REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Se complică situația în Turcia: o mașină capcană a explodat. Cel puțin 8 polițiști au fost răniți

Se complică situația în Turcia: o mașină capcană a explodat. Cel puțin 8 polițiști au fost răniți

Ana Maria Lipan 17 decembrie 2022 | 00:00 756

Opt poliÅ£iÅŸti turci au fost răniÅ£i vineri după ce o bombă a explodat într-o maÅŸină parcată la marginea drumului când minibusul lor trecea pe o autostradă din provincia Diyarbakir din sud-estul ţării, au spus surse de securitate, potrivit Reuters.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a anunÅ£at că două persoane au fost reÅ£inute ÅŸi sunt suspectate a fi autorii exploziei, informează stiripesurse.ro. Potrivit biroului guvernatorului din Diyarbakir, bomba nu a rănit grav pe nimeni, dar nouă persoane care se aflau în minibusul blindat au fost duse la spital pentru verificări. Explozia s-a produs în apropierea unei pieÅ£e de animale la circa 10 km sud de centrul Diyarbakirului, cel mai mare oraÅŸ din regiune, au precizat sursele citate.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată. MilitanÅ£i kurzi, de stânga ÅŸi islamiÅŸti au mai desfăşurat atacuri cu bombă în trecut în Turcia.

Luna trecută, ÅŸase persoane au murit ÅŸi alte zeci au fost rănite în urma exploziei unei bombe la Istanbul, cel mai mare oraÅŸ din Turcia. Zeci de persoane, inclusiv o femeie siriană, au fost reÅ£inute ca suspecÅ£i. Turcia i-a învinuit pe militanÅ£ii kurzi pentru explozie, însă nicio grupare nu a revendicat nici atunci responsabilitatea. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ÅŸi ForÅ£ele Democrate Siriene (SDF), conduse de kurzi, au negat orice implicare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este in zona kurda. turcia nu este departe de rusia, imperii!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272