REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța: 'Protestele vor continua' VIDEO

Șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța: 'Protestele vor continua' VIDEO

Replica API 26 februarie 2019 | 00:17 1425

Conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, prim procuror șef Viorel Teliceanu a susținut o conferință de presă în contextul nemulțumirii magistraților cu privire la Ordonanța 7/2019, privind modificările legilor Justiției. Teliceanu a anunțat că protestele vor continua și marți, 26 februarie.

Care sunt nemulțumirile procurorilor?

"Vreau să lămuresc niște chestiuni care mi se par jignitoare: l-am auzit pe domnul Cazanciuc, fostul ministru al Justiției, că nu știm de ce protestăm. Cunoaștem foarte bine ordonanța. Nu primim beneficii prin această ordonanță. Cei care protestează sunt cei care au dat examene grele pentru funcțiile de execuție. Cele mai încarcate parchete sunt cele de pe lângă Judecătorii. Volumul de activitate e foarte ridicat. A spune despre noi ca muncim puțin, mă simt jignit", a spus Teliceanu.

"Nu suntem membri ai acelor trei asociații. Aceste asociatii nu ne reprezintă. Sunt doar de fațadă și încearcă să iasă în față prin nemulțumirile magistraților", mai spune Teliceanu.

Referitor la modificările din Justiției, Teliceanu a afirmat: "Nu poți să iei un judecător care a judecat 20 de ani dosare civile, să-l pui la vârful conducerii în Ministerul Public, să lucreze dosare penale. Judecătorii înfăptuiesc activitatea de judecată, n-au bază legală sa lucreze în rechizitorii. E chestiune de legalitate si constituționalitate".

"Aceste efecte nu se resimt imediat, de aceea, poate, oamenii nu-s conștienți, dar trebuie să aibă incredere în noi"a mai precizat procurorul șef, menționând, totodată că "solicităm abrograrea de urgență a acestei Ordonanțe".

"Sunt o fire optimistă, nu țin cu dinții de scaunul de șef. Nu e niciun fel de presiune în acest moment, dar, dacă nu tragem semnale de alarmă acum, ulterior am putea fi sancționați pemtru orice punct de vedere avem”, a mai spus procurorul șef.

"Neabrogarea acestei ordonanțe poate conduce la probleme ale dosarelor aflate în instanțe, de asemenea, vor exista elemente de politizare dar poate conduce și la blocaje in instituții" a conchis Teliceanu

La protest se alătură și Zafer Sadîc (din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța), spune Teliceanu, dar și procurori din cadrul DNA.

Au protestat și luni

Magistrații de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, dar și procurori de la Parchetul Tribunalului,cât și de la DNA, au protestat și luni în fața instituției, împotriva Ordonantei 7/2019 privind modificările aduse la Legile Justiției.

Au fost prezenți 30 de magistrați.

