REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

ȘEDINȚĂ cu scântei a Consiliului Județean Constanța! Palaz și-a retras un proiect. Despre ce este vorba!

ȘEDINȚĂ cu scântei a Consiliului Județean Constanța! Palaz și-a retras un proiect. Despre ce este vorba!

Replica API 31 ianuarie 2019 | 08:32 259

Consilierii județeni constănțeni s-au întrunit miercuri, 30 ianuarie, în prima ședință de consiliu din acest an. Pe ordinea de zi au fost 26 proiecte supuse votului de către aleșii județeni, plus alte trei suplimentare. Ca o trecere în revistă, precizăm că nu au fost toți consilierii prezenți, George Niculescu, de exemplu, de la PNL, aflându-se, după cum susțineau colegii lui, în Thailanda. Nici colegul său, Marian Iordache nu a onorat cu prezența. Ca de obicei, nu au lipsit discuțiile aprinse pe baza hotărârilor, iar cei care au avut obiecții au fost reprezentanții PNL. În final, toate proiectele au trecut, mai puțin unul, care a fost retras de inițiator, respectiv Claudiu Palaz, vicepreședintele CJC. Este vorba despre proiectul ”aprobarea solicitării Consiliului Judeţean Constanţa către Partidul Naţional Liberal, filiala Constanţa, de a acorda în folosinţă gratuită spaţiul din municipiul Constanţa de pe strada Ion Lahovari”.

Două doamne importante pentru județului Constanța, Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Populară, și Aurelia Lăpușan, scriitoare, au primit titlul de cetățeni de onoare ai județului Constanța. "Cine nu o cunoaște pe doamna Păuleanu?! A reușit, în cei 47 de ani de activitate să ridice muzeul la rang de instituție. Consider că este oportun să-i acordăm acest titlu, pentru viața dedicată spațiului dobrogean", a spus Horia Țuțuianu, președintele CJC. "Rămâneți lângă noi cât mai mult. Mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru Dobrogea", i-a spus Țuțuianu, scriitoarei. De precizat că Lăpușan mai este cetățean de onoare al localităților Medgidia și Techirghiol. După acest eveniment ce le-a emoționat la maxim pe cele personalități, Lavinia Boldea, de la PNL, a depus jurământul, după ce a fost validată în funcție, în locul lui Sorin Mocianu. Acesta din urmă și-a pierdut statutul de consilier după, în urma absențelor nemotivate la ultimele 5(cinci) ședințe ordinare.

Consilierii PNL, contestații la bugetul Direcției de Pază

Un proiect care a încins un pic spiritele în ședință se referă la modificarea HCJ 367/19.12.2018 privind aprobarea serviciului de pază şi monitorizare pe anul 2019 la obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa. În primă fază, directorul Costel Stamat a ținut să precizeze că nici un angajat nu câștigă 1000 de euro, așa cum s-a vehiculat. Venitul este de 1500 de lei, iar cel mai mare ajunge la 1900 lei, cu tot cu sporuri. Marian Crușoveanu a reproșat faptul că a solicitat în comisia de specialitate o chestiune și nu i s-a răspuns. "Am întrebat ieri în comisie cum s-a ajuns la suma de 1,278 lei pe oră pentru achiziția echipamentelor. Nu mi s-a răspuns" spune Crușoveanu. "Nu pot să vă spun că nu am achiziționat echipamentele. S-au făcut sume estimative", spune și directorul. "Spuneți bazaconii. Cum adică, faceti un preț înainte sa le cumpărați?", a adăugat consilierul. Nu poți să spui o sumă fără să ai certitudinea că aceea e suma”, a adăugat Palaz. Țuțuianu i-a cerut directorului Direcției de Pază să facă publică lista cu echipamente.

Palaz și-a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării către PNL de a nu mai percepe chirie Teatrului de Stat pntru imobilul de pe Lahovari.

A existat și un proiect retras de pe ordinea de zi. Este vorba despre acel proiect inițiat de Claudiu Palaz, privind ”aprobarea solicitării Consiliului Judeţean Constanţa către Partidul Naţional Liberal, filiala Constanţa, de a acorda în folosinţă gratuită spaţiul din municipiul Constanţa, strada Ion Lahovari nr. 2A, către Teatrul de Stat Constanţa”. Palaz solicită formațiunii politice să nu mai ia bani de la stat, pentru chiria spațiului. A vrut să tragă un semnal de alarmă, spune Palaz. ”Ați lăsat impresia în presă că este spațiu privat”, a spus Palaz. ”Cumpărat”, au completat consilierii PNL. ”Toate partidele au spațiile de la stat. Nu este normal, din punctul meu de vedere să iei bani de la stat și să-ți faci sacoșa mare. N-a vrut nimeni să vă ia spațiul”, i-a liniștit vicepreședintele pe consilierii PNL. "Nici nu aveați cum. Este un drept privat", a spus consilierul Stelian Gima. Spațiul a fost achiziționat de vechiul PDL în 1991. Deci, discutăm, de drept privat”, a conchis Gima.

În cadrul ședinței au fost desemnați şi validați ca membri în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Constanţa a subprefectului Done Ionuţ şi inspectorui şef, împuternicit la comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mihail Kogălniceanu” Lt. Col Ferencz Daniel-Mihai. De asemenea, mai multe imobile aparținând unor administrativ teritoriale au fost preluate în administrarea domeniului public al judeţului Constanţa și, totodată, au fost aprobate acte adiționale la contractele privind delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare către S.C. RAJA S.A. În cadrul ședinței, consilierii județeni au aprobat salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, dar și ale pentru personalul din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Constanţa. A fost aprobate și proiectele privind stabilirea unor tarife şi taxe speciale pentru anul 2019, transmiterea fără plată a unor autoturisme către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și către UAT comuna Lipnița și UAT comuna Mereni și modificarea HCJC 254/3.12.2014 privind repartizarea spațiilor cu destinația de birouri, precum și a locuințelor de serviciu din imobilul 14, situat în municipiul Constanța, aleea Magnoliei, nr. 2, aprobarea criteriilor de repartizare a chiriei, precum și a contractului de închiriere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mariane nu cumva esti palaz? Idiot sinistru
1
0
palaz...e mic! dar tu esti si mai ...pitic!!!
0
3
draga dnle palaz ascundete. si de ce nu poti incerca ceva de lucru si in privat.ar mai respira bugetul public fara tine
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272