rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

De râsul curcilor: de plaja dintre Tabla Buţii şi Ion Raţiu se vor îngriji fostul şef al ISJ şi un service auto din Cernavodă!

Sector de plajă din Constanţa, MAGNET pentru o serie de VIP-uri. Ce se pune la cale?!

sursa foto: mapio.net

În ultimii ani, concesionarea plajelor de pe litoralul românesc a stârnit adevărate războaie: au existat numeroase acuzaţii, chiar şi de încălcare a legii, prin atribuiri care au stârnit suspiciuni de fraudă, ori pur şi simplu prin subînchirieri care, teoretic, nu ar fi trebuit să existe. La fel, au existat rezilieri de contracte cu tămbălău, dar de ceva timp părea că lucrurile s-au aşezat. Numai că, de regulă, în linişte se pun la cale marile buf-uri. Spre exemplu, pare de-a dreptul ciudat interesul unor persoane cunoscute din Constanţa pentru o plajă cuprinsă între Tabla Buţii şi Ion Raţiu. Faptul că atât de mulţi cunoscuţi au licitat pentru bucăţile de nisip din zona cu pricina ne-a atras atenţia, dar ne-a reamintit şi următoarea speculaţie: festivalul Neversea şi-ar putea schimba locaţia! Administraţia locală dă asigurări că celebrul festival se va desfăşura, la fel ca şi anul trecut, pe plaja Modern.

Însă, anul trecut, ne amintim că iniţial municipalitatea a dorit ca evenimentul să se desfăşoare pe plaja din zona Reyna. Dorinţa de atunci s-a lovit însă de rigorile legilor: o plajă modernizată cu fonduri europene nu poate fi folosită! Aşa că soluţia finală a rămas plaja Modern. Probabil că la fel se va întâmpla şi anul acesta, dar tot rămâne semnul de întrebare: de ce este atât de interesantă plaja dintre Tabla Buţii şi Ion Raţiu?

O altă variantă ar fi că lucrurile au evoluat pe litoral, în sensul că turistul nu mai aruncă banii pe o cazare scumpă în staţiunea Mamaia, şi a început să prefere cazarea în oraş (e plin Interentul de anunţuri – hoteluri, pensiuni, particulari, unii dintre ei şi în zona Tabla Buţii), aşa că şi afaceriştii au început să se replieze. Unul dintre cei care au câştigat licitaţia pentru o porţiune de plajă în zona Tabla Buţii are şi un local la Delfinariu, prin urmare, nu e chiar surprinzătoare mişcarea sa. Vorbim despre fostul şef al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Răducu Popescu (fost consilier local municipal). Se pare că acestuia îi plac tot mai mult afacerile, cu siguranţă mult mai aducătoare de profit decât... amărâta de catedră de profesor!

De departe însă, licitaţia pentru sectoarele de plajă, care doar ce s-a încheiat, aduce în prim-plan şi o gafă: o angajată (sau fostă angajată – momentan insituţia nu a ştiu să precizeze clar!) de la Apele Române şi-a adjudecat şi ea un perimetru de nisip din zona Tabla Buţii, prin intermediul unei firme care se ocupă de reparaţii auto! Iar lista surprizelor nu se încheie aici, însă le vom prezenta pe rând, după cum urmează:

Firma SC QUICK CLAS SRL a câștigat licitația sectorului Constanța I, subsector 3d cu 50 puncte, dar pentru subsectorul 3c firma a fost respinsă. Societatea în cauză, UN SERVICE AUTO (!!!), are un asociat unic, care are și rol de adminsitrator – Claudia Alina Preda. Surpriza este alta. În anul 2016, la data de 6 iunie, a participat la un concurs organizat de către Administrația Bazinală de Apă „Dobrogea – Litoral”, pentru postul de tehnician la Stația Hidrologică Cernavodă. A fost admisă după ce a trecut atât proba scrisă, cât și cea orală, fiind candidatul unic. Este cu atât mai interesant că Apele Române au atribuit prin licitație un subsector unei persoane care a lucrat sau lucrează chiar în instituţie (n.r. - până la momentul publicării articolului nu există confirmarea faptului că administratorul firmei de service încă lucrează la Stația Hidrologică Cernavodă).

O altă societate căreia i-a fost atribuit subsectorul 3b este SC MERSIN TURISM SRL, care se ocupă cu alimentația publică, având restaurantul Reyna din Portul Turistic Tomis.

