REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Şi la Mangalia se doreşte SUPRATAXAREA celor care îşi lasă în paragină imobilele! Iată cine ar urma să fie ars la buzunare!

Şi la Mangalia se doreşte SUPRATAXAREA celor care îşi lasă în paragină imobilele! Iată cine ar urma să fie ars la buzunare!

Replica API 16 decembrie 2017 | 00:00 295

sursa foto Info Hoteluri

Sudul litoralului românesc este încă restanţier la capitolul investiţii. situaţia este agravată şi de acele clădiri „măritate” în timpul marilor privatizări – în realitate înstrăinări, pe preţ de nimic, a unor unităţi hoteliere în care mulţi dintre cumpărători nu au investit nimic! Aşa se face că acele hoteluri s-au degradat de la un sezon la altul, iar alături de ele fac notă discordantă anului în care ne aflăm şi acele terenuri închiriate sau cumpărate pe vremea lui Zanfir Iorguş, terenuri pe care proprietarii nu doar că nu au construit nimic, dar le-au şi lăsat pradă bălăriilor.

Agenţii economici care totuşi investesc în zonă sunt revoltaţi de situaţie, între ei numărându-se şi consilierul local Nicu Moroianu, care a susţinut nevoia de a exista o taxă de paragină, adică acea măsură coercitivă care i-ar putea trezi din amorţire pe proprietarii delăsători. La Constanţa, suprataxarea imobilelor lăsate în paragină este deja de efect; nu doar că deţinătorii de imobile vor fi mai atenţi la aspectul proprietăţilor, dar se strâng şi mai mulţi bani la bugetul local.

Revenind la cazul Mangaliei, în şedinţa comisiei de profil de acum câteva zile, aleşii locali au convenit să majoreze taxele în cazul mai multor deţinători de imobile. Proiectul suprataxării a primit aviz pozitiv de la comisie, urmând ca lista să fie votată şi în proxima şedinţă de Consiliu Local Municipal Mangalia.

Rămâne de văzut şi dacă aleşii locali vor vota lista, pe care figurează următoarele imobile şi proprietari: terenul de pe strada M.I. Dobrogeanu nr.14, aparţinând SC Cerealcom Dolj SRL; terenurile de pe strada Celulozei şi strada Oborului, aparţinând SC MM Companu 2000 SRL; teren din strada Oborului aparţinând SC COMCM SRL; teren din strada Oborului aparţinând SC Altion Serv SRL; teren din strada Transporturilor nr.8, aparţinând SC Gema Eximco 200 SRL.

Pentru toate aceste terenuri, se propune majorarea cu 300% a impozitului, având în vedere „constatarea stării tehnice de teren neîngrijit”. Nu în ultimul rând, se propune o majorare de 500% a impozitului pe clădire, începând din 2018, pentru imobilul din strada Amfiteatru (în Olimp), aparţinând BMP Paribas Leasing Solution IFN SA. Despre acest imobil, de-a lungul timpului s-a speculat că în proprietarul ar fi celebrul Nicu Gheară.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mangalia zona defavorizata in Romania cu un numar enorm de someri si tineret plecat mii de familii care sant plecati de la revolutie dupa ce au inchis santierele si tot orasul a fost pus pe butuci de psd apoi pnl si alti hoti cate au fost primari acum cu acest primar mai bandit care a distrus micii producatori facand loc mafiei constantene adusa de el cu acordul tacit al psd hot si penal la puscarie cu toti primareii interlopi.
0
0
De ce nu ia taxa de la toti? Ca paragina e cat cuprinde. Aia care au dat spaga nu platesc taxa. Ca la garda financiara.
3
0
Smecheri care au firme si nu le platesc vechimea angajatiilor .
0
0
Aceasta taxa nu are nici o treaba cu dorinta primarului de a arata orasul bine ci doar e o noua modalitate de a strange mai multi bani pentru a avea mai apoi ce sifona.
2
0
Sa-ti traiasca cumnata dar nu are nici o vina ca nu te mai poate ajuta. Prin aceste taxe poate ca primaria ajuta sa facem iar un litoral frumos.
0
2
Si la Eforie a bagat asta impozit pentru tot ce am luat, cand era cumnatamiu nu plateam nimic
1
1
Radu Cristian,tu vrei sa aduci bani la buget,este foarte buna aceasta taxa dar primaria are in proprietate hotelul Egreta din Venus,care toti mangaliotii stiu in ce stare se afla,jalnica.Ce faci cu el?!Inati ar trebui sa te amendezi tu!
10
2
Dar terenurile din cartietele Dobrogea , proprietate sau concesionate, pline vara de balarii , ce faceti cu ele? Acolo nu, pentru ca este si teren din patrimoniul Primariei si ar fi culmea sa-si aplice propria sanctiune, chiar asa!!!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920