rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

De râsul curcilor: de plaja dintre Tabla Buţii şi Ion Raţiu se vor îngriji fostul şef al ISJ şi un service auto din Cernavodă!

Sector de plajă din Constanţa, MAGNET pentru o serie de VIP-uri. Ce se pune la cale?!

sursa foto: mapio.net

În ultimii ani, concesionarea plajelor de pe litoralul românesc a stârnit adevărate războaie: au existat numeroase acuzaţii, chiar şi de încălcare a legii, prin atribuiri care au stârnit suspiciuni de fraudă, ori pur şi simplu prin subînchirieri care, teoretic, nu ar fi trebuit să existe. La fel, au existat rezilieri de contracte cu tămbălău, dar de ceva timp părea că lucrurile s-au aşezat. Numai că, de regulă, în linişte se pun la cale marile buf-uri. Spre exemplu, pare de-a dreptul ciudat interesul unor persoane cunoscute din Constanţa pentru o plajă cuprinsă între Tabla Buţii şi Ion Raţiu. Faptul că atât de mulţi cunoscuţi au licitat pentru bucăţile de nisip din zona cu pricina ne-a atras atenţia, dar ne-a reamintit şi următoarea speculaţie: festivalul Neversea şi-ar putea schimba locaţia! Administraţia locală dă asigurări că celebrul festival se va desfăşura, la fel ca şi anul trecut, pe plaja Modern.

Însă, anul trecut, ne amintim că iniţial municipalitatea a dorit ca evenimentul să se desfăşoare pe plaja din zona Reyna. Dorinţa de atunci s-a lovit însă de rigorile legilor: o plajă modernizată cu fonduri europene nu poate fi folosită! Aşa că soluţia finală a rămas plaja Modern. Probabil că la fel se va întâmpla şi anul acesta, dar tot rămâne semnul de întrebare: de ce este atât de interesantă plaja dintre Tabla Buţii şi Ion Raţiu?

O altă variantă ar fi că lucrurile au evoluat pe litoral, în sensul că turistul nu mai aruncă banii pe o cazare scumpă în staţiunea Mamaia, şi a început să prefere cazarea în oraş (e plin Interentul de anunţuri – hoteluri, pensiuni, particulari, unii dintre ei şi în zona Tabla Buţii), aşa că şi afaceriştii au început să se replieze. Unul dintre cei care au câştigat licitaţia pentru o porţiune de plajă în zona Tabla Buţii are şi un local la Delfinariu, prin urmare, nu e chiar surprinzătoare mişcarea sa. Vorbim despre fostul şef al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Răducu Popescu (fost consilier local municipal). Se pare că acestuia îi plac tot mai mult afacerile, cu siguranţă mult mai aducătoare de profit decât... amărâta de catedră de profesor!

De departe însă, licitaţia pentru sectoarele de plajă, care doar ce s-a încheiat, aduce în prim-plan şi o gafă: o angajată (sau fostă angajată – momentan insituţia nu a ştiu să precizeze clar!) de la Apele Române şi-a adjudecat şi ea un perimetru de nisip din zona Tabla Buţii, prin intermediul unei firme care se ocupă de reparaţii auto! Iar lista surprizelor nu se încheie aici, însă le vom prezenta pe rând, după cum urmează:

Firma SC QUICK CLAS SRL a câștigat licitația sectorului Constanța I, subsector 3d cu 50 puncte, dar pentru subsectorul 3c firma a fost respinsă. Societatea în cauză, UN SERVICE AUTO (!!!), are un asociat unic, care are și rol de adminsitrator – Claudia Alina Preda. Surpriza este alta. În anul 2016, la data de 6 iunie, a participat la un concurs organizat de către Administrația Bazinală de Apă „Dobrogea – Litoral”, pentru postul de tehnician la Stația Hidrologică Cernavodă. A fost admisă după ce a trecut atât proba scrisă, cât și cea orală, fiind candidatul unic. Este cu atât mai interesant că Apele Române au atribuit prin licitație un subsector unei persoane care a lucrat sau lucrează chiar în instituţie (n.r. - până la momentul publicării articolului nu există confirmarea faptului că administratorul firmei de service încă lucrează la Stația Hidrologică Cernavodă).

O altă societate căreia i-a fost atribuit subsectorul 3b este SC MERSIN TURISM SRL, care se ocupă cu alimentația publică, având restaurantul Reyna din Portul Turistic Tomis.

