rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

De râsul curcilor: de plaja dintre Tabla Buţii şi Ion Raţiu se vor îngriji fostul şef al ISJ şi un service auto din Cernavodă!

Sector de plajă din Constanţa, MAGNET pentru o serie de VIP-uri. Ce se pune la cale?!

sursa foto: mapio.net

În ultimii ani, concesionarea plajelor de pe litoralul românesc a stârnit adevărate războaie: au existat numeroase acuzaţii, chiar şi de încălcare a legii, prin atribuiri care au stârnit suspiciuni de fraudă, ori pur şi simplu prin subînchirieri care, teoretic, nu ar fi trebuit să existe. La fel, au existat rezilieri de contracte cu tămbălău, dar de ceva timp părea că lucrurile s-au aşezat. Numai că, de regulă, în linişte se pun la cale marile buf-uri. Spre exemplu, pare de-a dreptul ciudat interesul unor persoane cunoscute din Constanţa pentru o plajă cuprinsă între Tabla Buţii şi Ion Raţiu. Faptul că atât de mulţi cunoscuţi au licitat pentru bucăţile de nisip din zona cu pricina ne-a atras atenţia, dar ne-a reamintit şi următoarea speculaţie: festivalul Neversea şi-ar putea schimba locaţia! Administraţia locală dă asigurări că celebrul festival se va desfăşura, la fel ca şi anul trecut, pe plaja Modern.

Însă, anul trecut, ne amintim că iniţial municipalitatea a dorit ca evenimentul să se desfăşoare pe plaja din zona Reyna. Dorinţa de atunci s-a lovit însă de rigorile legilor: o plajă modernizată cu fonduri europene nu poate fi folosită! Aşa că soluţia finală a rămas plaja Modern. Probabil că la fel se va întâmpla şi anul acesta, dar tot rămâne semnul de întrebare: de ce este atât de interesantă plaja dintre Tabla Buţii şi Ion Raţiu?

O altă variantă ar fi că lucrurile au evoluat pe litoral, în sensul că turistul nu mai aruncă banii pe o cazare scumpă în staţiunea Mamaia, şi a început să prefere cazarea în oraş (e plin Interentul de anunţuri – hoteluri, pensiuni, particulari, unii dintre ei şi în zona Tabla Buţii), aşa că şi afaceriştii au început să se replieze. Unul dintre cei care au câştigat licitaţia pentru o porţiune de plajă în zona Tabla Buţii are şi un local la Delfinariu, prin urmare, nu e chiar surprinzătoare mişcarea sa. Vorbim despre fostul şef al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Răducu Popescu (fost consilier local municipal). Se pare că acestuia îi plac tot mai mult afacerile, cu siguranţă mult mai aducătoare de profit decât... amărâta de catedră de profesor!

De departe însă, licitaţia pentru sectoarele de plajă, care doar ce s-a încheiat, aduce în prim-plan şi o gafă: o angajată (sau fostă angajată – momentan insituţia nu a ştiu să precizeze clar!) de la Apele Române şi-a adjudecat şi ea un perimetru de nisip din zona Tabla Buţii, prin intermediul unei firme care se ocupă de reparaţii auto! Iar lista surprizelor nu se încheie aici, însă le vom prezenta pe rând, după cum urmează:

Firma SC QUICK CLAS SRL a câștigat licitația sectorului Constanța I, subsector 3d cu 50 puncte, dar pentru subsectorul 3c firma a fost respinsă. Societatea în cauză, UN SERVICE AUTO (!!!), are un asociat unic, care are și rol de adminsitrator – Claudia Alina Preda. Surpriza este alta. În anul 2016, la data de 6 iunie, a participat la un concurs organizat de către Administrația Bazinală de Apă „Dobrogea – Litoral”, pentru postul de tehnician la Stația Hidrologică Cernavodă. A fost admisă după ce a trecut atât proba scrisă, cât și cea orală, fiind candidatul unic. Este cu atât mai interesant că Apele Române au atribuit prin licitație un subsector unei persoane care a lucrat sau lucrează chiar în instituţie (n.r. - până la momentul publicării articolului nu există confirmarea faptului că administratorul firmei de service încă lucrează la Stația Hidrologică Cernavodă).