Subsectorul 3a a ajuns la Răducu Popescu, care a câștigat licitația cu firma City Club Cafe SRL. Generalul care a condus Inspectoratul Școlar Județean Constanța mai are o terasă în Portul Tomis, cât și cafeneaua de la Delfinariu (https://www.replicaonline.ro/descurcaretul-popescu-fostul-sef-de-la-inspectoratul-scolar-e-chirias-la-delfinariu-pana-in-2027-322590/).

Mystic Beach SRL a câștigat cu punctaj maxim licitația pentru subsectorul 3e din Constanța, aceștia mai având terase și afaceri în Mamaia, în apropiere de plaja Vega. Mystic Beach este o zonă din Mamaia intens vizitată de turiști și constănțeni, cunoscută pentru curățenie.

Azuma Beach Bar SRL a luat un punctaj mare, 90 din 100, și i-a fost atribuit subsectorul 3f. Interesant este faptul că societatea a apărut din neant în urmă cu doar câteva săptămâni, neexistând încă date publice în Registrul Comerțului cu privire la cine se află la cârma societății.

Exelero Events SRL a câștigat sectorul 3g, unde s-a luptat cu alte două firme. Despre firma condusă de către Lenuța Costea, dar se ocupă fiul acesteia, Alex Costea, “Replica” relata şi anul trecut. Puteți citi AICI mai multe detalii despre societatea în cauză, care a fost implicată într-un scandal.

Dampari Com SRL, Pilistera Market SRL și Asocierea AMELSUN SRL cu GROUP CLAUDIU 2004 SRL sunt societăți care se ocupă de ani de zile cu comerțul și alimentația publică, fiindu-le atribuite subsectoarele 3h, 3i, respectiv 3k.

Pantheon Management SRL este un alt nume cu rezonanță. Aici vorbim de atribuirea plajei din subsectorul 3m. Potrivit Registrului Comerțului, societatea este condusă de către George Teșeleanu, care este cunoscut în județul Constanța, în mod special pentru grupul de firme Pantheon. În prezent, face parte din conducerea Portului Constanţa.

Au rămas și subsectoare fără „stăpâni”. Subsectorul 3c, unde a participat doar societatea Quick Clas SRL, respinsă de comisie a rămas nearondată. Societatea Paradise Beach SRL, de asemenea apărută peste noapte, fiind fondată în urmă cu câteva săptămâni, nu a câștigat licitația pentru sectorul 3j, care a rămas neatribuit.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

