REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Se pot TOALETA COPACII din faţa blocurilor, pe CHELTUIALĂ PROPRIE

Se pot TOALETA COPACII din faţa blocurilor, pe CHELTUIALĂ PROPRIE

Replica API 30 aprilie 2021 | 13:19 4737

Atenţie constănţeni! Puteţi toaleta singuri copacii din faţa blocurilor, dar trebuie să respectaţi anumite condiţii. Primăria municipiului Constanţa poate emite acorduri prin care cetăţenii să poată efectua aceste lucrări, pe cheltuială proprie, întrucât în această perioadă echipele din cadrul Primăriei nu efectuază toaletări decât acolo unde este nevoie urgent.

Toaletare pe cheltuiala proprie

Cum, în această perioadă, echipele din cadrul Primăriei Constanţa nu efectuază lucrări de toaletare a copacilor decât acolo unde este nevoie urgent, cetăţenii pot solicita administraţiei locale să se ocupe ei, pe cheltuială proprie. Însă, trebuie să ia în calcul că vor fi nevoiţi să respecte mai multe reguli, au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa. „Primăria intervine, în acestă perioadă, doar acolo unde este urgent. Să taie crengile rupte, pe cele care pun în pericol clădirile, maşinile, oamenii. Se dau astfel de acorduri, dar se precizează clar ce lucrări trebuie executate. Se face o schiţă a copacului, nu se poate tăia mai mult decât e precizat în schiţă. Lucrarea va fi ulterior verificataă şi se face pe cheltuiala cetăţeanului. Dacă a tăiat mai mult, suportă sancţiunile de rigoare, iar dacă taie cumva copacul, nu doar că primeşte amendă de la Poliţia Locală, dar e pus să planteze 50-100 de copaci. I se conturează pe schiţă cum trebuie să arate lucrările, să se taie doar ramurile uscate, cele care afectează faţada blocului”, precizează Primăria Constanţa.

A primit acordul să toaleteze un copac; vecinii se tem să nu îl taie

Facem aceste precizări întrucât o situaţie de genul acesta a fost întâlnită pe bulevardul Lăpuşneanu. Un cetăţean, nemulţumit de faptul că unele crengi ale unui arbore îi “deranjau” autoturismul, a solicitat Primăriei să efectueze lucrările de toaletare. Primăria ar fi emis un acord, iar cetăţeanul poate toaleta copacul pe cheltuiala proprie. Până aici, totul bine şi frumos. Dar, vecinii bărbatului se tem acum că acesta nu se va limita să taie doar crengile buclucaşe, ci va tăia tot copacul. “Bine, bine. A primit acordul, dar dacă taie tot copacul? Putem noi să avem încredere? E deranjat de nişte crengi”, precizează o vecină a bărbatului cu pricina.

Totuşi, dacă ar avea vreun gând de acest fel, este bine să ştie că va fi aspru sancţionat.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La ce mai exista serviciul asta in primarie ca oricum e plin de frecatori de menta ,pana sa vina mazare in primarie erau 70 de angajati si acum sunt peste 1000 cu maidanezii
5
0
Pe dna Bela cine o amendeaza ca de 3 ani de la aprobare nu a toaletat doi pomi de pe Ctin. Bratescu.Cine mai raspunde de spatiile verzi , sintem total in ceata.
4
0
a ajuns Dumnezeu in Constanta. Si cei doi apostoli sunt Ovanesian si Horia Constantinescu. Sunt sigur ca va iesi mare scandal cu parcarile. Adica, te poti trezi cu un manelist, msi cu pile sau mai iute de picior ca isi ia parcare in fata casei rale. Sii, cinci ani de urlete di coji de seminte, asa-i domn Chitac?
7
1
e mutilare, o sa va blestema copacii sa cadeti din ei !
4
3
care. opacica i.au taiat aia de la polaris pe aproape toti? ba desteptilor,toaletare inseamna,conform legii,taierea a max 18..20% din coronament.Nu taiati tot copacul si ramin cioate,cum fac mirlandezii drujbari! daca se ating de copacul din fata blocului,chem politia!
8
4
El ia toaletat in ianuarie ca el e Alexe . nu mi se pare normal .sal dea lumea la zisr
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614