Subsectorul 3a a ajuns la Răducu Popescu, care a câștigat licitația cu firma City Club Cafe SRL. Generalul care a condus Inspectoratul Școlar Județean Constanța mai are o terasă în Portul Tomis, cât și cafeneaua de la Delfinariu (https://www.replicaonline.ro/descurcaretul-popescu-fostul-sef-de-la-inspectoratul-scolar-e-chirias-la-delfinariu-pana-in-2027-322590/).

Mystic Beach SRL a câștigat cu punctaj maxim licitația pentru subsectorul 3e din Constanța, aceștia mai având terase și afaceri în Mamaia, în apropiere de plaja Vega. Mystic Beach este o zonă din Mamaia intens vizitată de turiști și constănțeni, cunoscută pentru curățenie.

Azuma Beach Bar SRL a luat un punctaj mare, 90 din 100, și i-a fost atribuit subsectorul 3f. Interesant este faptul că societatea a apărut din neant în urmă cu doar câteva săptămâni, neexistând încă date publice în Registrul Comerțului cu privire la cine se află la cârma societății.

Exelero Events SRL a câștigat sectorul 3g, unde s-a luptat cu alte două firme. Despre firma condusă de către Lenuța Costea, dar se ocupă fiul acesteia, Alex Costea, “Replica” relata şi anul trecut. Puteți citi AICI mai multe detalii despre societatea în cauză, care a fost implicată într-un scandal.

Dampari Com SRL, Pilistera Market SRL și Asocierea AMELSUN SRL cu GROUP CLAUDIU 2004 SRL sunt societăți care se ocupă de ani de zile cu comerțul și alimentația publică, fiindu-le atribuite subsectoarele 3h, 3i, respectiv 3k.

Pantheon Management SRL este un alt nume cu rezonanță. Aici vorbim de atribuirea plajei din subsectorul 3m. Potrivit Registrului Comerțului, societatea este condusă de către George Teșeleanu, care este cunoscut în județul Constanța, în mod special pentru grupul de firme Pantheon. În prezent, face parte din conducerea Portului Constanţa.

Au rămas și subsectoare fără „stăpâni”. Subsectorul 3c, unde a participat doar societatea Quick Clas SRL, respinsă de comisie a rămas nearondată. Societatea Paradise Beach SRL, de asemenea apărută peste noapte, fiind fondată în urmă cu câteva săptămâni, nu a câștigat licitația pentru sectorul 3j, care a rămas neatribuit.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