sâmbătă, 26 mai 20189673
Comentarii

00Neamtu(28 mai 11:21)
Terminati cu vrajala oricum fata mea este model !
00Cernavodean(27 mai 20:49)
Tata braconier , socru "sifon " noi lepre ! Mai terminati cu vip -uri !
12Ptr. 14.44 si 18.50(27 mai 05:26)
Mari labari sunteti. Saracilor scoate ti prazul dintre dinti : Oltenia . Moldova sa traiasca.. Huo praduitorilor
510Tot pt Mokanel frustrat(26 mai 18:50)
Bai, fomisti sunteti voi, armanii, ca ati venit desculti in Dobrogea. Sunteti cei mai mari ciorditori, iar musatele voastre sunt acum emancipate, sunt cele mai tari amante pt mucani!
05Buca Ovala(26 mai 18:41)
Cel mai prost director de la abdl; un lingica bulangica.
14Bubi(26 mai 15:40)
Astia care au terasa de la Delfinariu ar trebui instant verificati. De peste 2 ani terasa aia e deschis din an in paste. Probabil o tin sa spele bani, altfel nu imi explic.. Oare cati cu terase din Constanta mai deschid cand vor muschii lor ? Legea e pentru fraieri..
47Pt Mokanelul frustat(26 mai 14:44)
Dar Alex Costea cum suna? O tanara speranta a tineretului PSD-ist, consilier al dir. Gen. de la Apele Romane. Un makidonas atarnator, de care se lipeste munca precum cocosatul de gard. Iar tu, Mokanel frustat marsh si spala-te pe dinti, ca ai resturi de branza si ceapa in gura.
04Bucaovala(26 mai 14:04)
Stie toata lumea ca.s escroc batran!! Acum v.am pus.o iar! Am castigat sectoare intregi la Eforie nord. Cum? Am mers prin metoda "sandwich" cu doua firme! Parthis si Steaua de mare....Le.am spus sa vedeti ca n.au ce sa.mi faca, catzeiiilooorrr!!!
37Naekst(26 mai 13:29)
Nu va mai faceti sperante ca rezolva dna-ul. dna-ul, serviciul de forta al securitatii, dijmuieste pe toti, fie ei poloticieni, oameni de afaceri, tigani, machidoni, moldoveni raketi ori romani de rind.
413JURIST(26 mai 13:02)
Mafie ..interlopi ..tigani machidoni interese evaziune fiscal si romanul prost plateste ..cancerul sa fie cu voi toti ..lacomia va luat mintile ..si mai tarziu va veti pierde si vietile ..
411Mokanelul frustrat(26 mai 11:36)
Raducu Popescu , Alina Preda ' , nu prea Suna aromani . Mai degraba mokanei fomisti hoti si koorve.
11Ciprian(26 mai 10:53)
Done cel mai trist tomitan
17AUA(26 mai 09:54)
Verificati si cum si-a luat plaja si fiul sefei de la juridic de la Apele Romane! Si cum, ca sa plateasca mai putin, cer re-masuratori ale plajelor cand bate cateva zile vantul din Est si marea acopera jumatate de plaja... ca sa fraudeze Statul Roman si sa plateasca jumatate din bani.
217Done(26 mai 07:59)
Nu-l invidiati pe Raducu Popescu, acesta s-a nascut, a trait si va muri ca un calic. E un zgarie branza veritabil.
627stefan(26 mai 04:53)
machidonime cit incape macar daca ar ridica standarele la servicii dar de unde.
1910pt shnoil(26 mai 01:27)
de unde plm i-ai scos pe tutuianu, palaz, rasauteanu si fagadau machidoni...sau iti place sa mananci cacat despre machidoni aiurea...
1017Shenoil(26 mai 01:20)
Teseleanu George alias ginerele lui Dumitrache Ion, asociatul si mana cu care se sterge la cur porcina Stroe Felix de la 2x1 Holding, securistul tradator din PSD. De vazut cate alte hahalere mai sunt bagate sau interpuse pentru secaturile din primarie sau consiliul judetean. Tutuianu, Fagadau, Babu, Palaz, Rasauteanu sau alti asemenea machidoni de-ai lui Uzunache.
323Gabi(26 mai 00:57)
Sa vina DNA sa verifice cum angajatii institutiei isi insusesc sectoare de plaja ! Asa ceva numai la noi se poate ! Sigur e o golaneala marca " Apele romane " !
421Abadl(26 mai 00:24)
Sa vina DNA SA VERIFICE CUM SAU ATRIBUIT ACESTE CONTRACTE
mai mult...Replica
23 iun 13:08ReplicaKlaus Iohannis a anunţat că va candida pentru încă un mandat de preşedinte al României

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă dimineaţă că va candida pentru încă un mandat la Preşedinţia...794

23 iun 08:24ReplicaSensul giratoriu NEGRU de la Ovidiu: o femeie a MURIT DECAPITATĂ, un şofer s-a RĂSTURNAT direct în staţia GPL!6857
22 iun 09:11ReplicaAccident rutier fix în faţa Poliţiei!2190
23 iun 00:00ReplicaUn afacerist constănţean, o recidivistă din Techirghiol şi un membru al clanului Urlea, trimişi în judecată pentru înşelăciune!

Vasile Tăfălan, Dalida Ismail, Marin Urlea, Dumitru Viorel Ciolpan și Daniela Penciu au fost trimiși în judecată...2507

23 iun 00:00ReplicaMedgidia, câmp de luptă: Vrabie vrea să dizolve Consiliul Local; opoziţia i-a făcut plângeri la DNA1816
23 iun 00:00ReplicaSE DEMOLEAZĂ GARAJELE LA MANGALIA. Primarul, la discuţii cu cetăţenii – VIDEO!1081
23 iun 00:00ReplicaContract uriaş în port pentru o mică firmă din Constanţa

O mică firmă de construcţii din Constanţa, deţinută de un partener de afaceri al unui cunoscut fost consilier...2054

23 iun 00:00ReplicaVEŞTI pentru Şantierul Naval Mangalia: NEGOCIERILE dintre Ministerul Economiei şi DAMEN au fost finalizate!805
23 iun 00:00ReplicaEuroparlamentarul Siegfried Mureşan: ‘PSD şi Liviu Dragnea, priviţi cu îngrijorare la nivel european!’424
23 iun 00:00ReplicaAveţi întrebări despre Regulamentul privind Protecţia Datelor? Iată unde puteţi afla amănunte

