REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

SONDAJ SOCIOPOL: PSD în scădere accentuată, PNL se menține, Cioloş îşi ia avânt

SONDAJ SOCIOPOL: PSD în scădere accentuată, PNL se menține, Cioloş îşi ia avânt

Replica API 29 septembrie 2018 | 00:04 290

Un sondaj SOCIOPOL, realizat în perioada 22-27 septembrie 2018, la nivel naţional, arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, la urne s-ar prezenta în jur de 50% dintre persoanele cu drept de vot, o cifră normală în astfel de cazuri.

Conform datelor din sondaj, ca de obicei, pe primele două poziții întâlnim principalele două partide din România: PSD și PNL. PSD arobține 36%, urmat de PNL, cu 20%. Alte trei partide medii completează lista partidelor care ar intra în Parlament: ALDE ar obține 11%, MRÎ (partidul lui Dacian Cioloş) ar obține 8%, în timp ce Pro România ar obține 7%. La marginea intrării în Parlament se află USR și UDMR, ambele cu 4%. Alte partide care apar în sondaj: PRM 2%, PMP 2%, Partridul Neoliberal 2%, PER 1%.

După cum se poate observa, faţă de alegerile din 2016, PSD a pierdut aproape 10%, în timp ce PNL se menține în jurul valorii de 20%.

VOT POLITIC. TABERE POLITICE, conform sondaj:

În momentul de față, tabăra politică pro PSD, compusă din PSD, ALDE și Pro România ar obține ușor pestejumătate din voturile românilor: 54%.

Tabăra politică anti PSD, compusă din PNL, MRÎ, USR și P Neoliberal ar obține în jur de o treime din voturile românilor: 36%.