O altă societate căreia i-a fost atribuit subsectorul 3b este SC MERSIN TURISM SRL, care se ocupă cu alimentația publică, având restaurantul Reyna din Portul Turistic Tomis.

Subsectorul 3a a ajuns la Răducu Popescu, care a câștigat licitația cu firma City Club Cafe SRL. Generalul care a condus Inspectoratul Școlar Județean Constanța mai are o terasă în Portul Tomis, cât și cafeneaua de la Delfinariu (https://www.replicaonline.ro/descurcaretul-popescu-fostul-sef-de-la-inspectoratul-scolar-e-chirias-la-delfinariu-pana-in-2027-322590/).

Mystic Beach SRL a câștigat cu punctaj maxim licitația pentru subsectorul 3e din Constanța, aceștia mai având terase și afaceri în Mamaia, în apropiere de plaja Vega. Mystic Beach este o zonă din Mamaia intens vizitată de turiști și constănțeni, cunoscută pentru curățenie.

Azuma Beach Bar SRL a luat un punctaj mare, 90 din 100, și i-a fost atribuit subsectorul 3f. Interesant este faptul că societatea a apărut din neant în urmă cu doar câteva săptămâni, neexistând încă date publice în Registrul Comerțului cu privire la cine se află la cârma societății.

Exelero Events SRL a câștigat sectorul 3g, unde s-a luptat cu alte două firme. Despre firma condusă de către Lenuța Costea, dar se ocupă fiul acesteia, Alex Costea, “Replica” relata şi anul trecut. Puteți citi AICI mai multe detalii despre societatea în cauză, care a fost implicată într-un scandal.

Dampari Com SRL, Pilistera Market SRL și Asocierea AMELSUN SRL cu GROUP CLAUDIU 2004 SRL sunt societăți care se ocupă de ani de zile cu comerțul și alimentația publică, fiindu-le atribuite subsectoarele 3h, 3i, respectiv 3k.

Pantheon Management SRL este un alt nume cu rezonanță. Aici vorbim de atribuirea plajei din subsectorul 3m. Potrivit Registrului Comerțului, societatea este condusă de către George Teșeleanu, care este cunoscut în județul Constanța, în mod special pentru grupul de firme Pantheon. În prezent, face parte din conducerea Portului Constanţa.

Au rămas și subsectoare fără „stăpâni”. Subsectorul 3c, unde a participat doar societatea Quick Clas SRL, respinsă de comisie a rămas nearondată. Societatea Paradise Beach SRL, de asemenea apărută peste noapte, fiind fondată în urmă cu câteva săptămâni, nu a câștigat licitația pentru sectorul 3j, care a rămas neatribuit.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