sâmbătă, 26 mai 20189954
Comentarii

00Neamtu(28 mai 11:21)
Terminati cu vrajala oricum fata mea este model !
00Cernavodean(27 mai 20:49)
Tata braconier , socru "sifon " noi lepre ! Mai terminati cu vip -uri !
12Ptr. 14.44 si 18.50(27 mai 05:26)
Mari labari sunteti. Saracilor scoate ti prazul dintre dinti : Oltenia . Moldova sa traiasca.. Huo praduitorilor
510Tot pt Mokanel frustrat(26 mai 18:50)
Bai, fomisti sunteti voi, armanii, ca ati venit desculti in Dobrogea. Sunteti cei mai mari ciorditori, iar musatele voastre sunt acum emancipate, sunt cele mai tari amante pt mucani!
05Buca Ovala(26 mai 18:41)
Cel mai prost director de la abdl; un lingica bulangica.
14Bubi(26 mai 15:40)
Astia care au terasa de la Delfinariu ar trebui instant verificati. De peste 2 ani terasa aia e deschis din an in paste. Probabil o tin sa spele bani, altfel nu imi explic.. Oare cati cu terase din Constanta mai deschid cand vor muschii lor ? Legea e pentru fraieri..
47Pt Mokanelul frustat(26 mai 14:44)
Dar Alex Costea cum suna? O tanara speranta a tineretului PSD-ist, consilier al dir. Gen. de la Apele Romane. Un makidonas atarnator, de care se lipeste munca precum cocosatul de gard. Iar tu, Mokanel frustat marsh si spala-te pe dinti, ca ai resturi de branza si ceapa in gura.
04Bucaovala(26 mai 14:04)
Stie toata lumea ca.s escroc batran!! Acum v.am pus.o iar! Am castigat sectoare intregi la Eforie nord. Cum? Am mers prin metoda "sandwich" cu doua firme! Parthis si Steaua de mare....Le.am spus sa vedeti ca n.au ce sa.mi faca, catzeiiilooorrr!!!
37Naekst(26 mai 13:29)
Nu va mai faceti sperante ca rezolva dna-ul. dna-ul, serviciul de forta al securitatii, dijmuieste pe toti, fie ei poloticieni, oameni de afaceri, tigani, machidoni, moldoveni raketi ori romani de rind.
413JURIST(26 mai 13:02)
Mafie ..interlopi ..tigani machidoni interese evaziune fiscal si romanul prost plateste ..cancerul sa fie cu voi toti ..lacomia va luat mintile ..si mai tarziu va veti pierde si vietile ..
411Mokanelul frustrat(26 mai 11:36)
Raducu Popescu , Alina Preda ' , nu prea Suna aromani . Mai degraba mokanei fomisti hoti si koorve.
11Ciprian(26 mai 10:53)
Done cel mai trist tomitan
17AUA(26 mai 09:54)
Verificati si cum si-a luat plaja si fiul sefei de la juridic de la Apele Romane! Si cum, ca sa plateasca mai putin, cer re-masuratori ale plajelor cand bate cateva zile vantul din Est si marea acopera jumatate de plaja... ca sa fraudeze Statul Roman si sa plateasca jumatate din bani.
217Done(26 mai 07:59)
Nu-l invidiati pe Raducu Popescu, acesta s-a nascut, a trait si va muri ca un calic. E un zgarie branza veritabil.
627stefan(26 mai 04:53)
machidonime cit incape macar daca ar ridica standarele la servicii dar de unde.
1910pt shnoil(26 mai 01:27)
de unde plm i-ai scos pe tutuianu, palaz, rasauteanu si fagadau machidoni...sau iti place sa mananci cacat despre machidoni aiurea...
1017Shenoil(26 mai 01:20)
Teseleanu George alias ginerele lui Dumitrache Ion, asociatul si mana cu care se sterge la cur porcina Stroe Felix de la 2x1 Holding, securistul tradator din PSD. De vazut cate alte hahalere mai sunt bagate sau interpuse pentru secaturile din primarie sau consiliul judetean. Tutuianu, Fagadau, Babu, Palaz, Rasauteanu sau alti asemenea machidoni de-ai lui Uzunache.
323Gabi(26 mai 00:57)
Sa vina DNA sa verifice cum angajatii institutiei isi insusesc sectoare de plaja ! Asa ceva numai la noi se poate ! Sigur e o golaneala marca " Apele romane " !
421Abadl(26 mai 00:24)
Sa vina DNA SA VERIFICE CUM SAU ATRIBUIT ACESTE CONTRACTE
mai mult...Replica
14 aug 00:00ReplicaSCANDALUL de pe terasa Zorbas din Neptun: şeful OPC, Horia Constantinescu, urmărit penal pentru... TÂLHĂRIE!

Scandalul iscat pe terasa Zorbas din Neptun în data de 1 august, cu ocazia unui control al Comisariatului Judeţean...2801

14 aug 17:49ReplicaMaurer Residence Constanța sărbătorește un an de activitate în orașul de la malul mării, cu oferte speciale!437
14 aug 13:11ReplicaVIDEO. Ce spune Poliția Rutieră despre accidentul de pe Tomis, în care două mașini s-au făcut praf2855
14 aug 11:35ReplicaMinistrul Ioan Deneș a venit la Constanța să vadă ce se face în FOCARELE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, se află, marți, 14 august a.c., la Constanța, unde participă la...1468

14 aug 11:13ReplicaVIDEO. Pierderea unui rucsac cu 10.500 de lei, la Agigea, surprinsă pe camera de supraveghere2432
14 aug 00:00ReplicaBloc terorizat de şobolani! DILEMĂ: E problema primăriei sau a asociaţiei de proprietari?! VIDEO2092
14 aug 00:00ReplicaUn celebru restaurant chinezesc din Constanţa îşi cere falimentul

Restaurantul Yu Ming, situat în zona Cazinoului din Mamaia, şi-a cerut falimentul în instanţă, după ce a...1923

14 aug 00:00ReplicaObişnuiţi-vă cu praful din cartierul Poarta 6! Garda de Mediu pasează problema, la o lună de la sesizare, în ‘ograda’ Agenţiei de Mediu!1475
14 aug 00:00ReplicaAfaceristul Pufleanu vrea să construiască la doi paşi de plaja 3 Papuci2917
14 aug 00:00ReplicaSANCŢIONAREA proprietarilor de CÂINI PERICULOŞI stârneşte nemulţumiri!

