REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Soţia caporalului Ionuţ Marinescu: voi face plângeri penale şi voi sesiza Colegiul Medicilor

Soţia caporalului Ionuţ Marinescu: voi face plângeri penale şi voi sesiza Colegiul Medicilor

Replica API 27 decembrie 2019 | 01:25 731

De azi înainte, Crăciunul nu va mai fi la fel pentru Didina Marinescu, soţia caporalului Ionuţ Marinescu, ce s-a stins din viaţă cu câteva ore înainte de ziua lui de naştere. Tatăl a două fetiţe, de 10 luni, respectiv 5 ani, Ionuţ avea 36 de ani, o mulţime de planuri şi o viaţă înainte, însă a murit după ce a fost plimbat de la un spital la altul, fără însă să primească un diagnostic cert, fiind suspect de hepatită. A lăsat în urma lui multă durere, dar şi o mulţime de întrebări la care soţia lui va încerca să afle răspunsurile. După înmormântare, căci joi, 26 decembrie, Ionuţ Marinescu va fi condus pe ultimul drum.

Îl durea capul, avea frisoane şi dureri musculare...Aşa început sfârşitul pentru caporalul Ionuţ Marinescu. A mers la Spitalul Judeţean, pe data de 12 decembrie, unde a aşteptat multe ore până să ajungă pe mâna medicilor. Era foarte aglomerat la urgenţă. După ce i-au fost efectuate analizele, care au ieşit foarte prost, medicii i-au spus lui Ionuţ să meargă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. De aici, l-au trimis înapoi la Spitalul Judeţean, precizând că nu-i de competenţa lor. N-a mai putut să meargă la pital, aşa că s-a dus acasă. Stările de rău au continuat, a mers la Iowemed, unde i s--a pus o perfuzie, însă nu s-a pus pe picioare, iar după câteva zile, a mers din nou la Spitalul Judeţean. I s-au făcut din nou analizele, au ieşit la fel de proaste. L-au trimis, iarăşi, la Boli Infecţioase, suspect de hepatită. Aici, medicii au confirmat diagnosticul, "un pui de hepatită". Şi a fost internat.

"Îl durea capul, avea frisoane, dureri musculare. Pe 13 decembrie a mers la Urgenţă, a mers singur, pentru că eu munceam, a stat multe ore acolo, de la , 4 după amiază până dimineaţă, era foarte aglomerat, plus că i-au făcut toate investigaţiile. L-au trimis la Infecţioase, că erau analizele foarte proaste. De la Infecţioase, l-au trimis înapoi la Urgenăa. N-a mai putut să meargă, a venit acasă. Următoarele zile i-a fost tot mai rău, am mers la Iowemed, unde i-a pus o perfuzie. Pe 16 decembrie, iarăşi a mers la Urgenţă, la fel, i-au refăcut analize, CT, toate erau proaste. Au spus că trebuie investigat, ne-au trimis iarăşi la Infecţioase, cu hepatită. Într-adevăr, la Infecţioase au spus că are un pui de hepatita. L au internat", a povestit, pentru Replica, soţia îndurerată.

Totul a fost cât de cât bine, soţia vorbea cu Ionuţ la telefon, se consultau asupra cadourilor de Crăciun ce aveau să le cumpere pentru cele mici, înainte de ziua lui, trebuia să-i dea drumul acasă. Era duminică. Ionuţ o aştepta pe soţia sa să vină cu bagajul. Însă, când femeia a ajuns la spital, a avut un şoc: soţul ei murise. "Duminică, ne consultam pentru cadouri, era supărat, l-am întrebat ce are, a spus că, în urmă cu o zi, îl duruse capul şi că nu mai auzea cu o ureche. Trebuia să-i dea drumul acasa, că era ziua lui. când m am dus la el, era scoth la uşă, am aflat că a murit, a fost resuscitat degeaba", a mai spus Didina Mrainescu, pentru Replica.

La autopsie, a reieşit că a făcut infarct miocardic acut, însă ar fi făcut şi meningită.

De precizat că, anul trecut, soţii Marinescu au mai trecut printr-o cumpănă. Fetiţa lor, pe atunci 4 ani, avea probleme de sănătate. O durea burta, a fost internată în spital, pentru ca, după o lună să se constate că, de fapt, avea intoleranţă la lapte. Didina Marinescu era atunci însărcinată cu cea de-a doua fetiţă. Însă, acum e bine şi întreabă într-una de tatăl ei, însă mama nu-i poate spune că nu-l va mai vedea niciodată.

Didina Marinescu a spus că va depune plângere penală, va sesiza şi Colegiul Medicilor. "Voi afla adevărul, ne vom face dreptate", a spus femeia rămasă singură.

De precizat faptul că am încercat să obţinem un punct de vedere de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, însă purtătorul de cuvânt, medicul Ana Iancu, nu a putut fi contactat. Are telefonul închis.