sâmbătă, 26 mai 201810532
Comentarii

00Neamtu(28 mai 11:21)
Terminati cu vrajala oricum fata mea este model !
00Cernavodean(27 mai 20:49)
Tata braconier , socru "sifon " noi lepre ! Mai terminati cu vip -uri !
12Ptr. 14.44 si 18.50(27 mai 05:26)
Mari labari sunteti. Saracilor scoate ti prazul dintre dinti : Oltenia . Moldova sa traiasca.. Huo praduitorilor
510Tot pt Mokanel frustrat(26 mai 18:50)
Bai, fomisti sunteti voi, armanii, ca ati venit desculti in Dobrogea. Sunteti cei mai mari ciorditori, iar musatele voastre sunt acum emancipate, sunt cele mai tari amante pt mucani!
05Buca Ovala(26 mai 18:41)
Cel mai prost director de la abdl; un lingica bulangica.
14Bubi(26 mai 15:40)
Astia care au terasa de la Delfinariu ar trebui instant verificati. De peste 2 ani terasa aia e deschis din an in paste. Probabil o tin sa spele bani, altfel nu imi explic.. Oare cati cu terase din Constanta mai deschid cand vor muschii lor ? Legea e pentru fraieri..
47Pt Mokanelul frustat(26 mai 14:44)
Dar Alex Costea cum suna? O tanara speranta a tineretului PSD-ist, consilier al dir. Gen. de la Apele Romane. Un makidonas atarnator, de care se lipeste munca precum cocosatul de gard. Iar tu, Mokanel frustat marsh si spala-te pe dinti, ca ai resturi de branza si ceapa in gura.
04Bucaovala(26 mai 14:04)
Stie toata lumea ca.s escroc batran!! Acum v.am pus.o iar! Am castigat sectoare intregi la Eforie nord. Cum? Am mers prin metoda "sandwich" cu doua firme! Parthis si Steaua de mare....Le.am spus sa vedeti ca n.au ce sa.mi faca, catzeiiilooorrr!!!
37Naekst(26 mai 13:29)
Nu va mai faceti sperante ca rezolva dna-ul. dna-ul, serviciul de forta al securitatii, dijmuieste pe toti, fie ei poloticieni, oameni de afaceri, tigani, machidoni, moldoveni raketi ori romani de rind.
413JURIST(26 mai 13:02)
Mafie ..interlopi ..tigani machidoni interese evaziune fiscal si romanul prost plateste ..cancerul sa fie cu voi toti ..lacomia va luat mintile ..si mai tarziu va veti pierde si vietile ..
411Mokanelul frustrat(26 mai 11:36)
Raducu Popescu , Alina Preda ' , nu prea Suna aromani . Mai degraba mokanei fomisti hoti si koorve.
11Ciprian(26 mai 10:53)
Done cel mai trist tomitan
17AUA(26 mai 09:54)
Verificati si cum si-a luat plaja si fiul sefei de la juridic de la Apele Romane! Si cum, ca sa plateasca mai putin, cer re-masuratori ale plajelor cand bate cateva zile vantul din Est si marea acopera jumatate de plaja... ca sa fraudeze Statul Roman si sa plateasca jumatate din bani.
217Done(26 mai 07:59)
Nu-l invidiati pe Raducu Popescu, acesta s-a nascut, a trait si va muri ca un calic. E un zgarie branza veritabil.
627stefan(26 mai 04:53)
machidonime cit incape macar daca ar ridica standarele la servicii dar de unde.
1910pt shnoil(26 mai 01:27)
de unde plm i-ai scos pe tutuianu, palaz, rasauteanu si fagadau machidoni...sau iti place sa mananci cacat despre machidoni aiurea...
1017Shenoil(26 mai 01:20)
Teseleanu George alias ginerele lui Dumitrache Ion, asociatul si mana cu care se sterge la cur porcina Stroe Felix de la 2x1 Holding, securistul tradator din PSD. De vazut cate alte hahalere mai sunt bagate sau interpuse pentru secaturile din primarie sau consiliul judetean. Tutuianu, Fagadau, Babu, Palaz, Rasauteanu sau alti asemenea machidoni de-ai lui Uzunache.
323Gabi(26 mai 00:57)
Sa vina DNA sa verifice cum angajatii institutiei isi insusesc sectoare de plaja ! Asa ceva numai la noi se poate ! Sigur e o golaneala marca " Apele romane " !
421Abadl(26 mai 00:24)
Sa vina DNA SA VERIFICE CUM SAU ATRIBUIT ACESTE CONTRACTE
mai mult...Replica
24 oct 00:00ReplicaITALIAN ACUZAT CĂ A VIOLAT O COPILĂ DE 13 ANI, în Mamaia Sat. Bărbatul are o versiune HALUCINANTĂ!