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi...437

23 iun 00:00ReplicaUn caz de violenţă într-o grădiniță din Constanţa, în atenţia Avocatului Poporului636
23 iun 00:00ReplicaMinor REŢINUT pentru că a susţinut şi încurajat actele de terorism!437
Vremea
19°18.5° - 19.7° sâmbătă, 23 iunie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 8.41 m/s din NV
Presiune: 1023.28 milibari

Loto
6/49171930313449
5/402172425347
joker122022253615
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 iun 00:00SportMihaela Buzărnescu, victorie IMPRESIONANTĂ în fața Elinei Svitolina. Adversar infernal în semifinale la Birmingham

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 30 WTA) a învins-o pe Elina Svitolina (23 de ani, 5 WTA), scor 6-3, 6-2, și s-a...388

23 iun 00:00SportCM 2018: Nigeria învinge Islanda, 2-0, și Argentina are acum calificarea în mâinile ei

Nigeria a învins Islanda, scor 2-0, în cel de-al doilea meci din Grupa D de la Campionatul Mondial din Rusia. Din...307

23 iun 00:00SportCM 2018: Brazilia învinge foarte greu Costa Rica (2-0)

Selecţionata Braziliei a învins foarte greu Costa Rica, scor 2-0 (0-0), vineri, la Sankt Petersburg, în Grupa E a...188

23 iun 00:00SportCM 2018: Presa croată salută ''cea mai mare victorie a acestei generaţii''

Presa din Croaţia a salutat, vineri, ''cea mai mare victorie a acestei generaţii'', după răsunătorul succes...263

Local
23 iun 00:10LocalFurt de pe terasa complexului lui Bucovală! A fost prins făptașul!

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt de pe terasa unui complex hotelier din stațiunea...1668

23 iun 23:05LocalAccident rutier la Mircea Vodă!

Un accident rutier a fost înregistrat la ieșire din Mircea Vodă, vineri, 22 iunie. Dou[ autoturism au intrat în...630

23 iun 23:01LocalÎncepe BACALAUREATUL 2018! Pregătiri la Inspectoratul Școlar Constanța

Sâmbătă, 23 iunie a.c., începând cu ora 13.00, în sala mare a Palatului Copiilor Constanţa, se va desfășura...486

23 iun 22:58LocalAtenţie, constănţeni! Se anunţă COD GALBEN de AMENZI!

Constănţenii prinşi pe picior greşit au fost amendaţi drastic de oamenii legii! Poliţia Locală Constanţa...1299

23 iun 22:59LocalDacă vedeți această minoră, sunați la Poliție! A dispărut din Castelu

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia minorei Andreea Ion, în vârstă de 17 ani, din localitatea...1559

23 iun 22:59LocalPERICOL! Băuturi răcoritoare contrafăcute, depistate în port!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, într-un...559

23 iun 23:01LocalSânzienele, sărbătorite duminică de români

Duminică, 24 iunie, Biserica Ortodoxă Română cinstește atât Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul...575

23 iun 23:00LocalFOCARELE DE PESTĂ PORCINĂ închid târgurile de animale din Constanța și din toată țara!

Având în vedere situația epidemiologică în care se află Romania ca urmare a confirmării unor focare de pestă...479

23 iun 23:02LocalDosar penal: o femeie a condus un autoturism neînmatriculat, la Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, la data de 22 iunie a.c., în jurul orei 3.05, au...749

23 iun 23:02LocalPrins drogat la volan, în Constanța!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 21 iunie a.c., au identificat un bărbat, în vârstă de 24 de...1754

Politică
23 iun 00:11PoliticăGabriela Firea spune că decizia privind modificarea Codurilor Penale cu deciziile CCR va fi luată săptămâna viitoare

Vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului,...314

23 iun 00:11PoliticăReacție VIOLENTĂ a GRECO în raportul pentru România: A făcut puţine progrese în implementarea recomandărilor sale şi solicită două rapoarte

România a înregistrat progrese limitate în implementarea recomandărilor din raportul întocmit în luna martie de...308

23 iun 22:53PoliticăCe va însemna pentru România să preia președinția UE cu Viorica Dăncilă ca prim-ministru? Europarlamentarul Siegfried Mureșan are un scenariu sumbru

În aproximativ șase luni, România va prelua președinția Uniunii Europene. Ce va însemna acest fapt pentru români,...421

23 iun 22:54PoliticăÎn Constanța trebuie schimbate multe! Lista făcută de europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan se află, zilele acestea, într-o vizită în județul Constanța, prilej...464

23 iun 00:10PoliticăDragnea: 'Continuăm împreună?', liderii PSD: 'Daaaa!'