Restul de 10% ar merge spre alte partide politice: UDMR, PRM, PER, PNȚ-CD, independenți, alții. Mai multe detalii din sondaj AICI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sociopol nu cumva are sediul acasa la Cozmin Gusa?
4
6
decat sa aleg usr, partid securist de agitatori si habarnisti mai bine merg pt Ciolos. Ma intreb in afara de asa zisi antreprenori,oricine poate se se auto denumeasca antreprenor, restul au joburi? sau mergem pe zicala cu sa facem ce zice popa nu ce face popa. Pacat ca Ciolos se concentreaza pe transilvania, sper sa.vina si aici la Cta, ca fomistii astia de userei locali o sa aduca vremuri mai grele decat fagaboi si mazarici.
4
1
Celor care inca sunt la Radet - data viitoare cand iesiti la vot, sa va aduceti aminte ca PSD si fagabou va doreste sa va spalati la lighean.
7
0
SOARTA TARANISTILOR VA, AVEA p s d-ul
8
0
nu m-a intrebat nimeni dar daca ma intreaba personal o sa votez cu udemereul macar ca daca tot se duce tara pulii de suflet,caci industrie numai avem,agricultura o fac arabii si chinezii,gazul si petrolul la jidanii de la omv,stroe vinde apa curata jidanilor,politaii,militarii,magistratii se pensioneaza la 45 cu pensii mari fara a tine cont de contributie,fraierii de platitori de taxe la 65 iar veorica si cu dracnea se pregatesc de nunta
3
3
L-am impuscat pe Ceausescu ca nu aveam caldura si apa calda, acum ce facem, pe cine impuscam? ca noi i-am votat pe neoamenii astia. Ei zic ca suntem tara civilizata si democratica, dar noi nu avem cel mai elementar lucru - apa calda. Si nu facem nimic, stam in casa
9
0
PSD e in cadere libera demult doar ca acum s-a accentuat datorita mai multor decizii luate de membrii partidului pentru interesele lor personale. Dupa alegeri cred ca ii vor prinde pe taranisti. La cit au furat isi merita soarta. Au reusit sa depasasca PDL la furat. Uite ca si PDL a avut soarta taranistilor. Situatia in care se afla PSD este identica. Sincer cred ca le ajunge cit au furat.
11
1
Domnule Presedinte Palaz. Intrebare publica. Ca un "profesionist" ce sunteti ce actiuni luati? De cand trebuie sa bagati singur bani din buzunar e mai greu? Va lafaiti in Mercedes toata ziua, seara va ascundeti la sediu sus cu vreo fata, restul zilelor la Airsoft, sediu pentru cei de la Airsoft de la CJC, pentru cei ce va cer audiente insa nu aveti nici 1 minut. Sa va fie rusine domnule. Vine campania, o sa deschideti usile la sediu, o sa ne chemati sa iesim pe teren dar, pe romaneste MUIE DOMNULE.
14
0
criticati,injurati pesedeii la greu si o sa va spalati in fata blocului ,la iarna o sa dati la lopata sa faceti partie prin nameti sa va mai incalziti ca in casa caldura mai de loc, ca nu o sa mai fie pomana cu subventia la gigacalorie ,doar voi zbierati pe aici ca PSDul face pomeni ,poate se mai desteapa si ei si mai taie din ele ca sunt multe
3
6
ce au facut ma cilos sau basescu in comparatie cu PSD de au crescut in sondaje? romanul uita repede! de aia o ducem ca sclavii de la revolutie incoace!
1
7
sondajele sunt facute la comanda unei formatiuni politice , tocmai pentru a induce ideea ca ele vor castiga alegerile ! marea masa de manevra , adica cei care nu au optiune politica , se uita in sondajele raspandite peste tot in media si aleg pe cei care au procentajul mai bun! de ce ? pentru ca oamenilor le e frica sa fie singuri si atunci aleg grupul mai numeros ! e ceva din subconstient , care vine din preistoric !analistii si politicienii cunosc acest fapt si il folosesc ! acum intreb cititorii acestui articol : cati dintre dvs. in decursul vietii ati participat la un sondaj de opinie ?
13
0
Unde e miscarea populara???
13
0
Acum sa vina si la constanta sa faca sondaj cu psd. Dupa ce ne au lasat fara apa calda. Cadere libera. Ha ha. Ce mi place.
15
0
Vrajeala de 2 lei
12
1
De ce l-am impuscat pe Ceausescu! Ca sa conduca tara un HOT penal ca dracnea inconjurat de alti hoti penai!! Aveam o economie dezvoltata, oamenii erau egali si traiau bine, acum avem o mana de hoti milionari in euro sau dolari si, 90% saraci pamantului. Robi in tara lor. Aia care traiesc bine, sa voteze psd, ceilalti sa-i ia cu parul sa-i faca sa se ascunda singuri in puscarii de furia poporului pe care l-a jefuit.
17
0
Goidea tu esti ma?
0
4
Minciuni gresit psd optine numa 10% voturi de la hoti
21
3
Unde isi ia avant Ciolos, ca nu stie nici dracu' de el si de partidul lui !
3
16
Da, din pacate in Constanta ne conduce un "profesionist" al carui tel este mai mult spre airsoft decat spre partid sau oras. Organizatiile sunt zero, sunt numai sefi peste tot, parerile noastre nu conteaza, doar interesele lor. Nasi, fini pusi in functii este tot ce conteaza. Cred ca 2% este mult fata de realitate. Avem numai directive si vorbe goale, avem teluri dar nimic concret. Avem cotizatii dar nu cotizanti. In Constanta cred ca mai sunt maxim 30 sau 40 membri. Pacat, mare pacat
20
2
inca in U.E,altfel,dictatura lui erdogan era o gluma in comparatie cu ce ne pregateste saddam nicu dragnea.Inca mai avem sanse reale sa scapam de bestiile astea care pot manipula oamenii mai slabi cu duhul.
17
1
poate asa si-ar dori PSD-ul sa fie, ca toata lumea stie ca realitatea este altfel, doar daca te uiti pe Antena 3 POATE crezi sondajul asta
31
2
daca faceti o adunare la harsova psd nu depaseste nr de 6 persoane si nici ei nu vin
22
6
Oricat de mult scade PSD, PNL ramane la fel! Deci PNL este egal zero!
12
12
sondaj sugi o turla
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272