O copilă din Constanța trăiește un coșmar după ce, cu puțin timp înainte să împlinească 14 ani, a fost...382

24 oct 00:00ReplicaCINSTITA Electrocentrale, cea care lăsa constănţenii fără apă caldă, ‘a iertat’ o parohie de datorii253
24 oct 00:00ReplicaCUM DEPISTĂM MANEVRELE SAMSARILOR CARE DAU KILOMETRAJUL ÎNAPOI? Indiciu: de ce sunt disponibili în weekend?631
24 oct 02:06ReplicaConstanţa face demersuri pentru achiziţia de autobuze electrice cu fonduri de la UE

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa se pregăteşte să îşi înnoiască flota de autobuze cu unele marca...237

24 oct 00:00ReplicaRAJDP Constanța continuă reabilitarea și modernizarea drumurilor județene. INTERVIU cu Lucian Lungoci213
24 oct 00:00ReplicaUn CĂLUGĂR din Hârșova s-a încăpățânat să fie PERICOL PUBLIC până a ajuns la ÎNCHISOARE229
24 oct 00:25ReplicaStadionul Farul: Consilierii constănţeni vor vota un REGULAMENT de utilizare; în schimb, nu există bani pentru reabilitare

Odată cu preluarea stadionului Farul (“Gheorghe Hagi”), municipalitatea a decis să stabilească şi un regulament...603

24 oct 00:00ReplicaUn infractor care a crezut că SFIDEAZĂ legea, SĂLTAT de pe o schelă, din Mamaia Sat357
24 oct 00:00ReplicaRuinele oraşului Constanţa, în vizorul consilierilor locali: proprietarii a 7 clădiri riscă supraimpozitarea!291
24 oct 00:26ReplicaA fost modificată Legea compensaţiei chiriei pentru cadrele militare

Senatorii au modificat Legea compensaţiei chiriei pentru cadrele militare. După mai multe discuţii în contradictoriu...6853

24 oct 00:29ReplicaRăsturnare de situaţie la Senat: şefii STS şi SPP vor putea avea în continuare câte două mandate1530
24 oct 00:30ReplicaSe mai fac pieţele promise în campanie? Avătavului: 'Nu sunt bani. S-a tot tăiat din fondurile pentru pieţe, să se plătească datorii'1474
Vremea
15.4°13.5° - 15.5° marţi, 23 octombrie 2018
cer seninUmiditate: 0%
Vânt: 1.91 m/s din
Presiune: 1030.37 milibari

Loto
6/4921018254547
5/406826313311
joker471926319
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 oct 00:00Sport62 de minute de magie! Balaci, Dobrin și Hagi au fost concomitent pe teren în două etape de Divizia A

Gazeta Sporturilor a descoperit cele 2 etape, 62 de minute în total, în care Ilie Balaci, Nicolae Dobrin și Gheorghe...143

24 oct 00:00SportCe legătură este între Gigi Becali, Mirel Rădoi și Simona Halep? ”Orice se întâmplă bine în România e datorită lui!”

Gigi Becali s-a lăudat public şi a anunţat marea împăcare cu Mirel Rădoi după calificarea României U21 la...163

24 oct 00:00SportGest suprem făcut de vedeta Craiovei în memoria lui Ilie Balaci

Alexandru Mitriță, 23 de ani, a făcut un gest superb în memoria lui Ilie Balaci, decedat duminică, la 62 de ani,...149

24 oct 00:00SportMii de oameni au participat la înmormântarea lui Ilie Balaci: ”Te vom iubi mereu!”

