REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ȘEDINȚĂ la CJC. Proiectul inițiat de PNL nu a trecut! Elevii NU vor avea REDUCERE la transportul în comun!

ȘEDINȚĂ la CJC. Proiectul inițiat de PNL nu a trecut! Elevii NU vor avea REDUCERE la transportul în comun!

Replica API 7 februarie 2019 | 00:20 554

Cum a decurs ședința:

15 consilieri județeni au votat în favoarea proiectului privind reducerea cu 50% a transportului pentru elevi și studenți, iar 15 s-au abținut de la vot. Proiectul nu a trecut. Era necesar un minim de 16 voturi. Ședința de Consiliu Județean a avut loc joi, 7 februarie.

Cum a decurs ședința:

În cadrul ședinței a luat cuvântul consilierul Gheorghe Donțu, care susține că acest proiect de hotărâre este pur de imagine electorală din partea celor de la PNL, cu care este de acord, ceea ce nu susține este faptul că proiectul nu poate lua naștere pentru că nu sunt puse la punct toate strategiile.

Acesta îi acuză pe cei de la PNL că încearcă să manipuleze elevii care sunt minori și nu sunt însoțiți de către părinți la ședința CJC.

"De vreo 8 luni ne chinuim să rezolvam această chestiune, care trebuia să se rezolve fără să se implice consiliul", a precizat Florin Goidea, consilier PMP.

”Dacă proiectul va fi aprobat se va aplica pe viitor, în conformitate cu legislația în vigoare”, a mai spus acesta. Bogdan Bola, consilier PNL, a precizat să fie emis un amendament care să intre în vigoare după aprobarea bugetului CJC, adică, cel mai probabil, cu data de 1 aprilie 2019, în acord cu prevederile legale.

"Mâine vom depune plângeri penale penteu toți consilierii județeni care vor vota împotriva proiectului”, a spus Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

*

"Este un proiect important. Putem să amânăm proiectul, dacă nu sunt îndeplinite condițiile legale privind aprobarea acestuia", a declarat Daniel Learciu, vicepreședintele CJC. De altfel, la finalul şedinţei acestea s-a abţinut de la votarea proiectului iniţiat de consilierii judeţeni ai PNL.

Secretarul CJC, Mariana Belu și vicepreședintele Daniel Learciu au intervenit, susținând faptul că atitudinea președintelui Asociației Elevilor din Constanța este una indiscutabilă, deplasată, acesta amenințând că va depune individual o plângere penală tuturor consilierilor care vor vota împotriva acestui proiect de hotărâre, pentru că, potrivit Legii 92/2007, elevii au dreptul la transport gratuit.

*

Gheorghe Lămureanu, consilierul PNL, s-a adresat colegilor, consilierilor PSD, pentru a diminua din tensiunea creată de replicile acide dintre aceștia.

"Vreau să le spun ceva colegilor mei, care îmi sunt de-o seamă, mai țineți minte cum fentam troleibuzele și ne păstram banii de drum pentru un covrig? De ce să nu îi ajutăm pe copilașii aceștia care spun ceea ce gândesc și își cer drepturile? Atât de greu ne este?".

C.M., L.M.

CITEȘTE DETALII AICI: SPIRITE ÎNCINSE la CJC, pe tema transportului pentru elevi! Amenințări cu PLÂNGERI PENALE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ori interesati ma politicienilor cand spuneti elevi trebuie sa stiti ca nu toti au aceleasi posibilitati luatii dupa veniturile parintilor la fel faceti si cu pensionari nu toti pen.cu vechime completa trebuie sa aiba acces la indemnizatii la fel si revolutionari handicapati deportati daca eu sunt si pensionar si revolutionar si deportat si handicapat am si pemsie speciala astea toate nu se cumuleaza ma prostilor.
0
0
pai in cjc sunt numai hoti si curve .. mascote si incompetenti .. oameni care primesc bani degeaba ! prea incompetenti ca sa ajute elevi ! cjc egal trompete !
1
0
Pentru ca elevii nu voteaza. Daca aveau drept de vot primeau gratis, nu reducere
0
0
Copiii abandoneaza scoala ca n-au ce minca imbraca si bani de transport --Ce rusine ptr cons local cta ! --Bani ptr festivalul de la plaja modern aveti ?
1
0
Ha ha haaaa, scoala e gratuita in Romanika ? Ce bine imi pare ca ati luat tzeapaaaa! PAi voi chiar credeti ca ii doare pe actuali de la guvernare de viitorul tari ? Nooooo ! Si apoi se plang ca ne pleaca tinerii din tara ! Pai eu care investesc in educatia copilului o sa-i ingradesc viitorul cand o sa vina sa-mi spuna ca pleaca afara ? Sa va mai aud ca spuneti ca tara noastra investeste bani in scolarizare si apoi tineri parasesc tara ? Pai aici au loc de toate putorile, progeniturile psdistilor? Niciodata !
2
0
de cand e PSD merg toti studentii gratis cu trenul ca mai au loc altii. o sa votez PNL ca sa plateasca bilete duble sa va saturati.
3
2
Puliticieni mafioti, bunastarea romanilor nu reprezinta nimic pentru ei. M- - E la toti din toate partidele
5
0
daca era vb de vreo pomana electorala pt pensionari sau ciori era gata votat. dar cui ii pasa de tinerii votanti ? Ce sa mai zic de elevii minori care nu au venit acolo cu parintii ?? Mortii vostrii de scursuri psd si muisti infecti !
6
2
Dragii mei atata timp cat vor fi la conducere javrele din psd nu vom izbuti niciodata de ce sa nu beneficieze copilasi aia de un transport mai ieftin ? Binenteles ca javrele astea din psd se aseaza frumusel in masina lor cu rezervor plin si merg pe banii nostri futuva rasa in gura de ordinari!
11
3
Sunteti oraseni, puneti man si platiti nu va mai aiuriti. Sunt copii saraci de la tara care sunt vai de mama lor. Asta e tupeu acum pe bune.
6
3
Unu cu Nike Air Force New age poli truc care da o limba in ureche unuia cu vreun sergio rossi actual ex rafaelo pe tomis la coada cu Despina si Sedan cand se dadea Pistecuri la intrare,yalan si asta micu de nou,vezi ca ti o da pe aia cu integrarea si absolutu' macar daca era grey goos
4
2
Nu mai manca rahat, ai una dintre cele mai ieftine gigacalorii, adica 275 lei. Asta pentru ca iti platim noi toti. Citeste ce e prin tra, nu mai latra aiurea.
5
6
pai elevii nu voteaza ,dati moka la bosorogii pachetari care voteaza pesede ca aia sunt de valoare jegurile naibii
10
6
Bravo PSD-eilor, amputati to. 'Reati ai drak-ului de putori penale! O sa va mai aleaga p-ulea de-acum incolo, karikaturi politice ce suntei
13
5
Cea mai mare gigacalorie o platim noi astia cu centralele individuale, ca noua nu ne da nimeni subventie. In ceea ce ii priveste pe elevi, nu merg putorile cu RATC-ul, asteapta sa-i duca tacsu cu masina pana-n poarta scolii, ca pe handicapati.
9
6
dnii.el;evi sa-si cumpere ..." belete" de calatorie...bani pentru telefoanele mobile care la unii valoreaza o avere, bani pentru tigari...si ce tigari...bani pentru cafelute...bani pentru fetilele din cluburi si carciumi au...asa ca dragi elevi si studenti..mai cumparati-va si singuri... succesuri...
10
15
.Dar cea mai mare gigaclorie din tara cu a -ti votat domnilor parlamentari PSD
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614