REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Solicitările pentru locuri de parcare din Constanța, nesoluționate din 2017

Solicitările pentru locuri de parcare din Constanța, nesoluționate din 2017

Ana Maria LIPAN 22 ianuarie 2023 | 00:00 3798

Robert Delca este unul dintre acei șoferi constănțeni care se confruntă zilnic cu problema lipsei locurilor de parcare din oraș. Chiar și după formularea unei cereri pentru un loc de parcare, într-o zonă care figura pe site-ul Primăriei cu locuri disponibile, încă nu a primit o soluție de la administratori. Cererea sa zace încă din luna iulie în sistem, spune bărbatul, alături de alte solicitări nerezolvate, depuse încă din anul 2019. Din declarațiile primite de la Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței, reiese că aceste situații au ca sursă lipsa spațiilor și că primăria încearcă să obțină locuri noi prin reconfigurări și reamenajări ale spațiului, care urmează să fie soluționate în ordinea depunerii cererilor. 

Locuri de parcare reprezintă o sursă de stres zilnică pentru șoferii din Constanța, această problemă fiind amplu discutată de cetățeni. Mulți dintre șoferi apelează la închirierea unui loc de parcare aproape de domiciliu pentru a fi scutiți de această corvoadă. O problemă ce poate fi rezolvată prin formularea unei simple solicitări plasate online, ce ar trebui soluționată în termenul legal de 30 sau cel mult 45 de zile, continuă totuși să le dea bătăi de cap cetățenilor. Acesta este și cazul lui Robert Delca care a formulat o astfel de solicitare în luna iulie, 2022.

Locul de parcare pe care acesta dorea să îl obțină este situat în zona Gară-Complex Billa, unde zeci de locuri figurează ca fiind  disponibile. Cererea se află în prezent ca în stadiul "în lucru".

Reprezentanții primăriei motivează întârzierea prin invocarea argumentului că există cereri înaintate încă din anul 2017 ce încă se află pe lista de așteptate.

Viceprimarul Rusu: Sunt cereri și din 2017

Am luat legătura cu Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța, care ne-a oferit detalii lămuritoare cu privire la această situație.

Solicitarile pentru locuri de parcare din Constanta, nesolutionate din 2017 Ionuț Rusu

“Sunt cereri și din 2017 și, potrivit hotărârii care a fost luată de ceva vreme, trebuie să le rezolvăm în ordinea în care și le-au depus oamenii. În momentul actual noi facem locuri de parcare noi. Nu sunt locuri de parcare. Locurile noi reies din garaje pe care noi le dărmăm, locuri mocirloase pe care asfaltăm, locuri pe care le reconfigurăm și le recalculăm, retrasăm. Astfel încât să mai câștigăm câte un loc. Toate aceste locuri noi, conform schițelor care sunt făcute în funcție de situația din teren, sunt încărcate în această aplicație unde se renumerotează locurile celor care aveau deja, se redau, și în funcție de cum se ocupă se reîndestulează cei care au aplicat de ceva vreme.",a  spus Rusu