Liderii social-democrați au discutat vineri, informal, aproape patru ore, în biroul lui Liviu Dragnea, pe seama...503

23 iun 23:13PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Iată convocatorul!

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 28 iunie 2018, ora 14.00, în...628

23 iun 22:55PoliticăEugen Tomac, preşedintele PMP: Liviu Dragnea trebuie să îşi dea demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor

În cursul zilei de vineri, 22 iunie a.c., preşedintele Partidului Mişcarea Populară a dorit să ajungă la...528

23 iun 22:56PoliticăVIDEO. PARCUL VIITORULUI a intrat în REPARAȚIE CAPITALĂ!

Constănțenii vor spații verzi. Vor parcuri prin care să se răcorească în zilele însorite, unde să își scoată...1491

23 iun 22:57PoliticăLaura Codruţa Kovesi, primele declaraţii după decizia CCR privind REVOCARE din funcţie: Sper ca procurorii să rămână independenţi

Laura Codruţa Kovesi a fost primită cu flori şi aplauze la Timişoara, acolo unde şi-a ridicat premiul acordat...586

23 iun 22:58PoliticăTudorel Toader, prima reacţie după condamnarea lui Liviu Dragnea: Judecătorii nu au ţinut cont de decizia CCR

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut vineri o primă reacție după condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și...746

Monden
23 iun 00:00MondenIrinel și iubita tinerică ies în oraș doar asortați

Irinel Columbeanu şi-a făcut apariţia, la braţul iubitei sale, Oana Cojocaru, la evenimentul de lansare al...263

23 iun 00:00MondenHorațiu Mălăele revine pe scenă alături de fiul său, în spectacolul ”Ediție Specială”

Horațiu Mălăele revine pe scenă alături de fiul său, în spectacolul ”Ediție Specială”. Cu umorul său tipic...183

23 iun 00:00MondenCând începe Exatlon, sezonul doi. Producătoarea reality-show-ului de la Kanal D face primele declarații

Când începe Exatlon, sezonul doi. Producătoarea reality-show-ului de la Kanal D face primele declarații și promite...190

23 iun 00:00MondenCe reacție a avut Tristan Tate când Bianca Drăgușanu l-a întrebat de fostele iubite

Bianca Drăgușanu l-a luat la întrebări pe actualul ei iubit, Tristan Tate, în legătură cu viața lui amoroasă de...259

23 iun 00:00MondenBetty și Cătălin Vișănescu s-au căsătorit civil. Primele declarații făcute de Florin Salam

Betty și Cătălin Vișănescu s-au căsătorit civil, astăzi, 22 iunie. Cei doi vor deveni în curând părinți,...201

23 iun 00:00MondenGheorghe Zamfir nu cânta în locuri fără cazare de 5 stele

Artist ce-și respectă eticheta, când iese din confortul conacului său din satul Cobia, Găești,Gheorghe Zamfir nu...231

23 iun 00:00MondenChefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu se gândesc să-și deschidă un restaurant împreună! “Au fost câteva discuții”

Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu și-ar putea deschide restaurant împreună. Deocamdată, e totul la nivel de idee,...178

23 iun 00:00MondenJ. K. Rowling va publica un nou roman poliţist sub pseudonimul Robert Galbraith

Scriitoarea J. K. Rowling, autoarea romanelor din seria "Harry Potter", va publica la sfârşitul acestui an un nou...152

23 iun 00:00Monden''Jurassic World: Fallen Kingdom'' se pregăteşte ''să devoreze'' box office-ul nord-american

''Jurassic World: Fallen Kingdom'', prima superproducţie de la Hollywood realizată de un regizor spaniol, Juan Antonio...164

23 iun 00:00MondenElvis Presley cântă în duet cu fiica lui, Lisa Marie, pe un album gospel ce va fi lansat în august

Un album cu piese gospel interpretate de Elvis Presley, reorchestrate sub forma unor duete ale "regelui...162

Mapamond
23 iun 00:00MapamondBulgaria va propune închiderea imediată a frontierelor UE pentru migranţi

Bulgaria, care deţine până pe 30 iunie preşedinţia semestrială a Consiliului UE, va propune la minisummitul de...184

23 iun 00:00MapamondALEGERI ÎN TURCIA: Erdogan a participat la mai multe evenimente electorale la Istanbul

