REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Situație FĂRĂ PRECEDENT: biserică scoasă la LICITAȚIE!

Situație FĂRĂ PRECEDENT: biserică scoasă la LICITAȚIE!

Replica API 5 martie 2019 | 07:37 481

O biserică din satul Bugeac, localitatea Ostrov, din judeţul Constanţa a fost scoasă la licitaţie. Se pare că ar avea datorii de peste 350.000 de lei. Această datorie ar aparține firmei care a efectuat lucrările de reabilitate. Arhiepiscopia Tomisului susține că este o ilegalitate deoarece, potrivit legii, o biserică nu poate fi vândută.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat printr-un comunicat de presă transmis luni, 4 martie a.c., că ia în calcul demararea unei acțiuni în instanță pentru contestarea executării silite asupra lăcașului de cult, dar și datoria pe care ar avea-o Parohia Bugeac.

„Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului, întrunită azi în ședință, urmare a situației apărute la parohia Bugeac, comunică următoarele:

Arhiepiscopia Tomisului a luat cunoștință cu surprindere și cu îngrijorare de promovarea unei acțiuni de executare asupra unui bun sacru, anume biserica (lăcașul de cult) parohiei Bugeac, complet ilegale și fără respectarea Statului BOR și Legea Cultelor.

Arhiepiscopia Tomisului a luat legătura cu executorul judecătoresc și și-a expus punctul de vedere asupra legalității executării, urmând ca, în funcție de răspunsul acestuia, să demareze acțiune în instanță.

Dacă va fi necesar, în perioada imediat următoare, Arhiepiscopia va demara acțiuni atât în ce privește contestarea executării, cât și asupra datoriei pe care parohia Bugeac ar avea-o la societatea de construcții, reprezentată de executorul judecătoresc. Reiterăm faptul că, în conformitate cu Statutul BOR ART.170 al.1-3, bunurile sacre sunt inalienabile, insesizabile și imprescriptibile.

Considerăm că a fost o acțiune pripită a unui executor judecătoresc lipsit de experiența judiciară în ceea ce privește Legea Cultelor și Statutul BOR”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asadar ei spun ca este o ilegalitate. Ca bisericile nunse vand. Ok! Dar nicio vorba despre plata datoriei. Va dati seama cat de excroci sunt? Daca erau buni crestini plateau. Ei nu, o dau in ilegalitati!ca sa vedeti la cine va spovediti!
3
0
bai da nu e nimeni sa-i infunde cacatul pe gatul ala hulpav lui satana spagoveanu ??? Muie spagoveanu diavolul hot cu cacat, muie bor !!!
5
0
Cum naiba vine asta??? Cand este vorba sa execute ei... Nici o problema... Cand sunt executati, o dau in blesteme... Bulangiul ala care este sef la catedrala, sa plateasca..
8
0
Si asa nu au silozuri prin zona, e numai buna.
5
0
Nu va vinde nimeni biserica ma platitiva datoria si gata.Stiu ca este ceva anormal pt.voi dar totusi mai platiti macar nitel colea nu chiar totu dea moaca.
8
0
Pana la urma sunt proaste firmele care fac lucrari cu bisericile. Ia sa nu mai lucreze nimeni cu ei, sa vedem pe cine mai tepuiesc ei profitand de legile tampite.
5
0
haha buna asta
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272