REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sector de plajă din Constanţa, MAGNET pentru o serie de VIP-uri. Ce se pune la cale?!

Sector de plajă din Constanţa, MAGNET pentru o serie de VIP-uri. Ce se pune la cale?!

Replica API 26 mai 2018 | 23:32 1167

De râsul curcilor: de plaja dintre Tabla Buţii şi Ion Raţiu se vor îngriji fostul şef al ISJ şi un service auto din Cernavodă!

De râsul curcilor: de plaja dintre Tabla Buţii şi Ion Raţiu se vor îngriji fostul şef al ISJ şi un service auto din Cernavodă!

sursa foto: mapio.net

În ultimii ani, concesionarea plajelor de pe litoralul românesc a stârnit adevărate războaie: au existat numeroase acuzaţii, chiar şi de încălcare a legii, prin atribuiri care au stârnit suspiciuni de fraudă, ori pur şi simplu prin subînchirieri care, teoretic, nu ar fi trebuit să existe. La fel, au existat rezilieri de contracte cu tămbălău, dar de ceva timp părea că lucrurile s-au aşezat. Numai că, de regulă, în linişte se pun la cale marile buf-uri. Spre exemplu, pare de-a dreptul ciudat interesul unor persoane cunoscute din Constanţa pentru o plajă cuprinsă între Tabla Buţii şi Ion Raţiu. Faptul că atât de mulţi cunoscuţi au licitat pentru bucăţile de nisip din zona cu pricina ne-a atras atenţia, dar ne-a reamintit şi următoarea speculaţie: festivalul Neversea şi-ar putea schimba locaţia! Administraţia locală dă asigurări că celebrul festival se va desfăşura, la fel ca şi anul trecut, pe plaja Modern.

Însă, anul trecut, ne amintim că iniţial municipalitatea a dorit ca evenimentul să se desfăşoare pe plaja din zona Reyna. Dorinţa de atunci s-a lovit însă de rigorile legilor: o plajă modernizată cu fonduri europene nu poate fi folosită! Aşa că soluţia finală a rămas plaja Modern. Probabil că la fel se va întâmpla şi anul acesta, dar tot rămâne semnul de întrebare: de ce este atât de interesantă plaja dintre Tabla Buţii şi Ion Raţiu?

O altă variantă ar fi că lucrurile au evoluat pe litoral, în sensul că turistul nu mai aruncă banii pe o cazare scumpă în staţiunea Mamaia, şi a început să prefere cazarea în oraş (e plin Interentul de anunţuri – hoteluri, pensiuni, particulari, unii dintre ei şi în zona Tabla Buţii), aşa că şi afaceriştii au început să se replieze. Unul dintre cei care au câştigat licitaţia pentru o porţiune de plajă în zona Tabla Buţii are şi un local la Delfinariu, prin urmare, nu e chiar surprinzătoare mişcarea sa. Vorbim despre fostul şef al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Răducu Popescu (fost consilier local municipal). Se pare că acestuia îi plac tot mai mult afacerile, cu siguranţă mult mai aducătoare de profit decât... amărâta de catedră de profesor!

De departe însă, licitaţia pentru sectoarele de plajă, care doar ce s-a încheiat, aduce în prim-plan şi o gafă: o angajată (sau fostă angajată – momentan insituţia nu a ştiu să precizeze clar!) de la Apele Române şi-a adjudecat şi ea un perimetru de nisip din zona Tabla Buţii, prin intermediul unei firme care se ocupă de reparaţii auto! Iar lista surprizelor nu se încheie aici, însă le vom prezenta pe rând, după cum urmează:

Firma SC QUICK CLAS SRL a câștigat licitația sectorului Constanța I, subsector 3d cu 50 puncte, dar pentru subsectorul 3c firma a fost respinsă. Societatea în cauză, UN SERVICE AUTO (!!!), are un asociat unic, care are și rol de adminsitrator – Claudia Alina Preda. Surpriza este alta. În anul 2016, la data de 6 iunie, a participat la un concurs organizat de către Administrația Bazinală de Apă „Dobrogea – Litoral”, pentru postul de tehnician la Stația Hidrologică Cernavodă. A fost admisă după ce a trecut atât proba scrisă, cât și cea orală, fiind candidatul unic. Este cu atât mai interesant că Apele Române au atribuit prin licitație un subsector unei persoane care a lucrat sau lucrează chiar în instituţie (n.r. - până la momentul publicării articolului nu există confirmarea faptului că administratorul firmei de service încă lucrează la Stația Hidrologică Cernavodă).

O altă societate căreia i-a fost atribuit subsectorul 3b este SC MERSIN TURISM SRL, care se ocupă cu alimentația publică, având restaurantul Reyna din Portul Turistic Tomis.

Subsectorul 3a a ajuns la Răducu Popescu, care a câștigat licitația cu firma City Club Cafe SRL. Generalul care a condus Inspectoratul Școlar Județean Constanța mai are o terasă în Portul Tomis, cât și cafeneaua de la Delfinariu (https://www.replicaonline.ro/descurcaretul-popescu-fostul-sef-de-la-inspectoratul-scolar-e-chirias-la-delfinariu-pana-in-2027-322590/).

Mystic Beach SRL a câștigat cu punctaj maxim licitația pentru subsectorul 3e din Constanța, aceștia mai având terase și afaceri în Mamaia, în apropiere de plaja Vega. Mystic Beach este o zonă din Mamaia intens vizitată de turiști și constănțeni, cunoscută pentru curățenie.

