REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Senatorul Ion Popa: ‘PSD are alianţă cu toată lumea, mai puţin cu ALDE’

Senatorul Ion Popa: ‘PSD are alianţă cu toată lumea, mai puţin cu ALDE’

Replica API 2 martie 2019 | 07:54 321

PSD şi ALDE vor merge separat în alegeri la Constanţa

PSD şi ALDE vor merge separat în alegeri la Constanţa

La Constanţa nu putem vorbi de o alianţă PSD-ALDE. Senatorul Ion Popa, preşedintele Organizaţiei Judeţene ALDE Constanţa a susţinut vineri, 1 martie 2019, o conferinţă de presă în care a prezentat situaţia prezentă în judeţ în ceea ce priveşte colaborarea cu PSD. De asemenea, a precizat că până în campania electroală, ALDE Constanţa va avea organizaţii în tot judeţul.

“Ne-am deplasat în judeţ. Am fost să mă întâlnesc cu organizaţiile ALDE din judeţ. Acolo unde nu erau organizaţii, încercăm să facem organizaţii. Cred că în acest moment ne apropiem de finalul acestei etape organizatorice şi vom avea la începutul campaniei, organizaţii ALDE în toate localităţiile din judeţul Constanţa. După părerea mea este un lucru foarte important”, a afirmat senatorul Ion Popa.

În judeţul Constanţa, PSD are alianţe cu toate partidele, mai puţin cu ALDE. Ca atare, cel puţin la Constanţa, ALDE şi PSD nu vor merge împreună în alegerile electorale. ALDE îşi va organiza propria campanie. “Mergând prin judeţ şi întâlninu-mă cu oameni, colegi din ALDE, şi nu numai am constatat câteva lucruri care mă îngrijorează.

Nu m-au surprins, că sunt lucruri care le intuiam, pe care, pe de altă parte, le cunoşteam din activitatea politică desfăşurată în anii trecuţi. Şi vreau să vă spun că aproape toţi colegii mei ALDE mi-au semnalat faptul că în judeţul Constanţa, PSD are alianţă cu toată lumea, mai puţin cu ALDE”, a menţionat preşedintele ALDE Constanţa, Ion Popa.

Ion Popa a amintit de faptul că vicepreşedintele CJC, Dumitru Learciu, este susţinut pe funcţie, deşi nu mai este membru ALDE. De asemenea, a amintit de situaţia de la Mereni, unde primarul PSD, Silviu Florentin Gărea, nu a recunoscut mandatul viceprimarului ALDE, Dumitru Guriță, timp de aproape doi ani. (Citește și https://www.replicaonline.ro/activitatea-primariei-mereni-blocata-de-mai-bine-de-2-ani-interviu-cu-viceprimarul-dumitru-gurita-378676/)

“Am constatat cu mare dezamăgire că la nivelul CJC, ştiţi foarte bine, am avut acea defecţiune cu vicepreşedintele ALDE, care conform statului nu mai este membru ALDE, şi care în continuare, cu duplicitatea celor PSD, este susţinut pe funcţia de vicepreşedinte. V-am semnalat problema de la Mereni, unde primarul PSD abuziv, făcând nişte abuzuri de nedescris, aproape doi ani nu a dat atribuţii viceprimarului ales, neavând atribuţii, nu avea nici salariu. Surprinzătoare este încrâncenarea de care a dat dovadă acel primar PSD, care PSD este aliat cu ALDE”, a precizat senatorul Ion Popa.

În Consiliile Locale unde ar putea exista majoritate PSD-ALDE, aceasta nu a fost formată

Deşi în unele localităţi PSD putea forma majoritate cu ALDE, partidul de alinaţă, aceasta nu se întâmplă, PSD colaborând cu PNL sau PMP. “De asemenea, e vorba consiliile locale unde majorităţile funcţionează cu alte partide, nu funcţionează cu ALDE. Eu vorbesc de localităţi unde ar putea exista o majoritate PSD-ALDE, ori acolo există o majoritate PSD-PNL sau PSD-PMP, cum este la CJC sau la Primăria Constanţa”, a menţionat preşedintele Organizaţiei Judeţene a ALDE, Ioan Popa.

“Eu nu am nici o comunicare cu cei de la PSD Constanţa”

Între ALDE şi PSD Constanţa nu există nicio minimă comunicare. “E bine nu mai vorbim de alte chestiuni, care ţin de minimă comunicare. Eu nu am nici o comunicare cu cei de la PSD Constanţa. Eu acum sunt foarte realist. Sunt în altă zonă, sunt mult mai puternici, mult mai influenţi, au o poziţie în toate structurile din judeţ. Sigur dacă există o alianţă de guvernare la nivel naţional, mă gândeam că poate fi şi o minimă colaborare la nivel judeţean. Din păcate, nu este aşa”, a afirmat senatorul Ion Popa.

Judeţul Constanţa condus de PSD-PMP

La niveul Consilului Judeţean, putem vorbi de o alinaţă PSD-PMP, cu susţinere din partea PNL – a mai susţinut Popa. “Este bine să ştie constănţenii că judeţul Constanţa este condus la toate nivelurile, şi administrativ, de o alianţă PSD-PMP. Dar să ştiţi că susţinerea PSD-ului în Consiliul Judeţean vine şi din partea PNL-ului. PNL are foarte mulţi primari şi se negociază cu foarte mulţi primari şi se negociază pentru bănuţi la nivel de judeţ.

De asemenea, la nivelul Consiliului Local Constanţa există o alianţă PSD-PMP. Aici nu ştiu dacă este implicat şi PNL”, a explicat preşedintele ALDE, Ion Popa. Acesta a precizat că ALDE nu are reprezentanţi în structurile guvernamentale de la nivel judeţean. “PNL este implicat în toate structurile guvernamentale în teritoriu. ALDE nu are niciun reprezentant în aceste structuri”, a subliniat senatorul Ion Popa.

Liderii PSD Constanţa, rugaţi să recunoască că nu există o alianţă cu ALDE

Senatorul Ion Popa i-a îndemnat pe liderii PSD Constanţa să fie sinceri. “Prin intermediul dumneavoastră, aş vrea să-i rog pe liderii PSD ca atunci când se duc la Bucureşti şi sunt întrebaţi cum funcţioneză alianţa la nivelul judeţului Constanţa să fie sinceri, pentru că minciuna are picioare scurte, să fie foarte foarte sinceri.

Şi ei evident, când sunt întrebaţi, pentru că o alianţă trebuie să funcţioneze şi la nivel local, spun că totul este bine şi frumos la Constanţa. Sigur este cuvântul meu împotriva cuvântului lor, dar până la urmă lucrurile vor ieşi la iveală, minicuna are picioare scurte”, a mai afirmat preşedintele ALDE Constanţa, Ion Popa.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Minciuni ale PSD-ului
1
0
Daraban pune birocratii sa mearga la fiecare angajat sil forteaza sa semneze adeziuni la alde si pentru europarlamentare cu japca.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272