REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Şeful ANPC: „Automatizarea caselor de marcat din magazine este o abordare discriminatorie“

Şeful ANPC: „Automatizarea caselor de marcat din magazine este o abordare discriminatorie“

A.F. 13 martie 2023 | 17:44 1987

Automatizarea caselor de marcat din supermarketuri este o abordare discriminatorie, pentru că ar fi trebuit să se ia în calcul prezenţa la cumpărături şi a consumatorilor în vârstă, nefamiliarizaţi cu toate diligenţele pentru a-şi scana singuri cumpărăturile, a declarat, luni, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, într-o dezbatere de specialitate.

seful ANPC: „Automatizarea caselor de marcat din magazine este o abordare discriminatorie“

"Nu cred că alegerea are legătură neapărat cu a-ţi scana singur produsele. Cred, în acelaşi timp, că această automatizare ar fi trebuit să ia în calcul prezenţa la cumpărături a consumatorilor în etate, în vârstă, nefamiliarizaţi cu toate diligenţele de a-şi scana şi a-şi marca singuri cumpărăturile. Or, la acest moment, cred că este o abordare discriminatorie din această perspectivă, dar, din discuţiile purtate cu o parte dintre reprezentanţii operatorilor economici ce implementează acest sistem, am înţeles, lucru pe care îl vom şi verifica, că aceste case beneficiază, totuşi, de o asistenţă din partea personalului angajat al operatorului economic. Cred că este imperios necesară păstrarea caselor asistate direct de casier, tocmai pentru a putea răspunde întrebărilor consumatorilor legat de o anumită cantitate, calitate sau orice altă informaţie ar avea nevoie legat de produsele achiziţionate", a afirmat Constantinescu.

Cazul NFT-urilor

Întrebat despre modalitatea de abordare a monedelor electronice sau a NFT-urilor din perspectiva protecţiei consumatorilor, şeful ANPC a susţinut ideea, la acest moment, că "există perspectiva unor acte normative care să reglementeze întreaga situaţie".

"Este o situaţie nouă pentru industrie, în general, şi pentru comerţ, în sensul reglementării acesteia, pentru că la momentul la care aceste variante de monede virtuale au fost lansate nu s-a avut neapărat în vedere asimilarea acestora într-un sistem oficial. Dacă vă aduceţi aminte, pentru foarte mult timp, inclusiv Bitcoin sau alte monede similare au jonglat într-o zonă gri. La acest moment există perspectiva unor acte normative care clar reglementează întreaga situaţie. Nu cred, în acelaşi timp, că putem vorbi de NFT, sau ce ştiu eu că ar însemna NFT, şi anume achiziţionarea unor produse elaborate şi puse la dispoziţie eminamente într-un spaţiu virtual, atât timp cât el se gestionează exclusiv ca în Matrix", a explicat Horia Constantinescu, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esti p***t rau prietene. si probabil esti pre ingust in cap sa pricepi aceasta actiune ,, mascata ,,
0
0
Azi la Lidl am avut 3 doamne pensionare in fată .Ele abia se scotocesc in pormobeu să dea banii dar sa fie la 80 de ani CASIERE debutante FARA CURSURI de profil la CASELE de marcat digitale dar sa mai cantareasca ,apoi sa aplice prețul per Kg...pau trebuiecei ce asteapta la coadă sa-si ia si o pernă ....Nebunia secolului
15
7
FALIMENT 100% - NU CRED CA PRIND SARBATORILE DE PASTE !
14
6
Magaria de care se agata Auchan,Sub deviza de progres , civilizatie etc , clientiii sunt pusi la treaba , sa scaneze , sa descarce marfa , sa duca caruciore , sa spele pe jos , miine poimiine . Este cam golut pe acolo , am fost ieri. Clientul nu are niciun fel de cistig , macar 10% nuuuu ,le facem sula mare pricopsitilor Auchan . Eu cind ma duc la restaurant la s la chelner 10%.Produsele ,care nu stiu sunt destul de scumpe si de calitate inferioara in comparatie ce este in afara tarii! Eu cred ca o sa dati faliment curind !!!!Mi a placut o sintagama, pe care o reproduc ''Auchan organizeaza cursuri intensive de casieri , diploma se elibereaza odata cu bonul de casa''Hai pa , Ne vedem La Cora , Careful etc
16
5
Pe Horia il banuiam de mult ca este un analfabet functional. Doar el lipsea pe langa comentacii de serviciu, sa zica ca implementarea caselor de marcat automate este discriminatorie. Tara de incompetenti certati cu evolutia. Continuati ba sa va tarati in juru bisericii la fiecare sarbatoare, precum viermii. Atata stiti, atat puteti. Fugiti de tehnologie ca dracuu de tamaie.
18
15

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102