REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Soții Rafte nu vor să renunțe la blocul din cartierul Compozitorilor. Video

Soții Rafte nu vor să renunțe la blocul din cartierul Compozitorilor. Video

Ana Maria LIPAN 26 ianuarie 2023 | 00:00 4966

Firma Almar New Building SRL, deținută în totalitatea de familia Rafte, nu vrea să renunțe la blocul de pe Constantin Bobescu, drept urmare a acționat în instanță Consiliul Local Constanța și primarul municipiului pentru anularea Hotărârii Nr. 558, emisă pe 24 octombrie 2005. Cele două autorizații de construire obținute de aceștia au fost anulate după ce locuitorii din apropiere, nemulțumiți de noul imobil ce a răsărit în zonă, i-au chemat în judecată pe afaceriștii constănțeni, câștigând procesul. Principalul argument invocat a fost faptul că această clădire nu respectă prevederile Regulamentului Local de Urbanism aferent PUD Compozitori, ce încadrează terenul în zona L1, aprobat prin hotărârea a cărei anulare o solicită.

Sotii Rafte nu vor sa renunte la blocul din cartierul Compozitorilor. Video

Soții Aura și Daniel Rafte nu vor să renunțe la blocul de pe Constantin Bobescu, ale cărui autorizații de construire le-au pierdut în anul 2022. Aceste documente de urbanism au fost emise de fostul primar Decebal Făgădău în 2019-2020, urmând ca apoi să fie anulate după ce vecinii au acționat în instanță. Principalul argument adus de către aceștia a fost faptul că imobilul nu respectă prevederile Regulamentului Local de Urbanism, aferent PUD Compozitori, aprobat prin Hotărârea Consiliul Local nr. 588, din data de 24 octombrie 2005, ce încadrează terenul în zona L1. Clădirea construită de firma Almar New Building SRL, deținută în totalitate de Aura Rafte, are 5 nivele (P+4), depășind regimul de înălțime reglementat, ce permite ridicarea imobilelor cu înălțimea maximă de P+2.  

Sotii Rafte nu vor sa renunte la blocul din cartierul Compozitorilor. Video
Almar New Building SRL a decis să atace deci rădăcina problemei, acționând în instanță Consiliul Local Constanța și primarul municipiului, pentru anularea hotărârii ce le-a dat peste cap planurile. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, pe data de 20 ianuarie a.c..

Sotii Rafte nu vor sa renunte la blocul din cartierul Compozitorilor. Video
Reușita vânzării apartamentelor din această clădire este extrem de importantă pentru soții Rafte, a căror firmă a înregistrat în anul fiscal 2021 o cifră de afaceri de 0, profit în valoare de -333.074 și datorii ce se ridică la suma de 4.222.776 lei. Unicul asociat al firmei este Aura Rafte, soția lui Daniel Rafte.

După ce instanța le-a dat dreptate locatarilor din zonă, Almar New Building SRL ar fi trebuit, teoretic, să demoleze imobilul, dar cum decizia nu e definitivă și nici executorie, demersurile nu au fost niciodată inițiate. Ba chiar mai mult pe pagina oficială de Facebook, societatea anunță scoaterea la vânzare a apartamentelor, dovedind astfel că mizează pe câștigul procesului. Prețul unei locuințe se învârte în jurul sumei de 100.000 de euro.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nici maturator de strazi nu l-as angaja!
5
0
Are copii??Și ce dacă..să afle ce zdrențe de părinți are. Rafte cum vindea droguri copiilor aktir familii,și distrugea vieți omenești?? EL nu se gândească xa are și el copii?? Cum se dădea la nevestele altora,nu știa xa are și el nevastă, și se poate întâmpla la fel?? Uite ca i-a venit rândul,sa vadă ,sa audă copii ce părinți are..un traficant de droguri,un escroc.un sifon ordinar,o mama care se întinde cu toți,o panaramă. Are copii??..sa pățească copii lui ,cum făcea el la alții...ai învață la stefancu la garaj sa vândă droguri,sa consume,numai infracțiuni... Doua gunoie ale societății,soții Rafte,doi infractori care au făcut numai rău,numai escrocherii și infractiuni
12
0
Pentru Mihai asta care stie tot ! Da ti sungur m..e jegule ca si tu tot la puscarie o sa ajungi!! Un labar ordinar esti stie toata lumea sa ti lu am popi in p…
3
4
Soti Rafte se simt nedreptatiti nu pentru ca ar avea dreptate ci pentru ca asa au procedat zeci de"dezoltatori imobiliari"pe timpul lui Decebal Fagadau,adica m*******i astia au incalcat legea cu acordul primarului"intamplator tot m***e si asta"caruia probabil iau dat spaga asa cum au procedat si alti descurcareti dastia mai inainte decat ei. Mai Rafte dute ma impreuna cu sotia ta la Fagadau si spunei aluia sa iti dea bani inapoi nu mai pirde timpul prin tribunal pentru ca oricat de p***t ai fi stii si tu ca nu ai dreptate,unde mai pui ca nu ai un cazier curat si asta conteaza in ochi oricarui judecator chiar si unul din comuna Constanta judetul Constanta.
11
0
Asa merită m*******i ăștia împuțiți, care construiesc fără acte,p*****a calitate și păcălesc oamenii de buna credință. Buldozerele în bloc...demolat complet ..lăsat terenul liber...amendă mare...închiderea firmei și să vedem dacă mai are curajul cineva sa construiască ilegal Asa se face precedent, și zice ca merge în continuare. Nuu...exclus...demolat complet...cu javrele astea imputite
16
0
Bai zdrentelor, voi nu va ganditi ca femeia are copii? Daca aveti frustrari vsv de rafte, racoriti-va pe el, nu dati in femeie. Asa va aratati muschii virtuali? Aveti dovezi de latrati aiurea din auzite? Mai cititi si voi o carte, urmariti un film cu mafioti, si o sa vedeti cum se comporta adevaratii interlopi.
0
14
bravo, asa le trebuie la astia care ridica ilegal blocuri, obligati sa demoleze blocul, amenzi usturatoare si inchiderea firmei
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218