Ilie Balaci a fost înmormântat cu onoruri militare, mii de români conducându-l pe ultimul drum. Mama lui Balaci a...120

Local
24 oct 02:33LocalTeatru Forum experimentat la Liceul „Lucian Blaga” Constanța

Săptămâna Școala Altfel, 22-26 octombrie 2018, de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din Constanța, este un bun...270

24 oct 00:28LocalVREME REA în TOATĂ ȚARA! LA CONSTANȚA COD GALBEN

Vremea rea pune stăpânire pe întreaga țară. Mai exact, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod...4101

24 oct 02:29LocalAeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa se pregăteşte pentru sezonul de iarnă

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa S.A anunţă că, începând cu...357

24 oct 02:28LocalPrins sub influența alcoolului, la volanul unei autoutilitare!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Medgidia, la data de 23 octombrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de...359

24 oct 02:33LocalCondamnat pentru furt calificat

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța, la data de 23 octombrie a.c., au...250

24 oct 02:27LocalMarinarii militari sărbătoresc Ziua Armatei Române: expoziţii de tehnică şi activităţi culturale, la Constanţa!

Forțele Navale Române sărbătoresc Ziua Armatei României în șase orașe din țară, unde se vor organiza ceremonii...245

24 oct 02:26LocalMașini și motociclete noi pentru IPJ Constanța

18 autospeciale marca Dacia Logan au intrat în curtea IPJ Constanța și 5 autospeciale Logan pentru Secția Regională...1237

24 oct 02:26LocalConstănţeni AMENDAŢI pentru că au consumat alcool pe stradă! Iată cum i-au surprins oamenii legii!

Prima zi din săptămână a venit pentru o parte dintre constănţeni cu amenzi usturătoare! Luni, 22 octombrie,...995

24 oct 02:25LocalAccident rutier în curbă din cauza nepăstrării unei distanțe corespunzătoare

Un bărbat, de 34 de ani, la data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 18.40, a condus un autoturism pe DN 22C, în...1022

24 oct 00:27LocalAccident rutier la ieșire din Medgidia. Un OCTOGENAR a ieșit pe câmp cu mașina

Accident rutier la ieșire din Medgidia, spre Tortomanu, pe DJ 224. Un autoturism a părăsit partea carosabilă. Sunt...6163

Politică
24 oct 02:32PoliticăEugen Teodorovici, măsură fără precedent împotriva șefului ANAF - Ionuț Mișa are INTERZIS să comunice cu presa

Tensiunile dintre ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi directorul ANAF, Ionuţ Mişa, sunt tot mai evidente! Un...269

24 oct 02:32PoliticăViorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu și Eugen Teodorovici au DECRETAT: Se reintroduce salariul minim diferențiat în funcție de studii și vechime

Ministerul Muncii anunță, marți seară, după discuția cu sindicatele, reintroducerea salariului minim brut garantat...252

24 oct 02:31PoliticăLiviu Dragnea s-a întâlnit cu liderul italian care i-a numit „animale“ pe români: Ce i-a cerut șeful PSD

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a avut marți, 23 octombrie, o întrevedere cu Matteo Salvini,...232

24 oct 01:41PoliticăVariantele-surpriză de schimbări în Guvern!

Potrivit unor surse citate de antena3.ro, Nicolae Bădălău ar urma să fie vicepremier în locul lui Viorel Ștefan,...1636

24 oct 02:31PoliticăPNL, atac dur în chestiunea salariului minim: „Dăncilă nu ar fi în stare să facă un plan de business pentru o firmă cu câțiva angajați“

Președintele TNL, Mara Mareș, a cerut guvernului Dăncilă-Dragnea să renunțe la intenția de a majora salariul...136

24 oct 02:30PoliticăLazăr: Independenţa procurorilor poate fi afectată de prevederile privind numirea şi eliberarea din funcţie

Procurorul general Augustin Lazăr susţine că independenţa procurorilor poate fi afectată de prevederile privind...123

24 oct 02:29PoliticăEuroparlamentarul Norica Nicolai, despre pescuitul din Marea Neagră: 'Este primordial să fie cunoscute, discutate și căutate soluții în zona fondurilor europene'

'Situația pescuitului din Marea Neagră' este tema dezbaterii pe care europarlamentarul Norica Nicolai (ALDE), membră...886

24 oct 02:27PoliticăOrașul Ovidiu, pregătit pentru situații de urgență! Primăria a achiziționat mașină de pompieri, ambulanță și barcă de salvare!

