrice și iluminat public pentru pistele de biciclete și trotuare; dotări și mobilier urban inteligent; infrastructură de comunicații.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa faca , dar nu se stie in ce an si in ce luna!
3
0
Daca e trafic si e greu sau periculos sa faci stanga pe Lapusneanu de pe Sucevei, mai bine faci dreapta, iar, la urmatoarea intersectie intorci. Stam sa facem mii de sensuri giratorii acum? Pe Aurel Vlaicu si in Statiunea Mamaia sunt foarte multe sensuri giratorii!
9
2
Ce spui frate ?? Trec cu masinilie , de la Brotacei , pe str. Suceava spre Lapusneanu , de zici ca , trece Inter City prin Baragan . Sa nu vorbim de conducere preventiva , in Constanta !! Este clar o jignire . Deasta si turisti isi fac de cap , in acest oras . Vad ca aici , nu exista respect si atunci deasta vin tot felu de cocalari si badarani la Constanta .
12
3
Sens acolo pentru ce? Acolo ar trebui linie dubla continua nicidecum sens. Exista sens putin mai sus la Oxford. Vrei sa urci pe Suceava... iti deplasezi cazanul putin mai incolo si intorci care e problema.. Toti vreti sa faceti 3 minute pana unde aveti treaba si sa parcati la 2 metri.
25
5
Semafor cu buton ! Se foloseau in Londra acum 1oo de ani ,apoi de peste 50 de ani s-au construit pasarele ptr.pietoni
10
3
Se cere sa invatati dracului sa conduceti, imbecililor! Si sa se interzica manevra de viraj la stanga pe toate bulevardele!!!
14
7
Danana nu mai minti
2
4
Cand mai faceti sensuri giratorii, faceti le si voi de bun simt, nu sa ocupe toata soseaua.
11
0
Daca mai face si acolo giratoriu ne-am kakat in scaldatoare
18
9
semafor cu buton stricat poate. dupa ce coboara din ratc trec toti ca oile, nu stau grupati. nu mai pleci de la semaforul ala cu buton
18
3
Mai bine sa se faca trecerile de pietoni de pe bulevardele principale cu semafor cu buton. Traficul ar fi mult mai fluid.
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212