REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şi mai mulţi bani pentru locuinţele modulare din campusul social Henri Coandă

Şi mai mulţi bani pentru locuinţele modulare din campusul social Henri Coandă

Replica API 13 iunie 2017 | 00:28 428

Spre „bucuria” constănţenilor

Spre „bucuria” constănţenilor

Primăria Constanţa a decis să cheltuie şi mai mulţi bani pentru locuinţele modulare din campusul social Henri Coandă. Aşa se face municipalitatea a suplimentat cu peste un milion de lei investiţia iniţială, astfel încât asistaţii sociali să se bucure de cele mai bune condiţii cu putinţă. Evident, banii vor merge către firmele care au câştigat deja contractul, în 2015, alocarea de acum fiind destinată unor lucrări suplimentare. Ambele societăţi sunt abonate la banii Constanţei, câştigând, de-a lungul timpului, contracte de zeci de milioane de euro din bani publici.

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa a atribuit pe 09.06.2017 un contract pentru „lucrări suplimentare în cadrul contractului nr. 12745/24.11.2015 având ca obiect proiectare – fazele DTAC, PT, DDE şi execuţie lucrări „Construire unităţi locative modulare în Municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente – Campus Social Henri Coandă – str. Ştefăniţă-Vodă, Zona II”. Valoarea contractului oferit prin negociere este de 1.061.460,47 lei, fără TVA, bani care vor merge la asocierea ABC Val SRL Constanţa şi House Consult SRL Bucureşti. Cele două firme au prins deja potul cel mare, de 35 de milioane de lei, pentru unităţile modulare din campusul social, milionul de acum câteva zile fiind doar un „bonus” pentru lucrări a căror necesitate a fost sesizată abia acum, la doi ani de la atribuirea contractului.

ABC Val este una din cele mai cunoscute firme de construcţii din Constanţa. Societatea deţinută de Vasile Costea a primit contracte de zeci de milioane de euro, de la primăriile din Constanţa şi Mangalia, Administraţia Porturilor Maritime, Universitatea Maritimă, Administraţia Canalelor Navigabile etc. Şi bucureştenii de la House Consult SRL s-au umplut de banii constănţenilor. Firma patronată de Radu Briban, fost director ANL, a primit mai multe contrate la malul mării, în special de la Primăria Constanţa, dar şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi alte instituţii locale.

Autorizaţie emisă în aprilie

Reamintim că Primăria Constanța a eliberat pe data de 28.04.2017 autorizația de construire pentru extinderea cu alte zece unităţi modulare a campusului social Henri Coandă. Autorizația este valabilă 12 luni, iar titularul investiției este Regia Autonomă de Exploatare de Domeniului Public și Privat Constanța. A doua zonă a campusului social Henri Coandă va fi formată din 10 module/blocuri cu funcţiunea de locuinţe sociale colective, cu regim de înălţime P+2E, identice ca dimensiuni. Fiecare din cele 10 tronsoane are 57 unităţi modulate constituite în unităţi locative cu un dormitor, două dormitoare şi trei dormitoare, rezultând un total de 570 unităţi locative. Cele zece noi blocuri vor fi gata cel mai probabil, în 2018.

