REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Și-a DEZMEMBRAT MAȘINA după ce a PROVOCAT un ACCIDENT RUTIER MORTAL

Și-a DEZMEMBRAT MAȘINA după ce a PROVOCAT un ACCIDENT RUTIER MORTAL

Replica API 25 mai 2021 | 00:18 5909

Iașar Șaban a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Bărbatul, însoțit de fratele său, în timp ce conducea un autoturism nou cumpărat, a accidentat-o pe M.P. și a părăsit locul accidentului, continuându-și deplasarea până la adresa de domiciliu, respectiv orașul Hârșova. Victima a decedat la locul accidentului. Iașar Șaban nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit rechizitoriului, Șaban Iașar a condus autoturismul Opel Vectra, fără a deține permis de conducere, iar în localitatea Peștera, a accidentat-o pe numita M.P., care a decedat la fața locului și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției. Ulterior, în ziua următoare, inculpatul, ajutat de alte două persoane, a dezmembrat autoturismul Opel Vectra, implicat în accident, cu scopul de a șterge urmele accidentului, iar bucățile din autoturism au fost încărcate în alt autovehicul, cu intenția de a le comercializa la un centru de colectare a deșeurilor metalice.

Ce a spus inculpatul

Audiat în cauză, Iașar Șaban a declarat că, în timp ce conducea mașina a fost surprins de apariția în carosabil a unei persoane, din întuneric, care se afla pe carosabil, în partea stângă, la circa un metru de la marginea drumului, pe șosea. Fiind semi-întuneric a încercat să o evite dar nu a reușit și a lovit-o cu partea stânga față. Cu toate că inițial a vrut să oprească, din cauză că nu avea permis de conducere a mers mai departe, iar a doua zi de dimineață, văzând că mașina nu are urme de accident vizibile a crezut că persoana lovită nu a fost rănită grav. Inculpatul realizează gravitatea faptelor comise, pe care le recunoaște și le regretă și își asuma responsabilitatea pentru aceste fapte.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că fapta inculpatului Șaban Iașar a avut consecințe foarte grave, întrucât a produs decesul unei persoane. Instanța a mai reținut că inculpatul nu și-a asumat din prima fază a cercetării penale săvârșirea faptelor reținute în sarcina sa, încercând fără niciun fundament să nege faptele, în opoziție totală cu ansamblul probelor administrate. Mai mult a fugit de la locul accidentului, la domiciliul său din Hârșova, unde a doua zi a dezmembrat autoturismul cu intenția clară de a scăpa de răspunderea penală, aspecte care demonstrează că nu a vrut sa-și asume consecințele faptelor sale. Ulterior, după ce a fost arestat preventiv, a recunoscut în totalitate faptele reținute în sarcina sa, inclusiv în fața instanței de judecată. Instanța a decis condamnarea lui Iașar Șaban la trei ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Desigur ca Opel!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468