REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

SE ÎNTOARCE IARNA ÎN CONSTANȚA! COD PORTOCALIU DE VÂNT!

SE ÎNTOARCE IARNA ÎN CONSTANȚA! COD PORTOCALIU DE VÂNT!

Replica API 21 februarie 2019 | 02:16 505

Avertizare meteorologică pentru Constanța! După două zile cu temperaturi de primăvară, în weekend vom avea temperaturi negative și cod portocaliu de vânt!

Joi, în Dobrogea, vor fi temperaturi maxime de până la 10 grade, în timp ce vineri, 22 februarie, mercurul în termometre scade brusc, astfel încât, sâmbătă vom avea temperaturi negative în tot județul, de până la -8 grade. Acestea se vor menține și în timpul zilei, la fel și duminică, începând de luni, vremea urmând să se mai încălzească, însă nu atât de spectaculos.

”Partea bună este că precipitațiile sunt foarte puține în zona noastră, undeva la 5 litri pe metri pătrați, asta înseamnă, probabil, un strat de 1, 2 cm de zăpadă. Vineri după amiază și noaptea sunt intensificări de vânt foarte puternice, izolat peste 70 km/h. Vineri, vom avea ploaie în tot județul, urmată de lapoviță și, ulterior, ninsoare. Putem vorbi de cod portocaliu de vânt, însă nu și de zăpadă, chiar dacă va avea aspect de viscol. Și sâmbătă și duminică, rămân în cursul zilei negative. Începând de luni, marți vom avea o încălzire, nu atât de spectaculoasă ca săptămâna aceasta”, a spus, pentru Replica, Marius Coțofan, directorul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea.

Cum va fi vremea în zilele următoare!

Joi, 21 februarie, vremea se menține caldă, deși valorile termice vor scădea față de ziua precedentă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 11 grade, iar cele minime între 0 și 3 grade. Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în deltă, ziua.

Vineri, 22 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Cerul se va acoperi. Pe arii extinse vor fi precipitații slabe, în prima parte a zilei burniță sau ploaie, apoi lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica treptat. După-amiaza și noaptea, rafalele vor avea viteze în general de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 7 grade, iar cele minime între –9 și –5 grade.

Sâmbata, 23 februarie, vremea va deveni deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între –5 și –2 grade, iar cele minime între –8 și –5 grade. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat cu intensificări locale, cu rafale de peste 55 km/h în prima parte a intervalului.

Duminică, 24 februarie, vremea se menține rece, cu temperaturi maxime cuprinse între 0 și 3 grade și minime între –6 și –2 grade. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe coastă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce idiot esti. Zapada nu cade pe 3 sfert din planeta asta nu impiedica ca in anumite zone sa existe anotimpul Iarna. Mai studiaza meteorologie.
10
3
Unde cacat se intoarce iarna bai...a fost pana acum iarna la noi?!? Daca sunt - 100 de grade afara asta nu inseamna ca e iarna...Iarna inseamna sa fie zapada multa asa cum era odata... Sa va iau stirile undeva, de panarame.....!!
9
18

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369