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt locuri libere in diferite zone ale orasului, pur si simplu nu le aloca cetatenilor. Sunt pastrate pentru " cunostinte".... Ca in Constanta nicaieri in tare.
0
0
la gara ar merge o parcare supraetajata doar in locul acelei constructii hidoase a prelungirii garii vechi care s-a dovedit nefunctionala de cand s-a dat in folosinta.
3
1
Pentru un loc de parcare dispomibil am depus si eu cerere,respectivul spatiu a fost liber pe site aproape doi ani.Nu s-a aprobat ,sa asteptam,se va moderniza,se va analiza,etc. Am intrebat din nou,mi-au spus ca dupa reconfigurarea parcarii se va face receptia lucrarii si mai dureaza.A doua zi dupa ce am adresat intrebarea unei angajate de la serviciul ,,Parcarii" si am primit respectivul raspuns ,in regim de urgenta s-a dispus relocarea locului unui anume Dinu din Primarie,sau respectivul Dinu a aprobat relocarea,deci o persoana care avea deja loc a primit o aprobare pt.un loc dispomibil care fusese liber aproape doi ani.Incompetenta,rea-vointa sau posibil act de ...? Se poate verifica ,locul este in zona blocurilor E3-E4-D2,zona Topolog-I.L.Caragiale. Se stie ca in primarii sau ministere,vin si pleaca primari sau ministri,dar functionarii raman! Poate nu ar strica ca dl.primar sa solicite un control pe la serviciul ,,Parcarii" de pe str.Mihaileanu! Daca sunt locuri de parcare dispomibile si nu se atribuie perioade lungi de timp,nu se creeaza vreun prejudiciu? Respectivii angajati fac si munca de teren,se plang ca sunt putini,dar aloca si reloca locuri fara prea multa logica,de exemplu parcarea este in fata unei scari a unui bloc si acolo parcheaza 1-2 din scara respectiva,restul venind de la nu stiu ce bloc sau de la cateva scari distanta,in zona existand si blocuri cu 6-7 scari.
2
0
Sunt cereri din 2017.... si de 1 an figurează pe site-ul primăriei locuri disponibile.... cum vine asta? Eu de 1 an am depusa cererea care este încă în lucru... nu am relații, aici este cheie....
3
1
Chitac are mentalitate de apvist înaintat în grad doar pt ca alins in c*r pcrul. Acum, individul crede ca Cta este o cazarma iar madam city , fată....fătălău , amandoi ofticati pe tot ce inseamna viata in orasul ăsta, vrea , vor proiecte megalomatice. Adica in oras nu sunt grupuri sanitare, parcurile sunt chelite de arbori, makidonii cotizanti la pnl si psd construiesc peste vertigii arhiologice , dar tampitul asta de Chitac viseaza la 11 parcari supraetajate. Si unde ...in fața Garii unde oamenii vin si pleaca cu orice, numai cu mașinile personale nu. Bă primare , știi ce-i aia zona de tranzit ? Bine ca nu faci o supraetajata si pe plaja , la Modern, sa ai unde sa-ti lași inepțiile! Fă băi fraiere trasee atractive prin tot orașul, fă o alee a scriitorilor, a voievozilor romani , ca avem cu ce ne mandrii, in fata Garii vrei un rahat din beton. Fa mă o hartă cu traseele CTBus din oras si Mamaia, pune o harta si locatiile litoralului, traseele din judet ,cu manastirile si cetatile din județ, o grqfică a Deltei, un centru de informare si cazare. Sunt atatea chestii mișto care sa intampine turistii si tu visezi la un rahat de parcare pt 30-50 maxim de fraieri care vin la munca in port si îsi lasa masinile pe unde nu platesc parcarea. Fă-i mă sa circule cu CTBusul , de aia doar mai cumperi zeci de autobuze electrice. Scoate bă flotele srlurilor in afara orasului, dubele si rulotele in afara orasului. Hai , la treaba Chițac, si tu Rusule daca vrei sa fi primar din 2024.
11
0
Domnul care iscălește " MAI BINE", este bine cunoscut pentru relele tratamente pe care le aplică părinților săi considerând că aceștia nu-l susțin material mai substanțial cu pensia lor. Este extrem de violent cu bieții bătrâni și dacă nu-i dezvăluim identitatea o face doar pentru a-i feri pe aceștia de răzbunarea unui om cu grave tulburări mentale și de comportament!
3
1
Acești oameni sunt incapabili și ar trebui eliminați Serios fiindcă la o simplă plimbare prin oraș,pe jos, găsești o mie de noi posibilități pentru a obține locuri de parcare și astfel și banii la buget Problema acestei primarii este angajatul puturos și ineficient