Menționăm că locuitorii zonei de lângă cartierul social Henri Coandă susţin că au ajuns la capătul puterilor. Aceştia au formulat mai multe plângeri la Primăria Constanţa şi, dacă nu se rezolvă nimic, sunt dispuşi să meargă mai departe, chiar la autorităţile din Bucureşti. Oamenii susţin că, pe lângă gălăgia de nedescris, la ordinea zilei sunt furturile din maşini, vandalizarea autovehiculelor, mizeria şi locuinţele sparte.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multumesc constantenilor destepti care au fost prea destepti ca sa mearga la vot. Oricum , constantenii destepti nu aveau cu cine sa voteze.
1
0
Din comentarii nu percepeti ca intretineti prin politica voastra golanii, infractorii, drogatii, tiganii si tiganiada ?
0
0
De cine a fost ales Fagadau?? Sa nu uitam...
1
0
pentru cei care cred ca zona aia e la "margine", camp, cu maritimo, carrefour, city mall - primarie, parcul tabacariei, mamaia, inseamna ca voi inca mai credeti ca stefan cel mare - tomis mall reprezinta centrul orasului
5
0
Locuintele sunt facute intr un loc , unde pe vremuri erau grajduri . E normal sa le faca in zona aia , la margine , spre camp
0
4
Pt tiganime, adica votanti idioti, se gasesc bani, pt parcuri, locuri de joaca civilizate, nu facute de firmele lui Mazre, nu! Rusine, Fagadau, halal oras: nu tu centru, nu tu Stefan cel Mare, nu tu pomi, nu tu hoti si cersetori mai putini...
4
1
Nu ii foare de asistatii sociali pe cei din primarie ei vor sa i scoata din casele ocupate de tigani dr pe vremea lui ceausescu si nerevendicate de nimeni sa le vanda terenurile si sa i mute in campus sa nu i lase in strada
3
0
In afara ca se fut ca iepurii si fata puradei oligofreni , nu fac decit sa fure , sa violeze si sa tilhareasca ! a dracului natie de ciori imputite ...
5
0
mai simplu si eficient e sa dispari
3
4
urasc tiganii aia hoti si bisnitari si ciorile alea borate care isi zic interlopi si toate ciorile alea din carute si toate ciorile alea in fuste injflorate si toate ciorile care cersesc in intersectii si toate ciorile alea de la henri coanda si toate ciorile care fura fier vechi si toate ciorile alea care ti dau in cap pentru 50 lei si toate ciorle din autobuz si toate ciorile care fura din magazine si pe romanii care se comporta ca ciorile si asculta manele.Toti enumerati trebuie sa moara pentru binele umanitatii
7
0
e bine ca au facut aceste locuinte la marginea orasului,aproape de camp
3
4
Trec cu masina si vad 10-15 putori adunate in cerc, jucandu-se barbut, in plina zi, in parcarea de la STRADA PRINCIPALA! Pentru cativa lei va vindeti onoarea, tara, si ne contamintati pe toti! Scursuri ale societatii, asa zisi antreprenori, oameni de afaceri, dezvoltatori. Nu sunteti decat niste profitori care mai devreme sau mai tarziu o sa va plangeti de mila ca n-ati facut un lucru bun toata viata, n-ati strans niciun ban, ca de, bani nemunciti se duc la fel de repede cum vin, si ati murit asa cum ati trait, niste scursuri.
7
1
sa va dea domnul sa fiti nevoiti sa locuiti in acele camine, toti cei manjiti, si familiile voastre. ca sa aiba cine sa va scoata ochii zilnic. Sa va zica: scursura de sot-sotie ce am eu, pentru o mana de euro uite unde am ajuns. odata si odata tot o sa va vina karma de hac, si probabil ca o sa suferiti eponential cu mizeriile pe care le-ati facut si le faceti in continuare.
3
1
...jegul din oras nu il vezi...carutele cu rromi care bantuie orasul ziua in amiaza mare ...scuarul de pe bd Mamaia arata ca islazul comunal...niste pomi pitici, prapaditi...nici o floare...totul este facut la misto...se cheltuie bugetul primariei pe toate prostiile ...tu si cu gasca ta finalizati ce a inceput profesorul tau, saltimbancul...!!!
5
0
nu se va construi si o fabrica de sapun in henry coanda? vad ca marfa vine in masa acolo
3
0
ce strazi asfaltate .. sa vedeti pe cele din baba novac cand ploua ... nu mai iesi cu masina ... parintii isi plimba copii si carucioarele in parcarea de la lidl.... Constanta orasul tiganilor
5
0
Dar pentru tinerii cinstiti si onesti si muncitori cu taxele la zi ...pentru ei ce se face ?! Si cand ?!
11
2
Ptr murphy Tot ce ai scris e valabil si ptr tine,nemuritorule,vezi sa nu fi singurul disparut,si sa scape rromii!
5
1
