REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SE ÎNGROAȘĂ GLUMA! PREFECTURA INTERVINE ÎN PROBLEMA VIRUSULUI WEST NILE

SE ÎNGROAȘĂ GLUMA! PREFECTURA INTERVINE ÎN PROBLEMA VIRUSULUI WEST NILE

Replica API 30 august 2018 | 01:12 404

Noi cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate în judeţul Constanţa!

"Având în vedere adresa primită de la DSP Constanţa, prin care suntem informaţi cu privire la existenţa meningoencefalitei cu virus West Nile şi confirmarea a 5 cazuri, o suspiciune şi un deces, înregistrat în localitatea Peştera, Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa a transmis o circulară către toate primăriile din judeţ prin care au fost comunicate recomandările către populaţie, precum şi solicitarea pentru realizarea dezinsecţiei în cel mai scurt timp.", a declarat subprefectul judeţului Constanţa, Levent Accoium.

Constănţenii trebuie să evite zonele invadate de ţânţari, precum parcurile sau locurile din proximitatea apelor.

"De asemenea, precizăm că recomandările pentru populaţie sunt următoarele: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelante de ţânţari; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.", a adăugat subprefectul Constanţei.

Conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul perioadei de supraveghere, din luna mai și până la data de 23 august a.c., au fost înregistrate 23 cazuri de meningite/meningo-encefalite datorate infecției cu virus West Nile și un deces, în cazul unui pacient în vârstă de 79 de ani care avea comorbidități.

Citeşte şi: Primul caz de infecție cu WEST NILE la Constanța şi suspiciune de DECES din cauza virusului!

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Saptamana trecuta, Palaz a stropit in spate la sere , unde a organizat o competitie de airsoft,paintball, cu cateva cisterne de insecticid, seara, ca hotii. Acum, nici un zumzait nu se aude in zona. Oare cu ce substanta a dat? Cumva cu cea care trebuia folosita in parcuri? Il intreaba cineva?
2
0
Ce-ar fi sa se apuce primaria de dezinsectii in loc sa indemne lumea sa nu mai mearga in parcuri.
5
0
Bine. De azi o sa imi pun deja geaca si blugi, caciula, manusi, fular. Si cu sprayul in mana stau. Multumim pentru rezolvare si efortul intelectual depus!
2
1
erai tatic ! Fagadau e un nimic !!!!
5
0
Care parcuri,care zone curate ale Constantei?Mascariciul asta de primar nici macar prin capul lui sec si gaunos nu-i yrece sa fac ceva,in afara sa de aprobari pentru blocuri pe spatii verzi nu stie,machedon handicapat.Iti urez sa fi intepat si tu de un tantar,dar nu de unul machedonesc
5
0
Un trio de NIMIC!
5
0
Pai la Harsova e tantarul ala jegos de Ghita care nu se da cu una cu doua... dezinfectii...
2
0
SA L PUNA PE IONESCU SA STROPEASCA CUM TREBUIE IN HARSOVA CA A STROPIT DE 2 ORI IN INTERVAL DE 2 3 LUNI SI MAI TARE SAU INMULTIT TANTARII SA DEA CU SOLUTIA CARE TREBUIE IN PROCENT NU BOTEZATA
3
0
sper sa ajunga si pe la Cotroceni si sa ii faca o vizita DIHORULUI VENETIC HOMOSEXUAL CHIOLHANNIS 6 CASE PENALE
6
8
Avem un primar papitoi.. si prostii l au votat
8
2
Jegosu asta de primar nu face nimic. E mai prost ca dancila. Cel mai retardat om al Rromaniei. Jegosule sa faci boli tu si neamu tau de zdrentoi iti uram
14
2
In poarta 6 si henri coanda sa ajunga prima data
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367