REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Septimiu Bourceanu şi-a încheiat socotelile cu Mamaia SA. DNA - încă lucrează la dosare

Septimiu Bourceanu şi-a încheiat socotelile cu Mamaia SA. DNA - încă lucrează la dosare

Replica API 8 octombrie 2013 | 00:00 430

"Rezultatele activităţii mele sunt cele dorite: cumpărarea creanţei Telegondola SA"

"Rezultatele activităţii mele sunt cele dorite: cumpărarea creanţei Telegondola SA"

Liberalul Septimiu Bourceanu s-a retras din conducerea societăţii de stat Mamaia SA. Acum câteva zile, alături de Bourceanu şi-au anunţat retragerea şi ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie. Informaţia a fost confirmată de preşedintele PNL, Gheorghe Dragomir. "Septimiu are multe alte atribuţii, la Mamaia SA şi-a făcut datoria, a demonstrat că se poate, că poate aduce societatea pe profit", a precizat Dragomir. "Am identificat problemele societăţii, am venit cu soluţii şi le-am aplicat", a spus, la rândul său, Bourceanu, care este în prezent şi manager al Sanatoriului Avocaţilor din Techirgiol.

Decizia membrilor Consiliului de Administraţie al Mamaia SA de a se retrage urmează să fie publicat în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial al României. După această dată, în termen de 30 de zile, se va reuni Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, care va desemna un nou C.A. "Am şi alte proiecte. La Mamaia SA am identificat problemele, am găsit soluţii şi le-am aplicat", a comentat, referitor la decizia sa, Septimiu Bourceanu. Fostul de-acum director general al societăţii de stat a mai spus că principala problemă de la Mamaia SA o reprezenta datoria SC Telegondola SA, societate la care Mamaia SA este acţionară. "Rezultatele activităţii mele sunt cele dorite: cumpărarea creanţei Telegondola SA", a mai specificat Septimiu Bourceanu. Întrebat dacă, în realitate, decizia sa de a se retrage are legătură cu dosarele penale constituite ca urmare a activităţii foştilor directori ai societăţii, Bourceanu a spus că "nu". La fel, Septimiu Bourceanu a negat că Mamaia SA a renunţat la a-i mai solicita daune fostului director general Lucian Dan (mandatul 2003-2009). Reamintim, în acest context, că, potrivit unui raport de control intrat în posesia cotidianului "Replica" de Constanţa, fostul director Lucian Victor Dan a "sifonat" sume de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi de la Mamaia SA. Potrivit unor concluzii oficiale ale organelor de anchetă intrate în posesia "Replica", Lucian Victor Dan nu a achitat către bugetul de stat TVA în valoare de 663.781 lei în 2007, 2008 şi parţial 2009, în urma unor tranzacţii cu mai multe societăţi comerciale. Mai grav decât atât, cel care a controlat între 2003 şi 2009 destinele celei mai mari societăţi de turism deţinută de stat în judeţul Constanţa a cumpărat în numele Mamaia SA, deci din banii statului, mai multe bunuri care au intrat ulterior în posesia clubului Bamboo, al cărui patron era chiar el, Lucian Victor Dan. Închidem această paranteză şi revenim la declaraţiile lui Septimiu Bourceanu. Potrivit acestuia: "Există dosare la DNA şi DIICOT. DNA a solicitat să răspundem dacă ne constituim parte civilă în dosarul cu Lucian Dan, iar noi am răspuns că da". Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272