"S-a declanşat o anchetă. Au fost două prezentări la UPU, ambele preyentări au fost cu febră, cefalee, diareii, aceeaşi simtomatologie. Prima oară, s-a făcut set complet de analize, diagnosticul a fost infecto contagioasă, a fost trimis la Boli Infecţioase, după trei s-a intors, s-a reluat setul de analize, tot de orientare infectioasă. A fost trimis din nou la Bli Infecţioase, fiind sub tratament, în ziua externării a făcut stop cardio respirator. Organele de cercetare penală vor stabili cine a greşit", a declarat, pentru Replica, directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa, Bogdan Obadă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
JOS CIUMA PSD. BADESCU LAURENTIU Dati afara aceasta ciuma rosie PSD ista. A ocupat postul de manager cu spagi grase si ne a terorizat pe toti. Acesta ciuma si cu lingai lui DORCEA ALEXANDRU un analfabet care ne a steicat toate masinile un sobolan care nici nu stie sa scrie. IACOB MONICA o contabila care nu are habar de bugete. ONEA IULIA ciuma PSD ista combinata cu BADESCU LAURENTIU si cu multi alti. Acesti lingai sa dispara din ambulanta mai ales DORCEA ALEXANDRU care face pe seful cadrelor medicale si le insulta. Dl dr Cealera te rugam sa faci curat si alungi aceste ciume Te sustinem
0
0
foarte mici sanse sa fie gasit cineva vinovat... in acest oras de prosti , care l-au tinut 14 ani primar pe un mascarici bolnav psihic care fura in vazul tuturor iar apoi ii voteaza sluga , unde o procuroare adina florea inchidea ochii la faradelegi primind de la mascarici un apartament anl pe Traian fara a avea dreptul , unde dancu il facea scapat pe nicusor umflatul betivan , unde sri este un fel de muzeu , etc , chiar credeti ca functioneaza ceva...?!?
7
2
medicii nu merita pensii speciale. nu au stre. nu trebe sa salveze vieti
4
3
Ce caracter poti sa ai de vrei s-o vezi pe sotia decedatului ?----Dzeule mare ti-e gradina ta !
6
3
Aveti mare dreptate! In mod cert, cel mai bun doctor din Constanta este trenul de Bucuresti!
8
3
Noi vrem sa o vedem pe mata
6
1
De ce o blurati pe nevasta? Nu arata bine? Caporal care sustine o familie cu 2 copii? Daca un caporal ordinar, adica unul obisnuit, duce in carca o familie, daramite un sergent! Pacat ca astia nu isi fac treaba. Se multumesc ca sunt in sistem si ca ies la pensie inainte de 50 de anisori cu o pensie prea mare pentru ce studii au. Sa ne spuna si noua ce a rezolvat in justitie. Daca a rezolvat in justitie, o sa fac plangere eu la CEDO, ca pentru astia din sistem justitia lucreaza, iar pentru civilia proasta, nu.
5
15
Sistem mizerabil, ne omoara cu zile. Ne jupoaie de bani prin clinici particulare apoi ne lasa sa murim de tineri. Imediat medicii mizerabili implicati judecati pentru omor din culpa.
9
4
Cei de la Spitalul de infectioase l-au trimis la Spitalul judetean iar el a plecat acasa? Poate de-aia a murit?!
5
6
Sincere condoleante familiei ! Referitor la plangerea penala va pierdeti timpul, domnii procurori sunt ocupati cu pensiile speciale si atentiile de sarbatori. In rest tara lucrului bine facut... doar pentru unii !
27
2
Cat suntem dumnezei pe pamant si suntem intangibili vom face dosare doar la prosti.Interlopii si proxenetii liberi sa ne dea spagi la greu nou si la tot m.a.i
24
1
...glume..glume...cine te mai asculta in aceasta tara???traim vremuri grele...unde esti tu TEPES. Doamne???
25
0
Medicii sint niste spagari care nu se mai satura poti sa le faci salarii si de 1 miliard ----superficiali si mistocari care te jignesc de nu poti sa-i intrebi nimic ca sint deranjati
26
5
Managerul Spitalului Judetean spunea acum cateva zile : trenul de Bucuresti merge si in sens invers ....adica cu alte cuvinte pacientii din Constanta nu mai pleaca la Bucuresti , au inceput sa vina si pacienti din Bucuresti si alte judete la Spitalul Judetean Constanta...asa de bun e Spitalul Constantean. La fel ca Banicioiu dupa tragedia Colectiv: nu avem nevoie de ajutoare straine, ne descurcam foarte bine ... si ne-am descurcat atat de bine ca au murit 64 de oameni. Asa si la Constanta, ne descurcam foarte bine, te plimba din spital in spital, pana dai mori..vai de capul nostru
32
3
Plini de titluri universitare...
27
2
Sunt niste criminali! Chiar daca au salarii imense, stau mereu in asteptare sa primeasca spaga. Ma intreb oare, procurorii de ce nu intervin in acest domeniu? Sau au alte directive?
37
4
Mori cu zile in spitalele din Constanta.
34
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212