REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se vrea RENAȘTEREA FESTIVALULUI MAMAIA! Tenorul constănțean Bogdan Oancea a inițiat o petiție

Se vrea RENAȘTEREA FESTIVALULUI MAMAIA! Tenorul constănțean Bogdan Oancea a inițiat o petiție

Replica API 20 iulie 2018 | 00:00 588

Anul acesta se împlinesc 55 de ani de la prima ediție a Festivalului Mamaia. Supranumit, pe vremuri, San Remo de România, festivalul a adus în fața publicului nume grele ale muzicii românești. Pe scena Teatrului de Vară din stațiunea Mamaia s-au născut cele mai multe șlagăre ale muzicii ușoare românești, în interpretarea unor artiști precum Angela Similea, Cornel Fugaru, Anda Călugăreanu, Aurelian Andreescu și mulți, mulți alții.

Dintr-un motiv sau altul, dar în principal invocând lipsa posibilităților financiare, în urmă cu cinci ani reprezentanții Consiliului Județean Constanța, aflat sub președinția lui Nicușor Constantinescu anunțau că nu mai au posibilitatea financiară să susțină un festival de asemenea anvergură. Drept urmare, peste Festivalul Mamaia s-a tras cortina, iar Teatrul de Vară a intrat într-un con de umbră.

Dar gloria și frumusețea momentelor de altădată nu au fost uitate și încă există inițiative de a readuce în prezent strălucirea festivalului emblematic pentru stațiunea Mamaia. Anul trecut, o asociație culturală organizat „Remember Festivalul Mamaia”. Anul acesta, tenorul constănțean Bogdan Oancea trece la următorul pas și ia inițiativa realizării unei petiții prin care solicită Guvernului României, și în special prim-ministrului Viorica Dăncilă implicarea pentru reluarea evenimentului.

Petiția intitulată „Renașterea Festivalului Mamaia” și campania pentru strângerea de semnături vor fi lansate sâmbătă, 21 iulie a.c., în cadrul spectacolului susținut de tenor pe faleza municipiului Constanța, „Eu cânt pentru Cazino”.

„Festivalul Cerbul de Aur a renăscut anul acesta la Brașov. Noi, aici, la Constanța, ne pierdem tradiția festivalului mare de la Mamaia, de frica Curții de Conturi sau a altor factori care ne sperie pe toți să mai îndrăznim în a mai face evenimente culturale. În calitate de constănțean din domeniul artistic, solicit sprijin pentru a renaște Festivalul Mamaia”, este apelul pe care îl face tenorul Bogdan Oancea atât către constănțeni, cât și către primarul Decebal Făgădău, printr-o scrisoare deschisă.

Pentru ca dezideratul tenorului Bogdan Oancea – și nu numai al său, nefiind singurul care dorește să vadă reluată tradiția festivalului de la malul mării! – să fie luat în seamă și transformat în proiect sub egida Guvernului României, inițiatorul și-a propus să strângă 300.000 de semnături. Deja a primit mesaje de susținere din întreaga țară, după cum a afirmat artistul pentru „Replica de Constanța”.

Astfel, cei care doresc să susțină demersul și să semneze petiția îl pot găsi pe tenor, sâmbătă, 21 iulie a.c., de la ora 19,00, pe faleza de la Cazino, unde va susține concertul „Eu cânt pentru Cazino”. Mai mult, pot adera la grupul realizat pe Facebook, Festivalul Mamaia, inițiat de acesta. Sau îl pot contacta la numărul de telefon 0721690939.

Tenorul Bogdan Oancea este coordonatorul artistic al Corului de Copii „Armonia” din județul Constanța, fiind premiat la San Remo, în 2011, cu Marele Trofeu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dute la Burada poate te lipesti de ceva bani, ii dai dreptu la directoarea spagara si treaba merge. Baba aia nu stiu de ce mai sta acolo, DNA la treaba !!!
1
0
faceti festival de manele si o sa fie un succes rasunator .mamaia si constanta sunt zone manelizate pline de pitipoance cocalari si ghertzoi
2
0
Nebunul asta ar trebui sa stie ca Festivalul Mamaia nu apartine si nu este al primariei.Dar este un incult
4
1
Un nebun asociat cu primaru decebal echipa perfecta
5
1
Si organizeaza, cine te opreste.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108