16
1
Orașul e plin de dube parcate pe lîngă borduri, ocupînd de multe ori două locuri.
9
1
Aceeași situație și la Mangalia!
5
1
Mă oameni buni, voi nu înțelegeți ca Constanta….. Altfel este moșia primarului, managerului, arhitectului-șef, madam puz( Constantin). Eu pot sa nu răspundă la o solicitare și 70-90 zile! De ce? Pentru ca nu suporta nici o consecință. Spui primăria cta….. și tragi…..!
11
1
Bună ziua, Îmi pare rău dar acestea sunt doar scuze din partea responsabilor parcărilor din Constanța. Am avut garaj, au trimis Politia Locala sa îl ridic. Corect, m-am conformat. Locul l-am solicitat pentru parcare deschisa cu cerere, cu acord Asociație, cu plan locatue și.....nimic. Nu sunt locatar nou, am ceva vechime din 1982. Toată lumea te pasează de la un departament la altul.
12
1
liniile pe asfalt nu sunt parcari, pentru asfaltul ala platim toti taxe si impozite la masini, parcari sunt doar alea amenajate special, imprejmuite, cu intrare subterane sau etajate care in realitate nu prea exista!
18
1
Primaria Constanta nu rezolva în termen decât pilele. La fel este și la Certificate de Urbanism și Autorizații. Pentru restul populimii avem scuze și justificări sofisticate...
18
2
Nesimtitilor! Cum sa ziceti asa ceva? Primarie inutila...
11
1
Dacă ai o pila la Primărie se rezolva imediat. Unii au câte doua locuri de parcare, alții nu au mașini dar își mențin locurile.
25
1
Problema este ca nu se raspunde solicitarilor adresate Primariei Constanta, indiferent care ar fi raspunsul. Meteahna veche. Nici macar aceasta deficienta nu sunteti in stare sa o rezolvati domnule Viceprimar. Bateti campii cu raspunsuri care nu au nicio legatura cu subiectul.
16
0
le-ati scoate la licitatie in loc sa le prelungiti celor care le au de pe vremea lui Mazare !!!. Primaria ar face bani frumosi dar ar sari toata mosnegaraia de pensionari in sus ca e locul LOR !!! La mine la bloc sunt cel putin 2 locuri subinchiriate de acesti codosi batrani cu 100-200 ron/luna unor soferi in timp ce ei le au de la primarie la o suma modica
4
11
Dacă Primaria ar amenaja cate 1-2 ha cu locuri de parcare la fiecare intrare in oraș si ar impune firmelor cu flote auto sa parcheze acolo,s-ar elibera o groaza de parcari in interiorul Cței. Acolo sa se ia o taxa lunara modica iar transportul sa fie asigurat de CTBus. Se fac si bani asa! Apoi parcarile mari sa fie subterane , cu magazine, piete sau locuri de joaca deasupra. Se poate face cu doar un etaj deasupra solului ca sa arate ca monstrul din fata Sp judetean. Cate una sau două in km 5 , in Poarta 6, in Inel si in tomisuri. Si sus la Poarta 2 se poate face o parcare care sa preia ce- i la Tribunal si zona Centrala. In fata Salii Sportului, se muta Discobloul un 1 an de zile si să faca o subterana pu 3-4 niveluri, la fel si pe Mircea in fata ITMului. In fata Garii sa nu iroseasca banii pe o parcare ca un bolovan, acolo e zona de tranzit, oamenii vin si pleaca cu trenul, cu taxiul sau cu CTBus iar cei din afara Ctei vin si cu microbuzele. O parcare mica pt 30-50 de masini la sol si gara, blocuri nu sunt in zona. In schimb pe plodul din fata Politiei Gara sa se faca un centru fain de informare turistica si cazare, o cafenea , un ecran gigant pe care sa ruleze imagini cu orasul, litoralul si traseele din judet, Tulcea si Delta, hoteluri iar Primaria sa ia bani pt asta. Ce rost are sa faci acolo un ditamai monstru din beton, cand se baga milioane in modernizarea traficului feroviar catre Cta pt turisti si nu numai. Zi Chițac " dragule" , crezi ca locomotivele au nevoie de asa ceva ? La supraetajata ma refer...! Cu banii aia fa sub Parcul arheologic o parcare subterana mare si reamenajează apoi parcul deasupra ei. Nu aruncati banii aiurea ca in cazul pistelor pt biciclete late de .....70 cm!
17
2
langa blocul meu sunt zeci de locuri de parcare marcate si neocupate, dar cererea tot are un an de cand este depusa la primarie si nesolutionata.
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212