REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Și-a avariat mașina, după ce i-a sărit un câine în față, pe autostrada A2. Continuarea e visul oricărui șofer!

Și-a avariat mașina, după ce i-a sărit un câine în față, pe autostrada A2. Continuarea e visul oricărui șofer!

Replica API 18 martie 2019 | 00:00 358

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, obligată să achite despăgubiri unui bucureștean care și-a avariat mașina după ce i-a sărit un câine în față, pe A2! Judecătoria Sectorului 1 București a găsit vinovată compania, fapt pentru care a fost obligată să-i achite suma de aproximativ 20000 lei.

În timp ce conducea autoturismul pe Autostrada Soarelui, pe sensul Constanța-București, la km.9, șoferul constănean, A..Tănăsescu, a fost suprins de apariția intempestivă a unui câine pe care nu l-a putut evita, iar în urma impactului, autoturismul a suferit numeroase avarii și a fost necesar transportul acestuia pe platformă. Evenimentul s-a petercut în anul 2015. Ulterior, a sesizat polițiștii care l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ și i s-a eliberat autorizație de reparație. Ulterior transportării autoturismului în București acesta a fost reparat, Întrucâta considerat că CNADR Constanța se face vinovată pentru producerea accidentului, de nerespectarea prevederilor art.103 din Normativ privind proiectarea autostrăzilor extraurbane și art.4 din OUG 80/2003.

Normativul la care face referire șoferul prevede că, ”pentru a împiedica apariţia circulaţiei necontrolate de animale sau de oameni, trebuie luate măsuri de construirea de împrejmuiri (garduri înalte de 1,50 - 2,60 m) paralele cu autostrada la limita zonei de siguranţă/întreținere. În păduri unde nu este indicat să se împiedice circulaţia animalelor sălbatice se vor prevede garduri laterale cu înalțimea de 2,60 m şi după caz: - treceri pe sub autostradă (podeţe-pasaje) destinate animalelor, cu luarea măsurilor de împiedicare a stagnării apei la aceste treceri. - treceri peste autostradă (pasaje-ecoducte)”.

Bărbatul a depus o acțiune în instanță, solicitând acordarea unor despăgubiri materiale. Deși apărătoriii companiei au precizat că din planșele foto depuse de reclamant nu rezultă data certă a producerii evenimentului și nici date referitoare la poziționarea kilometrică care să indice locul accidentului, instanța i-a dat bărbatului câștig de cauză. Așa că, DRDP Constanța va trebui să-i achite suma de 18403,15 lei. Direcția a formulat recurs, însă a pierdut și la Tribunalul București.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tribunale daca ai asigurare in full....
0
0
Pt cea care a scris titlul articolului: crezi tu ca este visul oricarui sofer sa loveasca un animal, sa isi distruga masina si apoi sa stea prin tribunale?!...
3
0
Sigur era un taran cu bmv si nr de bulgaria
5
12
Este un caz incredibil ! Precis avea relatii la instanta ! Eu ca persoana fizica am pierdut pe toate planurile cand m-am judecat cu persoane juridice !
13
2
a avut judecatorul in maneca sau acest tanase are spate sus ptr ca trebunalele rromanesti fac orice numai dreptate nu oamenilor simpli si normali
15
4
ababdonat de taranoii prosti care nu respecta legea, cainii trebuie sterilizati si abandonul reprezinta contraventie. Educati populatia cu forta, da nu cred de fapt ca mai are cine sa educe, cine din primarie sau politie stie ce trebuie facut ca sa respecte legea..
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920