REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Solicitare pentru DEMOLAREA clădirilor din curtea Spitalului de Boli Infecțioase. „Este un FOCAR DE INFECȚIE!”

Solicitare pentru DEMOLAREA clădirilor din curtea Spitalului de Boli Infecțioase. „Este un FOCAR DE INFECȚIE!”

Replica API 13 decembrie 2018 | 03:44 510

Demersuri realizate de vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz

Curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a ajuns un real focar de infecție. Clădirile care până în 2010 au găzduit mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța dar și laboratorul de anatomie patologică al Universității „Ovidius” Constanța au ajuns niște dărăpănături, în care colcăie mizeria.

Miercuri, 12 decembrie a.c., vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a depus în atenția Primăriei Constanța solicitarea pentru emiterea autorizației de demolare a mai multor clădiri din spațiul respectiv, aflate într-o stare avansată de degradare.

În curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța trebuie făcut curățenie urgent! Acest aspect a fost subliniat în repetate rânduri, în ultima perioadă, de vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz.

Iar reprezentanții CJC au început deja și demersurile. În zona respectivă urmează să fie mutat Serviciul de Medicină Legală, astfel că în prezent se lucrează la reabilitarea clădirii unde urmează să funcționeze instituția.

Totodată, într-o altă clădire, o aripă a Policlinicii 2 în care a funcționat Secția de Chirurgie Buco-Maxilo – Facială, se dorește înființarea unei Secții de Reumatologie, astfel că și aici a fost făcută curățenie, au fost strânse toate gunoaiele.

Dar în curtea respectivă mai sunt alte clădiri, ajunse într-o stare avansată de degradare, pline de gunoaie. Situația este cu alarmantă, în condițiile în care în zona respectivă funcționează nu una, ci două instituții publice: Spitalul de Boli Infecțioase și Policlinica 2!

În consecință, vicepreședintele CJC a depus, miercuri, 12 decembrie a.c., o adresă către Primăria Constanța, prin care solicită eliberarea autorizației de demolare a unor clădiri.

„Azi am depus cererea pentru autorizația de demolare a unor clădiri din curtea Spitalului Municipal (zona Policlinica 2), clădiri aflate în imediata vecinătate a instituțiilor medicale constănțene.

Toată zona este un focar de infecție, după cum se poate observa din fotografii. Clădirile sunt din anul 1940 și sunt într-o stare avansată de degradare! De ce a fost nevoie să treacă atâta timp fără să se demoleze și zona să fie un focar de infecție?! Ce au făcut cei responsabili din fosta conducere CJC? Au dormit sau au avut interese pentru a lăsa zona în paragină?! De ce presa nu a scris nimic de toate aceste „mizerii”?

După demolare se va pune pământ vegetal și gazon! Așa cum este normal și civilizat! Concluziile le trageți singuri dumneavoastră! Deci se poate cu un profesionist!”, este mesajul transmis de Claudiu Iorga Palaz pe pagina sa de Facebook.

F.B.

Citește și: GROAPĂ DE GUNOI într-o aripă a Policlinicii 2. Clădirea a fost curățată și va fi reabilitată!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spitalul chiar e un focar de infectii, cand il daramati ?!
0
0
BV celor care vor sa faca ceva din medicina,cu toate criticile primite. De ce nu vorbes cei e acum,le e tema sau nu au curaj sa faca ceva pt oras.Decat sa platui de 4 ori firmelor contractate de PSD bine fac romii ca recupereaza tot.Tineti cu cetatenii C-tei nu cu firmele private de unde aveti comisoane.Ce pazeste Curtea de conturi de ce nu verifica toate contractele,le e teama,pt ca rudele sunt alaturi de PSD. Pacat cei din Bucuresti trebuie sa faca verificari,oricum,in curand toti vor plati.
0
0
se vede in poze infectia daaa. aceia ii PALAZ.infectie mai mare hranita din banul public nu cred sa existe.traseist si facator de nimic precum al sau coleg TUECELU cel cu rupsacu de pietre.
4
1
Cred ca simpla alaturare a numelui Palaz cu om da si dureri ingrozitoare si cel mai mare focar de infectie
5
2
Spitalul in sine este un focar Ajungi cu o boala si pleci cu alte 3
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920