REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Și-a dat seama că permisul de conducere de 1500 de euro era fals, când a fost oprit la granită

Și-a dat seama că permisul de conducere de 1500 de euro era fals, când a fost oprit la granită

Replica API 20 iulie 2022 | 00:00 2090

Vasile Chirilă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Sentința a fost dată pe 14 iulie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul a fost prins, la Vama Veche, în timp ce încerca să treacă granița, după ce a prezentat un permis de conducere fals, emis în Belgia.

Potrivit rechizitoriului, s-a reţinut că, la data de 06.01.2021, pe sensul de ieşire din România, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a prezentat Vasile Chirilă care conducea autoturismul marca Mazda 6. La controlul efectuat de către lucrătorii de poliţie de frontieră, inculpatul a prezentat cartea sa de identitate, certificatul de înmatriculare al autovehiculului pe care îl conducea şi permisul de conducere, eliberat la data de 15.05.2019 de către autorităţile din Belgia. Ulterior, în urma verificărilor care au fost efectuate, s-a constatat că permisul de conducere , eliberat de către autorităţile din Belgia nu era un document autentic.

Permisul fals a costat 1500 de euro

Vasile Chirilă a declarat că, în cursul anului 2019, s-a angajat la o firmă de construcţii navale din Suedia. La scurt timp, a fost detaşat în Skagen, Danemarca. În timp ce se afla în Danemarca, la un moment dat, a fost abordat de către o persoană necunoscută care i s-a recomandat că se numea „Husein” şi care l-a întrebat dacă dorea să obţină un permis de conducere autentic, solicitându-i totodată, suma de 1500 euro. Întrucât inculpatul dorea să îşi mărească veniturile iar pentru aceasta avea nevoie de un permis de conducere, a acceptat propunerea care i s-a făcut. A considerat că permisul este valabil până când a fost oprit la graniță, și s-a constatat falsul actului.

Instanța a constatat că intenția inculpatului de a săvârşi faptele rezultă din împrejurarea că, deşi ştia că nu posedă permis de conducere, a decis totuşi să conducă pe drumurile publice autoturismul, a prezentat la control lucrătorilor de poliţie de frontieră permisul de conducere eliberat de către autorităţile din Belgia despre care avea cunoştinţă că nu era un document autentic (fiind fals total) şi, în cursul lunii aprilie a anului 2019, cu intenţie, a înlesnit şi ajutat, prin oferirea datelor sale de stare civilă şi fotografierea sa, la întocmirea de către o altă persoană a permisul de conducere fals. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatul la un an de închisoare cu suspendare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vasile esti p***t vasile
0
0
de frontiera ? Se vede ca se iese dintr-o tara bananiera. Sa ma scuze bananele.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272