REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se lucrează intens la reamenajarea teraselor din Portul Tomis!

Se lucrează intens la reamenajarea teraselor din Portul Tomis!

Replica API 27 martie 2017 | 08:40 243

Se apropie sezonul

Se apropie sezonul

Operatorii economici din Portul Tomis Constanţa au început „curăţenia de primăvară”! Angajaţii şi muncitori lucrează de zor pentru ridicarea celor mai frumoase terase, loc în care constănţenii şi turişti îşi vor petrece o parte din timp atunci când aleg să facă o plimbare pe faleza de la Cazino. Zona poate deveni o adevărată atracţie turistică, asta şi graţie iahturilor acostate aici. Zilele trecute, unii dintre operatori au găsit o soluţie de moment, şi anume de a aşeza scaunele şi mesele pentru cei care doresc să se odihnească după o plimbare, servind o băutură la terasă. Cei mai fericiţi sunt fumătorii care abia aşteptau primăvara. „Ne bucurăm de vremea asta frumoasă! După o plimbare pe plajă şi pe faleză am decis să ne oprim să servim o cafea la terasă. Sunt fericit că în sfârşit pot să beau o cafea şi să fumez o ţigară!”, a declarat un constănţean.

Legea antifumat, intrată în vigoare în martie 2016, se pare că nu va mai deranja pe vreme bună, iar fumătorii își vor putea exercita viciul în mod legal, la terasele cafenelelor.

Situația stă cu totul altfel în Piața Ovidiu. Aici operatorii economici nu au început amenajarea teraselor. În Piața Ovidiu, la această dată, doar trei cafenele au terasele deschise, loc preferat în mare parte de fumători.

Reamintim că la începutul lui 2016 au fost impuse noi reguli de desfăşurare a activităţilor comerciale în Constanţa şi în staţiunea Mamaia. În acest sens Primăria a propus un nou regulament care să facă ordine în serviciile de piaţă. Acesta a intrat în dezbatere publică şi orice constănţean poate să propună modificări.

Potrivit regulamentului, în staţiunea Mamaia se impun condiţii speciale de desfăşurare a activităţilor comerciale.

Astfel, orice beach bar de pe plajă trebuie să obţină în primul rând autorizaţie de la Apele Române, dar şi de la Primărie. De asemenea, în restaurante, la terase şi în baruri, muzica nu trebuie să depăşească nivelul de 75 dB pentru saloanele fără orchestră, respectiv 90 dB pentru cele cu orchestră, la interior şi doar 65 dB la exterior, la limita zonei funcţionale.

În staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă, administraţia locală intenţionează să reglementeze foarte strict comercializarea de alimente, preparate din carne, lapte, ouă, produse de panificaţie sau patiserie. Asta înseamnă că nu se vor mai putea vinde la colţ de stradă produse gen şaorma, clătite, gogoşi, deoarece acestea se vor comercializa doar în structurile de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică clasificate şi în unităţi specializate autorizate conform normelor sanitare şi sanitar-veterinare, impuse de legislaţia în vigoare.

Paula SOLOMON

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
machedonii au iesit la lustruit ca sa ia fata la fraieri dupa vorba afara-I vopsit gardu' inauntru leopardu'
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102