Azuma Beach Bar SRL a luat un punctaj mare, 90 din 100, și i-a fost atribuit subsectorul 3f. Interesant este faptul că societatea a apărut din neant în urmă cu doar câteva săptămâni, neexistând încă date publice în Registrul Comerțului cu privire la cine se află la cârma societății.

Exelero Events SRL a câștigat sectorul 3g, unde s-a luptat cu alte două firme. Despre firma condusă de către Lenuța Costea, dar se ocupă fiul acesteia, Alex Costea, “Replica” relata şi anul trecut. Puteți citi AICI mai multe detalii despre societatea în cauză, care a fost implicată într-un scandal.

Dampari Com SRL, Pilistera Market SRL și Asocierea AMELSUN SRL cu GROUP CLAUDIU 2004 SRL sunt societăți care se ocupă de ani de zile cu comerțul și alimentația publică, fiindu-le atribuite subsectoarele 3h, 3i, respectiv 3k.

Pantheon Management SRL este un alt nume cu rezonanță. Aici vorbim de atribuirea plajei din subsectorul 3m. Potrivit Registrului Comerțului, societatea este condusă de către George Teșeleanu, care este cunoscut în județul Constanța, în mod special pentru grupul de firme Pantheon. În prezent, face parte din conducerea Portului Constanţa.

Au rămas și subsectoare fără „stăpâni”. Subsectorul 3c, unde a participat doar societatea Quick Clas SRL, respinsă de comisie a rămas nearondată. Societatea Paradise Beach SRL, de asemenea apărută peste noapte, fiind fondată în urmă cu câteva săptămâni, nu a câștigat licitația pentru sectorul 3j, care a rămas neatribuit.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Terminati cu vrajala oricum fata mea este model !
0
0
Tata braconier , socru "sifon " noi lepre ! Mai terminati cu vip -uri !
0
0
Mari labari sunteti. Saracilor scoate ti prazul dintre dinti : Oltenia . Moldova sa traiasca.. Huo praduitorilor
2
1
Bai, fomisti sunteti voi, armanii, ca ati venit desculti in Dobrogea. Sunteti cei mai mari ciorditori, iar musatele voastre sunt acum emancipate, sunt cele mai tari amante pt mucani!
10
5
Cel mai prost director de la abdl; un lingica bulangica.
5
0
Astia care au terasa de la Delfinariu ar trebui instant verificati. De peste 2 ani terasa aia e deschis din an in paste. Probabil o tin sa spele bani, altfel nu imi explic.. Oare cati cu terase din Constanta mai deschid cand vor muschii lor ? Legea e pentru fraieri..
4
1
Dar Alex Costea cum suna? O tanara speranta a tineretului PSD-ist, consilier al dir. Gen. de la Apele Romane. Un makidonas atarnator, de care se lipeste munca precum cocosatul de gard. Iar tu, Mokanel frustat marsh si spala-te pe dinti, ca ai resturi de branza si ceapa in gura.
7
4
Stie toata lumea ca.s escroc batran!! Acum v.am pus.o iar! Am castigat sectoare intregi la Eforie nord. Cum? Am mers prin metoda "sandwich" cu doua firme! Parthis si Steaua de mare....Le.am spus sa vedeti ca n.au ce sa.mi faca, catzeiiilooorrr!!!
4
0
Nu va mai faceti sperante ca rezolva dna-ul. dna-ul, serviciul de forta al securitatii, dijmuieste pe toti, fie ei poloticieni, oameni de afaceri, tigani, machidoni, moldoveni raketi ori romani de rind.
7
3
Mafie ..interlopi ..tigani machidoni interese evaziune fiscal si romanul prost plateste ..cancerul sa fie cu voi toti ..lacomia va luat mintile ..si mai tarziu va veti pierde si vietile ..
13
4
Raducu Popescu , Alina Preda ' , nu prea Suna aromani . Mai degraba mokanei fomisti hoti si koorve.
11
4
Done cel mai trist tomitan
1
1
Verificati si cum si-a luat plaja si fiul sefei de la juridic de la Apele Romane! Si cum, ca sa plateasca mai putin, cer re-masuratori ale plajelor cand bate cateva zile vantul din Est si marea acopera jumatate de plaja... ca sa fraudeze Statul Roman si sa plateasca jumatate din bani.
7
1
Nu-l invidiati pe Raducu Popescu, acesta s-a nascut, a trait si va muri ca un calic. E un zgarie branza veritabil.
17
2
machidonime cit incape macar daca ar ridica standarele la servicii dar de unde.
27
7
de unde plm i-ai scos pe tutuianu, palaz, rasauteanu si fagadau machidoni...sau iti place sa mananci cacat despre machidoni aiurea...
10
19
Teseleanu George alias ginerele lui Dumitrache Ion, asociatul si mana cu care se sterge la cur porcina Stroe Felix de la 2x1 Holding, securistul tradator din PSD. De vazut cate alte hahalere mai sunt bagate sau interpuse pentru secaturile din primarie sau consiliul judetean. Tutuianu, Fagadau, Babu, Palaz, Rasauteanu sau alti asemenea machidoni de-ai lui Uzunache.
17
10
Sa vina DNA sa verifice cum angajatii institutiei isi insusesc sectoare de plaja ! Asa ceva numai la noi se poate ! Sigur e o golaneala marca " Apele romane " !
23
3
Sa vina DNA SA VERIFICE CUM SAU ATRIBUIT ACESTE CONTRACTE
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614