Polițiștii locali din Constanța și-au îndreptat atenția, în ultima perioadă, spre modul în care deținătorii...1188

14 aug 00:00ReplicaO femeie băută ameninţa că se sinucide de pe stabilopozii de la plaja Modern759
14 aug 00:00ReplicaElicopterul SMURD, solicitat la un accident grav în Tulcea! Pacienţii, transportaţi la Constanţa435
Vremea
29°24.6° - 29° marţi, 14 august 2018
cer seninUmiditate: 89%
Vânt: 3.77 m/s din SE
Presiune: 1025.96 milibari

Loto
6/4931012162345
5/406814161730
joker42529384511
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 aug 00:00SportDeclarații măgulitoare la adresa Simonei Halep: "Ne-a făcut să le uităm pe Serena și pe Sharapova"

Sever Dron a vorbit despre performanța reușită de Simona Halep, care a câștigat turneul de la Montreal după o...566

14 aug 00:00SportDinamo - Viitorul 1-0. Puștii lui Hagi au fost neputincioși

Dinamo şi Viitorul au închis etapa cu numărul patru a sezonului 2018-2019 de Liga 1 şi au continuat tradiţia...306

14 aug 00:00SportPartidă Halep - Begu, posibilă în turul 2 la Cincinnati. Numărul 1 WTA este deja prezent în runda secundă

Simona Halep (1 WTA) şi Irina Begu (55 WTA) se pot întâlni în turul 2 de la Cincinnati. Liderul mondial este deja...243

14 aug 00:00SportSpartak - PAOK Salonic. Primă colosală pentru Răzvan Lucescu și compania în Liga Campionilor

PAOK Salonic joacă azi, de la 20:30, manșa decisivă a turului III preliminar din Liga Campionilor contra rușilor de...421

Local
14 aug 01:50LocalTabere gratuite pentru elevii cu merite deosebite din Mangalia!

Primăria Mangalia oferă, pentru al VI-lea an consecutiv, tabere gratuite elevilor cu medii mari de la şcolile şi...363

14 aug 01:51LocalCampania 'Stația de Reciclare' ajunge și la Medgidia!

Veste bună! „Stația de Reciclare”, campania itinerantă marca ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor...310

14 aug 01:50Local'Prelucrarea artistică a lemnului', la Muzeul de Artă Populară Constanța!

Muzeul de Artă Populară Constanța continuă seria manifestărilor culturale din acest sezon estival, sub genericul...285

14 aug 01:39LocalPeste 130 de jandarmi vor acționa în minivacanța de ”Ziua Marinei” pentru stabilirea ordinii publice

Doar o zi ne desparte de minivacanța ocazionată de ”Ziua Marinei”, astfel că, pentru ca evenimentele ce vor avea...401

14 aug 01:44LocalȘOFERI BEȚI și FĂRĂ PERMIS, pe șoselele din Constanța

Sfârșiturile de săptămână îngroașă numărul celor care ajung în atenția polițiștilor de la Rutieră pentru...485

14 aug 01:43LocalInfractor din Reșița, prins în trafic în Constanța

Duminică, 12 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au depistat un bărbat, în vârstă de 31 de...826

14 aug 01:43LocalPrins de poliţiştii de frontieră constănţeni cu paşaport irakian falsificat!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în P.T.F. Constanţa, un cetăţean sirian,...258

14 aug 01:42LocalHoții dau iama în supermarketurile din județul Constanța

Încercând să înșele vigilența agenților de pază și a angajaților unității, profitând de aglomerație,...437

14 aug 01:41LocalAccident rutier în Ovidiu: o persoană a fost rănită!

...788

14 aug 01:41LocalAtenţie, constănţeni! 'Plouă' cu amenzi pentru diverse abateri!

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala Constanța au acționat duminică, 12 august a.c.,...1944

Politică
14 aug 13:28PoliticăEugen Teodorovici, declaraţie după ce a alocat 116 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, consideră că este o abordare logică şi corectă alocarea unei sume...700

14 aug 13:28PoliticăSediu PSD, atacat cu un cocktail Molotov

După protestele în care s-a scandat împotriva PSD, s-a ajuns și la fapte! Sediul PSD Vrancea a fost atacat cu un...709

14 aug 02:17PoliticăFosta avocată a lui Dragnea susţine ARESTAREA oficialilor care au comandat intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei

Avocata Maria Vasii, cea care l-a reprezentat pe Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, continuă să critice în...682

14 aug 01:46PoliticăLucian Bolcaș, de acord cu Klaus Iohannis: 'Asta ar fi rezolvat foarte multe lucruri!'