Madam, ai impresia ca in Palas sunt numai tigani? Oamenii decenti din fostul cartier CFR cu ce sunt de vina? asta mai lipsea, ca la scoala 31 nu sunt destui manelisti. Mai trebuie taraboi si cu un al doilea Coanda.
1
1
nu pot sa cred ca primaria inca pune pret pe cele mai bune conditii pt asistatii social....si ii doare fix in pix de noi, cei care muncim si platim taxe....au stricat linistea cartierului cu atatia hoti care iti dau in cap ziua, smulg gentile, cerceii din ureche, sparg apartamente, zgomot mult si scandaluri facute in afara blocurilor lor...tot psd-ul la gunoi ce ei! am ajuns noi ultimii oameni si ne rad in nas....RUSINEEEE
12
0
Nu mai pupi alta legislatura dl Fagadau
12
0
sa le dau muie la toate ciorile ciorditoare din henry coanda si la primaru' pulii care trebuia sa faca campusul in afara orasului
15
0
Rom....roman...tigan....tot dracul ala e
8
4
Cind ii puneti la munca pe acesti cersetori de ajutoare sociale din banii nostri.Sunt odihniti,. fura ,fac scandal si toarna la copii de plictiseala.Autoritati invatatii sa nu mai faca copii, viitorii delicventi.
14
0
Coanda cra cra cra cra cra cra cra
5
1
sa ridici acea tiganie in oras , mare infaptuire de primar tampit. Sa continui tigania aia in ciuda hotiilor si scandalurilor si plangerilor : un alt primar si mai tampit. Voi vota primarul ce va promite ca va dezasambla bucata cu bucata acea tiganie si o va muta cat mai departe , in Palas spre Valu Traian, ca sa fie cat mai aproape de Poarta Alba si ca sa traiasca in tihna si locuitorii din cartier Graniceri.
18
1
Sa aveti parte de tot ce va doriti.Micatori de kkt sint si vor mai fi.Asa k mucles si jaaaa la caruta.Nu tre sa existe dif intre oameni. Asa.
7
13
cuiburi pentru ciori.
9
1
Bai handicapat mai e primaru asta,bine pe langa faptul ca are fata de encefalopat mai e si nemernic.Sunt atatea lucruri de facut in Constanta si Primaria face case pentru boratii de tigani. Caca-neam pe tine Fatalau,aaa pardon Fagadau.
20
1
Arza-v-ar focu' cu cine v-a adus acolo..blestemat om ai fost mazare,dar stai calm,ca iti primesti rasplata..iar tu fagadau,machedon tantalau,ptr voturi ai distrus orasul,continuand opera aluia..de unde vin atatia,de tb sa extindeti cartierul?nu cumva ati dat sfoara in tara ca in c-ta tiganii traiesc moca si tot vin tigani in oras?nu de aia nu prididiti cu facutul buletinelor ptr ciorile nou venite in HC?rusinos,tinerii stau la energia si tiganii in centru..ne mai scapa cineva de inaripate?
19
1
Fagadau nu ai de gand sa iti revii? Investim bani pt niste parazati pe care ii tinem pe cheltuiala noastra in timp ce in oras sunt gramezi de gunoi, iarba de pe spatiile verzi necosita, gropi in asfalt si cu toate astea principala grija a primariei e montarea stalpilor pe trotuare si case pt jegosii de tigani care nu facdecat sa fure si sa faca scandal. Poatein al 12-lea ceas te gandesti bai Fagadau ca in oras mai sunt si alti oameni care iti platesc taxe si pt care nu faci nimic . In loc sa faci locuri de parcare tu faci biserici.
21
0
Foarte bine, adunati-i pe toti acolo si apoi, la cutremurul care va veni in curand, vom spune cu regrete eterne adio neamului pur rromanesc.
18
2
Hallo???Care camp?? Acolo este una dintre zonele cele mai traficate de turisti, de cele mai multe ori straini, care se perinda intre Vivo Mall, City Mall, Mamaia sau statiuni!
6
4
SALUT ! , VREI SA FACI BANI DIN INTERNET ? Nici eu nu am crezut ca este real , dar am ajuns sa fac 50 de euro pe zi ! Intamplator am gasit un joc browser pe net, destul de diversificat, ce iti poate aduce numeroase beneficii financiare, surprinzator totul este cu bani reali. Totusi i-am dat o sansa si am observat, ca este destul de jucat si lumea chiar scoate bani. Oamenii fac retrageri de 50-100 de euro pe zi, au dezvoltat afaceri cu capital de peste 4000 mii de euro. INITIAL VA TREBUI SA CUMPERI ZIARE APOI SA LUPTI DE 10 ORI SI SA MUNCESTI, dupa aceste activitati vei primi sume de bani ,ia
2
12
Tiganii imputiti ai lui Mazare ! Sa-l scape ei de condamnare, acum ! Se pisha pe el !
25
1
Henri Coanda a introdus motor in zburatoare si Mazare a introdus zburatoare in Henri Coanda.Ca sa stiti de ce Mazare zboara doar cu parasute
27
1
Foarte bine , sa faca locuinte pentru cei sarmani in zona aia ,oricum e la iesire din oras ,e spre camp
6
20

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108