REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Senzaţia de “nod în gât” şi stăpânul absolut al pesediştilor

Senzaţia de “nod în gât” şi stăpânul absolut al pesediştilor

Replica API 12 octombrie 2015 | 23:00 3553

Mai bine de jumătate de milion de membri ai PSD şi-au ales duminică preşedintele, Liviu Dragnea fiind singurul candidat la funcţie. “Am votat cu speranţa că ziua de astăzi poate să fie un început pentru un drum nou pentru PSD. Este vorba de încheierea unui ciclu politic. Avem în faţă multe provocări. Probabil că la sfârşitul zilei voi fi ales preşedinte PSD, sper. Şi s-ar putea să fiu singurul preşedinte al PSD care a plecat dintr-o organizaţie mică şi care a parcurs toate treptele în partid (…)”, a declarat Dragnea înainte de aflarea rezultatului final al alegerilor. Dacă Dragnea a votat cu speranţă, colegii de partid au votat cu senzaţia de “nod în gât”.

“Suntem emoţionaţi că nu ştim cine iese preşedintele PSD. Ştiţi care este culmea vitezei? Să alergi singur pe stadion şi să iei locul întâi. Asta se întâmplă azi în cazul lui Liviu Dragnea. Problema e delicată. La mijloc e vorba de o condamnare”, mi-a recunoscut senin un social-democrat cu state vechi în partid. Culmea culmilor este că acest social-democrat a mers duminică la vot fără speranţă. La Teleorman, judeţ ajuns celebru după ce morţii din comuna Ciuperceni figurau drept “votanţi” la referendumul din 2012, alegerile pentru desemnarea peşedintelui PSD au fost întâmpinate cu neîncredere.

„Dacă ne trezim iar că am votat şi noi nici măcar n-am făcut asta?”, a fost temerea votanţilor în ziua alegerilor. Reamintim că numeroase persoane din “judeţul de suflet al baronului penal Dragnea” au fost semnate în fals pe listele electorale de la referendumul din 2012 pentru demiterea ex-preşedintelui Traian Băsescu. Morţii din cimitir au devenit pe liste, brusc, votanţi. Anii au trecut şi Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul “Fraudă la referendum”.

De parcă n-ar fi fost suficiente cele amintite, Dragnea se vrea stăpânul absolut al pesediştilor. Alegerile organizate au fost o mascaradă. “Haideţi să fim serioşi, îl bate cineva pe domnul Dragnea?” Se întreba retoric Oprişan prin luna septembrie 2015. Într-adevăr nu are cine să-l bată pe…. “spaima morţilor din Teleorman”. Ion Iliescu a ieşit la vot spunând că Dragnea este un om cu experinţă. Dar nimeni nu-i contestă “experienţa” domnule Iliescu. Nu pot să nu vă întreb: “Chiar nu mai exista nici un om cu “experienţă” în PSD în afară de “condamnatul” Dragnea?” Probabil că nu, dacă social-democraţii s-au îmbulzit pe o vreme ploioasă la urne să-l aleagă pe Dragnea. Unicul candidat.

“După aproape şase ani la vârful PSD, este timpul pentru un nou început şi în partid. Votez pentru echipa şi pentru continuarea creşterii. Am făcut echipă bună cu Liviu şi sunt convins că va continua proiectele bune pe care le-am început împreună (…)”, scrie Ponta pe Facebook. Dragnea este omul care trebuie să aducă pentru prima dată în istoria partidului cel de-al doilea mandat de guvernare al PSD, împreună cu echipa sa, ne-a explicat Valeriu Zgonea. Despre ce echipă vorbiţi domnule Zgonea? Toţi social-democraţii din România, forţaţi sau nu de împrejurări, cu senzaţia de “nod în gât”, se bazează acum pe Dragnea. Pe “condamnatul Dragnea”!

“De ce nu s-a primit o derogare din partea Consiliului Naţional al PSD şi pentru Dragnea aşa cum s-a procedat în cazul lui Iohannis la PNL?”, se întreabă social-democratul constănţean care l-a votat pe Dragnea. Probabil că tot Traian Băsescu este de vină că “morţii” din Teleorman l-au ales pe “baronul” Dragnea “stăpân absolut al PSD”. Însă, peştele de la cap se împute!

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369