...657

14 aug 01:47PoliticăSe cere EXCLUDEREA partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din grupul european ALDE: 'Să se ia o decizie RAPIDĂ', vrea șefa liberalilor din Austria

eate Meinl-Reisinger, un politician din Austria, cere, în contextul situaţiei politice din România, excluderea...548

14 aug 01:47PoliticăAdrian Severin: Formula „reacția disproporționată a forțelor de ordine” îmi este foarte cunoscută. A fost folosită pentru a justifica intervenția externă împotriva guvernelor legitime

Adrian Severin are un comentariu foarte interesant pe blogul personal. Severin comentează, printre altele, că:...496

14 aug 01:47PoliticăIohannis: violenţa şi reprimarea brutală a manifestaţiilor nu sunt acceptabile sub nici o formă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că violenţa şi reprimarea brutală a manifestaţiilor nu sunt...338

14 aug 01:40PoliticăPrimăria Constanța organizează un concurs de angajare pentru postul de inspector

În perioada 3-5 septembrie a.c., la sediul Primăriei Constanța se va desfășura un concurs ce constă într-o probă...702

14 aug 01:51PoliticăZeci de plângeri la Parchetul Militar: oamenii acuză că au fost agresați de jandarmi la protestul de vineri

33 de persoane rănite în urma protestului de vineri au depus plângeri la parchetul militar împotriva forțelor de...355

14 aug 01:40PoliticăLider PSD, scos de pe post la Antena 3!

Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai vechi lideri PSD din țară, a avut o intervenție telefonică, sâmbătă seară,...1665

Monden
14 aug 00:00MondenConnect-R și Misha au divorțat de mai bine de un an!

Connect-R și Misha au divorțat. Artistul a făcut anunțul pe contul de socializare. Sătul să mintă că are o...146

14 aug 13:29MondenArtiști de renume la Zilele orașului Cernavodă. Iată programul manifestărilor

În anul Centenarului Marii Uniri, orașul Cernavoda va îmbrăca haine de sărbătoare în săptămâna 14-19 august cu...349

14 aug 13:29MondenAlbum cu muzică liturgică, înregistrat la Constanța, de îndrăgita soprană armeană Armine Khachatryan

Soprana armeană Armine Khachatryan, cunoscută publicului constănțean pentru recitalurile pe care le susține pe...258

14 aug 00:00MondenAretha Franklin este în stare gravă

Cântăreaţa americană Aretha Franklin, interpreta melodiilor de succes precum "Respect" şi "I Say a Little Prayer",...188

14 aug 00:00MondenInterviu cu Marius Ţeicu

Îi plac copiii şi tinerii cu talent muzical şi compune pentru ei. Îi place să fie profesor şi a avut întotdeauna...176

14 aug 01:38MondenElena Gheorghe va concerta la Mangalia, de Ziua Marinei!

Ziua Marinei va fi sărbătorită la Mangalia prin ample manifestări militare, dar și prin spectacole artistice...347

14 aug 13:32MondenVica Blochina s-a despărțit de bărbatul care a cerut-o de soție în urmă cu un an

Vica Blochina s-a despărțit de bărbatul care a cerut-o de soție în urmă cu un an, deși la un moment dat, vedeta a...509

14 aug 13:34MondenVedetele se acoperă cu bronz la mare, Chilian cu nămol. Artistul se recuperează la Eforie

Mai toate vedetele vor să întâlnească soarele la malul mării.La fel și Florin Chilian, dar cu ceva în plus....284

14 aug 14:28MondenOvidiu Komornyik s-a mutat la mare. În loc de bagaje, studioul său de înregistrări

Mutat de cum se decretează vara până toamna pe litoral, Ovidiu Komornyik nu ascultă cum ”Vorbește marea”,...374

14 aug 14:26MondenLavinia Pîrva a încins atmosfera la plajă. Cât de bine arată soția lui Ștefan Bănică Jr.