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a participat vineri, la Istanbul, la mai multe mitinguri în perspectiva...173

23 iun 00:00MapamondPentagonul, solicitat să se pregătească pentru găzduirea a 20.000 de copii migranţi intraţi în SUA neînsoţiţi de adulţi

Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Umane (HHS) a solicitat Pentagonului să se pregătească să găzduiască...156

23 iun 00:00MapamondGermania: Peste 40% dintre germani vor ca Angela Merkel să demisioneze în urma disputei privind migranţii

Doi din cinci germani vor ca şefa executivului federal, Angela Merkel, să demisioneze în urma disputei din interiorul...171

23 iun 00:00MapamondDonald Trump evocă o posibilă întâlnire cu Vladimir Putin în luna iulie

Preşedintele american Donald Trump a evocat joi o posibilă întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin în luna...159

23 iun 00:00MapamondRepublica Moldova: Curtea de Apel a decis că alegerile din Chişinău nu sunt valide

Curtea de Apel Chişinău a menţinut joi hotărârea de marţi a unei instanţe inferioare care a invalidat alegerile...184

23 iun 00:00MapamondPrima Doamnă a SUA, în misiune la centre pentru copii de migranţi la frontiera cu Mexicul

Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, s-a deplasat joi la frontiera cu Mexicul, unde a vizitat un centru pentru...163

23 iun 00:00MapamondALEGERI ÎN TURCIA: Doi parlamentari, german şi suedez, care urmau să monitorizeze scrutinul nu au primit viză de intrare în Turcia

Autorităţile turce au respins cererea de viză de intrare pe teritoriul Turciei pentru un parlamentar german şi unul...174

23 iun 00:00MapamondPeste 1.000 de migranţi s-au înecat în Mediterana Centrală din ianuarie

Peste 200 de migranţi s-au înecat în Mediterana Centrală în două zile, ceea ce duce la peste 1.000 numărul celor...172

23 iun 00:00MapamondSepararea familiilor: Plângere din partea mai multor state americane împotriva administraţiei Trump

Zece state americane, între care California, Washington şi New Jersey, vor urmări în justiţie administraţia...162

Sănătate
21 iun 00:23SănătatePLANURI MARI pentru Spitalul Mangalia: încă un corp de clădire și o secție medicală!

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia lucrează la un proiect de extindere a unității medicale, prin mansardarea...926

16 iun 00:46SănătateUn studiu ce ar putea duce la o "vindecare funcţională" a HIV, realizat în Hong Kong

Cercetătorii de la AIDS Institute din cadrul Universităţii Hong Kong au anunţat că este posibil să fi descoperit o...671

16 iun 01:08SănătateMinorii nu vor mai putea cumpăra băuturi energizante

Băuturile energizante nu vor mai putea fi vândute minorilor, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, publicat...1014

15 iun 00:23SănătatePunctul de vedere al Spitalului Județean Constanța referitor la cazul bebelușului care a murit de RUJEOLĂ

Referitor la cazul sugarului de nouă luni, care a decedat, miercuri 13 iunie, din cauza rujeolei, reprezentanții...4239

13 iun 00:37SănătateAtenţie, constănţeni! Gogoşile din aluat congelat mustesc de chimicale!

Studiul privind calitatea gogoşilor fabricate din aluat congelat face parte din Campania Națională de Informare și...1219

11 iun 00:21SănătateCe îi lipsește Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Constanța pentru ca pacienții să nu mai aștepte cu orele!

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, unitate „de...3187

8 iun 00:33SănătatePracticieni în ecografie, din țară și străinătate, se întrunesc la Spitalul Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța găzduiește, în perioada 8-9 iunie a.c.,...1031

4 iun 01:03SănătatePrimul pacient cu transplant pulmonar făcut în România va fi externat

Primul pacient cu transplant pulmonar făcut în România, Mugurel Amariţei, va fi externat în această săptămână,...1138

4 iun 00:31SănătateMinistrul Sănătăţii, la Neptun pentru o diplomă şi pentru relaxare. Despre spitalul regional se mai ştie ceva?

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a aflat vineri şi în week-end pe litoral, dar nici pomeneală să se vadă...2157

3 iun 02:27SănătateSute de medici şi asistente din Spitalul Judeţean Constanţa, testaţi pentru HIV şi hepatită

Aproximativ 600 de medici şi asistente medicale au fost testaţi de specialiştii Fundaţiei Baylor Marea Neagră,...2614