Ovidiu este unul dintre orașele din județul Constanța care a reușit semnarea unui contract de cooperare...352

24 oct 02:26PoliticăCinci biserici din Constanţa solicită sprijin financiar de la bugetul local: 'Una dintre ele este monument istoric'

Membrii Comisiei nr. 4 pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și...1769

24 oct 02:24PoliticăE LEGE! Asistaţii social care refuză munca NU MAI PRIMESC AJUTOR!

Propunerea legislativă a deputaţilor Ştefan Alexandru Băişanu, Ică Florică Calotă, Constantin Avram, Marius...1881

Monden
24 oct 00:00MondenConfesiunea lui Dragoș Pătraru. „Tata a avut o relație foarte strânsă cu alcoolul. Mama era victima predilectă a nervilor lui”

Jurnalistul Dragoș Pătraru a făcut mărturisiri neștiute din viața lui. Acesta a vobit despre problema pe care...100

24 oct 00:00MondenReacția lui Dan Negru, după moartea copilului la Sanador. „Ar fi trebuit să-și ceră iertare că le-a murit în casă”

Celebrul prezentator TV Dan Negru a reacționat, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, marți, 23 octombrie,...96

24 oct 00:00MondenFiul actorului Liam Neeson a renunțat la numele tatălui său. Motivul care l-a determinat să ia această decizie

Unul dintre fii actorului Liam Neeson a decis să renunțe la numele tatălui său. El va purta doar numele mamei sale,...92

24 oct 00:00MondenYouTube: Legislaţia europeană privind drepturile de autor ar putea afecta negativ economia creativă

Propunerea legislativă europeană privind drepturile de autor ar putea afecta negativ economia creativă susţinută de...86

24 oct 00:00MondenA fost anunţat anul în care va porni în călătorie pe mare Titanic II, replica celebrului pachebot scufundat în 1912

O replică modernizată a pachebotului Titanic, care s-a scufundat în 1912, va porni în prima sa călătorie pe mare...84

24 oct 00:00MondenPremiera filmului 'Wonder Woman 1984', amânată pentru iunie 2020

'Wonder Woman 1984', partea a doua a filmului cu supereroi 'Wonder Woman' (2017), va fi lansată pe ecrane la 5 iunie...83

24 oct 00:00MondenFreddie Mercury, celebrat într-un film biografic, ce va fi prezentat în avanpremieră marţi seară la Londra

Lungmetrajul "Bohemian Rhapsody", un film biografic dedicat cântăreţului britanic Freddie Mercury, va fi prezentat cu...83

24 oct 00:00MondenRegizorul american Martin Scorsese, ovaţionat luni seară la Festivalul de Film de la Roma

Numeroşi cinefili, tineri şi vârstnici, s-au reunit în număr mare luni seară în capitala Italiei pentru a asista...85

24 oct 00:00MondenGuillermo del Toro va realiza un remake al filmului de animaţie Pinocchio pentru Netflix

Guillermo del Toro va scrie, va produce şi va regiza pentru platforma Netflix un remake al filmului de animaţie...79

24 oct 00:00MondenGrammy Museum Experience Prudential Center din Newark a inaugurat o expoziţie dedicată lui Whitney Houston

Fanii regretatei cântăreţe Whitney Houston vor putea afla detalii despre viaţa ei, din copilărie şi până la...82

Mapamond
24 oct 00:00MapamondUn grup de senatori americani, în vizită la Chişinău pentru discuţii despre contracararea ameninţărilor hibride în prag de alegeri

Cooperarea cu partenerii externi, în special cu SUA, pentru contracararea ameninţărilor hibride, inclusiv în...96

24 oct 00:00MapamondSky News dă detalii despre ce a mai rămas din cadavrul jurnalistului Jamal Khashoggi: Complet tăiat în bucăți, cu craniul zdrobit

