REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Situaţie INGRATĂ: contract de asfaltare în judeţ, lăsat baltă de firma care a câştigat licitaţia!

Situaţie INGRATĂ: contract de asfaltare în judeţ, lăsat baltă de firma care a câştigat licitaţia!

Replica API 25 ianuarie 2019 | 00:00 238

SC Gama SRL a lăsat lucrările neterminate. Primaria Albeşti reia procedura

SC Gama SRL a lăsat lucrările neterminate. Primaria Albeşti reia procedura

Primăria comunei Albeşti se confruntă cu o situaţie delicată. SC Gama SRL, societatea care a câştigat contractul derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 1 (PNDL1) pentru asfaltarea a cinci kilometri de drum în comuna Albeşti, a renunţat la lucrări. “Nu am mai avut lucrări cu societatea. A fost primul contract încheiat cu ei.

La noi nu au putut să facă drumul şi a trebuit să reziliem contractul. Nu ştiu dacă au falimentat”, a declarat primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan. Contractul cu SC Gama SRL din Constanţa a început în urmă cu doi ani. Anul trecut, în toamnă, Primăria comunei Albeşti a reziliat contractul. Ca atare, autoritatea locală organizează în această perioadă o nouă licitaţie.

Şeful autorităţii locale susţine că procedura de licitaţie înregunează şi aceasta lucrurile. “Faptul că nu poţi să dai decât la preţul cel mai mic, agenţii economici pot să câştige şi cu 20% din valoarea proiectului şi aşa nu poţi să-l elimini pe cel neserios.

Şi atunci, un drum care a intrat în renovare anul trecut şi pentru a cărei reabilitare a fost semnat în urmă cu trei ani contractul de finanţare, abia acum am reuşit să-l scoatem din nou la licitaţie. Până ne-am judecat cu societatea, până am reziliat contractul, a durat mult şi acum am scos din nou lucrarea la licitaţie”, a explicat şeful autorităţii locale.

Dat fiind că vorbim de un contract semnat în urmă cu trei ani, este necesar să fie suplimentate fondurile pentru ca acesta să poată fi reluat. “Între timp preţurile au crescut, salariile au crescut, devizul nu mai este de actualitate. Trebuie să-l actualizăm şi să punem banii din bugetul nostru local, pentru că primăria a semnat contractul de finanţare”, a menţionat şeful autorităţii locale. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va emite un nou ordin de ministru cu noua valoare a proiectului, a mai subliniat primarul Gheorghe Moldovan.

Lucrarea câştigată de SC Gama SRL este în valoare de 4.500.000 de lei. Din suma contractată, firma a cheltuit doar 200.000 de lei. “Din 4.500.000 de lei au făcut lucrări de 200.000 de lei. Au adus nişte piatră şi au întins primul strat pe nişte străzi, nu pe toate”, a menţionat Gheorghe Moldovan.

Potrivit Registrului Comerţului, SC Gama SRL din Constanţa a fost înfiinţată în anul 1991, are un singur administrator şi un singur asociat.

Dat fiind că firmei Gama SRL i s-a reziliat contractul s-a ajuns în situaţia ca licitaţia pentru PNDL 1 să se desfăşoare odată cu cea de pe PNDL 2. Precizăm că ambele proiecte privesc asfaltarea a câte 5 kilometri de drum în localităţile Albeşti şi Cotu Văii. În cazul licitaţiei pe PNDL 2, şeful autorităţii locale a menţionat că ofertele au fost depuse la sediul primăriei şi urmează să fie desemnat un câştigător.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tic Tac, Moldovane se apropie momentul in care a sa pleci de la primarie... O sa patesti ca Giscan...
2
0
Intra la furt sa dea bani inapoi
1
1
Cine ti-a bagat pe gat firma ? Cum de v-ati inteles la inceput asupra tuturor obligatii inclusiv paraindaratul iar apoi nu s-a concretizat !Acum cauti o noua firma care-i aplici aceeasi metoda de licitatie de ochii lumii ,cu care sa-ti realizezi atat lucrarea cat si buzunarul.
3
1
Nu a dat spaga cat a vrut primarul !
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212