REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Și-a snopit în bătaie soția și fiica, că nu au vrut să dea câinele afară din casă

Și-a snopit în bătaie soția și fiica, că nu au vrut să dea câinele afară din casă

Replica API 4 iulie 2022 | 00:00 2479

Ștefan Păunescu a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 10 iunie și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că și-a lovit soția dar și fiica, pe prima izbind-o cu capul de șifonier iar celeia de-a doua provocându-i leziuni după ce a strâs-o de mâini.

Potrivit declarațiilor soției agresorului, agresiunea la produs la domiciliul comun, din cauza faptului că soțul său, cu care se afla în divorț, nu era de acord cu faptul că în urmă cu aproximativ o lună de zile cumpărase împreună cu cele două fiice un căţel de talie mică, rasa Bichon, pe care îl țineau în casă. În seara incidentului, sub acest pretext, bărbatul a început să se manifeste agresiv, respectiv a început să țipe la ea şi cele două fete, iar pentru a evita conflictul s-a retras cu cele două fete în camera în care dormeau, împreună cu câinele, asigurând ușa cu cheia. Nervos din această cauză, inculpatul a spart ușa folosind un levier, iar apoi a mers la fiica sa căreia i-a smuls cățelul din brațe pe care l-a strangulat. Pentru că inculpatul a precizat că o să omoare câinele, minora l-a mușcat de spate de două ori pe tatăl său pentru a-l determina să înceteze acțiunile violente împotriva animalului. În aceste împrejurări, persoana vătămată a fost strânsă de gât de inculpat şi lovită cu capul de șifonier, iar în momentul care fiica lor a încercat să intervină între ei inculpatul a prins-o de ambele mâini şi a strâns-o cu putere provocându-i leziuni traumatice.

Instanța a reținut faptul că inculpatul a încercat să acrediteze ideea că totul a fost o înscenare din partea fiicei sale și a fostei sale soții, fiind evident că în familie a existat un climat tensionat determinat de desfacerea căsătoriei dintre inculpat și persoana vătămată, care la momentul săvârșirii faptelor, se aflau în procedura divorțului, dar atitudinea inculpatului nu poate fi justificată în niciun caz de acest fapt. În ce privește împrejurările şi modul de comitere a infracţiunilor, precum şi mijloacele prin care au fost săvârşite, instanța reține că inculpatul a exercitat în aceeași împrejurare, violențe fizice de o intensitate medie, asupra soției sale și a fiicei minore, motivat de faptul că acestea nu au vrut să dea afară din casă cățelul familiei. Inculpatul a devenit violent fizic și a dovedit lipsa oricărui control, uzând de cruzimi față de cățel pentru a-și impune punctul de vedere în fața membrilor de familie. De asemenea, incidentul a avut loc în timp ce în casă se afla și cealaltă fiică a inculpatului, în vârstă de 8 ani la data săvârșirii faptelor, ceea ce denotă iresponsabilitatea cu care inculpatul a înțeles să rezolve o situație familială, ceea ce atribuie acțiunilor persoanelor vătămate o legitimitate aparte. Pentru aceste considerente, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare. Pedeapsa nu e definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A facut bine, potaile sa stea afara la cotet , nu in cada sa se li ngha cu stapanua pe karici !
1
0
idiot!da' cu catelu' ce-a avut?!
0
0
Cum sa stranguleze catelul? Psihopatul naibii sper sa crape in chinuri
1
0
Bine i-au facut. Dar daca stai si te gandesti ca Albu junior a omorat cu masina un om, beat fiind, si aluat 3 ani cu suspendare, se vede cum e justitia in Romania
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108