REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sediul Serviciului de Medicină Legală se mută în curtea Spitalului de Boli Infecțioase!

Sediul Serviciului de Medicină Legală se mută în curtea Spitalului de Boli Infecțioase!

Replica API 15 noiembrie 2017 | 01:02 971

Sediul Serviciului de Medicină Legală Constanța se va muta în curtea Spitalului de Boli Infecțioase, în clădirea în care a funcționat Secția de Endocrinologie a Spitalului Județean. Întrucât clădirea este mult mai mare față de cea actuală (de pe Aleea Zmeurei) în plan există și amenajarea unei morgi cu tot cu posibilitatea de transport cadavre.

Demersurile au fost inițiate încă de la începutul anului 2017, fiind vorba despre o problemă acută a Serviciului de Medicină Legală de la malul mării, și anume lipsa unei morgi. Atunci, s-a plecat pe ideea de schimbare a sediului și Consiliul Județean Constanța a identificat o clădire în incinta Spitalului de Boli Infecțioase, care a fost reabilitată parțial în 2010, fiind vorba de locul unde a funcționat Secția de Endocrinologie a Spitalului Județean Constanța. Astfel, CJC a repartizat-o către Spitalul Județean /Medicina Legală. Acolo va funcționa tot sediul SML, inclusiv cabinete, morgă, transport cadavre etc.. Până în prezent s-a lucrat la cadastru, intabulare și acum se lucrează la studiul de fazabilitate și la proiectul pentru viitorul sediu al Serviciului Clinic de Medicină Legală. Până la finele anului, cel mai probabil, se va finaliza partea cu actele, iar de la anul ar urma reînceperea reabilitării, care va fi finanțată de Consiliul Județean Constanța.

„Vrem să mutăm în curte la Policlinica 2. Este o clădire veche, neterminată, și, la ora asta, noi avem Serviciu de Medicină Legală. Cu dotările și modul în care vrem să îl relocăm, vrem să îl transformăm în Serviciul de Medicină Legală. Noi luăm o clădire în paragină, am pus cap la cap totul. Deja e pus la punct și arhitectul și lucrările sunt deja destul de avansate. La punct este pus și directorul SML, să se organizeze și să pregătească proiectul așa cum trebuie și își dorește să fie Serviciul de Medicină Legală Constanța, să poată fi autorizat și să iasă exact cum trebuie. Clădirea este în paragină acum, trebuie renovată. Dar decât să fie făcut unul de la zero, mai bine iau și fac o chestie bună într-o zonă care se pretează pentru astfel de servicii. Ne dorim ca într-un an să fie totul gata. Propunerea în CJ o să intre mai târziu. Acum lucrăm la studii. O să intre trecerea din domeniul public în domeniul privat cele două clădiri din curte, pentru a fi demolate”, a spus Claudiu Palaz, vicepreședintele CJC.

L.C., C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218