REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Sistemul de management al traficului din Constanța COSTĂ 35 de MILIOANE de lei

Sistemul de management al traficului din Constanța COSTĂ 35 de MILIOANE de lei

Replica API 26 mai 2021 | 13:28 1963

Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Local, din 28 mai, este supus spre aprobare proiectul ce prevede documentaţia tehnico-economică, faza de studiu de fezabilitate pentru „Sistemul integrat adaptiv de management al traficului și prioritizare a transportului public în Municipiul Constanța”. Proiectul urmăreşte îmbunătățirea eficienței transportului public de călători, a frecvenței și a timpilor de parcurs. Investiţia ajunge la 35.357.889,47 de lei.

Transport public eficient

Consilierii Locali ai municipiului Constanţa vor supune spre aprobare, în şedinţa de Consiliu, proiectul ce prevede documentaţia tehnico-economică, faza de studiu de fezabilitate pentru „Sistemul integrat adaptiv de management al traficului și prioritizare a transportului public în Municipiul Constanța”. Proiectul are în vedere implementarea unui sistem de management al traficului și monitorizare, în scopul descongestionării şi al reducerii nivelului de poluare în zonele centrale.

Proiectul promovează mobilitatea urbană şi urmăreşte îmbunătățirea eficienței transportului public de călători, a frecvenței și a timpilor de parcurs. Un aspect important îl constituie și creșterea siguranței deplasărilor, în special pentru pietoni și bicicliști. De asemenea, se va urmări ca utilizarea autoturismelor să devină o opțiune mai puțin atractivă din punct de vedere economic și al timpilor de parcurs, față de utilizarea transportului public/a modurilor nemotorizate, creându-se în acest mod condițiile pentru reducerea numărului autoturismelor și reducerea emisiilor de echivalent C02, se arată în proiectul elaborat de Primărie.

Siguranţă în trafic

Proiectul urmărește obținerea unor beneficii pentru comunitate precum creșterea vitezei de circulație, în special pentru transportul public, datorită capacității sistemului de a acorda prioritate la trecerea prin locațiile semaforizate pentru vehiculele de transport public; creșterea fluidității traficului pe principalele artere ale municipiului; scăderea numărului de accidente ca urmare a creșterii siguranței traficului în oraş.

Investiţia ajunge la 35.357.889,47 de lei.

Sistemul de management al traficului va fi realizat pe un concept modern, bazat pe o arhitectură de senzori de monitorizare a traficului în fiecare intersecție, și automate de trafic adaptive. Același sistem de comunicații va asigura transmiterea datelor video captate de camerele de supraveghere către centrul de comandă și control al traficului, în care vor putea fi urmărite imagini în timp real. Conform graficului de implementare a obiectivului de investiții, durata estimată de implementare este de 36 de luni după semnarea contractului de implementare, din care 24 luni pentru execuția efectivă a investiției. Investiţia ajunge la 35.357.889,47 de lei.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
te mai voteaza dracu a doua oara. Ai dat peste cap tot traficul. Nici imbecilii de fagabou si babu nu au reusit asa performanta
3
1
De vreo 35 milioane de lei. Semafoare inteligente, care vor fi inteligente pana la prima defectiune, dupa care nu le mai repara nimeni, camere video in intersectii care vor functiona cateva luni, un dispecerat unde o sa se bata unii de musca, samd. Voi nu vedeti ca astia nu sunt in stare sa taie iarba si sa tunda boschetii ? S-a facut serparie, iar chitacul da vina pe pomaconst. Pai nu stiai ma baiatule cine e pomaconst ? Nu cu ei te-ai luptat in campanie. Ce-ai pazit de asta toamna pana acum ?
10
3
Cu noile sensuri unice deja ati blocat orasul , la fel si cu giratoriile care ar trebui schimbate cu semafoare.
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272