REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Sindicaliştii de la CNE Cernavodă, revoltaţi de recomandarea transmisă de ministrul Justiţiei către Curţile de Apel şi Tribunale!

Sindicaliştii de la CNE Cernavodă, revoltaţi de recomandarea transmisă de ministrul Justiţiei către Curţile de Apel şi Tribunale!

Replica API 2 aprilie 2019 | 00:00 773

“Noi suntem muncitori şi când ne sunt încălcate drepturile salariale venim în faţa dumneavoastră, cu speranţa sinceră că vom obţine dreptatea”

“Noi suntem muncitori şi când ne sunt încălcate drepturile salariale venim în faţa dumneavoastră, cu speranţa sinceră că vom obţine dreptatea”

O adresă transmisă luna trecută de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, instanţelor, a pus pe jar sindicaliştii. Luni, 1 aprilie, a sosit confirmarea de la Curtea de Apel Constanţa că documentul este real, nu este o păcăleală!

Adresa în cauză recomandă „curţilor de apel şi tribunalelor, ţinând cont de impactul bugetar, să depună toate diligenţele necesare în vederea formulării apărărilor şi căilor de atac corespunzătoare în dosarele care au ca obiect stabilirea drepturilor salariale”.

Cu alte cuvinte, susţin anumiţi lideri de sindicat, „ministrul Tudorel Toader comite o imixtiune în actul de justiţie, sugerând ca procesele prin care cerem anumite drepturi salariale să nu aibă câştig de cauză, pentru a nu fi periclitat bugetul de stat.

Ori, dacă eu, ca salariat, cer un drept al meu şi judecătorii constată că este temeinică şi legală cererea mea... ce ar trebui să facă?! Să nu îmi dea câştig de cauză pentru că nu sunt bani?!”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, un sindicalist din domeniul nuclear.

Facem precizarea, în acest context, că mai mulţi angajaţi ai Centralei Nucleare de la Cernavodă, membri de sindicat, sunt în proces cu angajatorul, solicitând un spor pe care susţin că îl au de recuperat, conform prevederilor legale.

Având în vedere documentul transmis de ministru, liderul de sindicat de la CNE Cernavodă, Dorel Liviu Barangă a reacţionat, trimiţând, la rândul său, un document în atenţia preşedinţilor Curţilor de Apel şi Tribunalelor: „Vă rugăm să nu vă lăsaţi intimidaţi şi să apăraţi în continuare ultima redută care ne dă dreptul că ne numim oameni: Justiţia!

Noi suntem muncitori şi când ne sunt încălcate drepturile salariale venim în faţa dumneavoastră, cu speranţa sinceră că vom obţine dreptatea. Fără influenţe politice, economice, sociale, Nu vă solicităm să fim favorizaţi, vă solicităm să judecaţi cu imparţialitate aceste procese, iar deciziile dumneavoastră să fie drepte şi corecte (...)”, se arată în document.

De precizat că existenţa documentului semnat de ministrul Tudorel Toader a fost confirmată de Curtea de Apel Constanţa, într-un răspuns transmis cotidianului „Replica” – click pe imagine:

De precizat că Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, că a formulat o solicitare în atenţia Ministerului Justiţiei, pentru clarificarea situaţiei. Până la primirea răspunsului solicitat de la MJ, liderul sindical preferă să se abţină de la vreun comentariu.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si Baranga e un mincinos.
0
0
Acolitii mei Epure, Postole, Mitrica, Raduta, Negulici, Encica, Nicola, Zanet, Lojnita.
1
0
INSEAMNA O GASCA.NUMAI GASTI SI FAMILII PESTE TOT.O RETEA DE DERBEDEI CARE AU FOST ADMISI PE PILE CUNOSTIINTE SI RELATII.PRECUM PROVERBUL... LA TIMPURI NOI TOT NOI... IN AFARA DE PROCEDURI NEMA CULTURA
9
1
Nu stiu despre ce spor e vorba dar cam 99% din acei muncitori ,salariati au venit cu traita in bat la Centrala Nucleara iar acum sfideaza prin bani ,lux,apartamente in Constanta, mii de facilitati ,masini de lux dar unii tot AGRAMATI au ramas .
9
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212