REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Se lucrează de zor pentru lărgirea plajelor din Eforie. Video

Se lucrează de zor pentru lărgirea plajelor din Eforie. Video

Cristina BĂRBUCEANU 17 octombrie 2022 | 00:00 1078

Procesul de reducere a eroziunii costiere a început în urmă cu câțiva ani, fiind finanțat de Uniunea Europeană. Din anul 2020 a început cea de-a doua etapă a procesului. Pentru această a doua etapă au fost alocate 800 de milioane de euro. Lucrările sunt coordonate de Administrația Națională ”Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, iar tone de nisip sunt transportate din largul Mării Negre către plajă. Cu acest prilej, plajele vor fi mult mai largi, fiind, astfel, conservate. Spre exemplu, plajele din Eforie vor avea 33 ha în plus, iar lucrările se desfășoară fără încetare. 

Lucrările au ajuns în Eforie Sud, unde se muncește chiar și în weekend

În Eforie Sud, plajele arată acum cu mult mai mari, mai ales pentru că lucrul nu mai contenește. Echipamentul montat de specialiști, pentru desfășurarea lucrărilor, are în jur de 100 de metri. În zonă, accesul este interzis, deoarece procesul este amplu, iar ustensilele și mașinăriile folosite trebuie protejate, fiind limitate și riscurile producerii unor accidente.

Prin acest proiect, în plină desfășurare, se urmăresc: stoparea procesului de eroziune a plajelor și a falezelor, lucru care ar fi avut ca efect pierderi de teritoriu național, dar și dezvoltarea turismului românesc și dezvoltarea economică și socială a zonei litoralului.

Video:

Localnicii și turiștii, mulțumiți de lărgirea plajelor

Despre lărgirea plajelor, o turistă a declarat pentru reporterii Replica: „Consider că da, este necesar acest lucru. În primul rând, era foarte îngustă plaja asta. Singura mea temere: să nu profite investitorii și să construiască pe plajă. Să lase plaja să fie plajă!”, iar localnicii (n.r. din Eforie Sud) au susținut că „e un lucru bun și pentru protecția naturii și pe 30-50 de ani de acum încolo știi că este safe”; „Da, normal că este un lucru extraordinar!”


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272