REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Şezlongurile de pe plaja extinsã cu bani europeni. Anca Nedea: „Trebuie să respectăm legea”

Şezlongurile de pe plaja extinsã cu bani europeni. Anca Nedea: „Trebuie să respectăm legea”

Replica API 20 iunie 2016 | 10:58 271

Precizãri pe seama debandadei de pe litoral

Precizãri pe seama debandadei de pe litoral

Problema șezlongurilor așezate pe plajele extinse pe bani europeni de pe litoralul românesc a creat două tabere: operatorii economici și turiștii. Dacă legal, investitorii nu au voie să-și așeze șezlongurile pe porțiunea de plajă realizată cu bani de la Uniunea Europeană, aceștia se fac că plouă. Nu de puține ori, în ultima perioadă, au făcut vâlvă pe internet imagini care au surprins ilegalitatea comisă de operatorii economici. Fapt ce-i revoltă atât pe constățeni, cât și pe turiști. Prezentă la malul mării, Anca Nedea, șefa Agenției Naționale de Mediu, a ținut să facă câteva precizări referitoare la această situație.

“Nu este o chestie de înțelegere sau intervenție a autorităților locale, ține de respectarea unei legi, cea a proiectului pe fonduri europene. Noi am făcut adrese în sensul acesta către Apele Române Dobrogea-Litoral și directorul s-a implicat direct. Domnul director ne-a promis și ne-a dat un plan care părea coerent explicându-ne că ține și de cei care au contractele. Am avut acum două săptămâni o întâlnire cu stafful Apele Române, întâlnire din care nu am sesizat că s-au întâmplat foarte multe, dar am convingerea că numai cu implicarea Ministerului Mediului se vor rezolva lucrurile. Lucru cel mai important pentru noi românii este să tragem de acest proiect pilon la nivelul Uniunii Europene și să nu-l pierdem. Trebuie să respectăm legea. Ar trebui să înțelegem toți că trebuie să respectăm legea. Trebuie să-i înțelegem și pe operatorii privați, să urmărim un interes comun. Dacă toate lumea contestă, blochează și nu înțelege să-l respecte și pe celălalt, nu funcționează”, a spus Anca Nedea. Și Decebal Făgădău, primarul orașului Constanța, a avut ceva de spus în legătură cu aceste neînțelegeri vizavi de plajele extinse. “Lumea este puțin confuză. Nu știu ce au de făcut nici turiștii, nici locuitorii, nici autoritățile locale. Pentru noi este important să vedem unde creăm zone de acces pentru turiști, unde creăm zone de stocare pentru turiști pentru că majoritatea vin cu mașini și cum să desemnăm linia de transport care să vină și să deservească noua plajă a Constanței”, a precizat edilul. Totodată, Făgădău a susținut că responsabilitatea plajelor extinse este sub ordinea Administrației Bazinale Apelor Române Dobrogea- Litoral și NU a autorităților locale. “Tentația s-a mutat de pe faleză, pe plaje. Cei care au închiriat sau asociat trebuie să înțeleagă că este interesul lor în primul rând. Să stai pe plaje sigure, să descurajeze comerțul ambulant și lucru cel mai important să respecte nu numai contractul, ci și legea. Din punctul acesta de vedere, voi solicita prefectului să avem un comandament comun astfel încât fiecare să vină cu zona sa de competență. Municipalitatea pe lângă să asigure utilitățile la limita dintre promenadă și plajă, mai departe nu are ce să facă. Dar zona se află în administrarea Apelor Române și ulterior închiriată, concesionată spre utilizarea agenților economici, acolo în tandem trebuie să se asigure că lucrurile sunt în regulă. Mi-e teamă că în momentul de față nu se întâmplă tocmai așa”, a conchis Decebal Făgădău.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218