Părţi ale corpului jurnalistului saudit Jamal Khashoggi au fost găsit, declară surse neidentificate pentru postul...96

24 oct 00:00MapamondServiciile secrete germane avertizează asupra unui nou val migrator dinspre Africa

Serviciul Federal de Informaţii german (BND) a avertizat într-un raport confidenţial asupra unui nou val de migranţi...81

24 oct 00:00MapamondTurcia: Principalul partener electoral al lui Erdogan pune capăt alianţei cu acesta

Liderul formaţiunii ultranaţionaliste turce Partidul de Acţiune Naţionalistă (MHP), Devlet Bahceli, principalul...88

24 oct 00:00MapamondŞefa CIA, în Turcia, în plină criză generată de cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi

Gina Haspel, şefa CIA, a plecat luni în Turcia pe fondul presiunii crescânde exercitate de comunitatea...82

24 oct 00:00MapamondBolton s-a întâlnit cu Lavrov pentru explicaţii privind anunţul SUA de retragere din tratatul INF

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, s-a întâlnit luni la Moscova cu şeful...86

24 oct 00:00MapamondÎn Norvegia au loc cele mai ample manevre ale NATO de la încheierea Războiului Rece

Aproximativ 50.000 de soldaţi, sprijiniţi de mijloace materiale considerabile, vor lansa joi în Norvegia cele mai...88

24 oct 00:00MapamondComitetul pentru Drepturile Omului al ONU critică Franţa pentru interdicţia purtării vălului islamic integral

Comitetul pentru Drepturile Omului al ONU a criticat marţi Franţa pentru sancţionarea cu amendă a două femei pentru...87

24 oct 00:00MapamondFranţa: Autorităţile au evacuat o tabără de migranţi de lângă Dunkerque

Autorităţile franceze au început marţi o nouă evacuare a taberei ilegale de migranţi din Grande-Synthe...84

24 oct 00:00MapamondUn dispozitiv explozibil, descoperit în apropierea locuinţei miliardarului Soros din New York

Un dispozitiv explozibil a fost găsit luni într-o cutie poştală în apropierea casei din New York a miliardarului...81

Sănătate
23 oct 00:00SănătateCopiii internaţi în Spitalul Judeţean Constanţa au intrat în atenţia mămicilor constănţene! Iată cum pot dona haine persoanele interesate!

Mămicile din Constanţa s-au mobilizat în mediul online şi doresc să facă mai multe donaţii copiilor aflaţi la...2442

20 oct 20:50SănătateSemnal de alarmă: MOAŞELE, pe cale de DISPARIŢIE?

În îngrijirea gravidelor și supravegherea nașterilor și în țara noastră au început să apară meserii...1604

20 oct 01:18SănătateMurăturile în oțet din comerț pot cauza cancer gastric? Semnal de alarmă tras de Asociația Pro Consumatori

Castraveţi din India, muraţi în România, cu soluţie de dezgheţare a drumurilor şi metabisulfit de potasiu,...771

19 oct 20:54SănătateClădirea unde a funcţionat Secţia de Chirurgie Buco-maxilo-facială va fi preluată de CJC şi reabilitată!

Clădirile din curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța se află, de foarte mulți ani, în paragină. În...2243

19 oct 00:35SănătateUn cabinet medical mobil va ajunge în zonele rurale din Constanţa! Iată ce servicii oferă copiilor!

În următoarele 9 luni, „Zana Merciluta”, primul cabinet stomatologic mobil din România, va ajunge la aproape 600...446

16 oct 00:08SănătateSe va extinde clădirea spitalului Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia are o vechime de aproape 60 de ani și se află într-o continuă dezvoltare, iar în...964

4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...765

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență...1089

28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie

Un studiu de amploare va începe pe 1 decembrie pe un eşantion de 85.000 de femei din Europa şi Israel cu scopul de a...853

26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1535