”Parchetul Tribunalului a hotărât, în unanimitate, să adere la punctul de vedere al procurorilor din cadrul CSM, dar și la punctul de vedere emis de procurorului general al Parchetului Înaltei Curți care a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu aspectele de neconstituționalitate ale celebrei Ordonanșe 7/2019. Cu majoritate a celor prezenți am hotărât că suntem de acord cu punctul de vedere exprimat de Forumul Judecătorilor și Asociația pentru Apărarea Statutului Procurorului, în sensul că ne-am dori o justiție mult mai independentă decât cea care se preconizează în viitor, să fie respectate toate cerințele autorităților de la Bruxelles, ne-am dori să fie respect mecanismul de verificare și cooperare, să fie respectate recomandările Comisiei de la Veneția, să fim noi, ca magistrați, respectați în independența pe care încercăm să o oferim justițiabililor. Sperăm ca, această formă de protest tăcută, fără revendicări deosebite, să reprezinte un semnal pentru celelalte puteri ale statului. Noi, magistrații, nu vrem să ne lăsăm călcați în picioare, nu vrem să lăsăm călcată în picioare demnitatea, independențape care ne-o garantează Constituția în privcința justiției. Sperăm să fie abrogată ordonanța, care are multe aspecte de neconstituționalitate”, a spus Zafer Sadâc, șeful secției Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Proteste vor continua și marți, 26 februarie.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va mai dati loviti procurorilori,exemplu este unul cartic la valu prieten cu stefan vali,sa vezi la ori ce incident de ori ce natura scapa basma curata,si mai ajuta si p altiii,trebuie sa va traga cineva la raspundere.
0
0
Mazare liber, Fagadau liber, pana acum cine i-a impiedicat pe procurori sa isi faca treaba?
7
2
Puiul meu drag, Valentin Apostol, eu l-am angajat la DNA, eu l-am crescut si l-am facut mare, cu el am facut dosareee...numai noi stim si-o sa mai facem...fraierilor!
9
1
din fotografie sunt politisti sifonari la parchet si securisti,o gasca de derbedei pusi pe distrus oameni.
13
3
Bravo Florine Vrancean adevarat Si pentru cei care nu pricep Toata miscarea e pentru voi Panaramelot
5
0
Ce cauta Apostol Valentin de la politie acolo, sau se crede magistrat
19
1
Bai, asta, ideologul ciumei negre, chiar daca tu faci parte din statul paralel, adica vreun penal turnator, tb. sa intelegi ca fiecare tb. sa raspunda pt. ce face, si mai ales pt. libertate. Bai ciuma neagra, cum ai fi comentat daca, de ex. Bodean sau Portocala- Zdreanta ti-ar fi luat nevasta sau prietena la un dormitor separe.
16
3
nu trebuie ca cineva sa indrazneasca sa se opuna acestui criminal tudorel si puscariasului dovedit draknea, sa ii lasam sa ajungem la rusii- ce fel deb comentarii sunt astea?, tot cu bunavointa ciumei rosii ungurii au obtinut aproape tot ce si-au dorit- pe acestia ii vreti in continuare, aveti capul pe umeri,sa puteti gandi logic si corect. Pacat, ne meritam soarta . Felicitari magistratilor in randul carora jigodiile lui tudorel savone si analfabeta din cta fata lui tata, psd-ist pe viata sa fie excluse din magistratura
12
15
cine le mai asculta daca intrati in greva?.Putem da si noi o "gutuie" nu este secret de stat sa luati prostimea cu duba ?.
13
6
Si o femeie de la curatenie sau un muncitor simplu , daca isi spun nemultumirile ...pffff nu ar fi ascultati !! Ti se spune direct pa....altfel procurori , sunt ascultati repede . De ce asa ? De la femeia de serviciu si pana la Presedintele Romaniei...toti sunt importanti .
11
7
Baietii, atentie, vine Sectia sa va ia...!! Stiti voi care Sectie, nu i aia de Militie...e aia noua, cu Adinutza Albinutza
13
10
Fratilor, realizati stupiditatea situatiei? Cred ca ati uitat ca sunteti slujbasi ai statului. Dati-va demisia.Aveti acest drept. Dar procurori care protesteaza?
16
8
Asta cu mustata si vorbaret, a zis candva, cuiva, ca dreptatea teoretic e pentru toata lumea, dar numai unii si-o pot permite. Ha, ca sa vezi, ce-o fi vrut sa zica? Si mai si preda pe la Universitate!
12
5
Esti un mare vierme ca dealtfel toti postacii psd-isti. Bravo Mia. Avem nnevoie de mai multi Teliceni in locul celor de deasupra lui. Gil, ai grija, nu te razbuna pe Teliceanu ca-ti arat pisica iar la tine are coada cam lunga.
16
19
Nu stiam ca magistratii se pot inregimenta politic. Ce fac acum este impotriva legii. De ce nu se iau masuri? Pana la excludere din magistratura? Se cheama subminare.
26
12
Pentru ca in sistem exista golani grobieni si abjecti ca tine, de aceea este nevoie de indeplinirea conditiei de buna reputatie, "stimabilule"!
25
1
La munca, nu la greva. Aplicati legea, nu e dreptul vostru sa o faceti
26
15
Ba la ce bani incasati la sfarsit de luna sa mai faceti si greva. Nesimtire se numeste. Vine si raspunderea voastra, erati Dumnezei pe pamant si platiti enorm.
35
15
Mai jos postacii PSD. Va doresc sa fiti victima unei infractiuni savarsita de un politician pe care un procuror sa nu o poata ancheta din cauza ca a primit o comanda politica. Poate asa...pe pielea voastra o sa intelegeti cum e cu indepemdenta justitiei si de ce e ea importanta pt ceteateanul de rand imbecililor
25
27
niste fluturasi de salariu vedem si noi
32
10
Si politistii sunt nemultumiti: sa inchida sectiile de politie si sa plece si politistii acasa! Personalul din sanatate, cu exceptia unei categorii de medici, are nemultumirile lui: Sa inchida spitalele vreo doua saptamani! Profesorii nu inteleg schimbarile ce tocmai se fac in invatamant si faptul ca statul ne se achita de datoriile de ani catre oamenii scolii: Sa inchida si profesorii scolile si sa trimita copiii acasa! Armata poate vrea o pauza de vreo luna... La frontiere sunt altii care poate au nemultumiri: Sa lasam granitele vraiste! Se poate asa? Oamenii legii incalca legea!
31
8
Din cate stiu - magistratii - nu au voie sa faca greva.
36
16
Va este frica pentru ca urmeaza si stabilire clara a raspunderii voastre. Gata cu smecheria si golaneala pentru unii!
40
10
Pe bune? Pai ia hai sa inchidem si urgenta spitalului, armata la fel!
36
14
Va e frica? Va pierdeti locurile caldute? Ati putea fi condusi de judecatorii pe care-i amenintati cu dosare sa va dea solutii favorabile? Nu mai puteti fi delegati la greuceanu? Tu, procuror de 3 ani in sistem, esti delegat la anticoruptie si d-astea? Nu mai merge, a? De ce nu ati iesit in strada cand se eliberau infractori? Iesiti cand nu mai aveti voi imunitate si nu mai sunteti zei, nu? Fiti corecti, raspundeti cand gresiti si nimic rau nu se va intampla. Dar la voi nu merge asa, nu? Karma..
57
10

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367