REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Situație disperată la THR Marea Neagră! Își vinde și cele mai bune hoteluri și taie toate investițiile

Situație disperată la THR Marea Neagră! Își vinde și cele mai bune hoteluri și taie toate investițiile

Andreea POPA 4 decembrie 2022 | 00:00 11276

Situația de la THR Marea Neagră pare a fi chiar și mai gravă decât se știa, în condițiile în care oricum informațiile publice cu greu mai reușesc să ascundă perspectiva unui dezastru financiar. Astfel, compania controlată de SIF Transilvania și-a scos la vânzare și cele mai bune hoteluri ale sale, unități care, teoretic, ar fi trebuit păstrate, întrucât aduceau bani frumoși.

Adunarea Generală a Acționarilor a decis pe 29 noiembrie 2022 ”completarea programului de valorificare a patrimoniului imobiliar” cu ”următoarele imobile: Complex Bran- Brad- Bega și Complex Venus din stațiunea Eforie Nord,  Complex Măgura și Băi Reci Nămol din stațiunea Eforie Sud”.

Inițial, acționarii THR Marea Neagră aveau de aprobat vânzarea ”următoarelor active ale societății: Hotel Minerva, Complex Diana, Hotel Jupiter, Grup Gospodăresc Eforie și Ateliere din stațiunea Eforie Nord; Complex Capitol din Eforie Sud, Grup Gospodăresc Jupiter, Restaurant Pelican și teren liber în suprafață de 21.366 mp -  din stațiunea Saturn”. Complexul de 4 stele Bran-Brad- Bega este unul dintre cele mai importante active ale THR Marea Neagră, care a investit peste 6 milioane de euro în renovarea acestuia.

THR Marea Neagră are 12 hoteluri

Prin această măsură, THR Marea Neagră și-a scos la vânzare practic aproape întreaga avere hotelieră, odinioară una dintre cele mai mari din România. În acest moment, cele 12 hoteluri deținute de THR Marea Neagră pe litoralul românesc sunt Complex Bran-Brad-Bega, Hotel Vraja Mării și Hotel Venus, din Eforie Nord; Hotel Ancora, din Eforie Sud; Hotel Cleopatra, Hotel Narcis, Hotel Balada, Hotel Hora, Hotel Sirena, Hotel Cerna, Hotel Aida și Hotel Siret- toate din Saturn.

În paralel cu vânzarea hotelurilor, acționariatul THR Marea Neagră a hotărât să nu-și mai asume ”lucrări de investiții și/sau preluări de investiții rămase neamortizate”, urmând ca orice investiție să fie făcută de cei care au imobilele companiei în chirie; de asemenea, contractele de închiriere nu pot depăși 5 ani, iar THR Marea Neagră poate să vândă oricând activul închiriat.
Pierderi și datorii de zeci de milioane, plus o sentință de plată către Primăria Mangalia.

Iar situația THR Marea Neagră este disperată, dacă ținem cont și de faptul că tocmai a fost obligată la plata a peste 4,2 milioane de lei către Primăria Mangalia, printr-o sentință definitivă a Curții Supreme. Suma reprezintă impozite suplimentare pe clădiri aferente anilor 2008-2012.

THR Marea Neagră a raportat pentru 2021 afaceri de circa 45,9 milioane lei și un profit net de 51,1 milioane lei, cu 272 de angajați, dar și datorii de 52,8 milioane lei. În primul trimestru din 2022, compania a declarat pierderi nete de 15,2 milioane lei și prognoza venituri mult sub nivelul celor din 2021. THR Marea Neagră deține 12 hoteluri, 9 restaurante, 4 baruri și un bufet. Valoarea totală a activelor sale, la nivelul anului 2021, este de 395,6 milioane lei.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
R. I. P Avocatul31
1
1
Ce faci mai Ionele,le plangi de mila proprietarilor de MiniMarket care cumparau marfa tocmai de la supermarketurile pe care tu le critici si le revindeau la suprapret in buticurile lor.
4
0
Sa faceti ce le ati facut si micilor antreprenori romani cu mini market, v ati ... pe ei in detrimentul nemtilor de la lidl si kaufland, eee, asa sa faceti si cu psd si pnl, hai ca puteti, sunteti niste jigodii ordinare in marea voastra majoritate, pt 2lei va blestemati si tara, burta voastra sa fie fericita
2
3
S-a primit ordin pe unitate pt.vanzarea acestor active! Poate o sa prezentati si lista cumparatorilor sau cine controleaza SIF Transilvania! Si daca mai raman cu o baraca in portofoliu tot vor exista un pluton de membri C.A. sau fel si fel de administratori si sefi.
6
1
Căutați banii la Loilica și Nelu
6
3
UN ALT TUN IMOBILIAR PUS LA CALE DE PNL. SPER CA ORGANELE DE URMARIRE PENALA NU DORM, SI ISI FAC DATORIA.
6
4
Disperați.....după bani.
6
0
Trebuie aduse la faliment ca sa le cumpere cine trebuie pe bani putini. Hotie pe fata
13
2
Pentru p***t facut gramada,nu este p***t ma ci hot,asa s-a facut cu toata industria romaneasca dupa 1990,directori pusi de comunisti au furat la maxim pana au falimentat si cele mai performante inteprinderi dupa care au fost cumparate de cine trebuia la pret mic pentru ca mergeau pe pierdere tocmai pentru s-a furat ca-n codru,iar directori care au urmat la societatile de stat nu au fost doar mai hoti decat aia numiti de foata conducere a Partidului Comunist Roman ci si mult mai p****i.
13
1
La ce sa te astepti de la un p***t facut gramada!!!
3
1
Plânge suflet in mine cand vad ce fac niste animale incompetente venite din alte domenii de activitate. Mai rau ca privatizarea Neptun-Olimp. Nu ai cu cine si nici ce sa le ceri. Asta e opera prostului management din ultimii 6 ani. Fara cuvinte.
15
2
Plânge suflet in mine cand vad ce fac niste animale incompetente venite din alte domenii de activitate. Mai rau ca privatizarea Neptun-Olimp. Nu ai cu cine si nici ce sa le ceri. Asta e opera prostului management din ultimii 6 ani. Fara cuvinte.
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369