REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Specialiștii Booking: top 6 zone de schi din România și din Europa

Specialiștii Booking: top 6 zone de schi din România și din Europa

Replica API 19 decembrie 2019 | 00:00 254

Sezonul de schi și săniuș este gata să începă. Cu toate că este de abia începutul primei luni de iarnă, munții deja își scaldă crestele în fulgi de nea care se întind până pe piscurile înghețate. Iubitorii sporturilor de iarnă au de unde alege, când vine vorba despre stațiunile montane unde pot practica sporturile de iarnă dorite fie că este vorba de stațiunile din România sau din Europa.

Pârtiile încep să se deschidă, iar copiii sunt deja nerăbdatori să se dea din nou cu săniuțele sau cu schiurile. România a fost binecuvântată cu munți frumoși, creste înalte ce au devenit adevărate provocări pentru cei practică sporturile de iarnă sau pentru aventurieri. Pe teritoriul țării noastre cele mai bune și căutate pârtii de schi se întâlnesc în Poiana Brașov, Transaplina, Păltiniş, Straja, Predeal și Sinaia.

Poiana Brașov din Brașov, fără îndoială cea mai populară și vizitată stațiune montană din România se află la o altitudine de 1020 metri, între masivele montane Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi și Piatra Mare.

Pârtii: Poiana Brașov se poate mândri cu 7 pârtii moderne și un domeniu schiabil total de 25km. Cea mai lungă pârtie ajunge la 3821m și este de dificultate ușoară, iar pârtia „Stadion” are doar 300m lungime. 3 dintre pârtii sunt ușoare, 1 medie și 3 dificile. În ceea ce privesc prețurile, stațiunea este cunoscută pentru hotelurile de lux și pentru costurile ridicate la servicii, însă există tot felul de unități de cazare, precum pensiuni, vile și apartamente la privat unde costurile sunt mai accesibile.

Transalpina Ski Resort deține un domeniu schiabil foarte nou, situat în perimetrul Voineasa – Vidra – Transalpina, a fost inaugurat în anul 2012 și se dorește a deveni cea mai importantă stațiune de schi din România având 80 km de pârtie. Oferă probabil și una dintre cele mai frumoase priveliști cu Lacul Vidra la baza pârtiei. Aici costurile sunt mult mai accesibile din pricina faptului că stațiunea este destul de nouă.

Păltiniş: Pensiunea Alpina- Casi Păltiniş se află în Păltiniș, vis-a-vis de pârtia de schi Arena Platos şi la 18 kilometri de Aeroportul Internaţional Sibiu. Complexul turistic pune la dispoziţia musafirilor săi 90 de locuri de cazare, un restaurant, parcare gratuită, loc de joacă pentru copii, grădină cu posibilitate de grătar şi lounge comun. De asemenea, oaspeții au la dispoziție un depozit gratuit pentru echipamente de schi, precum și saună, la un cost suplimentar.

Straja este stațiunea situată în Hunedoara, la 7 km de localitatea Lupeni, la o altitudine de 1445m, în inima Munților Vâlcan. Pe un domeniu schiabil de 26 km, sunt amenajate 12 pârtii, dintre care una de 8.100m lungime, fiind și printre cele mai mari din România.

Predeal una dintre cele mai apreciate stațiuni de pe Valea Prahovei, dar și orașul românesc situat la cea mai mare altitudine și anume 1110m. Domeniul schiabil din Predeal este format din 6 pârtii, cele mai lungi fiind de 2250m și 2100m.

Sinaia, una dintre cele mai iubite stațiuni montane din România. Domeniul schiabil din Sinaia este format din 4 pârtii ușoare, 8 medii și 3 pârtii dificile, însumând aproape 17 km schiabili. Cea mai lungă ajunge la 2000m. Și aici prețurile sunt accesibile.

În ceea ce priveşte stațiunile cele mai căutate pentru sporturile de iarnă din Europa, putem enumera: Avoriaz, Saalback Hinterglemm, Les Arcs, Val Gardena și Zermatt.

Statiunea franceză, Avoriaz se bucură anual de foarte mulți turiști. Printre avantajele sale putem enumera: pârtiile variate, numeroasele unități de cazare, o mulțime de pârtii protejate, acoperite de copaci, pentru zilele cu vreme rea și oportunitățile de transfer de la hotel la pârtie foarte accesibile ca preț și transferuri rapide și accesibile de la aeroportul internațional Major din Geneva.

Saalback Hinterglemm, în această stațiune este cel mai eficient sistem de tranfer pe pârtie, peste 20 de gondole si 20 de telescaune urcă în mod constant aventurierii de la capătul pârtiei până în vârf.

În stațiunea Les Arcs poți întâlni unele dintre cele mai lungi piste, având până la 2000 - 3000 metri de linie înzăpezită.

Val Gardena, una dintre stațiunile preferate ale celor care doresc nu doar schi, ci și un peisaj aparte. Dolomiții oferă peisaje de vis de pe aceste pârtii. Accesul la pârtii intermediare și la trasee de toate tipurile este un mare avantaj, iar în plus, clima este una extrem de prietenoasă în această zonă.

Stațiunea elvețiană Zermatt se bucură de foarte multă atenție din partea schiorilor profesioniști din întreaga Europă. Are pârtii de până la 4 mii de metri și curburi interesante, pârtiile pornind de cele mai multe ori direct din varfurile munților.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce hoteluri de lux sunt in poiana brasov? Asta cred ca este o gluma!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272