REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Soțul unei angajate a Primăriei, numit ADMINISTRATOR la Șantierul Naval 2 Mai MANGALIA

Soțul unei angajate a Primăriei, numit ADMINISTRATOR la Șantierul Naval 2 Mai MANGALIA

Replica API 7 iunie 2021 | 10:49 3878

Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, prin care statul român deține participația majoritară de 51% din acțiunile Damen Shipyards Mangalia SA, are de câteva zile o nouă conducere, din care fac parte atât profesioniști în management, dar și un personaj local mai ”exotic”. Precizăm că nu este pentru prima dată când printre persoanele numite în conducere se află și personaje ceva mai ”pitorești”. Detalii aici:AȘA CEVA!? Un FERMIER a ajuns ADMINISTRATOR la ȘANTIERUL Naval 2 Mai MANGALIA

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de pe 3 iunie 2021 a Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia a numit un nou Consiliu de Administrație, din care fac parte Madeline Dalila Alexander, Peter A.M. Jansen și Ionuț Adrian Zainea. Deocamdată, aceștia sunt administratori provizorii, cu un mandat de 4 luni, dar vorbim aici despre o practică uzuală statului român, care numește astfel de administratori în toate companiile sale, după care le prelungește mandatele și cu anii.

Madeline Dalila Alexander

Madeline Dalila Alexander s-a născut în România dar este cetățean american, iar în 2013 era numită una dintre cele mai puternice femei din România. Are peste 25 de ani de experiență în audit, specializată în auditarea companiilor de stat, private și multinaționale. Este partener în cadrul Deloitte România.

Peter A.M. Jansen

Peter A.M. Jansen, pe numele său real Jansen Petrus Antonius Maria, este cetățean olandez cu domiciliul în Franța și are o îndelungată experiență managerială la companii de top. Din 2013 până în martie 2021 a fost administrator independent la Romgaz, funcție din care a fost revocat prin ceea ce spunea el a fi un abuz.

Mangaliotul Zainea, soțul unei consiliere din primărie

Este lector la Școala de Afaceri și Finanțe din Londra, fondator al agenției de publicitate și comunicare Cohn & Jansen JW, dar și al Camerei de Comerț Olanda- România. A mai lucrat la KPMG Management Consultants și VNU Olanda, Sanoma Hearst România și BCG România, dar și la Parlamentul European.

Ionuț Adrian Zainea este din Mangalia, lucrează la Batt Cables România și apare ca activând în cadrul fostei Daewoo Mangalia Heavy Industries, dar și în firma Apreciem Evoluția SA, specializată în hoteluri. Este soțul Ralucăi Zainea, consilier în Primăria Mangalia.

Indemnizație de 3.500 lei pe lună

În aceeași ședință AGA a fost revocat vechiul CA, din care făceau parte fermierul Ionuț Cosmin Constantinescu, fostul comandant de nave Iulian Drăgoi și Valerica Maitan, consilier la Ministerul Economiei.

De asemenea, conducerea Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia a stabilit că noii administratori ai companiei vor încasa câte o indemnizație lunară de 3.500 de lei.

Directorul general al societății de stat este Romulus Dumitrana, iar firma prin care România deține singurul său șantier naval a raportat pentru 2019 afaceri de 5,3 milioane lei și un profit net de 35.000 lei, cu 7 angajați. Statul român nu are însă putere decizională în șantierul din Mangalia, managementul companiei fiind asigurat de olandezii de la Damen.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cata sponsorizare primiti de la o anumita culoare politica si de la managerii din port afiliati acesteia de nu dati toate comentariile?
6
0
Olandezii sunt de vina. Ai gasit repede. Noi nu ne vindem tara.
1
3
in care este santierul din Mangalia , datorita olandezilor....nici nu trebuie alceva.Si nu mai puneti poze mincinoase .Acea poza este veche , de pe vremea cand acolo se faceau nave adevarate.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468