REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Simona Halep ajunge fără emoţii în sferturile Australian Open. Constănţeanca este sigură de locul 3, dar poate ajunge nr. 1 WTA!

Simona Halep ajunge fără emoţii în sferturile Australian Open. Constănţeanca este sigură de locul 3, dar poate ajunge nr. 1 WTA!

Replica API 26 ianuarie 2015 | 00:11 155

Din ce în ce mai bună

Din ce în ce mai bună

Simona Halep, sursa foto: sport.ro

Simona Halep a învins-o ieri fără nici o emoţie pe belgianca Yanina Wickmayer, una dintre surprizele turneului de la Australian Open, scor 6-4, 6-2, conform gsp.ro. Chiar dacă nu mai câştigase în precedentele 3 întâlniri cu Wickmayer, Halep nu a simţit nici o presiune de această dată şi a jucat la fel de bine ca în primele tururi de la Melbourne. Cu un joc solid şi puţine greşeli neforţate, a treia jucătoare a lumii a preluat rapid controlul partidei şi s-a desprins în primul set, scor 4-1. Belgianca a avut o singură tresărire când s-a apropiat la 4-3, dar Halep a apăsat din nou pe acceleraţie şi şi-a asigurat manşa cu 6-4. Setul secund nu a avut istoric, mai ales că Wickmayer a făcut din ce în ce mai multe erori neforţate. Simona a făcut din nou break repede, iar belgianca a părut resemnată. Românca a jucat din ce în ce mai bine, a lovit decisiv de multe ori şi Wickmayer nu a avut nici o replică. S-a impus cu 6-2, prima victorie a Simonei împotriva belgiencei. Simona Halep s-a calificat din nou în sferturi, la fel ca anul trecut. De această dată va evolua împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, a 11-a jucătoare a lumii. Acum ştie şi la ce să se aştepte, spre deosebire de anul trecut când ajungea pentru prima oară în această fază la un turneu de Mare Şlem. Makarova a intrat la finalul anului trecut pentru prima dată în top 10 WTA, iar la această ediţie de la Melbourne a jucat excelent. Ieri, a trecut categoric de Julia Goerges, scor 6-3, 6-2. Calificarea în sferturile de finală de la Australian Open îi asigură Simonei şi menţinerea pe locul 3 în clasamentul WTA. Simona ar fi fost depăşită de Petra Kvitova dacă ar fi pierdut împotriva lui Wickmayer.

Halep are încă şanse să urce şi pe prima poziţie, cu o singură condiţie: Serena Williams să piardă azi împotriva ibericei Garbine Muguruza. Simona Halep se mai află în acest moment într-un top inedit, al jucătoarelor care nu au pierdut set la Melbourne. Pe lângă Simona, această performanţă a mai fost reuşită chiar de adversara din sferturi, Ekaterina Makarova. De asemenea, Radwanska şi Azarenka, calificate în optimi, s-au mai impus fără să piardă vreun set.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272