Lavinia Pîrva a încins atmosfera la plajă. Soția lui Ștefan Bănică Jr. s-a pozat în costum de baie și a postat...659

Mapamond
14 aug 00:00MapamondUn afgan solicitant de azil în Franţa a înjunghiat patru persoane

Un tânăr afgan solicitant de azil în Franţa, aflat în stare de ebrietate, a atacat cu un cuţit şi a rănit luni...69

14 aug 13:28MapamondJurnalistă din Italia, in România: Suntem aici pentru a înţelege motivele protestelor anticorupţie

O jurnalista din Italia a venit în România pentru a urmări desfășurarea protestelor anti-guvernamentale, Maria...245

14 aug 00:00MapamondFluxurile de migranţi spre UE au scăzut semnificativ

Numărul trecerilor ilegale ale frontierei pe cele patru rute de acces în Uniunea Europeană au scăzut cu 43% în...138

14 aug 00:00MapamondUn avion a aterizat de urgenţă în Spania, după ce unei pasagere care ingerase săculeţi cu cocaină i s-a făcut rău

Un avion al companiei italiene Blue Panorama, care zbura dinspre Republica Dominicană către Milano, a efectuat...153

14 aug 00:00MapamondO bandă de infractori români, suspectată de implicare într-un incident violent în centrul oraşului Dublin

O bandă de infractori români este suspectată de implicare într-un incident violent în centrul oraşului Dublin,...153

14 aug 00:00MapamondCaptură de 1,3 tone de cocaină la bordul unui vas italian

Autorităţile braziliene au anunţat luni o captură de 1,3 tone de cocaină la bordul unui vas italian în portul...173

14 aug 00:00MapamondTrump a promulgat bugetul Pentagonului

Preşedintele american Donald Trump a semnat luni legea bugetului Pentagonului pe 2019 care prevede cheltuieli de 716...134

14 aug 00:00MapamondVizită "secretă" a lui Netanyahu în Egipt

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat pe 22 mai o vizită excepţională şi "secretă" în Egipt, unde...156

14 aug 01:48MapamondIMAGINI TERIBILE 12 suporteri au murit şi alţi 30 au fost răniţi, după un meci al Barcelonei

Doisprezece suporteri ai echipei ecuadoriene Barcelona SC au murit într-un accident rutier produs, duminică, în timp...384

14 aug 01:40MapamondComisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, cere guvernului României să reconsidere legislaţia privind sistemul judiciar

Comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, cere guvernului României să reconsidere legislaţia recentă...520

Sănătate
10 aug 03:12SănătatePoliclinica 1 a Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISĂ în minivacanța de Sfânta Maria

Conducerea Spitalulului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța informează pacienții că în...695

9 aug 02:03SănătateBani pentru renovarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți a Spitalului Județean Constanța, câștigați la Swimathon București

Asociația „Dăruiește Aripi” a participat cu două echipe la Swimathon Bucuresti suma de 84.258 lei și ocupă...579

7 aug 01:38SănătateCum poate fi efectuat GRATUIT testul Babeș Papanicolau, în Constanța

Ministerul Sănătății continuă și anul acesta pogramul care presupune efectuarea de teste Babeș-Papanicolau (test...1535

7 aug 02:31SănătateStatistică îngrijorătoare, la Constanţa: cazurile de hepatită B şi C, în creştere!

Pentru a scădea incidenţa cazurilor de infecţie cu virusuri hepatitice B şi C reprezentanţii Fundaţiei Baylor...588

7 aug 00:05SănătateCardurile de sănătatea iar îi pun în încurcătură pe pacienți!

Platforma informatică a asigurărilor de sănătate are, din nou, probleme. Medicii de familie și cei specialiști au...619

6 aug 23:34SănătateMarea Britanie cere închiderea farmaciilor românești din online

Autoritățile din Marea Britanie vor să schimbe legislația, astfel încât farmaciile online din România care vând...901

1 aug 21:43SănătateUNICEF atrage atenția: trei din cinci nou-născuți nu sunt alăptați la sân în prima oră de viață

Alăptarea la sân în prima oră după naștere este esențială pentru salvarea vieții nou-născuților. Aproximativ...809

30 iul 00:00SănătateAproape 100 de pacienți cu hepatită, tratați la Spitalul Județean Constanța anul acesta

Pe 28 iulie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Hepatita virală este una dintre cele mai mari...622

29 iul 01:06SănătateMinisterul Sănătății, veste URIAȘĂ pentru toți bolnavii de hepatită

Ministerul Sănătății anunță, de Ziua Mondială de Lupta împotriva Hepatitei, că activitatea de depistare precoce...1122

28 iul 23:23SănătateRaed Arafat: Câteva sute de noi ambulanţe, până în decembrie

Câteva sute de noi ambulanţe vor intra în dotarea serviciului de specialitate şi a SMURD-ului până în decembrie,...780